icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

monika1091
14. júl 2012

@miskachrumka no na porazenie ........ take fajne pocasie je teraz ...a zase teplo? len to nie.....

miskachrumka
14. júl 2012

@kvietok173 och kompliked ... 🙂
ja už neplánujem nič tak už mi to je jedno 🙂

miskachrumka
14. júl 2012

@monika1091 no tu aj prší aj slnko svieti ....drahý je vonku s malým ....ja tu zas čupím 😀

kvietok173
14. júl 2012

@miskachrumka ešte jedna vec. Spermie a plodnosť muža je jedna vec a druhá je dostupnosť vajíčka, t.j. menšturačný cyklus a čítala som dokonca´, že ak máš maternicu otočenú do zadu, tak ľahšie a lepšie dôjde k oplodneniu, ak si na bruchu a muž je hore 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Napr. som mala známych čo chlap mal málo a málo pohyblivé ale keby mal partnerku oki, tak by to malo byť v pohode, ale on mal za manželku žienku, ktorá mala tak nehostinné prostredie, že aj to málo čo prešlo zahlušila 🙂 , nakoniec na 5x umelé oplodnenie a teraz majú krásne 2,5ročné dvojičky 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

miskachrumka
14. júl 2012

@kvietok173 dobrý koniec to je najdoležitejšie ...

monika1091
14. júl 2012

@miskachrumka cupis?...a preco? :D ...... ja odfukujem spokojne......lebo ej fajne pocasie ani teplo ani zima... 🙂

zuzanapd
14. júl 2012

@kvietok173 prečo by nepredpísal magnézium???mne ho predpisuje môj gynekológ bežne, konkrétne od Galvexu 500mg

kvietok173
14. júl 2012

@zuzanapd Som 3xtehotná a stále je to u nás tak a magne beriem hodne, zatiaľ som ani nepočula žeby ho nmejaký gynekológ predpisoval.Áno magne od neurológa alebo ortopéda moja manka mala predpísané, ale iné. A ak je na predpis, tak aj doplácaš? Ak áno koľko? A ako často Ti ho predpisuje? Ja beriem 6-8tab denne magne premium, kde je najvic magnézia z voľne dostupných a keď som to preratávala na g, tak ako ke-´d som bola v nemocnici sa to rovná jednej infúzii denne.

gelifil
14. júl 2012

@kvietok173 magne nie je na predpis
len cisto to magnezium od galvexu, ja doplacam potom 1.45.To je potom bez toho B vitaminu.

zuzanapd
14. júl 2012

@kvietok173 brala som 3x1 tbl od 20tt,opýta sa ma na každej poradni, či nepotrebujem napísať a doplácam okolo 1,40 euro za 50tbl v balení....

bonninka
14. júl 2012

@tamara2307 osobně jsem spíš za to si tabletky zbytečně nebrat, pokud to nemáš nějak dramaticky často, maternica je sval a trénuje tím na porod, aby byla dost silná na vypuzení miminka. No a navíc už jsi v době, kdy můžeš mít kromě tvrdnutí břicha i poslíčky (Braxton Hixovy kontrakce), tak si myslím, že je jakýkoliv hořčík naprosto zbytečný, jenom ať maternica trénuje, bude se to u porodu hodit 🙂

kvietok173
14. júl 2012

@zuzanapd tak ja neviem, ale mňa vyslovene žiadal, aby som si kupovala magne B6 premium, myslím že s B6 to má lepšiu vstrebateľnosť.Neverím, že keby bolo niečo lepšie na predpis, tak žeby mi to nedal, lebo predpísoval mi aj Buscopan čo sa dá voľne kúpiť, duphalac, pritom má totožnú laktulozovú náhradu, lieky na osteoporózu a krčové žily a predpis na pančuchy a podobne...

kvietok173
14. júl 2012

@bonninka no keby moja trénovala bez magne, tak som už bohužiaľ potrhaná, lebo mám serkláž a mala som aj predošlé tehu, lebo môj krčok je mäkký od začiatku, takže akékoľvek sťahy mi ho hneď skracujú a otvárajú. Ak sa nič do 3 tt nestane tak mi ich povolia a idem 3 x zatlačiť a šup von 🙂 . aj keď beriem magne, aj tak mi tvrdne brucho, asi to závisí kto ako máme citlivú maternicu.

miskachrumka
14. júl 2012

@monika1091 no len ten dážd mi leze na nervy 😒
ale lepšie ako 40C

kvietok173
14. júl 2012

@miskachrumka pri daždi sa dobre spíííííííííííí 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

miskachrumka
14. júl 2012

@zuzanapd no a tento magné b6 stojí 6euro aj niečo ...

miskachrumka
14. júl 2012

@kvietok173 no pokial nieje búrka tak ano 🙂

miskachrumka
14. júl 2012

Chcem sa opýtat ....ked mi tvrde bruško možem si to megne zobrať aj podla potreby mám brať 3tabl na den aleja by som potrebovala aj 5tabl možem si ich naordinovať aj sama ...ževraj to neubliži či ?

kvietok173
14. júl 2012

@miskachrumka áno môžeš. Do 8tabliet je to v pohode. A prečo Ti tvrdne? Keď som čítala, tak upratovanie Ti nedá pokoj, mala by si sa nato teraz vykašľať.Ja som bola tiež taká, ale už som sa troška naučila, aj keď ma občas trhá, ale poviem si priority a tie sú teraz u nás naše babuľka v bruškách a naše rodinky. To či máš na 100%upratané nikomu nepomôže len sebe robíš teraz zle.Vydrž ešte prosím tie 3 týždne a potom začni hoc aj susedom upratovať, len sa šteri, lebo toto je asi dôsledok. Tak si nasaď vyššiu dávku a hlavne oddychuj. Ja keď som doma luxovala, alebo chodila dlho do práce a namáhala sa tak som bola oki, ale potom tie noci to boli galeje.To mi povedal aj dr. že to je dôsledok predošlej námahy, prípadne začínajúcej infekcie(prevent.beriem probio.tab aj od spodu, ja tam mám silón 🙂 🙂 🙂)Do 8 tab v pohode, kúp si aj magnéziu vodu a popíjaj než sa to ukľudní.

bonninka
14. júl 2012

@kvietok173 tak to je jasné, že jsou k tomu nějaké zdravotní důvody, aby se magnesium bralo, ale toto co popisuje tamara je naprosto normální jev 🙂

bonninka
14. júl 2012

@miskachrumka já si teda nemyslím, že by sis měla ordinovat tabletky magnesia sama, pokud ti napsal gynekolog nějaké dávkování, tak bych ho dodržovala, všeho moc škodí.

kvietok173
14. júl 2012

@bonninka no áno v určitom štádiu je to už ok a naznačuje to blížiaci pôrod, len ja si musím dávať pozor

kvietok173
14. júl 2012

@bonninka ale to magne je vyslovene nato čo ona má.Tu nejde o žiadne antibiotiká, ale o doplnok minerálov!!!!!!Ak pôjde s týmto do nemocnice, tak jej napichajú injekcie proti bolesti, ak nejaké má a nasadia infúzie s magne a to v takom rozsahu aby to prešlo. Garantujem, že ak pôjde za hociakým dr. gynekológom tak jej v tomto okamihu dá len magne a kľud na lôžku. Tu nie je momentálne čas na dilemu, či áno alebo nie, lebo ak to nie sú falošné kontrakcie, tak sa jej rozbehne pôrod a to nesrandujem, už som si po tejto stránke odžila toho dosť a aj videla, ke´d som minule tehu ležala cez polroka v nemocnici. Miskachrumka, určite si daj hneď 2 tab a okolo polnoci prípadne o 2hodine, keď pôjdeš na WC, tak ďalšie 2 tab. ak Ti to neprejde tak nemocnica.Držím prsty 🙂

kvietok173
14. júl 2012

@miskachrumka ale to magne je vyslovene nato čo ona má.Tu nejde o žiadne antibiotiká, ale o doplnok minerálov!!!!!!Ak pôjde s týmto do nemocnice, tak jej napichajú injekcie proti bolesti, ak nejaké má a nasadia infúzie s magne a to v takom rozsahu aby to prešlo. Garantujem, že ak pôjde za hociakým dr. gynekológom tak jej v tomto okamihu dá len magne a kľud na lôžku. Tu nie je momentálne čas na dilemu, či áno alebo nie, lebo ak to nie sú falošné kontrakcie, tak sa jej rozbehne pôrod a to nesrandujem, už som si po tejto stránke odžila toho dosť a aj videla, ke´d som minule tehu ležala cez polroka v nemocnici. Miskachrumka, určite si daj hneď 2 tab a okolo polnoci prípadne 2hodine, keď pôjdeš na WC, tak ďalšie 2 tab. ak Ti to neprejde tak nemocnica.Držím prsty

bonninka
14. júl 2012

@kvietok173 jasně, že pokud máš cerkláž, tak to potřebuješ, ale normální zdravá děloha vytváří kontrakce i mimo těhu a v těhu to je v podstatně pozitivní jev, jenom někdo to zle vnímá a některé ženy mají víc dráždivou maternici, nebo jiné problémy, které užívání magnesia opravdu vyžadují, brát ho jen tak, protože mi tvrdne břicho je nesmysl, to jsem tím chtěla říct 🙂 kor, když to tvrdnutí lze velmi jednoduše ovlivnit odpočinkem, tak nač se cpát tabletkama, tu to popisuje i doktor, poměrně silná kapacita v ČR - je to odstavec začínající "vraťme se" : http://www.porodnice.cz/tvrdnuti-bolesti-bricha...

kvietok173
14. júl 2012

@bonninka áno súhlasim, že kľud a bez tab. by bolo najlepšie, ale už keď má tvrdnutie, tak potrebuje to skľudniť magne. Keď som bola v nemocnici, tak tam nemali predsa všetky ženy serkláž. V prvom tehu som nemala serkláž ale bola som už od 28tt otvorená a tak som do konca brala magne, aby to nepokračovalo ďalej a samozrejme kľud na lôžku. Teda magne sa nedáva len ženám čo majú sekláž, ale aj tým ktoré majú predčasné kontrakcie nadmieru prípustného rozsahu pre daný týždeň.

bonninka
14. júl 2012

@kvietok173 no, víš jsem dost vzdělaná na to, že vím, že magnesium je minerální látka a ne ATB 😉 a taky si myslím, že nějaké dávkování předepisuje doktor a příliš mnoho minerální látky může taky uškodit a na to vem jed. Můžeš kuknout na poradnu výše uvedeného doktora, co se s ním radila jedna mamička ohledně vysokých dávek magnesia a možného poškození miminka. Pokud někdo bere dlouhodobě vyšší dávky, tak musí být pod dohledem lékaře
http://www.porodnice.cz/node/

bonninka
14. júl 2012

@kvietok173 sorry blbej link: toto už je správný: http://www.porodnice.cz/node/38871
mě jde jen o to, abysme si tu něco neordinovaly, tobě to lékař do určité dávky nařídil v pohodě, ale stejně tak to nemusí být v pohodě pro miskachrumka, která může ubrat s prací, anebo si může jít prostě radši lehnout do postele, nebo nahřát pod teplou sprchu místo tabletky 🙂

kvietok173
14. júl 2012

@bonninka No uraziť som určite nechcela. A pod akým dohľadom lekára??? Veď momentálne nemôže ísť, teda môže ísť do nemocnice, ale veď to je ako s hlavou. Nikdy si nebrala analgetiká..., keď Ťa bolela hlava?, asi áno, ale veď ona prestane bolieť po čase.... aj sama. Asi nie celkom dobré prirovnanie, ale ja napr. neberiem nikdy tab. na nič, ani na hlavybolenie, až na Mg keď som tehu, brala som aj pri prvých 2 deťoch vysoké dávky Mg a sú zdravé a normálne, aj šporotvo aj umelecky nadané, obe!

kvietok173
14. júl 2012

@bonninka tak pokiaľ viem teplá sprcha nie je ok. A to o tej práci som Miske písala, a platí to pre všetky tehu, neprepínať sa. Ale keď už má problém, tak moja reakcia je nato , na momentálnu pomoc.