icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

tamara2307
21. júl 2012

@kvietok173 to len vyzerá, že je to samostatná izba, ale oproti máme manželskú posteľ..len je to tam prázdne, lebo okrem posteli máme len zabudovaný šatník a nič viac..takže vysoko moderné, ale hlavne praktické riešenie 😀 vždy som si to tak predstavovala. bábo vraj farby začína vnímať od 2 mesiaca, takže ako prvé dostane do postieľky nejaké vysiace farebné hrkálky, macikovo alebo čo nájdeme..

gabkostanka
21. júl 2012

@tamara2307 🙂 no ale ze prapravnuk - kolko ma potom praprastary rodic 😕

my sme vcera spravili postielku aj s kolotocom a maly sa do nej hned chcel nastahovat a spinkat 😀 nastastie sa mu nepodarilo do nej vystverat, aj som mu vysvetlovala, ze to je pre braceka...no nejako hadam pochopil, som sa smiala, ze sa vratil do svojich "babatkovskych cias" 😀

tamara2307
21. júl 2012

@gabkostanka takto to napíšem: mama mami mojej mami má úctihodných 91 rokov 😝

gabkostanka
21. júl 2012

@tamara2307 no pekny vek, my mame prastarkeho po muzovi a ten ma okolo 86 rokov

tamara2307
21. júl 2012

@gabkostanka to tak bolo v dávnych časoch, rodičmi sa stali okolo 20-tky.. ja som termín už prešvihla, takže praprababkou sa v tomto živote určite nestanem.. 😖

gabkostanka
21. júl 2012

@tamara2307 pozeram, ze tvoj vek je este super, a tou prababkou isto budes 😉

bonninka
21. júl 2012

@tamara2307
@gabkostanka babulky, tak naše praprastarká oslaví na rok v januári rovnou 100-ku a porodila za svůj život úctyhodných 10 dětí, některé teda umřely, ale myslím, že my můžeme jenom koulet očima, nebo aspoň já koulím, protože co vykládala jak rodila, tak my máme mega luxus a ještě kolem nás všichni běhají. Ona porodila, dítě musela odložit na poli do brázdy a dál okopávala zemáky,...holt bez práce nejsou koláče a byly opravdu i horší doby,...

kalifa28
22. júl 2012

Dobré ránko babulky, ako ste sa vyspali? ja som sa s mojim brušiskom dostala do štádia, kedy už toho moc nenaspím, ale už len 2 týždne a bruško bude fuč 🙂 teším sa na malinkúúúúúú 🙂

lucia3006
22. júl 2012

@monculka aj mne volali, ja neviem, odkiaľ oni berú kontakty, ale asi volajú každej tehuľke...

miskachrumka
22. júl 2012

@tamara2307 prečo len prvý ?
druhy nie ?

miskachrumka
22. júl 2012

Ahojte tak prajem peknú nedelu 🙂 ja som sa kvoli tvrdnutiu a cikaniu už druhu nic nevyspala :/

Predpokladám že varíte dobrý obedík 🙂
tak prajem dobru chut 🙂

tamara2307
22. júl 2012

@bonninka tiež poznám jeden taký príbeh..moja staručká suseda po odtečení plodovej vody musela ísť ešte na pole okopávať zemiaky, až potom ju jej mama/!!!/ pustila rodiť..takže ja sa na nič radšej nesťažujem 😀

@miskachrumka moje prvé bábo, ale nevravím, že aj posledné..aj keď v tejto dobe je ťažké rozhodnúť sa aspoň jedno priviesť na svet. obdivujem preto všetky viacnásobné maminy

miskachrumka
22. júl 2012

@tamara2307 je tažká doba máš pravdu ...ale mezabudajme že čím dalej to bude ešte horšie :(((
ja si neviem predstaviť ako sa budú mať naše deti za 20rokov :((((

monika1091
22. júl 2012

holky cura sa aj vam tak tazko akoby vam vase baby lezalo na mocovej rure?.... lebo ja to mam uz asi druhy tyzden.......

miskachrumka
22. júl 2012

@monika1091 aj mne sa veru tažko a už druhý den aj tažko chodí ...niekedy som taka pretažená že chodim prehnutá dopredu 😒

vcielkamaja
23. júl 2012

vsetkym prajem krasne ranko 🙂

@monika1091 ano, aj ja to takto mam. a aj ako pise @miskachrumka , ked stojim dlhsie na nohach, t.j.cca 2 hodky alebo ked nieco robim, tak potom chodim ako kacica. idem si vtedy lahnut, ale ledva na prevratim na posteli, cele telo ma vtedy boli...a nemozem ani hocico robit, lebo od minuleho tyzdna ma zacala boliet prava ruka, normalne ma boli cela dlan a trpne mi.
v piatok mam poradnu, tak som velice zvedava...bude robit aj sono konecne, a skor odtial neodidem, pokial mi dokino nepovie, kolko asi malinka vazi a meria. mam pocit, ze kazda z vas to vie, len ja nie...

vcielkamaja
23. júl 2012

este som sa zabudla opytat zienky, mozno to tu uz bolo pisane...neviem....dokedy sa moze brat magnezium? lebo ja si ho este veselo davam 2-3 krat za den kvoli mojim krcom v ruke a bolestiam v podbrusku

gabkostanka
23. júl 2012

dobre ranko 🙂
@vcielkamaja ja som poprosila lekara, ked konroloval prietoky na sone, ci mi vie povedat aj vahu, bol ochotny babo pomerat a podla toho sa vypocita aj hmotnost 🙂 drzim palce aby ti to vyslo, lebo nie kazdy lekar je ochotny toto spravit, napr. pri malom mi uz ku koncu nikto nepovedal vahu, len rychlo pozreli co mali a len jedna lekarka mi povedala aj to podla tabulky
ja som magnezium prestala brat asi tak v 37 tt

katka143
23. júl 2012

baby odtiekla mi voda,idem pobaliť tašku.držte nám palce.

marmete
23. júl 2012

@vcielkamaja Ahoj, citala som, ze do 36 tt. Mne ho prave v tom tyzdni doktor "vysadil" resp. na otazku ci ho este mam brat odpovedal s usmevom, ze uz nie, ze nebudeme to utlmovat, ci tak nejako sa vyjadril 🙂

kalifa28
23. júl 2012

@katka143 no ty kokso 😕 držíme, držíme 🙂 nech to máš rýýýýýýchlo za sebou 🙂

kalifa28
23. júl 2012

@monika1091 ano presne tak chodím na wc, potom sa tam len prehýbam dopredu, dozadu, sem tam ako keby to povolilo, vtedy sa dá, ale inak zapchatá hadička 😝 😝 😝 😀

vcielkamaja
23. júl 2012

@katka143 silno drzime prsty a vsetko, co sa drzat da 😉

miskachrumka
23. júl 2012

@vcielkamaja tak som ešte jedna ktorá nevie kolko váži a meria len z 26tt zo 4D čo je už 2mes dozadu ........ja idem vo štvrtok do poradni a tam mi povedal že mi ho odváži .....tak som zvedavá !

vcielkamaja
23. júl 2012

@miskachrumka ja idem v piatok, tak som silno zvedava...chcela by som, aby bol pri sone aj manzel, tak snad sa mi splni sen... 😅 ...a doktorko to povoli...

miskachrumka
23. júl 2012

@marmete ja ho možem brať až do 38tt ....pár dni pred sekciou ho mám vysadiť on mi pove kedy ....ja by som sa bez magne asi ani nepohla ..dosť mi pomáha !

miskachrumka
23. júl 2012

@vcielkamaja a už ideš tiež na oddelenie ?
mna v piatok začína 36tt ..ja idem prvý krát na oddelnie na záznam a podobne ..ked som tam chodila s Davidkom tak to tam netrvalo dlho ...som zvedavá čo sa po 3,5 roku zmenilo !

miskachrumka
23. júl 2012

@katka143 ale no to vážne ?
ešte máte čas....ale drží, palce nech je všetko v poriadku !

vcielkamaja
23. júl 2012

@miskachrumka idem len k svojmu lekarovi, ci ma potom posle uz do nemocnice na dalsiu poradnu, neviem. uvidi sa v piatok...mne zacina 36tt zajtra. v piatok som objednana aj na odbery krvy.

miskachrumka
23. júl 2012

@vcielkamaja na aké odbery ?
čitala som že v 36tt sa robia nejaké testy či nieje v porodných cestách nejaká infecia ktorá by mohla ohroziť dieta ..ale mna to si nečaká kedže mám sekciu ...