icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

monculka
13. jún 2012

@miskachrumka no to by bolo super 🙂 jooooj uz nech je aspon koniec augusta 😉

kattey
13. jún 2012

@fate_girl no u mňa sladké a ležanie na chrbte vždy zaberie, ale doktor mi hovoil, že to bude stále pomenej ako bábo rastie. Niekedy sa neviem vynadívať keď ležím a malá sa mi v brušku prevaluje, až mi je ľúto, že sa čas kráti a pomaly sa narodí, asi mi to bude aj chýbať. Ale viem, že po narodení to bude ešte krašie, lebo ju konečne aj uvidím. A štikútku akoby som opísala, no ja mám malú už pomaly 2 mesiace otočenú dole hlávkou tak naspodku brucha úplne dole cítim také akoby pravidelné sťahy, ako keď silnejšie búšenie srdca, mala som to naposledy aj u doktora a ten sa smial, že na ultrazvuku normálne až malá nadskakuje 🙂 A zajtra mám tiež poradňu tak som zvedavá čo nám doktor povie.

miskachrumka
13. jún 2012

@jespera porovnávať odber krvy s porodom sa zdá také absurdné 😅
píšeš veru pravdu že porod je na 1000 percent uplne niečo iné

miskachrumka
13. jún 2012

@monculka ked budeš mat toho plné zuby občas ak si pomyslíš že ako bolo predtím dobre !

mimi126
13. jún 2012

Taaak my sme akurat dosli od lekara. Sme v poriadku. POTVRDENE tesime sa na chlapceka. Stanko-uz nech si tu 🙂

monculka
13. jún 2012

@miskachrumka ved ja vieeem...ale aj tak...

miskachrumka
13. jún 2012

Konečne som malému tu našla gumáky ..tak mu rastie rýchlo ta nožka už máme 26-27 čislo 😀
také pekné modré gumáčiky bude frajer aj čiapku adidas tenkú taka krásna modrá je na nej ponosí ak nie ponosí Tobias 🙂

miskachrumka
13. jún 2012

@mimi126 tak další chlap ja si to chcem dať potvrdiť ešte utorok na poradni 🙂

miskachrumka
13. jún 2012

@monculka no keby somja mohla ležať cez den tak by som tiež si myslím netpela až tak opuchmi alebo vobec !

miskachrumka
13. jún 2012

@monculka no keby somja mohla ležať cez den tak by som tiež si myslím netrpela až tak opuchmi alebo vobec !
ale aj ja mám už teraz pokoj vyše dvoch tydnov uplne .....no uvidím cez víkend čo bude :/

monculka
13. jún 2012

@miskachrumka tak ja nelezim cely den ked to si tym myslela

miskachrumka
13. jún 2012

@monculka nepísala som že ležíš celý den 😕
ja len že je to uplne iné ked mám dieta ktoré potrebuje 24hod starosť a je iné ked si sama a robiš čo chceš a lahneš kedy chceš ....chápeš čo myslím ?
nieje to v zlom 😔
a preto možno mám ja viac opuchy ako ty ....ale aj tak som na tom ovela lepšie ako prvom krpcovi

miskachrumka
13. jún 2012

Idem ja robiť sebe pedikúru lebo mám už obzobaný lak na nohách a ked cez víkend bude tak krásne tak prečo neobuť žabky 🙂
ešte že sa pekne zohnem ale funím ako slon 😀

monculka
13. jún 2012

@miskachrumka joooj mozno som to zle pochopila sorry no...verim ti ze mas toho vela a obdivujem ta lebo ja neviem ako by som to vsetko sama zvladla...si silna zena

miskachrumka
13. jún 2012

@monculka nechcemn aby si to brala ináč preboha 😉
a niesom silná no možno som ale som aj slaboch zároven niekedy 😒

monculka
13. jún 2012

@miskachrumka ale si silna...si mlada a cakas druhe babo a v podstate si na to vsetko sama...dufam ze vies ako to myslim

miskachrumka
13. jún 2012

@monculka no až taká mladá niesom 😀 😀 😀
teda už si pripadám ako 30ročná 😀 😀
a veru čakáme druhé budu dvaja čertíci navzájom sa budu podporovať v buducnosti 🙂 🙂 🙂

monculka
13. jún 2012

@miskachrumka ale noooo...ved mas este daleko od 30-tky 😉 😉 😉 jooj ta to budes mat postarane o zabavu z dvoma chlopmi 🙂 no idem ja poriadit kuchynu trocha...aby svokra nepindala 😉 😉 😉 😉

kvietok173
13. jún 2012

Ahojte. Ja som sa pred týždňom vrátila z 2 týždňového pobytu v nemocnici, robili mi serkláž, tak dúfam, že do 38tt potiahnem v kľude a potom povolia stehy a malý bude na svete 🙂 . Čítam o opuchoch. V nemocici nám stále obzerali nohy a upozorňovali nás na prísne dodržiavanie pitného režimu, lebo má to vraj veľký vplyv na opuchy. Ja veľa pijem, ale aj ležím tak žiadne nemám, aj keď v predošlých som mala.Chcela som sa opýtať už máte kočiariky? Ja asi kúpim tesne pred, lebo v mojom stave nemôžem behať po obchodoch. Chcela som aby sa športová časť dala dať v oboch smeroch a hlavne do ľahu a aj na nožičky podopretie. Na kúpanie ste kupovali klasickú vaničku, alebo kúpacie vedierko? Ďakujem vopred za rady.

miskachrumka
13. jún 2012

@monculka no s tromi chlapmi 😨 😨
:D ale bude veselo ak bude všetko ok a nebude dr proti tak na 30tku by sme chceli ešte jedno 🙂
ale to je ešte daleko uvidíme 🙂

miskachrumka
13. jún 2012

@kvietok173 tak kočik aj ja idem kupovať ked pride mm až v juli nejak koncom uplne stačí 🙂
a mali sme vaničku plastovú aj teraz takú kupim a aj podložku do vaničky protišmykovu 🙂

mimi126
13. jún 2012

@kvietok173 ja idem na nakupy teraz v piatok. Kocik nemusi mat najnovsi dizajn-hlavne nech ma velku vanicku a nech je prakticky a pevnu konstrukciu. Vanicku tiez s podlozkou.

mt1986
13. jún 2012

my tátošika kúpeného máme 🙂 tak toto máme za sebou ale ešte musíme kúpiť vaničku aj so stojanom 🙂 ale to má času a času 🙂

tamara2307
13. jún 2012

@fate_girl
@kattey ako som čítala v jednom časopise pre tehotné, ak sa bábo hýbe menej ako 10krát v priebehu dvoch hodín, neznačí to nič dobré a treba ísť k doktorovi. ja som si to potom odsledovala a za polhodinu sa mi tých 10 "kopancov" ušlo, takže stačí sa raz za čas pozorovať a budete kľudnejšie 😉

tamara2307
13. jún 2012

čo sa týka kočíka, ten je už na cete k nám, objednala som cez internet po nekonečnom porovnávaní..aj tak verím, že malý mi tam viac ako polroka nevydrží..čistý optimizmus 😀
inak mám len pár kúskov oblečenia na prvý mesiac-dva, nezloženú postieľku s komodou, baldachýn a súprava do postieľky je tiež niekde na polceste.. no okrem toho niiiič nič, vanička mi chýba, monitor dychu, cumlíky, fľaštičky, deky, fusak. strašne veľa toho treba 😖

nati04
13. jún 2012

@tamara2307 ano a co to znaci? mne moja mamina hovorila ze ja som sa skoro vobec nehibala ze som bola leniva;))) takze myslim ze strasenie neni na mieste. ale ked potrebujete si robit stres tak kludne

mt1986
13. jún 2012

@tamara2307 - my chvalabohu už detskú izbičku máme zloženú 🙂 bo keby som sa mala spoliehať na moju polovičku pokiaľ by som bola v pôrodnici, aby ju zložil, tak by som sa asi nedočkala 🙂 keď nám došla hned som ich zapriahla do skladanie 😝 😀 . Do postieľky set ešte musím oprať, ale to mám ešte tiež čas. Vecičky popraté vyžehlené 🙂 a tých bolo dosť bo ma upozorňovali maminky, že malu budem prezliekať 3-5x denne, tak sa uvidí. Monitor dychu ani nebudem kupovať bo po recenziach maminiek narobil monitor dychu viac stresu ako osohu 😒 fľaštičky mám hin 2 ks 🙂 . Ozaj cumlíky treba vyvariť vo vode myslím aj na fľaši a dudle

mt1986
13. jún 2012

@tamara2307
@nati04
mne pomáha troška čokolády alebo cukru a malá sa mrví,kope, hádže o dušu.... ale teraz som akurát čítala e-mail:
Milá Michaela,

všetko sa začína spomaľovať. I Vaše bábätko začína trochu odpočívať. Už nie je také žeravé do hodín kickboxu a trénuje skôr krútenie a pretáčanie. A nečudo, vo Vašej maternici mu totiž začína dochádzať miesto, a preto zostáva väčšinou už hlavičkou dole, pripravené na pôrod. Počas tohto týždňa dosiahne objem plodovej vody svoje maximum a ďalej jej bude pomaly odbúdať podľa toho, ako dieťatko porastie.

Momentálne meria okolo 40 cm a váži cca 1,7 kg! Telíčko je súmerné, silnie a predlžujú sa mu kosti. Už teraz vyzerá Vaše dieťatko prakticky rovnako ako pri narodení, len musí ešte trochu pribrať. Váš váhový prírastok by sa mal ale naopak spomaľovať.

Majte pekne a čoskoro dovidenia

Vaša Romana
NIVEA BABY

tamara2307
13. jún 2012

@nati04 to nie je strašenie, len som napísala, čo som si prečítala..naše bábätká sa hýbu oveľa častejšie, lenže nie vždy to vnímame (pri chôdzi, pri upratovaní..). ale ak má niektorá mamina pochybnosti, stačí si nájsť na dve hodky čas, troška oddýchnuť a sústrediť sa na malé v brušku. hlavne prvorodičky sú kľudnejšie, keď vedia, že je všetko ako má byť (a možno som len ja taká). nechcem tu nikoho stresovať, to je to posledné

nati04
13. jún 2012

@mt1986 ano ved hovorim aj ja ;) neni na mieste strasit buduce mamicky co maju aj bez toho dost starosti ;( takze treba si lepsie veci prestudovat a potom to sem davat. dakujeme za clanok presne tak som
to aj ja citala