Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
ahojte dievcata
@miskachrumka Tvoja kamoska to urcite zmakne, v 27tyzdni je uz 85% sanca co je vysoke percento, inac to ani nemoze byt !
@vierazit198 niekedy normalne zasnem nad zenami ktore uplne bezdovodne nastrasia prvorodicky hlupimi recami. a robia to kvoli tomu,ze ich to nesmierne tesi 😖 teraz narazam na to co si asi pocula ked si bola na tej amnio. pokial nekrvacas,alebo tak a citis pohyby tak je vsetko ok. a nemusis citit pohyby intenzivne kazdy den.napriklad predvcerom som malu skoro vobec necitila,ale zato vcera mi to bohato vynahradila 😀
kazda sa bojime a myslim ze kazdej tak prebehne myslou ci je vsetko ok 😉
a presne ako pisala @saranata este toho bude do porodu dost 😉
@vierazit198
ak máš pochybnosti, kľudne bež k doktorke, mne môj gynekológ povedal, že radšej prísť x-krát zbytočne ako niečo zanedbať, a ozaj, to čo si prekonala, ti na kľude nedodá a tiež už máš po 35, nie že by to bol problém, ale...ja som v prvom trimestry chodila asi každý týždeň a vôbec som nemala výčitky 😀 😀 😀
@saranata
náhodou ten monitor je supiš, ja ho tiež mám a kúpila som si ho preto, aby som nestresovala, pretože som tri krát bola tehu a nakoniec mi vždy doky oznámil, že mimi už vo mne nežije a nechcela som to opäť zažiť, že sa tvárim, že som tehulka a pritom je drobec už v nebíčku, vieš 😀 😀 😀 lebo stres je najväčší nepriateľ tehuliek 😉
mna porazi z tych debilnych snov... 😝
@saranata to mas pravdu,, strach je zly a ja som taky bojko aj manzel mi tak hovori.. no asi spravim najlepsie ked sa budem sledovat a aspon trocha pohybov denne mi musi stacit.. ja som povedala ze je to asi lenivko maly.. nie ine problemy nemam .. mam vytok ale to je asi normalne.. len to brusko citim taky tlak na spodu.. vies.. a niekedy mi stvrdne brusko vatsinou na lavej strane.. dufam ze je to ok.. a aj tebe prajem len dobre 🙂
@porinka dakujem ti za povzbudenie .. v pondelok idem na cukor tak si ku nej aj skocim len nech ma pozre a idem prec... no dufam ze ma pochopi.. este raz dakujem
dievcata a boli ste aj na vysetreni srdca? uz ste si vybrali porodnicu? myslite ze je cas sa uz pripravovat s vecickami? ake plienocky budete pouzivat?? 🙂
@vierazit198 ja som si vybrala antolsku tak dúfam že to dobre dopadne dr. Sisaka v pondelok som uz bola únho. Bol Príjemný 🙂 co sa týka vybavicky nemám nic este sa bojim;(
@vierazit198 no ja som este na vysetreni srdca nebola,to ma posle hadam lekar,ci ja si to mam sama zariadit?
ja byvam v BB a mame tu len jednu porodnicu takze uz mam vybratu 🙂
@pekosita ja prave neviem preto som sa pytala .. mne lekarka nic nehovorila o vysetreni srdiecka.. tak neviem.. a co ma trochu matie je morfo ultrazvuk.. tolko sa otom pocula ja som mala ultrazvuk len u lekarky a to mi hovorila ze je to druha kontrola skrilingova.. tak neviem.. ci to ma v ambulancii ten morfo ultrazvuk alebo jej staci len ten co mi robila.. proste neviem ako vyzera morfologicky.. neviete mi povedat .. je tam nejaky rozdiel..? asi sa jej to spytam ..
@vierazit198 morfologicky ultrazvuk sa nijako nelisi od normalneho ultrazvuku. morfologicky sa nazyva preto lebo sa mu lekar venuje dlhsie a zapisuje vsetky sledovane hodnoty. u nas v poradni to funguje tak ze hodnoty diktuje sestricke,ona to zapise a vytlaci a ja to nosim v knizke. morfo sono sa robi v 16,20 a 30 tydzni
@vierazit198 moj lekár nemal taky dobrý ultrazvuk preto má poslal pre istotu inde tak som aj išla a tiez do toho istého centra som sa objednala na 3D takze ak ťa tvoja lekárka nikde neposlala tak ho má dobrý neboj 🙂 na 3D ides?
Pekny den zelam vsetkym tehulkam. 🙂
Ja som vcera bola na internom aby mi dali holter na 24 hodin, lebo sa im nepaci moj tlak 135/90, aj ked na poslednej poradni som mala 120/80. Takze som sa vcera cely den nervacila s holterom, bola som tak podrazdena, ze som bola rada ked som prisla domov a lahla do postele...ta manzeta sa mi nafukovala kazdych 20 minut, takze o beznej cinnosti sa nedalo hovorit vobec, a v noci kazdych 30 minut.
Zaver: doktorka mi dala to iste magnezium ako doktorka pred nou (to som nepochopila preco???) a lieky na tlak. Tak teraz spekulujem, ako obist lieky na tlak. Mam sa pravidelne merat a zapisovat si do zosita. Ach jo... 😒
Babulky neviete niektora nahodou ci je nebezpecne pre babatko ked som sa stretla s kiahnami ale ja som.ich uz prekonala?
@vierazit198 ja som na morfologickom bola na Antolskej... ten ultrazvuk ma moznost na prepnutie z 2D na 3D.. vsetky merania ale doktor robil v 2D.. a potom ze ci chceme vidiet tvaricku tak skusal 3D..
@pekosita daaaakujem za info no vyzerala by som pri nej ako pipi
@vierazit198 v pohode,ale keby si chcela vediet viac a vygooglila to, tam najdes kooooooopec info 🙂
@nati04 nie ja 3D nechcem .. moja lekarka sice ocna mi vravela ze je dost silny a nie je to dobre.. je to na kazdom.. ja to nechcem..🙂

@nati04 Ahoj no bojujú ale určite to zvládnu !