Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
caute bambule, taak som doma z poradne a neviem prestat revat, zajtra totiz "nastupujem" na nemocnicne lozko. krcok sa stale skracuje, je makky a presiaknuty, takze ani lezanie s nozkami hore a magnezium nepomohlo, musia mi nasadit tokolyticku liecbu, vyzera, ze tam budem do porodu, boze si to neviem predstavit, hlavne ze budem bez synceka, chudatko moje, on nevie ani s nikym inym zaspat, ako so mnou, a to nehovorim o ostatnych veciach. tak som verila, ze toto tehotenstvo bude lepsie, no nic. Inac na UTZ vyzeralo byt vsetko ok, maly ma 1320g, taky priemer, alebo skor mensi, ale to aj Brunko bol. a mam trocha menej plodovej vody, co vraj nie je problem, ze je to dost subjektivne, ja mam aj dost male brusko, tak neviem. mm mi uz zhana notebook, tak mozno vas budem moct sledovat aj odtial. drzte sa a setrite sa!!!
doma od zubara 🙂 ani to nebolelo,navarene a uz som vas aj docitala 😉 detsku lekarku mam vybratu ale este som za nou nebola ja mam stale na vsetko cas 😉
@pimpilla @mius.brcko Baby mne to do porodky, pokial nebudem u rodicov nahodou trva 3,5 hod...takze musim sa zladit s malou a budeme predychavat 🙂
inak tie cviky na lopte su uplne jednoduche a su hlavne na cas kontrakcii...sedíte na lopte, nohy dopredu pevne na cele chodidla, chytíte sa rukami pod bruskom tak ze prsty idú k smerom k rodidlam a palce smerom k zadku 🙂 snad pisem pochopitelne a potom panvou robíte uplne male kruzive pohyby, tak asi 10cm dookola a pritom dychame, naprv idem jemne dopredu tam vydýchneme potom dopreava, tam zatiahneme svaly pod bruskom a nadýchneme, potom dozadu tam zase vydýchneme a nakoniec dokoncime kruh v lavo kde znovu zatiahneme svaly...a takto pokruzime asi tri krat potom si dame pauzu...hlavicka by sa mala pomalinky nasmerovat tak ako ma...ak by ste nemali loptu tak sa to da aj bez nej...chytite sa o parapet a dolezite je urobit kolisave pohyby panvou, preslapovat z nohy na nohu...aj na schodoch sa to da.....ak by vam to na jednu stranu neslo, znamena to ze babatku sa to nepaci, preto potrebujeme aby sa otocilo, a robime to zatial len na jednu stranu, na ktoru to ide....
Neviem to lepsie opisat 😅
@brkabra na baleni cumlikov mas rovno napisane pre aky vek su urcene. ja beriem silikonove. vraj deti preferuju take cumle co maju gulaty tvar, nei tie skosene z jednej strany. nekupuj ich vela ,radsej po jednom vyskusaj z roznych typov a maly si vyberie sam, respektive nemusi chciet vobec. ja som velm ispokojna s cumlikmi tommee tippee.
ten prietok asi myslis cumle na flase, ale aj pri flasiach mas rovno napisane na aky vek su urcene 0-3, 3-6 ..... ale ani s flaskami by som to neprehanala co do poctu, ved ked budes kojit tak flasky potrebovat nebudes....
@brkabra ja mam doma dva dudliky Lovi od 0 mesiacov, z akeho su materialu som nepozerala. A potom tu mam jeden Mam alebo aky, tiez pre novorodena, tak vyskusame a uvidime. A flasu mam s takym tym pomalym prietokom, tiez od Lovi, aby v pripade krmenia z flase nebola mala potom leniva sat.
@jennyna fiha tak sa drze, budeme na vas mysliet! a ozvi sa ked sa bude dat... maly Brunko sa aspon zblizi s tatikom, budu zaspavat pekne spolu a ty ked prides domov s bracekom, bude mozno vediet krasne zaspinkavat sam 😉
@urma no uplne som zabudla, ty si musis nachystat vsetko. vysterilizuj a daj do sacka, na to sa mi osvedcili tie zatvaratelne sacky, vid ikea:
http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/2017...
aj na flase, aj na cumliky, aj ked sme niekde cestovali tak na pribor a podobne.. je to pohodlne a lacne.
KUNG-PAO !!!!!!!s ryzi 🙂
@jennyna je mi to hrozne lúto, a presne viem ako sa cítiš, ja som tiež pri prvom synčekovi musela nastúpit v 32t.t do nemocnice, lebo som bola otvorená už na 1 prst a bola som tam až do konca, čo som potiahla napriek ležaniu a infúzkam len do 35t.t., zatial je u mna všetko v poriadku a pevne verím že to takto aj zostane, lebo viem že to je tažké, ja som tam vtedy aj strašne schudla 😢 a teraz kedže už máme jedno dietatko, by to bolo ešte tažšie... 😢 mne hned po porode povedala primárka, že by mi kvoli tomu odporučila trocha večší vekový rozdiel, až by sa to zopakovalo aby som nemusela od velmi malého dietata odchádzat na dlho preč....bohužial musíš to vydržat, nič iné nezostáva...držkaj sa a pozitívne mysli 😉
@jennyna to ma mrzi moja, viem si predstavit tvoje pocity co sa tyka starsieho synceka 😢 no co uz, maly sa bude musiet este viac osamostatnit, mozno sa vam to este zide, ked uz bude druhy na svete...drz sa a muzik nech zozenie notebook, nech sa tam neunudis...🙂
@jennyna Joj to nie su najlepsie spravy, ale lepsie bude ked budete aj s malym pod dohladom lekarov, ked ten krcok neposlucha. Hlavne uz neplackaj, ocinko vas to zvladne, maly mozno bude spociatku uplackany ale zvykne si aj on, myslim ze deticky su prisposobive a mozno sa to aj tou liecbou da do poriadku a pustia vas skor, tak na to musis teraz mysliet, nech si v pohodicke. Vela zdravicka a uz ziadne slzy, drzte sa.
@peka13 ale zaujímavosťou zahlcuješ, hádam pridáš aj ďalšie "zahltenie".. S tým slušným požiadaním chápem, že to myslela pekne, ale nie vždy u personálu pochodíš.. Inak s tou vyvolávačkou našich miláčikov ja osobne nesúhlasím, ale.. čítala som aj o tom, že priateľovi / manželovi "ujde" (vieme, čo 😀 )..
Kocky je medzi vami tehulka, ktorej babatko sa malo hybe? Ja som v 31tt a nasa malinka sa hybe fakt malo v porovnani s tym, co tu citam..
Trochu sa bojim, ci je v poriadku (no dnes sa bojim viac, ani neviem, preco).
Pohyby som zacala citit dost neskoro (21 -22tt), aj to len slabe. Ked som to vravela na poradni, najprv mi povedali, ze babo je malinke, tak preto ho citim len sa tak mrvit a teraz uz privelke na krutenie sa a kopkanie...
Cely den bez pohybu nie je nikdy, ale ako pisem, nejako extra "nevystraja"..
Velmi by mi pomohlo, keby som nasla tehulku, ktorej babo je tiez take lenive.... uz by som sa tolko nebala...
V stredu idem do poradne, tak to PA zase spomeniem...
@beronsche vrteni babaetka zalezi od mista, pokud mas malo msita, tak se nema jak vrtet... a navic v tomto tt je uz normalne pokud babo se nehybe tolik jako v 27tt.
Moje se hybe tak v intervaech 3-4hodinky, po teto dobe vystroji disco, alebos e vykuli na nejakou stranu....
Ale tak vzpomenout to PA urcite muzes, tim nic nepokazis...
@beronsche Ahoj, presne tento "problém"dnes od rána riešim aj ja . Moje bábätko je celkovo také lenivučké . Najskôr som veľmi dlho čakala na pohyby , no a teraz, keď čítam, čo píšu o kopkaní ostatné dievčatá, tak sa iba divím . Vo štvrtok na poradni som to spomínala doktorovi , ten mi povedal , že nie všetky bábätká sú rovnaké . To ma trochu ukľudnilo , aj keď stále nad tým rozmýšľam . Musíme len veriť, že je všetko v najlepšom poriadku , s tými bábátkami je to ako s ľuďmi, jedni sú kľudnejší a iní takí s vrtuľou v zadku .
@beronsche Ahoj, neboj.. ja som síce cítila už v 16. tt, také tie jemné vlnky, ale potom dlho, dlho nič.. Tiež som bola z toho zúfalá, smutná, ale vraj som mala (mám?) placentu vpredu.. No a teraz je tiež krpček pokojný, na každodennú otázku mojej segry "Čo robí Matýs" odpovedám "Spinká" 😀 Keď sa pohne, tak len jemne, ale zas za to som vďačná, kopance nechcem.. Raz sa mi síce snažil natlačiť pod pravé rebrá, ale nic moc, skôr bolesť ako potešenie.. Neboj, isto je v poriadku, povedz si, že máš pokojné a spokojné bábo.. 😉 A možno nám to spočítajú v apríli 😀
tak dnes den zacal strasne vonku -15 auto sa mi opat nepodarilo nastartovat naftaky zamrzaju co mne zostavalo ist len elektrickou s malou do skolky plakala ale zvladli sme to teraz poobede mi ju donesie svokra 🙂 🙂 🙂 dosiel mi balicek od aventu mam termotasku je super v obchode stala 27 eur a ja som ju kupila cez minibazar za 15 je uplne nova original zabalena je pekna cervena dnes som uz oprala aj zvysok kocika vo vani klacala som pri tom na kolenach ohnuta uz moc nevladzem ale uz sa to susi tak bude vsetko uz nachystane hura este tasku zbalit dokupit par drobnosti a je to super a este vydrzat do 10.4. v piatok mam poradnu
chcem sa spytat uziva niekto guajacuran ja ho uzivam koli brusku 3 krat denne a zaroven uzivam magneb6, aktiferin, maternu 🙂 🙂 🙂
@jennyna drzte sa!!! Vsetko dobre dopadne!!!
Ja som dnes mala kontrolu u gyndosa po mesiaci, vela som sa toho nedozvedela, akurat, ze krcok je pekne hore a zatvoreny, zajtra mi bude robit v porodnici poslednu velku echografiu. Akurat mi povedal, ze uvidime sa v ambulancii o mesiac uz poslednykrat...fuuuha to zbehlo, potom uz len rodit...
@jennyna viem presne čo prežívaš moja, ale ak sa ti takto skracuje bude to najlepšie pre vás oboch...a synček vydrží uvidíš 🙂 ja mám tiež skrátený a mäkký kŕčok, ale za 2 týždne v nemocke ostal rovnaký tak ma pustili, no keď prídem na poradňu a bude skrátenejší alebo budem nebodaj otvorená tiež tam ostávam...prajem veľa, veľa síl určite to zvládnete 😵
@beronsche @srnqqa môžem sa opýtať?aké pohyby popisujú iné baby?nebola som tu dlho tak neviem...ja cítim malého od 17tt pravidelne, ale žeby to boli nejaké extra kopance povedať nemôžem, skôr by som povedala ,že sa len prevaľuje...ale čo som bola v nemocke tak stále keď počúvali ozvy alebo počas ctg sa malinký hýbal tak sa ma sestričky pýtali či to tak cítim ako to počujeme a musím povedať, že vôbec...čo podľa zvukov tam robil kotrmelce a bombardoval ma kopancami a štuchancami ja som cítila len jemné nadvihovanie bruška...takže podľa mňa to nebude v lenivosti či nelenivosti bábätká 😵

@ancovicka30 no aj mna to potesilo a vravela, ze máme z vane odchádzat cele cervené 🙂 ale dodrziavat vymenu vzduchu, aby nam neprislo nevolno a ak by sme to nezvladali po leziacky, mame si vovani tak klaknut na kolena a opriet sa hlavou o kraj vane, tak budeme mat brusko v teplej vode a chrbát nám bude prijemne chladit....podstatné je aby sme si privolali aspon par krat za vanu stiahnutie bruska...posilujeme tak vraj maternicu a dietatko dostava info, ze uz tu nebude tak prijemne ako doteraz 🙂 bolo to fajn...vobec ma nicim nestrasila...a ani bolesti nebudu take hrozne, ked budeme mysliet na to ze vsetko je v poriadku a predychavat...
@pimpilla s tym utekanim do porodky je to tak, to som zabudla napisat...pokial nastupia len kontrakcie, vsetko je ok ak niesu castejsie ako kazde 4 min ( ale pravidelne). Niektore zeny maju iny prah citlivosti a mozu citit az tie co su uz kazde 4 min. Vtedy treba uz naozaj ist. DOvtedy je lepšie keď vsetko zvladnete doma s manzelom v pohodli domova.....dokonca si mozes dat aj tu spominanu horucu sprchu a tym zistis, ci nejde, len o predzvestne kontracie.....tie by mali byt nepravidelne ....ale ak náhodou odíde zátka, alebo sa ti roztrhne vak a unikne ti plodova voda, vtedy sa necaka na kontrakcie a treba ist do nemocnice...dokonca aj v aute pri prevoze by si mala lezat, aby ti nahodou nevypadol pupocnik alebo ina cast....(ak by sa nieco take nebodaj stalo, vravela, ze manzel má vsetko zatlacit naspät, alebo aj ty ak to zvladnes.....lebo to by nastali kompikacie...ak teda praskne plod. voda uz nebehat po byte a balit, ale do auta a lahnut na zadne sedadlo...manzel vsetko ostatne donesie 🙂