icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

kvietok173
20. júl 2012

@miskachrumka aj mne kleslo a včera som sa obzerala v zrkadle, tak mám také smiešne vypuklé padnuté bruško.Kúpili sme melón, tak keď sme priložili, tak ako keby som mala taký istý vo vnútri 🙂 A teraz zaklopať nech nezarieknem, ťuk, ťuk 🙂 🙂 🙂 Ja som 2-3 mesiace dozadu mala stále bolesti, ale ukrutné v rozkroku, tvrdnutia bruška, zošitie a teraz keď už by som mala ísť rodiť začínam mať kopec energie. Idem zajtra na celý deň k našim cca 100km, čo som už nechcela ani riskovať, ale zatiaľ ako hovorím, keby som nemala brucho tak som oki 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

kvietok173
20. júl 2012

Dievčatá, ktoré meno sa Vám najviac páči?
Teo, Leo, Timon, Noel, Milan, Alex, Lenny, Pravoslav 🙂 k priezvisku Novák 🙂 🙂 🙂

miskachrumka
20. júl 2012

@kvietok173 ja tiež neviem čím to je unás nikto netrí plochou nohou ..preto mi ani na um nezišlo že by to mohol mať malý ...ale moj malý 4 ročný brat je na tom ovela horšie ten ma uplne vyčaptané nohy .....Dadko je na tom ešte ok ale aj tak to nieje pekné ...a ked vyrastie sa bude čaptat ? to nie musím ist snim zas na ortopediu

miskachrumka
20. júl 2012

@kvietok173 aj ja podobne padnutý melon 😀
ja mám tiež dni kedy mám energie dost a zas dni kedy sa ani postaviť nechcem :/

gabkostanka
20. júl 2012

@bonninka ktore konkretne ste mali? inak ja som malemu obuvala aj protismykove ponozky, ked sa zacal stavat, potom som objavila capacky, sa mi zadali lepsie lebo bola zima a pod tie protismykove ponozky som mu obuvala este jedny ponozky a niekedy sa mu aj zosuchli a takto v capackach mal nohu pekne v teple... a ked uz chodil tak som mu striedala aj s papuckami s klenbou Rakmi, a na vonku mal tiez s klenbou 🙂

Inak deti sa rodia s plochymi nozickami a klenba sa im vyvija do 3 rokov, co sa odporuca je chodenie naboso najma po trave, piesku.

gabkostanka
20. júl 2012

@kvietok173 presne ten vyvoj klenby nie je len o topanke, ale aj o predispoziicii na plochu nozku, zase je dobre, ze sa to vcas podchyti

miskachrumka
20. júl 2012

@gabkostanka ja napríklad malému kupujem už rok a pol skor nie lebo mi pediatrička tvrdila že sa mu ešte vyvinie ...že sa to vyvíja do 3 rokov ...tak som sa tomu ešte vtedy tak nevenovala ...a kupujeme protetika v lekárni ..aj v školke mal ortopedické ..aj vložky máme stoja asi 1,50 v lekárni a nič :(

gabkostanka
20. júl 2012

@miskachrumka chodite s tym aj k ortopedovi?

miskachrumka
20. júl 2012

@gabkostanka ano ved on nám prepísal tie vložky do topánok ...povedal že mu to pomože že to nemá nič hrozné ..kolienka sumerné všetko len tie klenby nemám na jednej má trošku a na druhej vobec

gabkostanka
20. júl 2012

@miskachrumka no asi to chce cas, alebo ist za dalsim ortopedom...moja kolegyna tak bola so synom u 2 a spokojna bola az s tym druhym 😕

bonninka
20. júl 2012

@gabkostanka my jsme ty capačky měli nike, ale jinak jsme v zimě nosili dvoje ponožky, nebo jedny tlusté protismykové. Ven máme sandálky od santé, ale jinak to s ortopedickou obuví nijak nepřeháníme, koupíme mu takové tenisky, co se mu líbí 🙂 ale u nás v rodině pro to zase vůbec žádná predispozice není, takže možná i to je důležité.

miskachrumka
20. júl 2012

@gabkostanka aj to som rozmýšlala ......ale ževraj je to beh na dlhú trať že treba dlho čakať ☹

miskachrumka
20. júl 2012

@bonninka ani unás nieje ....nikto nemá plochú nohu ako som písala vyššie preto som to nebrala do uvahy ...

miskachrumka
20. júl 2012

Ono nejde o predipozície ale o nesprávnu obuv počas rastu nožky ☹

gabkostanka
20. júl 2012

@bonninka aha tak to su potom ine, no nike mali by byt kvalitne...tieto sa nam nevydrali, len na jednych zisla farba zo spicky na jednej capacke

@miskachrumka aka je to nespravna obuv? ja napr. u cinana topanky malemu nekupujem, ale zvyknem v deichmanne a sandalky ma teraz z protetiky, prve topanky mal Raky

miskachrumka
20. júl 2012

@gabkostanka my sme ako začal malý chodiť cupkať a podobne kupovali len v deichmane viac nie ..vobec nemaju vhodnu obud pre detské nožičky žiadne tvarované vložky len rovné a to nieje vhodné tak mi bolo povedané ..odvtedy len v lekárni a ak niesu riadne tvarované tak iba s tími vložkami
ja som mu tiež kupila naposledy adidasi v europe ale nosí ich len s tími vložkami

monculka
20. júl 2012

dneska mi volali ze mam zlavu na odber pupiocnikovej krvi...vraj 500 eur...vam nevoali???

kvietok173
20. júl 2012

@monculka volali, je to bláznenie ľudí.Ja som to aj chcela ale miskachrumka a spol ma odhovorili, myslím, že gabkostanka posielala link??? už si presne nepamätám, že využitie je chabé + názory lekárov

miskachrumka
20. júl 2012

aj nám volali pri prvom aj sme si dali odobrať aj zaplatili a nikdy viac!
už som otom tu vela písala aj viac krát ..

miskachrumka
20. júl 2012

@monculka to som písala tebe a ešte platiš každý rok uskladnenie a ak nezaplatiš maju pravo krv dat niekomu inemu kto im za to dá ešte viac som ztoho hrozená ....preto píšem nikdy viac zdieranie " 😠 😠

nati04
20. júl 2012

@miskachrumka mi mame ruzovu a izbicku bielu celu len mame aj tapety take vselijake farebne ja som tiez za farebne🙂

miskachrumka
20. júl 2012

to može byt pekné my sme tiež teraz davali tapety do obyvačky ..majú krásny výber

barbarkapo
20. júl 2012

@monculka i nám volali, zaujímavé, že všetky sme vyhrali zľavu, a všetky sme približne v rovnakom termíne pôrodu...

barbarkapo
20. júl 2012

@kvietok173 z tých mien mi najviac pasuje ten Timon alebo ešte Šimon a nerozmýšľali ste nad dlhšími menami ako Valentín, Vincent alebo Benjamín hneď si ho viem predstaviť ako nejakého spisovateľa 🙂 ale to je len môj názor 😉

kvietok173
21. júl 2012

@barbarkapo ďakujem 🙂

kvietok173
21. júl 2012

@barbarkapo to je len akože zľava 🙂 🙂 🙂 , my sme akciový národ 🙂 🙂 🙂 , tak sa možno niektorá chytí 🙂

nati04
21. júl 2012

@miskachrumka miska prosim ta to
magnesium moze zabranovat otvaraniu?inak bolesti uz mavas?lebo ja strasne ako ked je menzes plus krize. mavas to aj ty?

miskachrumka
21. júl 2012

@kvietok173 veru 😉

miskachrumka
21. júl 2012

@nati04 magnezium je na upokojenie svalov ...tím padom napomaha aj aby sme sa neotvárali ....ja mám teraz nejaké bolesti ..necitim sa dobre a je mi aj na zvracanie ☹ počkam a dufam ,že sa to zlepší

tamara2307
21. júl 2012

@bonninka ja som na mantinel musela čakať o 3 týždne viac ako normálne, lebo postieľka nie je klasických rozmerov, ale väčšia, tak som sa tiež už obávala..ale našťastie.. ja som práve kvoli tám srdiečkam objednala tento vzor, drahý musel držať hubu a krok 😀 veď ja sa@ nad postieľku budem skláňať častejšie než on
@gabkostanka ďakujem, prvorodený si zaslúži to najlepšie..a nielen môj prvý, ale aj prvý vnuk, prvý pravnuk a dokonca prvý prapravnuk v rodine.