Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
@kvietok173 ja mavam tiez tvrdnutie v poslednej dobe, kazdy vecer ma to chyta tak okolo 8 - 8.30, vtedy mam pocit ako keby mi malo brucho napriec roztrhnut, uplne zostane tvrde ako kamen.. predtym mi vzdy pomohlo ked som si dala sumive magnezium, ale tieto dni mi ani to nepomaha.... si musim lahnut a same to tak do hodinky ustupi....
Baby, tvrdnutí je naprosto v pořádku, v tomto stadiu už je myslím 20x denně naprosto v normě, děloha cvičí kontrakce, je to sval a na porod se takto posiluje, takže pohodička 🙂 Já mám tvrdnutí už poměrně často - při námaze a pokaždé, když někam jdu s malým, prostě při chůzi, a když zrychlím tak taky 🙂
@zuzanapd vidíš, co doktor, to názor. Nemám potřebu někomu vnucovat svůj názor, však máme každá svou hlavu🙂 jde jen o to, jestli břicho netuhne na určené stádium těhotenství až příliš často, což párkrát za den opravdu nevadí. Já většinou čtu porady na porodnice.cz Jsou tam názory předních českých odborníků a porodníků, což se o každém doktorovi v poradně opravdu fakt říct nedá, plno z nich vůbec nerodí a nevidělo porodnici x let (moje zkušenost). Konkrétně k tomu tvrdnutí břicha je tam toto: http://www.porodnice.cz/node/33432
O 17 hod. idem do nemocnice za dr. na kontrolu, tak som zvedavá, či mi to tvrdnutie neskrátilo môj mäkkší krčok. Dnes som bola aj s dcérkou v meste kľudne bez náhlenia, vlastne ja sa nikde nenáhlim už dlhšiu dobu, občas sa stane, že cez deň sa mi stiahne, len mňa trápia tie noci, lebo vtedy som v úplnom kľude a vtedy tvrdne. Nechápem to?
a uz sme doma z rybacky...sice sme nic nechytili ale bolo dobre... 🙂 zivanka sa uz robi...neviem sa dockat 😝 😀
je tu niekto? 😉 🙂 🙂
to co ze tu je tak prazdno??? idem ja robit palacinky 😎 😀
Už aj my máme objednaný kočík 🙂 Som si ho bola kuknúť v predajni v Trnave a je veľmi pekný. Už sa naň teším 🙂 http://www.bambini.sk/sk/6838/26/dor-jan-danny-...
Tak ja som po kontrole u dr. skončila s dohodou, že v pondelok nastupujem do nemocnice.Krčok mám 3,5cm, ale je mäkký( ale som 3rodička, môj dr.hovorí že je to v pohode, v nemocnici zase zalamunjú rukami), tak si idem vybrať injekcie pre babuľko na rýchlejší vývin pľúc.
@zuzanapd tak musím oponovať ..
ja čakám druhé a aj pri prvom aj druhom tiež hovorili aj dr.že už 7mes nejaké to tvrdnutie je okej 🙂
Ahojte zdravím všetkých .. 🙂
včerajši den sme mali krásny nestihla som sem ani kuknúť ..
ocka si užívame . 😵 😵 ..dufam že dnes vás prečítam na chvíločku ak nie tak nabudúce ..
papa
dnes má byť krásne a teplúčko tak šup opalovať sa 🙂
@bonninka aj ja už chcem byť po 30tt je to lepšia spokojnosť a už taká ulava ..keby nahodou predsa je to už všetko super 🙂
@miskachrumka čo po 30 keby náhodou?
@nati04 ved som napísala že už chcem mat po 30tt po 30tyždni tehotenstva !
@kvietok173 drzím palce, ale pre 3rodičky to uz je tak , ten krčok nie je tak pevný tak neboj, a tie injekcie ti radšej asi preventívne daju keby si sa nebodaj začala skoro otvárat, tak ešte raz drzím palčeky a nech je všetko ok 🙂
@miskachrumka ;) chapem ale prečo? Keby náhodou sa chceli narodit skôr?zd by to uz nebolo take riziko?
@nati04 ano presne tak 😉 😉 😉
mna malá strašne tlačí už dole teraz nie to ešte v 35tt bojím sa aby to všetko aj ona vydržala 😒
@nati04 mam pocit že malá pojde skor ☹
máš aj ty niekedy tlaky na spodok ?
musim si dat skontorolovať krčok aj všetko od spodu či je všetko ok !
poradnu mám o tyžden tak to oznámim mojmu dr.
zasa skvela nedela...minuly tyzden mi zbyli brata a teraz sa dozviem ze otec mi havaroval 😢 😢 😢 proste ZLE
@monculka to mi je velmi lúto ...ked sa všetko kazí tak sa kazí :(((((
@kvietok173 ach to mi je ľúto... a prečo také rozdielne názory lekárov? to aby som sa začala tiež obávať? už si bola aj v nemocnici, keď vravíš, že lekárit nad krčkom zalamovali rukami? v každom prípade- drž sa, nech všetko dobre dopadne a vydržíš čo najdlhšie 2v1....
@saranata Ďakujem, aj ja budem kľudnejšia, keď dostanem tie injekcie.
@kacenka78 V nemocnici som bola, lebo už mám dohovorenú dr pôrodníčku. Mám z toho lepší pocit, ako keď nikoho nemáš a ak by náhodou si mala ísť do nemocnice, tak o Teba ani pes nezakopne a nechajú Ťa trápiť sa, ak tam niekoho nemáš. Neuznávam tieto veci, ale pre detičky všetko, takže toto je výnimka a som kľudnejšia. Rozdielne názory? No mám pocit, že môj dr. aj keď kedysi robil v nemocnici má teraz neúrekom pacientiek a troška to zľahčuje a ide na výkon, čeo je niekedy škoda. V nemocnici sú viac opatrní, ale v tomoto prípade som radšej za opatrnosť, lebo potom si budeš celý život vyčítať, keby čosi. Ale držme si pršteky nech to každej jednej dobre dopadne.
@kvietok173 rozumiem, radšej byť naozaj opatrnejšia a predísť predčasnému otváraniu krčka aj na úkor pobytu v nemocnici... tak nech ten pobyt bude čo najkratší, držím palce ešte raz ! do ktorej nemocnice ideš v KE?

@kvietok173 ahoj ja pocitujem tvrdnutie bruska hlavne pred cikanim-a ked uz dlho drzim tak je take tvrde,ako nafuknute. Ale dnes od rana ma bolia vajecniky priblizne ako pri mendzese. No dufam, ze to len babo mi na ne tlaci.