icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

miskachrumka
8. júl 2012

@lucia3006 ahoj vidím že máš presne termín ako ja 🙂
mne ho zmenili od 12.8...prvý až do toho 20teho ----ale už teraz viem že nevydržím dovtedy a ak budu takéto horučavy tak na 1000%nie !

miskachrumka
8. júl 2012

@klemente ja sa už aj tažko v posteli obraciam mám pocit že som mrož 😒
neviem si predstaviť že ešte budem rást ....je to velká zátaž hlavne teraz v teple ako som písala vyššie už nič nevládzem ---ako su dni kedy som nabitá energiou ale vačšinou som hootvá už rano 😒 😒 😒

jespera
8. júl 2012

Dnes ste tu popisali ako je vam tazko atd....dievcata mne je presne tak isto, ked vas citam - ako keby som o sebe rozpravala....ale mam pozitivnu spravu - uz iba mesiac!!!!!!!!

klemente
8. júl 2012

@miskachrumka presne! Mňa to "rotrhnutie" chytá keď spím alebo ležím, ale zväčša keď spím a zobudím sa. Zrazu nutkanie a už mám čo robiť, aby som vstala z postele, prídem na wc a pár kvapiek. A to pijem ako dúha, toľko vody, ja neviem kde sa stráca.

klemente
8. júl 2012

@miskachrumka jaaj, akoby si o mne hovorila. Čím dalej, tým je tých energických dní menej. Kedysi aspoň ráno som bola fit a teraz sa len zobudím a brucho už akoby opuchnuté.

klemente
8. júl 2012

@miskachrumka ono to prišlo tak náhle, mám pocit! Ešte donedávna som sa cítila realtívne v pohode, ale potom akoby uťalo a ja mám pocit, že mi brucho doslova opuchlo, zväčšuje svoj objem a to ešte neviem, či mám rátať s ďalším zväčšovaním, alebo sa to ustáli..

miskachrumka
9. júl 2012

@klemente presne ..aj umna to bolo náhle ved ešte pre pár dnami bolo všetko super :/
ináč včera som sa rozhodla ist s kamoskou na večer na zmrzlinu ocino bol s Dadkom doma a ja som sa vybrala do mesta na svojoma aute ...no však som natankovala a zrazu auto nešlo ....tak ma kamoška potlačila dole kopcom a chytilo ..no potom zas zdochlo ..tak som to dala na krajnicu a volala mm ...ten si dokonca mysela že si robím srandu 😠 😠 😕
a veru ma ztich nervov aj brucho dost rozbolelo :(( prišiel mm odviezol nas domov a sup rychlo spotená, nespotená do postele vyložiť nohy a magnezium a dnes je to už lepšie 🙂

miskachrumka
9. júl 2012

Ináč dobré pondelkové rano 🙂
Dnes nám slubujú ochladenie jupííííííííííííííííííííííííííííííííííí 😵

kalifa28
9. júl 2012

@miskachrumka jasnééé, z tých 37 na 32... sa strašne teším 😎 😎 😎 😎 normálne si pojdem kupit zimnu bundu, nech nezamrznem 😝 😝

lucia3006
9. júl 2012

@vietnamka tak dneska ráno ma potešila správa, že sa má konečne ochladiť, tak už sa moc teším 🙂 veru je to ťažké, to najnáročnejšie obdobie tehotenstva tie posledné týždne a ešte do toho aj tie horúčavy 😒

miskachrumka
9. júl 2012

@kalifa28 tu hlásia ochladenie na 25C 🙂

miskachrumka
9. júl 2012

@lucia3006 asi tak 😖 😖 😖
je to ako napriek ..

lucia3006
9. júl 2012

@miskachrumka mne sa bude asi tiež meniť termín, lebo podľa utz je malý o týždeň väčší, takže asi skôr toho 19eho... a veru v týchto horúčavách neviem či vydržíme dovtedy... ja si vravím, že ešte nech vydržíme do konca júla a potom už môžeme ísť, nech to máme za sebou 🙂 a aj ja som dneska pozerala na shmu a že sa má konečne ochladiť - lepšiu správu som dneska ani nemohla počuť 😉

lucia3006
9. júl 2012

@miskachrumka to áno, si hovorím, že to som si vedela vybrať termín na pôrod ☹ ale kto by tušil, že budú také horúčavy, predminulé roky tak horúco nikdy nebývalo...

nati04
9. júl 2012

ahojte prosim vas chcem sa poradit nemam narok na matersku pretoze som nepracovala ale na rodicovsky tych 194 mam.to sa vybavuje uz teraz?na socialke?dakujem

luci137
9. júl 2012

@nati04 ahoj,ved to ze rodicovsky az po narodení....len neviem ani ja či na UP chcu aj potvrdenie zo socialky ze nemám narok na materskú - neviete niektorá čo to máte za sebou ? mna to tiež teraz všetko čaká a mam trošku chaos..a ten rodičák to viem že sa vybavuje na UP

smolinka024
9. júl 2012

@luci137 No dufam, ze na mna si nieco nenajdu tiez, lebo mna by porazilo :( Cely cas som na PN a teraz konecne sa tesime ze s tym DNP budeme mat konecne nejake bubaky - aj domcek prerabame, takze sa zidu :(((

luci137
9. júl 2012

@smolinka024 júj ved to ze clovek plati plati a ked ma niečo dostať tak si nájdu niečo aby nemuseli platiť...dúfam že nebudete mat takú smolu ako ja, na matersku z prace mi nevyšla ochranná lehota a z DNP mi tiez zamietli....tak dufam že aspon ten rodičák budeme mať lebo inak neviem 😒

smolinka024
9. júl 2012

@luci137 Ale je to naozaj nepochopitelne ze ako zametaju s mladymi rodinami. Ja sa toho inak velmo bojim ze ako prezijeme ked budem dostavat len 190 eur potom. Platime hypoteku, plyn, voda, energie, atd...a uz teraz mam pocit ze nevychadzame s bubakmi, neviem co potom -ked budeme traja, maly uz bude vacsi a tiez bude toho viac potrebovat. Hadam prezijeme, ved prezili aj iny, ale myslim na to casto. A inde sa peniazky len tak sypu!

smolinka024
9. júl 2012

Baby a viete mi poradit, co vsetko by sa malo vybavit po porode? Kam na ktore urady zajst!

luci137
9. júl 2012

@smolinka024 no ja sa snažím na to nemyslieť,tiež jeden plat isiel vzdy na seky a byt,takze to bude zaujimave,ale je pravda ze kopu vecí zrazu nepotrebujeme ked sa snažím šetriť,o detských veciach ani nehovorim-väčšinu kupim v detskych sekáčoch su ako nove a o cene ani nehovorim, no a jasné ze jedlo je najdrahsie 😒 takže dufam ze ked prezili iní prezijeme aj my,keby mam stale na to myslieť asi sa na male neodhodláme nikdy.......

tamara2307
9. júl 2012

@smolinka024 tu je to celkom fajne popísané: http://www.detska-vybavicka.sk/clanky/co-vybavi...

@nati04 ja budem mať tiež nárok len na rodičovský, na úrade sa mám hlásiť s rodným listom do 6 týždňov od pôrodu, tak treba prísť vypísať a podať žiadosť o príspevok

ja sa cítim strašne unudene, takže každý deň si pýtam robotu..lenže s týmto bruchom ma nechcú pustiť do záhrady, že nech len sedím, ale to sa nedááá.. 😒 tak som si dupla, pooberala mladú fazuľku, očistila a bude na zimu..napchala som sa marhuľami zo stromu a na hodinku som bola spokojná 🤐 a poslíčkovia u mňa chodia posledné 3 dni pravidelne, pocit ako pred menštruáciou, trvá mi to celé doobedie a večer.

vcielkamaja
9. júl 2012

ahojte mamicky, ked vas tu tak citam, akokeby som citala o svojich problemoch. tieto tepla ma ubijaju, ventilator je moj najlepsi kamos. musim spavat na osuske a pod hlavou na vankusi musim mat uterak, lebo sa v noci nenormalne potim, uteraky su kazde rano doslova mokre. navyse ma zacala boliet prava ruka, trpne mi. opuchnute nohy uz ani nevnimam. rychlo sa unavim, uplne bez energie. mam pocit, ze vsetku tu energiu zo mna saje nasa malinka...este par tyzdnov a mame to za sebou. tento tyzden kamoska porodila synceka a poviem vam, ze jej az normalne zavidim, ze to uz ma za sebou. posledne tyzdne sa fakt vlecu...
od zajtra mam oficialne matersku...

cicimon
9. júl 2012

@luci137 na UP dones ukazat raadsej vsetky papiere co mas, aj ze ti zamiestli matersku, prip si sprav kopiu keby si nieco chceli nechat

vcielkamaja
9. júl 2012

kolko balikov plienok...tie najmensie new born...bude treba? kupila som zatial v DM 3 baliky tych najmensich, su balene po 28 kusov, a rozmyslam, ze by som este Pampers dokupila. ci budu tie 3 baliky najmensich pre zaciatok stacit? byvame na dedine a tu teda neviem co nezozeniem, tak preto tie zasoby...

cicimon
9. júl 2012

@vcielkamaja 3 ti stacia, kup si aj dalsiu velkost a uvidis, ake velke bude babo

vcielkamaja
9. júl 2012

@cicimon dakujem 🙂

tamara2307
9. júl 2012

poteším vás? 😖
Ďalší extrém by mal prísť v druhej polovici júla. Meteorológovia varujú, že stredná Európa zažije ešte väčšie horúčavy, ako tie, ktoré nás potrápili v posledných dňoch. Spolu s vysokými teplotami sa ale majú dostaviť aj búrky a prívalové dažde.. 😕
už sa len spoliehať na to, že meteorológovia nikdy nič nevedia.. :D

matulik748
9. júl 2012

Pridavam sa k vam mam termin 10.8 ale najradsej by som bola keby som to uz mala zasebov 🙂

jespera
9. júl 2012

@tamara2307 vacsie teploty? a co tu budeme mat 43 stupnov? ja som pozerala predpoved na dalsich 14 dni - a teploty sa tam tocia uz iba okolo 25stupnov + dazde...