Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
@fate_girl no dakujem ze si napisala tu vodu...idem si zrobit do flasky a dam do mrazaka do vtedy kym pojdem 😉 😉 😉 berem si tablet ta sa pohram na nom kus kym mi farba chyti 🙂 potom hodim fotecku ze aka som paradnica 🙂 joooj veru nech uz su medzi nami...ale rychlo to preslo ze??akoby pred par dnami som pisala ze kedy ma prejdu tie nevolnosti co su na zaciatku a teraz uz za dverami mame porod...vcera sa ma dr pytala ci chcem epi...urcite si dam pichnut...aj mi ho odporucila a ty si das??
ahojte, dobré ránko.. niekto skúsený by mi vedel povedať, že keď materská sa dostáva od 34tt, tak ten rodičovský príspevok, ak nemám nárok na materskú (197€) to len po pôrode, či? ďakujem
ja celé dni vylihujem pod orechom v tieni, čítam a čítam..ten môj malý bude iný einstein 😀
@tamara2307 materske dostava zena 6/8 tyzdnov pred porodom, a trva to 34 tyzdnov
rodicovsky prispevok sa dostava az potom, a v pripade tych zien, ktore nesplnili podmienky pre ziskanie materskeho, tak tie ho dostavaju od porodu
@monculka mno u nas v nr sa vraj epi nepicha a aj keby ano, tak si ju nedam a je este otazne ako budem rodit, o 2 tyzdne na poradni to budeme riesit s doktorom, kvoli tomu tlaku a buseniu srdiecka mi hrozi sekcia... teda aspon on tak hovoril, ze ak sa to nezlepsi, ze bude lepsie ked pojdem sekciou... takze uvidime... vsak mam este cca 5 tyzdnov tak uvidime 🙂 a o tom ako to ubehlo ani mi nehovor, ja si pamatam ako keby to bolo vcera co som si robila tehu test a dala ho muzovi do mikulasskeho balicka :D
@monculka mno tak my sme mali opacny problem, lebo my sme mali s muzom dost na rychlo svadbu pred vyse rokom, behom 2-3 mesiacov sme zbuchali svadbu, takze uz vtedy chodili reci, ze som urcite tehu, co som nebola a otehotnela som az 6 mesiacov po svadbe 🙂 ale ludia a rodina si tvrdila svoje, lebo som este aj po svadbe trosku.. teda trosku dost pribrala :D a pak sme zase dlho tajili, ze som tehu pred cudzimi ludmi, takze ti sa to dozvedeli ked som bola v nejakom uz 5 mesiaci a bolo to na mne vidno, ze som tehu 🙂 Tak dufam, ze budes so zmenou spokojna 🙂 pa a pekny dnik prajem...
ahojte baby co uz mate deticky ta voda po 6 nedeli odide?lebo ja som teda dost;(
ahojte akurat som sa vratila z poradne.vsetko je v poriadku,srdiecko silno bije,hlavickou sme otoceny stale dole... akurat sa hnevam sama na seba...skoro mi robil ultrazvuk lebo sa nepozrel ze ho robil minulu poradnu a ja hlupa som sa prekecla...minule totiz tvrdil ze uz dalsi robit nebude az ked ma posle na prietoky ze dovtedy teda budem musiet vydrzat nevediet ze co to bude...ze ja sa neviem spravit niekedy blbou a potom ma to stve! 🙂 A kym som tam tak sedela kym vypisoval papier na matersku tak sa babo tak zacalo hmyrit ze tentokrat by sa uz urcite ukazalo :(
@mt1986 ja som z http://www.mall.sk/plienky-obrusky/ neobjednavala, vlastne plienky kupujem u nas v meste bud v tescu, alebo tam kde je nejaka akcia
@miskachrumka ako si dopadla?
@nati04 nemam s tym skusenosti, ale co ti povedal na to gynekolog?
@gabkostanka ako na co? ze ci sa odvodnim po porode?tak to som sa ho nepytala;)
@nati04 a na to zavodnenie co ti povedal?
Babenky akurát som doplňala kufor do pôrodnice - balila som pre našu prinzezničku vecičky. čo vy budete všetko brať? ja som nabalila 2 košielky, 4 dupy s krátkym a 4 s dlhým rukávom, 3 čiapočky, 2 páry ponožtičiek, a 1 pár tie čudá na rúčky.
@gabkostanka vobec nic lebo som neni az tak zavodnena .) ja som aj vela pribrala z 48 na 67 ;) takze to je jedno s druhym.
@nati04 posledne tyzdne som aj ja pri prvom dost priberala, tak cca 1 kg za tyzden potom ku koncu tehu sa to spomalilo a tu vodu po porode za par dni vycikas, telo sa same ocisti 🙂
@mt1986 pri malom mu dali oblecenie v porodnici (RS), brala som mu len veci na cestu domov a rukavicky som mu dala, aby sa neposkriabal, inac brala som este a plienky a utierky na zadok
@gabkostanka tak ja koza som si povedala ze ved co raz som tehotna tak si nebudem davat pozor ;) lekar ma na to upozornoval no ja nic ;( takze tu to mam teraz uz tak nepriberam chvalabohu ;) ale ja to mam asi po mamine ona pribrala 25 kil ked ma cakala a to tiez bola chuducka ale dala to vsetko dolu za 2m. tak dufam ze to je aj moj pripad;) lebo sa mi tazsie zije takej plnsej ;) ale kvoli malinkej vydrzim vsetko ;) ja si aj picham fraxiparine takze mozno to je aj tym
@gabkostanka takze treba aj rukavicky aj v takomto teple?
@nati04 jasne, pojde to dolu 🙂 rukavicky kvoli tomu, ze oni si dost poskriabu tvar, maju take ostre nechtiky, vidis to ma nenapadlo, ze v horucavach ci to bude dobre, tak ale vyskusame a uvidime, nie 😎
@gabkostanka ano vyskusame ale myslim ze to bude zbytocne no ved uvidime
@gabkostanka - plienočky mám nabalené aj jednorározovky a látkové a aj vlhčené utieročky, tak to by malo byť v pohode čo som nabalila. Ďakujem 🙂 🙂 🙂
konecne domaaa 🙂 🙂 🙂 🙂
to uz sa balite do nemocnice??? 😨

@monculka k tej kadernicke sa dobre priprav, ze tam bude horuco a flasu s vodou maj pri sebe, teda mne tam vcera bolo hrozne a mrle ma zrali kym som mala farbu na vlasoch a z tych vyparov mi bolo trosku zle, takze preto tu vodu maj urcite pri sebe... mne nejak nechuti papat... ja som za posledny mesiac pribrala len kilo a o tych opuchnutych nohach mi ani nehovor... ma uz nebavi toto tehu v tomto teple, uz by som bola najradsej keby bol drbec tu s nami..