Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@dennkaa @jennyna ďakujem baby...ale viete ťažké je to nebáť sa...predtým malý reagoval či na kúpeľ, či na sladké, či na hlasnú hudbu, v noci sme mali problém zaspať...a teraz flegma nič mu nevadí...jedine na čo stále reaguje je manželov hlas 😵 ale tak dúfam, že je všetko ako má byť len má proste chudáčik oveľa menej miesta už 😔
Pekny den prajem,
ja som to hned rano zaklincovala tym, ze som sa cestou domov natiahla na chodniku 😠 😖
Tu je dnes prvy den nie minus, trochu poprsalo, tak sa tie chodniky tvaria akoze len mokre a prdlajs, roztiahlo mi nohy do snury, tlmila som to lavym kolenom (au au ☹ ) prisadla som si clenok... No nastastie to nebol daky velky otras. Sa mi aj plakat chcelo, ked som sa pozbierala zo zeme, ze este toto mi treba...
Ale malicky kopcuje ako zvycajne, tak jemu hadam sa nic nestalo, skor ja som sa vyplasila a udrela...lebo to uz som vedela, ze ked padam tak co najmensi otras aby bol...
Jupi, jupi - volali mi ohladom nasej objednavky postielky, vanicky, postoliek a teplomeru do vanicky ... Dnes nam konecne posielaju zasielku, tak sa mooooooc tesim. Sice postielku nebudeme moct hned poskladat, kym sa neurobia stavebne upravy v byte, ale radost mam velikansku.
@dennkaa Ja to mam tak od zaciatku, ze mala je najaktivnejsia rano a vecer, ked lezim v posteli v pokoji. Niekedy aj cez den, ale hlavne v tych oddychovych bdiacich fazach (ked spim, tak ju necitim :D).
A ja mam po poradni, papier na MD (22.2.) odovzdany v praci, cervix skore 3, tak mam do max. pripustnej hodnoty 6 este nejaku rezervu. A dostala som Detralex, pokracujem v zeleze a mam zvysit prisun vitaminu C - jo, zilky ma prestavaju posluchat :D Len som nevedela, ze Detralex mozem aj ako tehotna (ale mozno len v 3. trimestri). mala stale otocena dolu hlavou, plodovej vody dost, placenta umiestnena ok, nohy mi neopuchaju... takze vlastne vsetko v poriadku, aj ked sa stale len doma stazujem, co vsetko ma boli a co mi uz nejde robit :D a robili mi krvny obraz kvoli tomu zelezu a ster na streptokoka.
@atreyu
@dennkaa no som z toho vyplasena stale, som si svihla jedno magnezko a dnes sa asi z domu nehnem.
Ja som ten gulas este nerobila, lebo ked som to mala pripravene tak sme mali crevnu chripku, tak som musela trochu pockat vyse tyzdna, kym sa z toho zregeneruje cela rodina, lebo sme si to jasne podali vsetci, ale tuto sobotu ho uz urobim 😎
@dennkaa ja sa tiez prave vytiesam, lebo mi dosiel balik z Quelle, na ktory som cakala uz mesiac, ale mali vela objednavok cez zlavy, tak sa to trochu natiahlo. Len ma mrzi, lebo mali super male Adidasky s 80 % zlavou len za 6 € a oni sa pomylili a poslali mi ich v ruzovom... No tak dufam, ze este budu mat skladom niekde chlapcenske a vymenia mi to.
@maxara to je mi lito, ale trochu vim jak se citis, me se mala aso taky pohnula smerem hore, ale stale stejna poloho KP, ale citim ze jim mene, ze porste nedokazu snist vice☹ uz i manzel to spozoroval, ze jim mene a ze musim jist, jen ja mam hlad a v pulce koncim, ze proste nemuzu, a kolikrat mi je tezko..
Vcera jsem musela snist neco zleho a ani nevim co, ale tak me nafouklo a tak me boleli streva☹, nemohla jsme ani chodit, ale uz jendou se mi to stalo, tak ted uz vim, ze co to je to pichani na strane....
No pokoj pro pirnceznu uspesne vymalovany az na nejakye puklinky.ale to nejak resit nebudem, takze dnes se vrhnu na uklid, sunat folie a vse poumyvat..ale jeste pred tim musim skocit na EKG, no moc se mi tam nechce☹ale nevim jak dlouho plati vymnenny poukaz oid dr☹no dopiju kavicku, at trochu nadopujem srdicko energii a jedu 🙂pak nakoupit a udelat dlabanec...
A baby nevite nahodou vzadu v zaznamech kde se vypisuje jake cervix skore mam napsano v tom jendom radku ze :
16tt F 4 ppp
21tt F vvp
26tt F1pnp
30tt F3pnp
a cervix mam stale 0
tiez by ma zaujimali nazory tych, co uz dietatko maju, ze ci sa tie spankove fazy a fazy bdelosti zhodovali s tymi, ked sa babetko narodilo....resp. ked zvykne byt maly hore od vecera 20.00 do 23.00 a parkrat cez den, ci ste to tak mali aj ked sa vam mimca narodili....nas by bol potom relativne pokojny (v noci spim tvrdo)
@anabelleee no u mna to bolo tak, cez den bol kludný a večer začal kopat a kopkal aj celú noc dakedy a ked sa narodil tak to bolo presne tak, cez den spal a v noci často vstával, a sestrin spal celú noc a vždy o 3 nad ráno ju začal kopkat a tiež ked sa narodil vždy o 3 v noci vstával, či to bola náhoda, neviem ,ale nám to vyšlo 🙂
tak vikend za nami v sobotu sme sa chceli ist s detmi posanovat na Pezinsku babu opat auto vypovedalo poslusnost nenastartovalo ☹ ☹ ☹ do servisu sme objednany v stredu tak sme isli na kopec u nas malej to stacilo deti isli s kamaratmi von v nedelu sme boli vacsinou doma oddychovali sme
Uz som si kupila aj tehotensku podprsenku tu obycajnu co sa v predu otvara aj tak stala 15 eur malej sme kupili pyzamko, topanocky do zimy a boli sme aj na nakupe spolu s manzelom 🙂 🙂 🙂 dnes mala sa zasa zobudila o 4.00 a uz nezaspala tak som mrtva dokial vstali ostatne deti som stihla upratat obyvacku, kuchynu, zvesit poskladat pradlo , vyvesit oprane najest sa ,mala behala pri mne a pomahala a vravela haji staci 🙂 🙂 🙂 a pritom vcera poobede nespala a vecer isla spat o 20.00 bezne spi do 6.15 az 7.00
@ivanka.7 detralex môžeš ako tehotná, ale keď budeš kojiť tak už nie. Ja ho mám tiež predpísaný, ale neberiem ho, kompresívne pančušky mi "zaberajú" lepšie. Ten liek je čisto prírodný a neprechádza cez placentu, ale do materského mlieka už áno. Aspoň tak mi to vysvetľovala doktorka na cievnom. Žily by sa ti potom mali dať do poriadku(ustáliť stav) cca 4-6 mesiacov po pôrode. 😉
@strihalka @adik109 no veru baby, je to strasne.. neda sa mi ani na velku a ked, tak nie "dokonalo" a plus jem menej ako Nina. ☹ Akoze nesralo by ma to, lebo teda hlad ja necitim vobec, skor mi je tazko, ale zacala som chudnut aj z tej mojej stojatej vahy 😒 tak aby sa mi nieco neposralo 😔
Ale dnes, teraz som si dala dusene maso na zelenine a ryzu, taku normalnu porciu a hodila som si do toho dve lyzice lanovych semienok. To by malo byt teda aspon na to precistenie creva. Uvidim, ci dnes este narvem nejake jedlo, ale ked nie, tak rano zas budem vracat ☹
ahojte baby, pekny slnecny den prajem 🙂
ja mam vcelku fajn den, syci mi tu pri uchu parny hrniec so svieckovou, tak som zvedava, co z toho budem, bola som vsak az taka aktivna, ze kedze som zabudla kupit knedlu tak som sa rozhodla ju urobit, a moc si teda neverim, dufam ze aspon trochu vykysne, no uvidime....
@maxara moja, tak to nie je bohvieco taketo stavy, ja mam tiez pocit ze sa mi uz mlady dost tlaci aj do zaludku, presne ako @strihalka pisala, uz musim jest tiez mensie porcie, resp. aj zjem viac a potom mi je blbo, nehovoriac o tom, ked sa potom zohnem, a uz aj sediet mi zacina byt neprijemne...no uz to len dako vydrzime....a inak tie lanove semienka asi aj ja vyskusam, daj vediet ci ti to zabralo...
@strihalka super, ze uz mate vymalovane, bude to mat princezna krasne....moj muz sa chysta vo stvrtok malovat postielku a davat ju dokopy, lebo mame taku historicku od svagrinej (podla mna tak 70te roky), tak som taktiez zvedava ako to dopadne...
@maxara aby ti nebolo ľúto, tak mňa včera chytila taká zápcha, že až doplaču...a hlavne ja, čo celý život mám tieto veci ukážkové a po každom jedle na veľkú 😒 Sorry vopred za opis, ale to už bol ten stav, že ani dnu, ani von a bolesť. Tak som to nejako pretlačila a až krv mi šla. No hrúza. Aspoň môj starý mal zábavné pripomienky, že mám za sebou prvý análny zážitok, len škoda že nie s chlapom. No zasmiala som sa cez slzy. Dnes ešte nič nebolo, uvidíme večer, lebo jem teda normálne.
@maxara no máš to blbé, síce aj mne býva všelijako keď sa najem viac ako sa zmestí a tiež jem menej poslednú dobu ale nejaký extrém to nie je. A neskúšala si jesť po troškách a často? kľudne aj každé dve hoďky len tak zobkať.... aby maličkému nič nechýbalo - a verím že keď si vyhladovaná tak ti je zle. Ja si na to tiež musím dávať bacha - mám pre istotu BeBe keksy pri posteli.... :D
@maxara Okolo konecnika mam par slabsich ziliek, ono to nie je ani bolestive, ani to nejako nekrvaca, ale ja som toto mavala sem tam aj pred tehotenstvom, no. Vtedy to vyriesil vzdy detralex alebo ascorutin a capik. Len teray som nevedela co si z toho mozem dat a ci vobec. Nie je to ani preto, ze by som malo pila, ani preto ze by som mala zapchu, prosto sa zvysuje ten tlak a to sa zlepsi az porodom.
@ancovicka30 no sranda to veru nie je.. ja som mala vcera pocit, ze maly vystrel nohy 😒 akoby bol zasprajcovany.. mne lanove semienka vzdy zaberaju, tak fajn sa clovek po nich vyserie 🙂
@ava11 skus pridat tekutiny draha a pripadne aj tie lanove semienka 😅
@adik109 no ja uz asi mesiac jem tak, ze trikrat denne a tolko co Nina 😒 menej ako obvykle.. a to vecer si davam az o dost neskor, aby mi rano nebolo zle, lebo mne len pred tyzdnom prestali ranne nevolnosti 😒 a vcera som bola do 22 full zo slizikovej polievky a 4 sust kacice, co sme jedli o 12tej 😒 a potom rano sa zrejme posunul a vlci hlad, cize hned som isla grcat.. no ranajky znova o hovne..
@ivanka.7 hm, no veru tiez nic moc 😒
@ancovicka30 musi to byt krasne, me se hrozne libi ty stare postylky, protoze od tech co se prodavaji ted tak maji nejblize k poctivost a bytelnosti...
jinak ted se cpu budapesti pomazankou s dalamankem a ta nikdy ezbude, je nejlepsi 😀
Jinak EKG v norme🙂 tak super

@maxara diky Peti 😉