icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

alinka01
11. júl 2012

@miskachrumka ake hadicky mas na mysli?

kalifa28
11. júl 2012

@miskachrumka moja dcera sa narodila 11,35 a postavila som sa na druhý den okolo desiatej ráno, na 2 sekundy a potom až niekedy opät na další den, ale to som už aj chodila... 4. a 5. den pohodička...

miskachrumka
11. júl 2012

@alinka01 však hadičky čo ti odsavajú všetko bože ked už ani neviem ale strasne to bolelo po prebudení mi ich vytahovali jednu z jednej strany a jednu z druhej ...ja mám taz robený od pupka dole po spodok brucha ....kvoli komplikácii pri normálnom porode ...

miskachrumka
11. júl 2012

@kalifa28 náš sa narodil7.40ráno o deisatej som vnímala a na obed ma už nutili vstávať ...ináč máme to tu len v BS neviem prečo :(( vstávala som do večera asi 7 hodín kím som stála na nohách :(( a potom zas lahnut a zas postaviť sa no hroza ..no tiež už po 5 dnoch bolo lepšie ..na dva krát mi vytahovali stichy

alinka01
11. júl 2012

@miskachrumka ja si nepamatem ziadne hadicky, ja mam ten bikiny rez a mala som ho zosity takymi cvokmi ale ziadne hadicky som nemala, len tu na moc zo spodu.

kalifa28
11. júl 2012

@miskachrumka bože ved to je hrozné, že ešte v ten den postavit, to je na čo dobre? osobne si neviem predstavit, že by ma niekto prinutil postavit sa v den operácie... to by asi nešlo bez totálneho kolapsu 😝

miskachrumka
11. júl 2012

@kalifa28 neviem an čo to je to dobré ...:( preto som chcela ist inde porodiť ....ja som sa velmi naplakala ked som vstávala bolo to velmi tažké ešte strach z vychovy a poporodná depka všetko namna dolahlo ...strašný pocit :((
ja verím že už teraz som otukaná a bude to lepšie 🙂

miskachrumka
11. júl 2012

@alinka01 aj tu som mala no katéter ...mne slubil gynekolog že ak vela nepriberem mám možnost bikiny rezu..aj ked budem mat druhý rez ale už nechcem si dat rezať brucho :((

nati04
11. júl 2012

@miskachrumka ok dakujem mooc len tak sa pytam ;)

bonninka
11. júl 2012

Já zase vím, že po císařském se může baba postavit na nohy po 12 hodinách, takže komu vychází operace ráno, tak se musí postavit ještě ten den večer a komu na pozdější dopoledne až večer, tak pak až další den ráno. Ono se to z nějakého důvodu musí dodržet těch 12 hodin, ale nevím už proč.

kvietok173
11. júl 2012

@miskachrumkaja som vstala na 3. Aj to som nevládala 🙂

kvietok173
11. júl 2012
kvietok173
11. júl 2012

@alinka01 asi po cievkovaní 🙂

tamara2307
11. júl 2012

tak som po poradni.. malý sa zošuchol dole a doktorovi sa to vôbec nepáčilo, mňa to tiež trošku naplašilo, tak som hneď nabehla do lekárne a nakápila vložky, tampony do podprdy, podložky pre chorých, krém na bradavky.. no aspoň na polovicu mám tašku nachystanú.. ale že by mal malý dojsť o mesiac skôr, tak to ee.. 😖

bonninka
11. júl 2012

@alinka01 já jsem to taky tak měla, jenom vývod z močovodu a cvokama zašitý břicho. Ono je to podle toho, kolik máš podkožního tuku a jak vypadá ta rana, jak je hluboká a rozsáhlá. Ty hadičky (dreny) se dávají proto, aby se to uvnitř nezanítilo, odtéká pak těmi hadičkami z operační rány hnis, organismus pak nemá tolik práce to všechno likvidovat fyziologicky a dá se tím ta rana i proplachovat a pročistit. Já jsem ty dreny neměla a právě si myslím, že kvůli tomu se mi uvnitř udělal ten absces, takže si myslím, že to určitě není na škodu,...i když to vyndavání je určitě dost nepříjemné ☹

kvietok173
11. júl 2012

@bonninka Ja som tiež žiadne hadičky nemala, len cievkovanie na moč a nemala som ani žiaden zápal. Ak bola prvá sekcia to už je jedno z akých dôvodov, mala by byť aj druhá? alebo nemusí???

miskachrumka
11. júl 2012

@bonninka no ja som porodila rano a do večera som musela byt na nohách ...resp už na obed ma nútili ☹

miskachrumka
11. júl 2012

@kvietok173 neviem nevypytovala som sa len viem že je to bolestivé ale nei až tak ako ked sa prvý krát postavím z postele :(

miskachrumka
11. júl 2012

@bonninka teraz vtom mám poriadok dakujem 🙂
ja len si pamatám že mi kázali zadržat dych a už to vytahovala bola som dost ešte mimo ...aj z tej anestezy aj zo všetkeho :(
a chcem sa opýtat ...teraz pri tom bikiny reze už nedávaju tie hadičky?
to len ked je rezané brucho ?a akými stipcami ste to mali spojené ?
ja som mala normálne stichy ktoré mi na dva krát vyberali ...

miskachrumka
11. júl 2012

@bonninka a musím napísať že sám dr sa chválil že ako krásne to zašili že krajšie ako si vobec predstavovali ..no bodaj by si nedali zaležať 😠 😠 😠 na bruchu 20ročnej...........a tu jazvu ani nevidno .....

bonninka
11. júl 2012

@miskachrumka ty cvoky vypadají jakoby zvětšené cvočky co jsou normálně do kancelářské sešívačky, myslím, že je to z chirurgické ocele a taky se to i vyndavá takovou podobnou rozešívačkou jako je ta kancelářská, ale nijak to nebolí. A mě to tak řekli, že to šití je podle toho, jak je to příjemnější doktorovi, co zrovna operuje, každý preferuje něco jiného, někdo klasiku a někdo tyto cvoky,..
tak paráda, že aspoň zašité to máš dobře 🙂
@kvietok173 s tou sekcí závisí asi od toho o co šlo, ale obecně by měly být mezi sekcí a porodem minimáolně 2 roky odstup, aby se ta rana na maternici stihla zahojit. Záleží i od doktora a taky od toho co ty preferuješ.

miskachrumka
11. júl 2012

@bonninka aha tak by mi bolo lepšie ist teda do toho že chcem bikiny rez ako klasiku zas rozrezávať ???????
čo by si spravila ty ?
ináč už plánujeme ten kočík ale stále nemám žiadnu predstavu 😒

miskachrumka
11. júl 2012

Ináč chcem sa opýtat na zavinovačky ?
ja som mala pri malom až tri a nejak sme ich vobec nevyužili ....rozmýšlam teraz len o jednej do porodnici doma mám ešte tie biele staršie ..a su na nezaplatenie 🙂

bonninka
11. júl 2012

@miskachrumka určitě ten bikini, je docela malej a fakt to potom nejde pod plavkama vůbec vidět, i když já ho mám dost ošklivej ☹ já si i myslím, že ti to tak udělají, ale těžko radit, když nejsem v tvé situaci,..škoda, že tě nenechají rodit normálně, ale máš tu ranu asi i dost velikou ☹

kvietok173
11. júl 2012

@miskachrumka u nás kočiarik vybral môj drahý.Ja som toľko čumákovala na net a vôbec sa nevedela rozhodnúť a tak sme v KE išli do MADERNY a to čo nám z toho čo tam bolo paddlo do oka to sme vzali. Vybral nový model 2012 XLander štvorkolka a všetky veci aj športový je možné nakliknúť v oboch smeroch čo som veľmi rada. Ja nemám rada, ak sa nedá športový otočiťopačne. Vanička je veľká.

kvietok173
11. júl 2012

@bonninka mám 7 ročný odstup 🙂 , len mám pocit že pre babuľko je bezpečnejšia sekcia.Takže si môžem vybrať???

bonninka
11. júl 2012

@kvietok173 nevím jestli tě se sedmiročním odstupem budou chtít řezat, to se těžko řekne, on každej doktor řekne něco jiného,...to je stejný jako se mnou, minimální šance na přirozený porod, i když jen pokud to půjde, ale kápla jsem zrovna na doktora, co má zkušenosti a sám mi to tak navrhl. Jinej by mi už možná tu sekci naplánoval a touto dobou možná už i zrealizoval,...Mě to tak můj gyndoš řekl, co platí pro rodičky okolo 2-letého rozestupu. Osobně se ale přikláním k tomu, že to přirozeně budou chtít aspoň zkusit.

bonninka
11. júl 2012

@kvietok173 jaj my máme taky Xlander - xmove 2012 🙂 barvu antarctica - jsem z něho úplně uchvácená 😎 perfektní je 🙂

miskachrumka
11. júl 2012

@bonninka no určite je vačšia ako bikiny rez ...on povedal že mi spravý bikiny rez ak vela nepriberem ...
a rozmýšlam či je šanca že keby som si teda dala zas rezať brucho či by to menej bolelo lebo niektoré pišu že mato bude menej bolieť ked už mám porušené nervy

miskachrumka
11. júl 2012

@kvietok173 prečo si to myslíš ?