icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

beronsche
1. feb 2012

@darinkazv 🙂 🙂 Tazko povedat, ci je platena lepsie, ci horsie, neviem porovnat, lebo zivotne naklady su tu podstatne vyssie... prvych 6 t sa odvija z platu a potom je to uz len zakonom stanovena ciastka. napr. v mojom pripade je ta ciastka len o trochu vacsia ako nas najom (mimo uctov za energie) za maly domcek v dedine 🙂

pimpilla
1. feb 2012

@darinkazv nie termín mi neposunul, lebo mi to sedí stále na príslušný týždne, už som to minule spomínala aj lekárovi na 4D čo som bola aj teraz, tak ma trošku vysmial 😀 že ked je bábo vačšie, alebo menšie nie je dovod menit termín, že to sa nemá robit, lebo ved bábetká sa rodia aj 5 kilové aj 3 kilové, to je všetko ako má byt, že to by bolo keby každá rodička s večším bábom mala posunutý dopredu ter. tak to by boli všetko akože predčasné porody, tak mi to bolo vysvetlené 😀 takže to je valibuk 😀 ale pritom predpokladanú váhu pri porode n danom termíne by malo ma t okolo 3450 kg...uvidíme

darinkazv
1. feb 2012

@strihalka 19 dní máš rozdiel PM a sono v 12tt? 🙂 ja mám medzi PM a sonom v 12tt rozdiel 2dni. a teraz v 30tt na prietokoch je to zase o ďalšie 2 dni. tak keby mi to furt mali posúvať, tak sa dopracujem na koniec apríla 😀

pimpilla
1. feb 2012

@sunday1 áno presne takto to aj mne vysvetlil doki, v 12t.t je to doležitý údaj, ostatné to je na samotnom bábetku a genoch, ved rodia sa aj malé deti aj velké v danom termíne 😉

darinkazv
1. feb 2012

@pimpilla ja viem. držia sa termínu podľa sona v 12tt. ale tuším tu niektorej už posúvali termín na základe veľkosti bábätka, tak som chcela vedieť, či aj tebe 🙂 lebo aj podľa mňa je to blbosť 🙂 a to ti už takto pekne povedal predpokladanú váhu? mne nič také nehovorili, ale teda zvedavá som, koľko by odhadli. lebo pri prvom tehu mi moja bývalá dr. povedala, že malá nebude mať ani 50cm a ani len 3kg a narodila sa 56cm dlhá a 4020g ťažká 😀 😀 😀 tak "mierny" sklz v odhadoch 😀 😀 😀

@beronsche tu je po celých 34tt 65% z platu. potom už je rodičák do 3 rokov a to je momentálne vo výške 194eur. ale vždy v septembri to zvyknú zdvihnúť o smiešne cca 3eurá 😀

elfka.elfka
1. feb 2012

ahojte, vcera som bola posledny den v praci, takze dnes si to naplno uzivam, obedik v meste, kavicka a kolacik v tchibe.... a ten pocit ze uz nemusim zas riadne dlho do prace je nadherny 😀 ale ach jaaj, ja asi nemozem ani paty vystrcit z domu aby penazenka nezaplakala, dnes som zas minula 120€ na drobnosti pre Simonku a pre seba a to stale nemame vsetko 😀 ale myslim ze uz sme nakupili 99% zo zonamu. bola som v maderne, bola som prekvapena oproti staremu obchodu mali neskutocny vyber, tetusky boli rozkosne, behali okolo mna, ozaj ukazkovy obchod, citila som sa tam ako kralovna, nakupila som vsetko co som potrebovala, keby som naprikld vedela ake krasne kojenecke kosele tam maju nic ine neriesim.. a vsetky vychytavky co ma len napadlo / trosku som ju chcela skusat co vsetko maju / a ona len vytahovala, ze samozrejme nech sa paci vyberte si farbu 😀 😀 😀

darinkazv
1. feb 2012

@elfka.elfka to sa mi dobre číta toto 😀 ja som si robila výčitky, keď som v jeden deň minula 30eur 😀 som vyplatila pyžamko na kojenie a dve zavinovačky 🙂 a to ešte jedno pyžamo mi treba vyplatiť a čakám aj 2 podprdy na kojenie z bonprixu. tam padne 20e 😀 tak som rada, že niekto míňa viac, ako ja 😀 😀 😀

pimpilla
1. feb 2012

@darinkazv to mi moj klas. lekár nevie povedat, alebo nehovorí, to mi povedal odborník na 4D ked som bola, podla meraní doteraz, a keby ako neboli problémy a dalej to takto postupuje do toho 40.t.t tak by malo mat 3400.no to som tiež zvedavá 🙂 ale radšej také menšie ako veliké ,ked si mám vybrat 😀 , že čo budem musiet vytlačit 😀

darinkazv
1. feb 2012

@pimpilla mne to na žiadnom meraní nepovedali, že koľko by mala mať pri narodení 😀 ale teda by som sa toho ani nedržala to len tak zo zvedavosti - tipovačka 😀 ja som nemala problém malú porodiť. ale tak radšej keby luci bola max do tých 3,5kg 🙂 a dákych cca 51cm 🙂 bo naša bola ako mesačné bábo už, keď sa narodila 😀

sunday1
1. feb 2012

@darinkazv Vôbec nemusíš mať výčitky svedomia, ja som mala nahromadenú celkom slušnú sumičku pre bábo a zrazu som zistila, že v obálke už nič nie je 😀 Ale zase je pravda, že sme museli všetko kupovať, my sme nemali nič a ani sme nič nepodedili, lebo nás švagrovci predbehli 😀 😀 😀

darinkazv
1. feb 2012

@sunday1 my sme tiež museli všetko kupovať. okrem postieľky. ale ja som začala nejaké veci už od januára nakupovať postupne. aby nebolo veľa toho naraz 🙂 pár vecí mi dala švagriná po synovcoch, ale tak to fakt len na doma môžme využiť 🙂

maxara
1. feb 2012

baby co sa vyznate, poculi ste uz o tom, ze za povinne ockovanie sa doplaca??? 😲 😕
teraz mi kamoska hovorila, jej maly bude mat rok a isli na ockovanie a vraj doplacala 53e 😕 😠 😠 😠

pimpilla
1. feb 2012

@maxara to snád nie, aj tak nám to vychádza na almužnu 😠 😠 😠

bambulka1010
1. feb 2012

@sunday1 Neviem ale ja som mala už presunutý dátum 2x, ale neviem ani prečo. Najskôr som mala pôvodný termín na 29.4. potom mi povedala gynekologička že 3.5 a na 4D sone mi povedali 4.5....tak naozaj neviem. Ale keďže sa teraz detičky rodia skôr a mňa tu v najbližšej nemocnici neporodia, teda odmietli porodiť, tak sa chcem objednať okolo 22 až 25.4...ale na normálny pôrod

andrejka1974
1. feb 2012

tak podla mojho lekara bude moja mat okolo 3600 gramov a to moje deti boli 2950,3200,2750,3080,2700 tak ich presiahne prikladam sem tabulku od mojho lekara mozete si porovnat velkost vasich babatiek

andrejka1974
1. feb 2012

tu je ta tabulka som zvedava ako nam to vsetkym na konci dopadne

jennyna
1. feb 2012

@maxara no zatial som o tomto nepocula 😲 😲

pimpilla
1. feb 2012

Baby ja zhánam takú tú vtipnú špz tabulku na kočík, ale neuspešne, neviete mi niektorá poradit? 🙂

sunday1
1. feb 2012

@bambulka1010 A aj Ti to prepisovali v tehotenskej knižke? Lebo ja mám na papieroch z morfo napísané, že podľa biometrie by mal byť termín 18.3., ale zároveň je tam poznámka, že je bábo o 2tt väčšie. Prečo chceš ísť tak skoro, keď chceš rodiť prirodzene? Chceš si nechať pichnúť vyvolávačku?

maxara
1. feb 2012

@jennyna @pimpilla no musim to nejako preverit.. nemozem tomu uverit, ved to je blbost.. 😠 😠
Peti, v Kiku nejake maju

jennyna
1. feb 2012

@pimpilla ja som take videla v kvetinarstvach v TESCU

jennyna
1. feb 2012

Inac baby, mozem v tehotenstve jest vela cesnaku? cca 5strucikov v priebehu dna?strasne mi teraz zachutil. ja mam take fazy v jedeni, ked mi nieco zachuti, prezieram sa tym 2tt a potom zmenim 😉 . Pred tyzdnom mi brali krv - a zeleza mam este viac ako na zaciatku, teda vrelo mozem odporucit v strave doplnit mak (vela si robievam makove strudle), vlasske orechy a mandle do kazdeho jogurtu, semienka (slnecnicu, lan, tekvica, sezam a ovsene vlocky - z toho robim chlebicky na ranajky, miluje ich aj syncek, ani pecivo nechce) a klicky (fazulka mugo je najlepsia 🙂). viacero z vas pisalo, ze beriete zelezo, tak len na margo toho mala rada 😵

bambulka1010
1. feb 2012

@sunday1 nie práveže mi to neprepisovala, tak neviem nooo...Hej, chcem si dať pichnúť vyvolávačku. Pretože keby ma to chytili skôr tak ja by som nestihla dojsť do Nitry alebo do BA. ešte som neni rozhodnutá kde pôjdem. A priateľ pracuje v Nemecku, takže taaak...tak preistotu pôjdem skôr....

takitak
1. feb 2012

@pimpilla presne toto mi vysvetľuje manžel, že na "veľkosit" nezáleží ... pri termíne teda 😀 😀 😀

@elfka.elfka no to znie dobre ... ja neviem či niekedy také niečo budem mať, ale v dobrom závidím to voľno 😀 😀 😀 každý mi hovorí, že dúfa že vydržím do apríla a potom že rovno na druhý deň už budem môcť pracovať- ale akosi mi to naozaj dochádza, že asi by som privítala aspoň jeden deň úplného voľna pred tým ako drobček príde ...

@jennyna ja to tu omieľam už 100x ale ak si vyberieš z cesnaku ten stred tak ho kľudne papaj 😀 ja zase umieram za kačicou - ja mäso teda fakt nemusím, ale už druhý tt mám chuť na čínu s kačkou, a doma mám len celú a to mi príde zbytočné piecť, a v obchode som dnes nezohnala len stehno - hroznéééé

zase som vás nestihla čítať/písať ... ešte pracujem a dnes to teda zase vidím na poriadne neskoro ... akurát Kosti si chcem pozrieť v TV, lebo som prešvihla ako Brennenová otehotnela a mám z toho traumu - ale manžel akurát tú časť videl a vyrozprával mi celú len na tento detail že bolo echtle mechtle zabudol ... a neviem to stiahnuť z netu, tak ma to hnevá ...a keď vidím ten úhľadný kufor @darinkazv tak som zo seba smutná ...no idem makať

pimpilla
1. feb 2012

@elfka.elfka jéééáno také niečo som myslela, chcela by som na kočík 😉 teraz sa rozhodujem že čo by bolo lepšie...OLIVERKO alebo ANJELIK 🙂 vdaka

lubica69
1. feb 2012

Ahojte prepáčte,že som sem tak vpadla Občas pozriem čo nás "májovky" čaká kedže ste o mesiac pred nami
Aj keď ja osobne budem rodiť tiež už v apríli 😉
@certica22 veľmi veľmi gratulujem k drobiatku A prajem skoré zotavenie a rýchli návrat domkov A drobčekovi veľa veľa síl Určite to zvládnete
@darinkazv ako sa vám darí?Prosím ťa aj tebe povedal Šestina na 3D-4D že môžeš ešte prísť v 34-36tt???Ja rozmýšlam či ísť

lubica69
1. feb 2012

Inak aj mne písala tá PA o pridanie do súkromky májovky Ale zamietli sme to tak ako vy

strihalka
1. feb 2012

@darinkazv nie sono v 12TTje minuus 10dni co mame od zacatku a plus ktomu dalsich devet co jsme meli v 28tt na 3D, ale neres, ja to taky nresim, mala proste budu porad mala😀

darinkazv
1. feb 2012

@lubica69 ahoj lubi. nie, nič také mi nepovedal. ale ani by som nešla. ďalšie peniažky vyhadzovať 🙂 teraz som mala v 30tt prietoky, tak mi ju riadne popozerali, pomerali, všetko skontrolovali, tak som kľudná 🙂 a ako to, že ideš rodiť v apríli? máš plánovaný cs, či...?

@strihalka mala babulka si sama aj tak určí, kedy je jej čas. len nech lekári zbytočne ju nesúria von 🙂