icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

tamara2307
9. júl 2012

@jespera netreba tomu veriť, títo naši "experti" nedokážu predpovedať ani hodinu dopredu..

miskachrumka
9. júl 2012

@lucia3006 však sú teplotné rekordy 😕 😕 😕 a práve tento rok ....
a ja si tak tiež hovorím ešte vydržat do toho aspon 10teho augusta a pojdem sa dohodnut na sekcii ..len ešte vydržat do vtedy 😒

miskachrumka
9. júl 2012

Dnes som kupila také dve chutné čiapočky akurát ked sa malý narodí ...a je taká tenučká ...tak ju hned ponosí 🙂
už sa teším ....ked ju moj synček držal v ruke nemohla som veriť že prednedávnom aj on také mal na hlávke a teraz mu to je dobrá tak možno na dve ručky 😀 😀 😀
strašne rýchlo to letí ......človek to ani nevníma :/

miskachrumka
9. júl 2012

@vcielkamaja ja sa hlásim na materskú od štvrtku 😉

monika882
9. júl 2012

clovek vidi iba na svojich detoch ako starne

monika882
9. júl 2012

platila si si dobrovolne vyjde ti materska

konvalink
9. júl 2012

baby ked uz spominate tu matersku...viete mi poradit?tiez som dostala to tlacivo na matersku nastupila som na nu od 1.7.narok na nu vsak nemam,iba na rodicovsky prispevok...o tom vsetkom som vedela uz dopredu...bola som prefotene tlacivo zobrat na urad prace,tam si ho zobrali,zalozili a prefotili si ho aby som ho vedela dat este aj na socialku.povedala mi do ktorych dveri mam ist,no ked som tam sla povedali mi ze na matersku nemam narok ze mam prist po porode s rodnym listom,no a ten papier si nezobrala...pritom vsade citam ze mam povinnost to tam zaniest a oni by mi mali dat nejake rozhodnutie ze nemam narok ci nie?

miskachrumka
9. júl 2012

@monika882 veru tak 🙂

miskachrumka
9. júl 2012

@monika882 ty máš deti ?

lucia3006
9. júl 2012

@miskachrumka no veď toto ako naschvál, s tými horúčavami... dneska ráno som sa tešila, že sa trošku ochladilo a už od obeda zase pripeká jak divé... ale čo som čítala predpoveď na nasledujúce dni, aspoň by nemalo byť teplejšie ako 28 až 30 stupňov... už vieš že budeš rodiť sekciou? mne lekár stále nepovedal, ani neviem, či je malý už pretočený dole hlavičkou, uvidím, čo mi povedia v nemocnici v poradni...

lucia3006
9. júl 2012

@vcielkamaja potíme sa asi všetci, to teplo je fakt na nevydržanie, ale už sa má vraj schladiť... tiež sa budím celá spotená, nohy opuchnuté aj pravá ruka tiež... akurát nám to tak blbo vyšlo, že tie posledné dni, ktoré sú najnáročnejšie (teda aspoň v mojom prípade, doteraz som ani nevedela, že som tehotná, keby mi bruško nerástlo) sú ešte aj takéto horúčavy, ale musíme to už nejako vydržať

lucia3006
9. júl 2012

@tamara2307 to myslíš vážne? veď sa už fakt uvaríme... to aby som si išla kúpiť mraziaci box a tam sa zavriem ☹

smolinka024
9. júl 2012

@luci137 to ani my 😉)) zvladneme to teda 😉)) verime si verime 😉))

smolinka024
9. júl 2012

@tamara2307 Dakujem.

vcielkamaja
9. júl 2012

popravde...predpovedi pocasia moc neverim, lebo aj ked hlasia ochladenie, nic z toho nakoniec nie je. mozno v inych castiach Slovenska ano, ale u nas na juhu, kde je asi najteplejsie, to nikdy nevyjde. takze by som sa ani necudovala, keby tu udreli 43 stupnove teploty a padali by dalsie rekordy. ale keby to uz naozaj malo prist, odchadzam k rodicom az do porodu...ti si dali teraz namontovat klimu.
a co si pamatam, tak minuly rok, tiez asi v 2.polovici augusta boli extremne horucavy...to som si bola skusat pred svadbou svadobne saty a v salone nemali klimu a pot mi stekal po chrbte 😀 no len vtedy mi to nevadilo, teraz ledva funim...

bonninka
9. júl 2012

@konvalink já jsem to měla s prvním tak, že mi mateřská nevycházela v tu dobu co jsem byla těhu, ale vypočítali mi část až po porodu, takže to máš asi v pořádku. Já jsem taky všechno s mateřskou dořešila až po porodu (respektive to vyřizoval manžel). Když nebudeš mít nárok, tak ti po porodu musí dát odůvodnění a s tím půjdeš myslím si, že na UPSVAR a tam ti dají rodičovský příspěvek nebo tak něco.

bonninka
9. júl 2012

Babulky, tak jsme byli pár dnů u svokrovcov na stř. Slovensku se trošku zchladit. Bylo tam sice stejný vedro jako v BA, ale je to pod Tatrami, takže každý den bouřka a bydlí v baráku, tak jsem konečně pár noci nebyla zpocená jako myš. Kdybych neměla pořád poslíčky, tak bych se možná i trošku vyspala. Jinak dneska jsem byla na druhé poradně v nemocnici a dělali mi sono, mrňousek je v pořádku a má 3470 gramů, takže pokud vydržíme do termínu tak to možná dotáhneme až na 4 kila. Jinak mě už dost všechno pobolívá a celej spodek píchá, ale oproti minulýmu týdnu kupodivu žádný pokrok ☹ CS stále za 2 body, tak jsem z toho trošku v rozpacích, protože pocitově bych řekla, že už se tam něco i děje. No, musím asi počkat. A z čeho mám největší radost, tak kultivace na Streptokoka je negativní. Takže žádné ATB u porodu 😉

barbarkapo
9. júl 2012

To dusno ma ničí, v noci celá spotená a mokrá chodím po byte, steny nahriate, pozriem na meteostanicu teplota v izbe krásnych 28 C, voda z kohutika tepla tečie len, z chadničky sa bojim pit aby som neochorela, no hrúza. Otváram okná, zatrváram, otváram a zas zatváram. Dnes 1x ctg vyšetrenie sme absolvovali, napriek horúčave a množstvu pacientiek na príjme boli sestričky veľmi milé. Mám dobrý pocit, i výsledok ok. Len od obeda ma začalo pichať do uška, to bude prievan z tých okien 😒 , na noc si dáme vatičku, dúfam, že prejde.

miskachrumka
9. júl 2012

No baby aspon vieme navzájom ako sa citime ...ja niesom zástanca ani neverím klíme nejak podla mna to nieje zdravé mm raz pustil klímu stačilo o 8C menej ako vonku čo je normálne a dostala som skoro zapal pluc odvtedy ten gombík ako keby nebol a už vobec nie malom ...ja fičím na ventilátore zatial stačí a už ten hore určite dopraje ochladenie musíme veriť 🙂

miskachrumka
9. júl 2012

@barbarkapo 28C???????? ja mám v obyvačke kolko krát večer o tej siedmej aj 36C ....už len zomna tečie otraaaaaaaaaaaas ...

miskachrumka
9. júl 2012

@barbarkapo ja dufam že to hned s tím ventilátorom nepreženiem a nedostanem prievan by ma porazilo ☹

miskachrumka
9. júl 2012

@bonninka ešte sa veru držíš ?????
sa ti to bliži veru :o)

barbarkapo
9. júl 2012

@miskachrumka ja večer jak slnko rozohreje izbu mám tiez viac ale v noci o 3,15 pri otvorenom okne 28,8C sa mi zdalo velmi vela, no ale to okno sa mi nevyplatilo, stále citim to ucho, musím použit domácu lekárničku, vatičku s octom, alebo alpu alebo dakto dava teply vosk alebo olej teraz som ATB dobrala už nechcem ani tabletku dosť bolo.

miskachrumka
9. júl 2012

@barbarkapo aj nám ani v noci teplota v izbe neklesne pod 27C ....aj ja aj mm aj krpec sa potíme ....humus ...už na to nemám nervy ... 😠 😠

bonninka
9. júl 2012

@miskachrumka jááj my to tu máme to samé, neklesne to tu pod 30, bydlíme v nejhornějším patře pod střechou, ta je asi rozpálená do červena a my tu chcípáme. Já tu mám taky ventilátor, ale i tak je horko ☹

barbarkapo
9. júl 2012

@miskachrumka
@bonninka no nič musíme veriť, že sa ochladí a dovtedy piť vodičku, dať si vlažnú sprchu a prezliekať postelné prádlo každy týžden ☹

kattey
9. júl 2012

baby vedeli by ste mi poradiť? Dneska som bola na poradni, moč v poriadku aj krvné testy vyšli dobré, ma vyšetrila zo spodu, že tiež fajn, ale som si myslela, že mi bude robiť aj ultrazvuk aby skontrolovala bábo ako je otočené prípadne skontrolovať prietoky a aké je veľké a ona, že to nie je treba. Naposledy mi robili ultrazvuk pred troma týždňami tak neviem. A na kontrolu mám ísť až 24.7. čo som bola tiež mierne šoknutá, lebo som si myslela, že v tomto štádiu by som mala chodiť na kontrolu už každý týždeň, alebo nie? Veď sú to viac ako dva týždne. Teraz som bola len u zastupujúcej lekárky, lebo môj zazmluvnený lekár je na dovolenke, ale že od desiateho je už na Slovensku len doma, nebude ešte ordinovať. Myslíte, že by som mu mala zavolať a poradiť sa s ním? Nechcem teraz nejak panikáriť, ale nechcem, aby bolo niečo zanedbané len kvôli tomu, že zastupujúca lekárka ma len rýchlo odbavila, len kvôli tomu, že nie som jej pacientka, čo som z nej mala ten pocit ☹

hoogy
9. júl 2012

@kattey a do nemocnice na kontrolu nechodis?

kattey
9. júl 2012

@hoogy ale áno, toto bola už moja druhá poradňa v nemocnici, prvý krát som bola 28.6. a druhý krít dnes

hoogy
9. júl 2012

@kattey a prvy krat ti robili sono? cisto teoreticky nemusi kazdy krat ti robit dr sono. a vlastne ides teraz o dva tyzdne.aj ja chodim kazde dva tyzdne do nemocnice.