icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

gabkostanka
7. júl 2012

@kvietok173 no niektori doktori toho vela nepovedia, clovek sa ich musi vypytovat a tahat to z nich, tak chapem, ze je lepsie sa uistit 😉

@miskachrumka mne 2 vraveli, ze sekcia a teraz na poradni 1, ze prirodzene ak to teda pojde bez problemov ...tak som zvedava ako nakoniec dopadneme

gabkostanka
7. júl 2012

@monika1091 pobolieva ma tiez, ale potom to prejde... su to zrejme poslickovia, teda priprava na porod

klemente
8. júl 2012

ahojte baby, čítam tu vaše príspevky a musím len pritakávať, akými podobnými pocitmi teraz prechádzam. Ani neviem, ku ktorej z vás skôr reagovať, tak píšem všetkým naraz🙂

Mne za posledné dni tak narástlo brucho, až sa cítim ako kus klátu, už sa poriadne ani neviem otočiť, včera mi muž kohosi ukazoval, no ono si to vyžadovalo obrátiť sa v aute za chrbát. To vám bola záťaž 😀

A tiež ma znepokojuje náhle priberanie. Doteraz to šlo postupne, pravidelne, po máličku, no zrazu bleskovou rýchlosťou, a to ešte neviem ako bude pokračovať. Neviem čomu to pripisovať, či rastúcemu dieťaťu alebo návalu vody.

Ozaj, v noci mám pocit, že je brucho v napnutí, úplne našponované, ťahá ma zo všetkých strán. Pociťujete to takto niektorá?

klemente
8. júl 2012

@miskachrumka ja to tiež mávam! Niekedy sa musím až skrčiť, ako ma malá kopne do moč. mechúra, až to zapichá tam dole. A tiež keď ležím, z ničoho nič mi tak treba na malú, akoby som to zadržiaval pol dňa, hoci pred pár sekundami som nepotrebovala.

kalifa28
8. júl 2012

@klemente 🙂 🙂
ja som si toto všetko a ešte totálnu nechut k všetkému čo s tehotenstvom súvisí, odkrutila pri prvej dcere. Bolo mi otrasne, nekomfortne, cudzie telo, totalna rezignácia, depresia.... no otras....
teraz je to uplne iné, aj ked posledný týžden tiež nariekam kade chodím, je mi teplo tak, ako ešte NIKDY nie, to možem odprisahat a najhoršia je tá bezmocnost proti prírode, lebo viem, že sa to mojím pričinením aj tak nezmení a musíme to len vydrzat... vtedy je mi na hovno z tohto všetkého, hladám zimuuuu 😝 a plačem. normálne doslova, pred svokrou, pred malou sa snažím ovladat, ale manžel si to chudáčik všetko odnáša a je taký zlatý, vobec netuší, ako by mi pomohol... a ja chcem len zimu, prípadne porodit OKAMŽITE!!!!!

klemente
8. júl 2012

@kalifa28 ja si neviem predstaviť rodiť takáto neobratná. Veď to si vyžaduje flexibilitu a kondičku nie? 😀 V ktorom týždni si rodila prvú dcéru?

klemente
8. júl 2012

@kalifa28 najlepšie je, že u mňa neplatí, že horúčavy znižujú chuť do jedla. Na jednej strane mi dieťa asi tlačí na žalúdok, čiže mi je trochu nevoľno, na druhej strane mám akýsi divoký apetít, že by som len jedla a stále sa cítim nenasýtená. A potom ešte to rýchle priberanie. No neviem, ktorý signál tela je ten pravý a ktorý počúvať 🙂

kalifa28
8. júl 2012

Ale s dr. sme stanovili termínček na 8.8. (plánovaná sekcia) tak už veselo odpočítavam a okrem toho ešte musím stihnut nachystat výbavičku, poprat, požehlit, tašku do porodnice, ked sa ochladí poupratujem, dokonca musím ist dat ostrihat našu sučku, nech Amelka príde do pekneho domovčeka 😀 a potom sa už budem len tešit na bábätko. kočíkovanie, krmenie a tak..... btw, hormony mnou riadne lomcujú, som taká rozcítená, citlivá, uplakaná, extremne milujem svoju rodinu a celkovo som zistila kde je sever a už nie som v lese ako pri prvej dcere... 🙂 z toho sa strašne teším 🙂 🙂

kalifa28
8. júl 2012

@klemente tak žeriem aj ja, to je jasné... aj ked mi je najlepšie takej poloprázdnej, ale nie!! ja sa nažerem a potom vzdychám ešte aj s plným žaludkom, ako keby som nemala dost iných tažkostí... 😝 😝 😝 😝 čistý blázon 😝

kalifa28
8. júl 2012

@klemente prvú dceru normálne presne na termín v 4Ott. Ale s prvou poriadnou kontrakciou ta ani nenapadne, že si neobratná, lebo ti bude tak zle, že tvojim jediným želanim bude, nech sa to skončí čo najskor 🙂

klemente
8. júl 2012

@kalifa28 ja som tiež rozcitlivená, mne sa zdá, že na mňa prichádza nie POpôrodná, ale PREDpôrodná depresia 😒 A to som bola celé tehotenstvo relatívne v psychickej pohode, no ako sa to blíži, tak mám strach z materskej roly, unavená som už teraz, tak čo mám čakať v popôrodnom období??

A náhodou nemáš skúsenosti s boľavými kĺbami? Ja som sem-tam cítila, také rozťahovanie, ale poslední dni cítim čoraz väčšiu bolesť v pravom kĺbe! Akoby mi ho lámalo, asi to bude váhou brucha, no môže sa mi nejak trvalo poškodiť?

klemente
8. júl 2012

@kalifa28 no veď to! Ešte aj zle z kontrakcie! Alebo to naopak mobilizuje? 😀

kalifa28
8. júl 2012

@klemente jasné, že to zmobilizuje, to je všetko perfektne nastavené, ani unavená po porode nebuješ, naopak, zažiješ taký brutálny príval energie, že jadrová elektráren sa može schovat 😝 😝 ale fakt... ženské telo, zaplavené popordnými hormonmi je ohromne nabitý organizmus, to je tak v prirode zariadene... 🙂 🙂

monika1091
8. júl 2012

@gabkostanka to myslis vazne? ved som len v 33 tt nieje to nejako skoro? .......

vcielkamaja
8. júl 2012

@monika1091 mna tiez pobolieva v podbrusku uz asi 3 tyzdne...nie casto, iba sem tam, trva to iba chvilku...

miskachrumka
8. júl 2012

@gabkostanka jej tak to je pekné že máš aspon nádej 🙂
ja tomu neverím ....ale som rozmýšlala že aj ked mám už jazvu od pupka že sa dám na ten bikiny rez aj ked budem mať ešte jednu ale už nechcem mať rozrezané brucho ☹ ☹ ☹ a verám že ked je ten rez menší tak sa skor zahojí ...či?

miskachrumka
8. júl 2012

@klemente presne ako opišuješ ked kopne do močovej rury tak ma iež zaboli tam dole :/
a tiež vela krát ma ide roztrhnut utekám domov a vycikám par kvapiek 😒 😒 😒

gabkostanka
8. júl 2012

@monika1091 no fakt 🙂 poslickom sa hovori aj Braxton - Hicksove kontrakcie - pozri tu
http://tehotenstvo.academy.sk/index.php?click=44

gabkostanka
8. júl 2012

@miskachrumka moj rez ma cca 10 cm, neviem porovnat s tvojim, co som pocula, tak ze na tom istom mieste to uz nie je take bolestive, lebo nervove vlakna su tam porusene, teda ze to uz tak neboli...

praveze u mna to je dost tazke rozhodnutie, lebo ak neporodim do terminu, tak idem lezat do nemocnice a nerada by som nechala syna na tak dlho...druha vec je, ze planovanu sekciu odporuca aj primarka a zase clovek nikdy nevie ako sa prirodzeny porod vyvinie a ci neskoncim takto...a zacinaju mi uz dost puchnut nohy, este ked sa k tomu prida aj tlak, tak som tam kde aj pri malom 😒

miskachrumka
8. júl 2012

@gabkostanka no moj je vačší tak si predstav od pupka dole pod brucho je to vačšie ako bikiny rez preto som si myslela ,že to bude skor zahojené ......ako si zvládala vyberanie hadičiek ?
ja mám ztoho traumu a z prveho vstávania z postele ☹
niekto hovirí ,že to nieje pravda že ked mi rozrežu to isté miesto že to musí menej bolieť ..aj dr povedal že to matky aj po druhý krát rovnako znášajú ☹
a niekto mi hovoril že si mám dat zas rezať brucho preto lebo budem mat jeden rez a ja to mám rezané smere v svalov tak že sa mi lepšie hojí jazva ako pri bikiny rez ktorý je priečne robený :( tak ja už neviem .... ☹ ☹

miskachrumka
8. júl 2012

Ahojte tak konečne oddychujem navarené ,všetko poriadené ,periny prezlečené ...teraz to robím často všetko smrdí od potu fuuj 😠
kedy toto končí ?

mimi126
8. júl 2012

ja uz nechcem takeeee hurucavy! nikde sa neda dychat, vsade je to ako bez vzduchu. A to chuda babo sa musi varit v brusku. Sak sa narodi aj s potnickami v tych horucavach.

monika1091
8. júl 2012

@vcielkamaja presne to iste aj mne sa deje len neviem preco ... dufam ze nic zleho....

monika1091
8. júl 2012

@gabkostanka dakujem za inforrmaciu..... 🙂

lucia3006
8. júl 2012

ahojte maminky. ja som už zúfalá z týchto horúčav... mám pocit, že keď sa konečne do pár dní neochladí, tak asi skolabujem... navyše mávam bolesti v brušku, ako keby ma boleli všetky orgány vnútri a prechádza to až do panvy, máte niečo podobné? malinký sa mi stále hýbe v brušku, som rada, že ho cítim, ale zdá sa mi, že sa hýbe moc často a veľa, asi je aj on nepokojný z tých horúčav ☹

misovicovap
8. júl 2012

@lucia3006 ja som tiež už zúfalá z horúčav von ani nevychádzam ak nemusím, doma frčí ventilátor a teším sa vždy až zapadne slnko ...mne sa maličká tiež hýbe síce od včera do dnes som mala pocit že sa prestala alebo len málo hýbala a aj som sa začala báť ale len spinkala lebo už zas kopká 🙂 tak možno aj tvoj maličký cíti tvoj nepokoj a je tiež nekludný ... no musíme to vydržať

lucia3006
8. júl 2012

@misovicovap je to strašné, doteraz som si tehotenstvo užívala ale teraz je to pre mňa strašná záťaž... už si prajem, aby som išla rodiť alebo nech sa aspoň ochladí... celý deň je človek len zavretý doma a ledva fučím... a strašne mi začali opúchať chodidlá aj prsty na rukách hlavne na pravej strane... a tie bolesti v oblasti bruška, neviem či sú to kontrakcie alebo čo, ale mám pocit, akoby ma dopichali nožom...

vietnamka
8. júl 2012

@lucia3006 ahoj, ja tiez rodim v auguste, termin mam siesteho. Cely den pocitujem bolesti v bruchu, je to velmi neprijemne. Mala som to aj v prvom tehotenstve. Neboli to kontrakcie, aspon si myslim, kedze porod mi museli v 41.tyzdni vyvolavat 🙂. Ide o to, ze brucho je uz velmi velke, a pre svaly je zatazou, ze ho musia nosit. Su napate, a coraz viac bolia.
Ja mam tiez pocit, ze zomieram. Tento tyzden tu bol so mnou manzel, aby chodil von s dcerkou. Ja by som asi odpadla ☹.
Zial, tento tyzden uz musi ist do prace, takze vobec netusim, ako to zvladnem. Mam z toho obavy ☹

baska1
8. júl 2012

tak dnes som dala hodinovu prechadzku po obchodaku, jedine kvoli tomu, že tam maju klimu, inak doma som už z toho tepla uvarena, ani sa pohnut nevladzem, snad to skoro skonci 😒

miskachrumka
8. júl 2012

Aj premna je už tehu velká zataž už tyzdne sa citim na prd nič nevládzem všetko ma unavuje a nemám chut na nič možno sa to zlepši ked sa ochladí ..daj boh aby sa ochladilo o 10C aspon .....☹ ☹ tie teploty všetko ešte viac zhoršujú ☹ ☹ ☹
dnes už mám pocit že už fakt nevládzem už mám toho plné zuby ......neviem ako idem vydržat aspon do 12teho ...je to ešte mesiac ☹ ☹ dlhýýýýýýýýý a asi aj najdlhšíí mesiac v celom tehu 😒 😒 😒
mám pocit že je to ako fakt napriek že práve ked ja som tehotná musia byt takéto rekordné teploty 😔 😔