icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

kvietok173
13. júl 2012

@miskachrumka keď si tak málo pribrala, tak si vlastne schudla.Po prvom pôrode si sa vrátila na svoju pôvodnú váhu?

monika1091
13. júl 2012

@miskachrumka joooj kebyze ostalo to tak ako to je bolo by to najlepsie... :-P

potvorka88
13. júl 2012

Ahojte, doteraz som vas iba citala, ale ked som videla otazku na monitor dychu, tak mi neda nenapisat. My sme ho pouzivali od prveho dna az do 20.mesiaca, aj ked dovtedy to bolo uz o zvyku 🙂 . Stalo sa nam par krat, ze sme mali plany poplach ale asi dvakrat sa stalo, ze maly naozaj nedychal. Chvalabohu stacilo mu fuknut do tvaricky a "prebral" sa. Nechcem vediet, co by bolo keby sme ten monitor nemali. Ja som ho kupovala ako prvy do vybavicky, lebo mojej sesternici zomrela dcerka na SIDS a toho som sa velmi bala. Aj teraz budeme monitor pouzivat. Nechcem nikoho strasit. Nemusi sa nic stat, ale toto bola pre mna istota a kludnejsie som spavala 😉

fate_girl
13. júl 2012

baby uz 3 vecer po sebe som vracala, najskor ma chyti straaasna pala zahy, kyselina mi vybehne do ust a hned musim ist na zachod zvracat... moze to byt tym, ze mi malicke tak tlaci na zaludok? lebo brusko mam uz padnute dole, tak preto sa mi to nezda a zabudla som sa dnes na to opytat doktora na poradni.... co si o tom myslite???

nati04
13. júl 2012

@smolinka024 ja to mam pre istotu

vietnamka
13. júl 2012

@fate_girl myslim si, ze babo je uz velke, tak tlaci vsade. Aj na zaludok.
Ja mam tiez pocit, ze mi tlaci na mechur aj na zaludok, roztahuje sa tam, rarach maly. Uz napr. ani nemozem sediet zhrbena, lebo sa mi zle dycha, co mi maly tlaci na pluca ☹.
Takze podla mna je to zvracanie vyvolane kyselinou, ktora sa tlaci von. A to je zas vyvolane tym, ze babo tlaci na zaludok.

fate_girl
14. júl 2012

@vietnamka tak to ani ja nemozem poriadne sediet, ani lezat, babatko tlaci na vsetko a vsade a o mechure ani nehovorim, tisic krat za den chodim na zachod, kde vycikam 3 kvapky a pritom mam pocit, ze mi ide mechur roztrhnut :D :D ale pisali mi baby, ze zvracanie a hnacky mozu byt naznak bliziaceho sa porodu, vraj sa telo tak cisti a pripravuje, takze mno som zvedava ci to uz pride alebo nie... a ako sa poznam pri mojom stasti, tak budem minimalne este 2 tyzdne prenasat po termine, bo uz chcem mat porod za sebou, lebo ma to uz nebavi, som unavena z celeho tehotestva a plus do toho vsetky tie moje zdravotne problemy, ktore suvisia zrovna s tehotenstvom, tak uz fakt chem mat drobca v naruci a nie v brusku... lebo mam pocit, ze kazdy den mi je nieco ine, sa citim ako nejaky hypochondr... 😀

bonninka
14. júl 2012

@fate_girl ono se může stát, že tě mrně do toho žaludku i kopne jak se tam mrví, tak potom to možná nutí na zvracení. Ale jinak je to asi pravda, že když se tělo čistí, tak se připravuje na porod 🙂

fate_girl
14. júl 2012

@bonninka ale ja necitim nejak bolest, ze by ma koplo, skratka z nicoho nic mi vybehne len kyselina do ust a uz potom idem vsetko von za nou, mno uvidime co a ako bude, ale ako vravim, ja to skor za sebou nebudem mat, ja pekne niekde po termine si to odtrpim 🙂

miskachrumka
14. júl 2012

@fate_girl ja to poznám ...ja som strašne z neho sklamaná aj čo sa tíka rezu stále si hovorí čo on chce ani ma poriadne nevypočuje ☹ ☹

miskachrumka
14. júl 2012

@fate_girl ja som si tiež musela pýtat a od 6mes mi stále hovorí dokola že sa už nedá odfotit ....lebo je už veliky ...ani len náznak snahy nič 😠 😠

miskachrumka
14. júl 2012

@kvietok173 nie nevrátila .....po prvom porode .......mi ostalo z 19kg asi po pol roku cca 11kg čiže dost ...no do tich troch rokov pokím som otehotnela druhý krát som schudla dalšie 4kg tak že mi ostalo 5-6kg a teraz plus tie 3kg a verím že ked som tak malo pribrala že po porode budem mat aj o 5menej aj viac by som brala aj 10kg to by som bola nadšená 🙂

miskachrumka
14. júl 2012

@monika1091 dufam že aj ostane ale koncom budceho tyždna zas má byť 32C 😠

miskachrumka
14. júl 2012

@vietnamka ja tiž sedieť nemožem prvých 5 min je to ok a potom ma už vykrúca...čo ma tlači a tažko sa dýcha 😒

miskachrumka
14. júl 2012

@bonninka zase viem niečo nove 😉

miskachrumka
14. júl 2012

Musím napísať že dnes v noci som sa zobudila na prudké krče v bruchu ..bolo to ako by ma niekto bodal do brucha ....predýchala som a zaspala ...bolo to v takom spankovom ošiale ...tak ani neviem čo to bolo ..rano som si po otvorení očí na tom spomenula hned som zistovala či malý kopká tak chvalabohu všetko ok ....neviem čo to mohlo byť ☹ ☹ ☹ trvalo to par sekund a musela som zhlboka dýchať .....či ma malý štarší !kopol na posteli ,alebo čo neviem ☹
Dufam že sa to už nebude opakovať ...ináč som u kamošky vypila včera večer litrový pohar rozpustého magnezia ...to tím asi nebude určite ....

smolinka024
14. júl 2012

no tusim ten monitor pre istotu zahrnieme do vybavy...dakujem baby za komenty

vietnamka
14. júl 2012

@miskachrumka dobre ranko, dufam, ze uz ti je lepsie.

Pri prvom dietati som mala podobne krce, a stale som zvazovala, ci ide o porod. Lekar mi vysvetlil, ze krcok zacina maknut, este pred samotnym porodom sa zvykne sam otvorit povedzme na 1 cm (vsak to urcite vies). Mna toto otvaranie bolelo, boli to take krce, ako pri menzese. Dokonca ma z toho boleli aj svaly na nohach, cela vnutorna strana stehien.
Kedy mas najblizsiu kontrolu?

vietnamka
14. júl 2012

@fate_girl no, mne o tom hovor 🙂. Inak, mame termin v rovnaky den 🙂.. o to skor mam predstavu, ako sa citis 😉.
Ja by som tiez najradsej porodila, ale hovorim si, ze este musim vydrzat do konca buduceho tyzdna. Ani nie tak kvoli babatku (to je uz teraz plne vyvinute, nabera na vahe, keby sa aj narodilo, je v pohode), ale z pragmatickych dovodov. Totiz, ked sa tvoje babo narodi pred ukoncenim 38. tyzdna, bude formalne povazovane za nedonosene (aj keby vykazovalo vsetky znamky donosenia). T.j., musis s nim chodit do ambulancie pre nedonosene deticky, neviem, ako sa vola. Podla mna je to hrozna ostara, komu sa to chce 🙂.
Takze myslim na teba, nastastie ma byt az do stvrtka zima 🙂.

fate_girl
14. júl 2012

@vietnamka vsimla som si, ze mame narovnako termin 🙂 vsak my mame s malickym taku dohodu, ze tento tyzden este nejak potiahneme ak sa bude dat a pak uz pojdeme na svet, aby sme sa zbytocne netrapili 🙂 a teda uvidime este ako dopadnem v pondelok na poradni, ked mi spravi testy, bo mam velke opuchy a vraj ked vyjdu zle vysledky, tak pojdem lezat do nemocnice, co sa dufam, ze nestane, nerada by som sla do spitalu :(

vietnamka
14. júl 2012

@fate_girl to ma mrzi, ale hadam to dobre dopadne. Odporucam neslanu dietu.. jedna baba tu pisala, uz neviem kde, ze jej to trosku pomohlo. Vypi kazdu hodinu 3dl vody, a cely vikend nesol, alebo naozaj len minimalne. To by ti trosku mohlo pomoct s opuchmi. Aha, a namacaj nohy do studenej vody.
Zial, na vysoky tlak a bielkovinu v moci rady nemam ☹. Ako si na tom s tlakom?

fate_girl
14. júl 2012

@vietnamka ja som to tu uz niekde pisala, ze ja skoro vobec nesolim, resp. minimalne s takou specialnou solou, ktoru pouziva moja mamina, ktora je po rakovine stitnej zlazy a vody pijem na litre 🙂 ale cistu z vodovu, nie sladke a ani mineralky... a jak boli horucavy tak nohy som mala vkuse v lavore so studenou vodou a nepomohlo, aj teraz jak je chladnejsie, furt ich mam jak balony napuchnute a ani cez noc neodpuchaju, ani alpova mast nepomaha :( a moc mam v pohode, bielkoviny tiez, ale s tlakom je to horsie, ten mam vysoky, preto ma doktor zacal strasit s tou nemocnicou, ze ak neodpuchnem cez vikend a budu zle vysledky, idem lezat :(

vietnamka
14. júl 2012

@fate_girl chudatko ☹. to si statocna, ze takto zdravo zijes, ja ked 2 dni nesolim, tak mam pocit, ze prezuvam slamu 🙂.
a aj sa vazis, mas nejake zmeny na vahe?

fate_girl
14. júl 2012

@vietnamka od zaciatku tehu som pribrala 7,5 kg a z toho za posledny tyzden 1,5 kg ale to sestricka hovorila, ze to je ta voda, co sa vo mne drzi... takze ako zatial som nejak moc nepribrala.... a tak zase ja zdravo nezijem 🙂 len sme sa nejak prisposobili mamine, ked ona nemohla, tak sme to nejak zacali obmedzovat.. ale napr. take fajnove slane pistacie by som mohla aj kazdy den 🙂 takze az tak zdravo nezijem a pri mojom muzovi sa ani neda nejak, bo ten je zase masovy a nejak si neviem predstavit maso neosolit, vsak by mi to obuchal o hlavu, aj ked je pravda, ze povedcine si vzdy musi prisolovat, bo ja uz mam dost slane a on by este zniesol, ale to je to najmenej 🙂

monculka
14. júl 2012

Ahojte...dlhsie som nepisala ale za to pravidelne som citala 🙂 tak uz sa nam to pekne krati a cim mam porod blizsie tym viac sa bojim...inac sa mame z malickou dobre,kope ma jedna radost...aj pocasie je skvele,co sa tyka opuchov tak asi zatial len 3 x som mala spuchnute nohy takze musim poklopat ze ma opuchy netrapia...trapi ma len strach z porodu ci to zvladnem,snazim sa na to nemysliet.uz byvame vo vlastnom len z najomnikom mame mensie problemi bo je alkac a uz nie raz bol u nas klopat ci mu nema moj drahy nieco naliat...proste zle a k tomu este byva o poschodie vyssie ako my...byt mame plne zariadeny comu sa tesim len chladnicka ktore je uplne nova nam v kuse huci...a co sa tyka spania tak uz neviem ak mam lezat lebo nijak mi neni dobre...

fate_girl
14. júl 2012

@monculka Monika na ten porod sa snaz nemysliet, este mas cas sa stresovat a nerobi to dobre ani tebe a ani malickej... a cim viac sa budes stresovat a bat, tak tym horsie ho budes prezivat...

monculka
14. júl 2012

@fate_girl no nemyslim na to ale niekedy to namna pride ze ty kokos ved to uz moze prist aj kazdu chvilu...sa zblaznim ked to namna pride v noci lebo ja mam nemocnicu v ktorej budem rodit 60km od seba...a tu v rv v nasej mesiarni rodit nechcem...a nemam ani tasku pobalenu ani postelku poskladanu a ani kocik...ale buduci tyzden sa to budem snazit vsetko dobehnut...

fate_girl
14. júl 2012

@monculka ja som tasku balila vo stvrtok, ale tak ja mam termin o par dni skor ako ty, takze tu by si si mohla pre istotu zbalit a ostatne zvladne aj drahy kym ty budes v nemocnici, ci zobrat kocik alebo zlozit postielku, tak tym by som sa vobec nezatazovala, my tiez este postielku nemame zlozenu, bo by nam zatial zavadzala v izbe, takze tu bude muz skladat az ked budeme mat prist z nemocnice 🙂 a to ides dost daleko rodit od domova, toho by som sa asi aj ja bala keby mam ist takto daleko rodit.. nastastie ja mam nemocnice 6 km od domu, takze to neni take hrozne a dokonca mi otec hovori, ze ci nechcem prist tieto posledne tyzdne byvat k nemu, bo on byva hned panelak nad nemonicnou, ze keby to na mna aj pride, ze to aj pesi prejdem tych 200 metrov :D :D

monculka
14. júl 2012

@fate_girl no tu v rv aj ja mam nemocnicu blizko...peso som tam za 10 minut...ale nechcem tu rodit...pekne by som chcela vydrzat do terminu a potom si ist lahnut do nemocky...ale ta bude tak ak ma byt 🙂

bonninka
14. júl 2012

@monculka tak stačí ti pobalit taška do porodnice, všechno ostatní se dá v klidu zvládnout když se vrátíš z porodnice nebo to udělá někdo v té době co budeš v porodnici. Věř tomu, že doma bude partnerovi parádně smutno po tu dobu, co tam nebudeš.