icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

strihalka
7. feb 2012

@denaalubos a jak tedy je? muzem si urcit sami kedy nastoupime na materskou?lebo uz v otm mam ozaj zmatek:-/

strihalka
7. feb 2012

http://www.babycenter.com/2_how-to-swaddle-a-ba...
celkem zajimave video, jen takto z obrazku, skoda ze jim nerozumim ani slovo ....☹

denaalubos
7. feb 2012

@strihalka ved hej samy si urcime kedykolvek medzi 8-6 tt, ale teda nektoriym babam to urcil uz aj sam lekar,...akomsom ssa tu docitala...hm...

urma
8. feb 2012

@denaalubos ak ides s PN ky na dovolenku, nie hned na MD, tak to nie je daka tragedia, kedy ti ukonci PN, ale vyhodnejsie pre teba bude ako pises v nedelu a praceschopna od pondelku. Akurat to moze byt dokymu trosku proti logike, kedze pojdes k nemu az v pondelok 😀 tak vlastne nie si este v praci, ale tak mozes zas ist na poobednu napr. 😉 a tak....nemal by robit problem s tym, ked mu povies.

@strihalka este k tomu nastupu na MD...ono materske je vlastne tiez nemocenska davka, tak trochu ma do toho datumu aj co lekar povedat, podla mna 🙂 Ked je zena na rozpadnutie ale chce chodit do prace silou mocou co najdlhsie napr. Ale to nie je nas pripad 😀 Zvyknu to robit baby, co maju velke platy a oplati sa im byt v praci co najdlhsie aj na ukor toho, ze si skratia takto dobu poberania materskeho. Myslim to,ze nastupuju na MD aj menej ako 6 tt pred ocakavanym TP. To len tak na okraj, ze aj to sa technicky da 😀

urma
8. feb 2012

@ivanka.7 ja si teda vobec nenahovaram, ze mam daky nadstandard s tym odberom krvi 😀 len ze ci nevieme, co to chcu sledovat v nej 😉 Ja som mala zelezo a spol v poriadku, takze asi to ani nebude u teba koli tomu opakovanie..

katkarv
autor
8. feb 2012

@denaalubos aj mne vcera urcil a zapisal do knizky 7.3.

katkarv
autor
8. feb 2012

@atreyu ahojky,tak aj ja skoncim asi v PO v nemocke kvoli tomu Oxyphillynu,mame malo plodovej vody.Chcem sa spytat ked ta tu zastihnem ci tam bola zima a ci si mala nocne kosele ci pyzama alebo take akoze teplakovu supravu?Bola si v starej ci v monobloku?

darinkazv
8. feb 2012

@peka13 jej super, my tento kruh máme, ale len základné farby, tak mi to bolo ťažko kombinovať. tak ty by si volila tú hráškovo zelenú a fialovú, čo mám na 3. obrázku na pravej stene? či si myslela ružovú?

darinkazv
8. feb 2012

@peka13 takto si myslela?

ava11
8. feb 2012

@strihalka uzasne video 🙂 a hovoria tam v podstate to, co vidis, len to opisuju a k tomu take tie veci, ze nie moc hruba latka a pozor aby mu to nezakrylo pusinku a pod.

srnqqa
8. feb 2012

@peka13 @darinkazv to s tou doplnkovou je dobrý tip, ja som to počula na FLN v programe Color Correction, neviem, či poznáš. Tá baba to teda s tými farbmi vie a to si pamätám na prvú reakciu, keď som videla reklamu - čo už len farbou zmeníš 😀 Ale, kedysi dávno som čítala článok, že oranžová podporuje kreativitu, červená agresivitu a ak chceš zelenú, použiť sa má skôr taká lesná, aby v nej nebolo moc žltej..
PS - dúfam, že neva, že som sa zamotala do debatky 😅

atreyu
8. feb 2012

@katkarv tak to mi je ľúto :( ale prajem aby bolo všetko v poriadku, musíme to ešte pár týždňov vydržať 🙂 takže zima tam absolútne nebola 😀 bolo tam neskutočne horúco, kým neprišli tie obrovské mrazy tak sme spali s otvorenou vetračkou lebo kvôli suchému vzduchu sa tam nedalo dýchať...ja neznášam nočné košele, ale veľa báb v nich spalo, ja spím v pyžamových nohaviciach a v tielku 😝 a cez deň môžeš mať aj nejakú súpravku, nijaká sestrička s tým nemala problém...župan odporúčam a taktiež si zober šľapky do sprchy, vlastný príbor a hrnček na polievku a na pitie...a sestričky sú skvelé 🙂

katkarv
autor
8. feb 2012

@atreyu diky moc a jak dlho ti davali ten oxyphilyn?Pichali ti ho alebo si ho mala infuzii?

atreyu
8. feb 2012

@katkarv ja ani neviem či som ho dostávala...dávali mi v infúziách dva krát denne magnézium...ale podľa mňa ho dostaneš v infúznej forme...lebo čo mi vraveli lieky sa nevyrábajú a do žíl je to lepšie...a v nemocnici to volajú syntophilyn 😝

katkarv
autor
8. feb 2012

@atreyu no lebo mne sa sestricka pytala v lekarni,ze to maju v ampulkach ale nevie ci sa to samotne picha do zily alebo ci to ide do infuzie,lebo ak by sa to dalo do zily ze ona by mi to pichala.

atreyu
8. feb 2012

@katkarv tak to ti neviem povedať...

andrejka1974
8. feb 2012

@darinkazv tak mi mame radi farebne izby pred 4 rokmi sme vymalovali obyvacku na orandzovo, pred 3 rokmi spalnu na ruzovo a teraz sme malinkej vymalovali izbicku na zeleno mne sa paci ta prva kombinacia 🙂 🙂 🙂

katkarv
autor
8. feb 2012

@atreyu jasne 🙂 Tak okolo 10.30h by som mala vediet ci musim ist do nemocky.A kde si bola na prijem?S predu alebo tak zo zadu,kde maju tehotne poradne?

darinkazv
8. feb 2012

@srnqqa jasné, že neva.len my už máme v detskej takú tú zelenožltú. tak chcem ušetriť aj peniažky, lebo máme tie umývateľné a tie sa nesmú obyčajnými pretierať. takže musím nejak skombinovať predsa len tú zelenú s nejakou inou. tá fialová sa mi celkom zapáčila 😅

atreyu
8. feb 2012

@katkarv na 9. poschodí ma zobrali do dverí pôrodná sála, tam robia príjem 🙂 ale ležať budeš na 10.

katkarv
autor
8. feb 2012

@atreyu na 9tom?Tak poto ty si bola v monobloku,ja som myslela ze v starej nemocke.

andrejka1974
8. feb 2012

tak vcera som si v lekarni este dokupila tie podlozky pod seba pri porode tak uz mam okrem podprsenky vsetko mama mi kupila aj malinke 4 bodicka v lidli su krasne uz sa perru vcera som si uz ako tak zbalila tasku skusala som aku velku budem potrebovat velka cestovna 🙂 🙂 🙂 🙂 potom dobalim este par veci pre malu vezmem len plienky vlhcene uterky kremik na zadocek aciapocku s rukavickami 🙂 🙂 🙂

belissima85
8. feb 2012

@darinkazv aj mne sa paci ta posledna 😀

srnqqa
8. feb 2012

@darinkazv no veď jasné, keby mal človek brať všetko do úvahy, musel by byť milionár 😔

maxara
8. feb 2012

Vdaka baby za energiu pre Ninku a mna.. Ninka pospava uz druhy den, je slabucka strasne, ale uz od vcera obeda nevrackala, vodu udrzi a dnes uz jedla aj suchy roztek a nejake tri styri piskotky, presne ako dr kazala.. takze na obed len suche zemiacky.. a taaaaak.. no nic nerobime, lebo sedim stale pri nej, ona je taka mrnkata.. ked odidem z obyvky, tak sa zobudi.. ogrcane kopy pradla uz mam oprate, cakam este kym uschne cosi, nech mozem hodit este zbytok, jednu pracku a zas bude na chvilku pokoj.. 😅 dufam.

@anabelleee neviem, ci ti uz niekto odpisal, citam postupne, ale ano je to tak, ze rozpatie kedy mas nastupit na MD je napr od 10.2. do 24.2. tj, dva tyzdne, cize 6-8 pred terminom.. (je to priklad, takze nic konkretne, musis si to pripasovat k svojmu terminu) a ty si mozes povedat ze ktory z tych datumov v tomto rozmedzi ti vyhovuje. napr 17.2. tak to bude vtedy..

@darinkazv ja milujem syte farby, ale treba si uvedomit ucel miestnosti.. ak budu mat kocky v izbe dve vyrazne syte kriklave farby, nebudu mat vnutorny pokoj. Pamataj na to.. Ak sytu, tak kludne aj tu cyklamenovu, ale len na dve steny, a zvysne dve by som dala nejakou upokojujucou zelenou.. zelena blahodarne posobi na upokojenie oka, preto sa odporuca do nemocnic a na operacky, do obyvacky.. lebo zelena je jedina farba, pri ktorej ludske oko nespotrebovava ziadnu energiu. A ak nie zelena, tak nejaka jemna vanilkova, alebo zlta bananova by sa k tej cyklusi hodila.. Ale aj tak by som volila svetlucky nabytok a napr zavesy jemne zelene, doplnky jednej farby.. je to dost drsne byt neustale obklopena takymi agresivnymi farbami 😔
@peka13 😀 ved rozmyslam, aka je to orieskovo zelena 😀 nieco asi ako krvavozlta 😀

belissima85
8. feb 2012

tak dobre ranko damy docitala som vas idem ja varit a piect 😅

maxara
8. feb 2012

@urma zlatik, nahodou nemas rh negativ? myslim, ze podla krvnej skupiny sa robia este odbery na protilatky.. lebo ak by si bola negativ a dieta je pozitiv, moze to byt problem.. ja som plus a na ziadne odbery uz nejdem..
Iba teda na kultivaciu buduci piatok.. cize na vyter na streptokoka, ktory sa neda preliecit uz a teda ak budem opat pozitivna ako pri ninke, tak pri porode mi potom pichnu antibioticky infuzku, aby sa mi dieta tym streptokokom nenakazilo..

srnqqa
8. feb 2012

@andrejka1974 podložky k pôrodu - sú nejaké špeci alebo stačia inkontinenčné, alebo tak?

Joj, vy už ste všetk yzbalené, ja stále nič a v sobotu som mala také bolesti, ani pohnúť som sa nemohla ☹ a stále som sa nedokopala kúpiť veci pre mňa - ani kojenecká nočná, podložky, vložky, ništ nemám 😅

maxara
8. feb 2012

a este som sa chcela "pochvalit" ze este stale nemam tu tasku zbalenu 😒 ale uz mam vsetulinko doma.. okrem tasky 😠 lebo mm ich vsetky odtrepal na chalupu.. tak mam moznost len cestovnu tasku si nabalit a nie ten kolieskovy kufrik.. alebo iba nachystat a cakat kym niekto nepojde na chalupu a zaroven, aby ten niekto mal aj cestu okolo nas a zaroven aby nezabudol ten kufrik 😖 co je teda vela podmienok.. 😝

urma
8. feb 2012

@maxara noo veru ne, mam pozitiva 🙂 ale tiez som narazila na tuto infosku vcera, ze toto vysetrenie by zodpovedalo 32.tt.