Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@ancovicka30 tak dufam že čoskoro ho budem mocť priložiť zatial mam 170 naodsavane od rana....a ešte raz budem odsavať dnes....včera som mala 160 za cely den tka uvidime snad sa už rozbehlo lebo ide o to aby hlavne som mala toľko aby maly mal dosť na jedenie ..a papa 15-16 ml..aspon včera tak mal..tak uvidiím zajtra ako ...jedna je tam 6 tt mala sa jej narodila 600g...a odsaje pri jednom 60 ml a začinala po mililitroch ..ale tak ževraj veľa veci to ovplxvnuje napr.to či som rodila normalne alebo cisarskym či maly sa narodil predčasne..tak snad bude všetko dobre a budem mať ešte tooľko mlieka že budem musieť vylievať...
@takitak No ja se ptala pred par dny tu ze jaky na to mate nazor a nkdo se neozval..jen jedna babulka mi turikala ze klidne muzem, tak sjem to neresila, pokud pouzivat len destke praci prasky, tak by to babu nemuselo vadit...ale jeste se zeptam dr, hadam ze zacatku to potrebovat nebudem a do zimy neco vymyslime...
foto je focene v chorvatsku na jednom moste a to zamnou neni tapeta a ni fotomontaz 😀
tak dnes som dala dokopy kocik cely som ho rozobrala co sa dalo oprat v pracke som oprala cast vydrhnem zajtra vo vani zzaroven som doprala aj malinkej vecicky tak uz budem mat vsetko nachystane este ich zajtra prezehlim a ulozim do skrinky kocik bol uz pekne ufulany mam geslein trojkolku cervenej farby mam k nemu aj tasku aj fusak na zimu a cervenu deku je to kombinacia hlbokeho kocika s taskou a na konstrukciu sa da zacvaknut aj autosedacka vajicko pridavam fotky kocika len s tym ropzdielom ze je uplne cerveny a vnutro ma cerveno biele pasiky a fusak je cerveny
Ahojte dievčata... pišem sem len sporadicky ale čitam poctivo všetky stranky dozadu.. kedze mam 10 mesacnu velmi živú dcerku velmi nestiham...
Ako sledujem už chystate vybavicku? teda ci periete a kôpkujete do skrine? Mi budeme mat zas dievcatko takze kupovat asi ani nebudeme lebo mame kvanta veci ktore mala ani nemala na sebe... Kocik je ale dilema ten chcem novy len neviem akoto cele poriesim kedze mala bude mat rok a bude ledva cupkat.. asi iba nejakym pridavnym sedatkom ...
Mama kolisku nachystanu pre drobceka...
Baby ja neviem pri malej som mala pôrod za sebou za 15min ani neviem ako šitiie ma bolelo priserne ale vydrzat sa dalo ale teraz sa nejak tak strasneeeeeee bojim... aj sa mi kraviny z toho snivaju..
A HLAVNE MAM OTAZKU,, AJ VAS TAK STRASNE BOLI PODBRUSKO? JA MAM DNES POCIT ZE MI VYPADNE DOKY ZE TO JE NORMALNE LEBO BABO RASTIE ALE JA TEDA NEVIEM A CHRBATTTTTTTTTTTTT AAA STRASNE..
@takitak Tiez mame susicku a ostavam vzdy prekvapena kolko tych chlpkov (vypadaju ako prach) tam vzdy najdem. Este som premyslala ci nie je lepsie detske vecicky len tak vesat a nie susit v susicke... neviem nezaujimala som sa o to nejako zatial. Idem pozriet v akych tych cenovych hladinach sa pohybuju tie zvlhcovace, pretoze mi ten vzduch nejako zacal vadit strasne a hlavne ked mi tie zilky v nose praskaju pomerne lahko.
@strihalka
Aj my sme boli na Kornati 🙂 aj oslickovia tam boli 😉 a este v Tribunji som pracovala 6tyzdnov, tak hneda ako vtedy sa mi nikdy v zivote nepodarilo byt 🙂
@ancovicka30 My mame take blbe radiatory na elektriku a nic by sa na ne pokladat nemalo, je to tam aj napisane, aj drahy z vlastnej skusenosti hovoril ze sa mu podarilo akusi vec na nom spalit tak to nebudem riskovat, dala som len tu misku, ale keby som nic nezohnala aj tu plienku vyskusam nad postielku, ale nad seba neviem co dam, ci tiez mokru plienku na ksicht 😀 vdaka za napad
Nmeuzem se dockat ctvrtku, protoze jestli mi dr potvrdi, ze se mala snazi dostat ritkou nahoru tak mi udela moje laska tu nejvetsi radost🙂to co se mi hore na urovni pupka vydouva odpovida ritce, jen stale kope dole..ctelo by to nejaky cvik jak ji pomoci....pry neco take exituje, ne rucni pretaceni, ale cviky jako kalanetika , nevite?
ahojte baby, aj ja som "aprílová" a čítam vás občas, lebo čakáme prvé bábo a stále mi napadajú veci čo neviem/nie som si istá. takže je to super takéto fórum, odporučila mi kamarátka a odvtedy som fanúšik 🙂 teraz som si všimla že ste rozoberali súpravy do postieľky tak sa chcem opýtať - to bábätko potrebuje aj vankúšik a perinku? ja mám objednanú len plachtu...a mám jednu zavinovačku a 2 spacie vaky, som si myslela že postieľku už mám vyriešenú 😅
Juuuj babenky som zufala v poslednej dobe mi strasne casto tvrdne brusku.... inak nemam v podstate ziadne problemy len sa bojim co to ma znamenat... mavate to niektora? Ja som to pri synoch vobec nemala... 😒
@asma no citim sa podobne... mam za sebou dva porody, jeden normalny... a jeden s epiduralkou.. oba v podstate prebehli OK.. ten s epiduralkou bol uplne super... len prve kontrakcia ma trosku potrapili , kym som sa otvorila na pozadovanu velkost a mohli ma napichnut... no aj tak sa nejak zacinam stale viac a viac bat... je to divne... 😖 a tiez ma pri chodzi dost divne pobolieva podbrusko ...- no a hlavne v posledne dni mi straaaaaasne tvrdne brucho 😢
@palmarmj kedy mas dalsi poradnu?dej si preventivne magnesium, ale myslim, ze v teto dobem tedy tt je to asi uz normlane, maternice se nejak pripravit msui... a uvidis co ti dr povi na poradne, ja si davam obcas tak ejndou za tri dny sumive... a obcas mi taky tvrdne ale dr to budu rikat az ted ve ctvrtek
@strihalka cauko, mne sa v prvom tehu krpec otocil hlavickou dole az niekedy medzi 32 a 36 tyzdnom, takze som skusala nejake metody - take v poho zvladnutelne z toho co sa odporuca sa mi zdalo hlavne cvicit klasicky 'macaci chrbat' (asi vies co myslim), z takych pochybnejsich metod mi uz pride ze svietit si na brucho baterkou smerom zdola (ze aby slo za svetlom hlavou akoze)...tazko povedat ci mi pomohol ten macaci chrbat, kazdopadne sa babo vtedy otocilo, tak skus, je to prijemne cvicenie na chrbat ak uz nic ine...
@ancovicka30 taky klasicky cvik?
fakt?hmm, no odzkousim, a ajk casto?nejake sety cviceni?ze treba 20x 3x denne? ci?
Caute dievcata 🙂
Ja mam dnes diskoteku v brusku. Mala stale cvici nohy, ruky, stikuta 😵
@ancovicka30 @strihalka - na poslednej poradni bolo babo tiez hlavou hore. Ale tak, este ma dost casu snad 😝 Idem v stredu na poradnu, tak som zvedava, ale podla kopov, si myslim, ze je este stale hlavou hore 😝
@palmarmj - ja som mala tvrdnutie pri prvom. Treba viac odpocivat - ak sa da + magnezium. To by malo pomoct. Magnezium sa uziva az do cca.36tt 😉

@huterika no to sme riešili ako úplne prvé ... na vianoce sme si objednalii boneco (air swiss), diskový. Ultrazvukový manžel zakázal. Sme s tým veľmi spokojný, jeden máme u nás v spálni a druhý dáme bobíškovi. Je tichý a sám sa vypne ak dosiahne požadovanú vhkosť ...
@strihalka ja odkedy mám sušičku prádla a vidím čo všetko zt oho ide do vzduchu tak toto nedoporučujem ...radšej odparovače, dajú sa kúpiť veľkoplošné do detských izieb a výborne odparujú. Určite lepšie ako prádlo !!! Toto prosím neber osobne 😀😀 😀 ináč som sa chcela spýtať kde si fotená na tej krásnej fotke ...