Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
@kvietok173 a čemu vadí teplá sprcha?
@bonninka OK, ak to má nádych hádky 🙂 , tak končím.Ja nič neobhajujem a ani nenariaďujem nikomu 🙂 . Myslela som že je to tu o debate a nie o presviedčaní. Ja som jej povedala svoj názor a ako sa kto rozhodne je jeho vec, ani netvrdím, že nemáš pravdu, že najlepšie je nebrať magne, respektíve že určitý počet kontrakcií je pre daný tt v pohode, ale to som predsa písala. No ok končím, lebo nejak z tejto debaty vychádzam divne 🙂 .
@bonninka teplávoda na kríže spúšťa kontrakcie!!!!!Boninka skľudni sa skús sa do mňa nepúšťať.Áno kto nemá zdravotné problémy môže si dať aj horúcu, ale sa neoporúča. Dobrú noc.
@kvietok173 já to neberu zle, že mi oponuješ, jenom každá máme prostě nějaký názor, tak si ho řekneme 🙂
@kvietok173 no s tou sprchou jsem nenapsala, že si má sprchovat kříže, ach jaj,...bavili jsme se o tvrdnutí bříška si tak nějak vzpomínám 🙂 a o horké jsem už vůbec nic nenapsala 🙂 já jenom, že někde doporučují teplou sprchu, bez toho, aby se nějak zvlášť sprchou masírovalo břicho, že to kus poleví a mě osobně to dost pomáhá, takže tak 😉
Ahoojte buduce maminky 🙂 tak sa pridavam k augustovkam , termin mam 29.8., ako sa citite?
@kvietok173 @bonninka baby mne sa ale stalo nieco paradoxne, vysadila som uplne magnezium asi tak pred tyzdnom a pol a brucho mi uz netvrdne ako predtym 😕 netvrdne skoro vobec... dokonca uz ani poslickov nemam tak casto...no fakt neviem ci ja to stihnem do terminu a ako na potvoru u nas v lekarni ani ten malinikovy caj nemaju 😅
@kvietok173 vies, ze som presne myslela na tie opuchy, ze to nebude mat velky suvisi s pribranim 😉 prvy syn bol dlhy az 54 cm a pri mojej vyske 161 tam bol riadne poskrucany, som zvedava na tohto 🙂
@gabkostanka mne dr. povedal, že s blížiacim sa termínom je samozrejme potrebné postupne znižovať dávky magne. Ak nemáš problémy a je Ti fajn, tak som len rada 🙂 a držím prsty 🙂 Ja idem vo štvrtok do nemocnice za dr.tak som zvedavá čo mi naplánuje s mojím šitíčkom 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 Ja som dnes nemohla spať ☹od 4 som hore, tak už mám obed hotový 🙂 a chlebík z mojej pekárničky rozvoniava 🙂 a ja môžem ísť spať 🙂 .Peknú nedeľu prajem všetkým 🙂
@dandelions ahoj buduca maminka 🙂 a ty sa ako citis? mne sa momentalne tazko dycha, resp.tazko sa nadychujem.
@kvietok173 dakujem ....a neviem sa preniest nad to všetko ..vždy si poviem že sa budem šetriť a hotovo ale ked príde den ked je mi dobre hned to využijem a potom mi je dva dni na prd ☹ ☹ ☹
@bonninka mne dr kázala 3-4tabletky na den len on nevie že mi tvrdne brucho ....
@bonninka
@kvietok173 dakujem za rady ...rada si ich vypočujem od skusených žien aj ked mám už jedno dieta(slniečko ) vždy je dobre sa vzdelávať a vedieť vždy niečo nové 🙂som rada že sú tu ženy ako vy ....lebo máme tu aj také čo by rady radili za (a ani nevedia )alebo za cenu posmechu ...čo si myslím že nieje normálne 😕
Malého už mám skoro 4 ročného a vyšla som uplne z cviku a niektoré veci si vobec nepamatám tak prečo sa neopýtat ?Rada čitam vaše zažitky a vedieť, že niesom sama čo má problemy a každý den s niečim bojuje je super 🙂 🙂
@kvietok173 ja sa tiež bojím teplejšej vody a už vobec sa nekúpem v horucej ....mám rada letnu vodu ..tiež viem že teplejšia voda ubližuje.....
Babulky já už cca dnů naprosto stagnuju s váhou, mám pořád stejně 83 kg a nevypadá to, že bych ještě přibrala a to papám teda dost obstojně, nemáte to taky některá, když teď by se ještě mělo přibírat a s prvním jsem i přibírala,...
@miskachrumka aj priprvom malom si používala látkové? ja sa do toho postupne dostávam, čo sú kapsy, AIO a podobne.. chcela by som používať klasické štvorce a niekedy to striedať s jednorázovkami.
@bonninka presne moja reč.. to tvrdnutie prichádza tak 2-3x väčšinou večer, keď mám namáhavejší deň, takže je to také upozrnenie pre mňa, že už si treba ľahnúť a odpočívať.
a ešte k tej váhe, tiež už asi týždeň stojím na 70 rovno.
@miskachrumka to mas pravdu ...... ale lepsi vzduch je ked poprsi... lepsie sa dycha.....
@fate_girl nasla som tvoju poznámku o vracaní v noci, mám podobný problém, večer mam strašné kyseliny, tak sa snažim ich zajest alebo zapiť a potom ked lahnem do postele tak sa mi vracia jedlo do úst, nevracala som no to len preto že to rozdýcham po ceste na vecko, bruško zatial spadnuté nemám ale myslím že to robia naši drobci keď sa zaprú nožičkou do traviacej sústavy, ono vseobecne mi zle trávi a žaludok nechce pracovať a črevá tiež su dajaké spomalené. Ale na poradni sa kľudne spýtaj, mne trošku pomáha sirup Gastrotuss
@barbarkapo moze byt, ale ako vravim, niektore baby pisali, ze to moze byt uz priprava tela na bliziaci sa porod, ktovie... napr. vcera som nezvracala, ale zase ma chytili bolesti, od spodu ako na menzes a vyrazaju mi do krizov, sa neviem nijak usadit, lebo vsetko ma tlaci a boli..
@fate_girl ja som včera bola naladená na veľké upratovanie, urobila som výdatne raňajnky, bielu kavičku a ide sa na to. Po 15 minútach ma chytili bolesti v podbrušku, v krížoch, ktoré neustavali cca 2 hodiny tak upratoval manžel, umyl vsetky okná, povešal záclony, povysával, pozmýval, plus sme mali službu na chodbe v bytovke. A ja nič len som sedela na gauči, skladala prádlo a s vypúlenými očami čakala čo bude. Bolesti nie a nie ustúpiť presne také ako pri menzese. Až na obed mi to prešlo. Po novom ma bolí už aj kostrč ked sedím a minule som mala v noci bolesti v slabinách ako sú väzy. Včera mi bolo strašne, chudákovi som nič nepomohla, vizeral, že asi ani nechce lebo mal vačší strach z toho že čo bude ked to neprejde a pri upratovaní na to nemyslel.
@barbarkapo dievčatá mne ale na ranné kyseliny dr, odporúčal sucháre a ono to zaberá.Kúpila som si teraz také jednohubkové neochutené talianske, fajnééééé 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 ,ale samozrejme že môžu byť hocaké a oni vsiaknu z tráviceho traktu kyselinu a pritom nezaťažujú žalúdok
@kvietok173 hej počula som o suchárikoch alebo staršom pečivku na kyseliny, vraj pomáha rýchlo aj surový zemiak ale nemáme domáce a tie zo supermarketov neriskujem.
@barbarkapo to si v ktorom tt, že si sa rozhodla na takéto veľké upratovanie?Veď na netehu žienku je toho dosť.Ach ženy, ženy, kedy dostanete rozum s tým upratovaním!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Teraź sú dôležitejšie iné veci, babuľku a vlastne aj iným je fuk či máš umyté okná!!!A s manželom by ste si mali klíďo píďo sadkať a vychutnávať si spoločné chvíľky s babuľkom v brušku, lebo potom si dlhšie takto v kľude neposedíte 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
@barbarkapo radšej sucháriky ako staršie pečivo, tam môžeš už riskovať začínajúcu pleseň. Ja som minule mala celozrnný chlieb ešte v záruke a išla som vybrať z vrecúška a plesnivá kôrka!!!!V momente sme išli kúpiť pekárničku a už cca mesiac nejem kupované pečivo.
@miskachrumka Ako sa dnes cítiš? Dúfam, že lepšie.
@kvietok173 to ja nie sama, to spolu sme mali upratovať pred príchodom bambuľky, ale z pomocnej právej ruky zo mňa bol maród s vyloženými nohami, ktorý vykrikoval toto máme tam a program na záclony v práčke je taky a taky. V poslednej dobe už len obedíky varím, zapnem práčku, a dačo požehlím dokonca posediačky som sa naučila lebo aj ked som vela nepribrala bruško je pre mna dosť veľká zátaž. A to som 3 týždne dozadu pobehovala v práci v obchode a veselo obskakovala zákazníkov.
@barbarkapo Ja nerobím, žiadne veľké upratovanie, iba bežné, len som si pripravila veci pre malého a dala urobiť prebaľovací pult, veľké upratovanie budem robiť cca 2 mesiace po pôrode v rámci športu a chudnúcej kúre 🙂 🙂 🙂 , úžasný telocvik a mám to tak ako to chcem ja, nikoho nepucujem, nenerváčim a ešte sa aj hýbem. Preto som aj po prvých tehu, kde som stále pribrala cez 20kg, do polroka bola na svojej obvyklej 50kg 🙂 🙂 🙂 .
@tamara2307 Jééj, čítam, že tiež študuješ látkové plienočky.. Ja som pri tom strávila asi týždeň, kým som sa zorientovala, mám už zostavenú jednoduchú zostavu, čo budeme používať. Ja som pekne rozhodnutá, že ideme do látkových plienok, tak verím, že sa to naučím a že budem zvládať pranie 😉
@kvietok173 to je dobrý nápad, ja som manželovi sľúbila, že najbližšie veľké upratovanie už bude moja kapusta, zasmial sa a povedal, že kojenie a prebalovanie bude najbližie moja kapusta, že on mi rád pomože s upratovaním. Začínam skôr rozmýšľať čo budeme papať po pôrode, čo som čítala tak nemala by som ani mastné, ani kyslé, ani ovocie a zeleninu kyslejšiu, strukoviny tiez nie ani korenené.Vizerá to na ryzu a masko na vode. Tak to by som mala byť jak modelka.

@kvietok173 já nemám chuť se s někým hádat, jen prostě tvrdnutí břicha je v těhu naprosto normální a zdravý jev do určitého počtu incidentů denně a na to se brát magnesium prostě nemusí. To jsem tím chtěla říct, ale ty tu pořád obhajuješ, proč by si ho vzít měla,...