icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

monculka
28. júl 2012

co by som dala za to aby som uz nemala brusko ale moju malu Nellu aby som drzala v rukaaaaach 😒 cim je blizsie porod tym som nervoznejsia...ale to asi kazda 😝

miskachrumka
28. júl 2012

@jespera skoro ?
ved budem mat 38tt .....a už sa necitim bohvie ako ...a malý má už 2800g a 50cm teraz ....tak ešte chvilku počkať a hotovo 🙂

miskachrumka
28. júl 2012

Božinku baby zas je horuce ....som nervozna ako pes ....toto mi robia naschvál ?
mna už porazí skutočne !

monika1091
28. júl 2012

@miskachrumka tisko ti zavidim...... ja by som to chcela mat uz za sebou

monika1091
28. júl 2012

@mimi126 vyvolavacka je bolestiva?...... ani mi nehovor.......

monculka
28. júl 2012

@miskachrumka aj u nas je teplo...jedine plus je ze mi nesvieti slnko cely den do bytu taze tu mam chladok 🙂 inac ako sa mate? 😉

nati04
28. júl 2012

@monculka Aj ja uz chcem mat doma moju malinku🙂 ozaj opuchaju ti nohy?mne velmi

monculka
28. júl 2012

@nati04 mne vobec 🙂 len ruky...ale aj to raz za cas...fakt som stastna ze nepuchnem... 🙂 a to dost vela aj na nohach stojim

kvietok173
28. júl 2012

@jespera môj malý niekedy ani celý deň sa nepohne, až pokiaľ nezatrasiem bruškom, ale to sa mm hnevá, že ho budím 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 , taký malý spachtoš 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

nati04
28. júl 2012

@monculka a mozem sa spytat kolko si pribrala?lebo ja to mam asi z toho uz som zufala ;(

monculka
28. júl 2012

@nati04 tak ked nepocitam to co som schudla tak nejakych 7kg...

miskachrumka
28. júl 2012

@nati04 veru váha na opuchy dost posobí .....ale aj teplo ☹

miskachrumka
28. júl 2012

@monculka máme sa fajn už to máme za pár dní ....len to teplo ma zabíja ☹

monika1091
28. júl 2012

@monculka len tak malo?.... hoc aj ja tak nejako som pribrala nie vela......

jespera
28. júl 2012

@miskachrumka nemyslim skoro - ze este o dva tyzdne nebude na to cas...ale tak skoro ze uz teraz si ta naplanovali

mimi126
28. júl 2012

@monika1091 neviem budem prvorodicka, ale vsade kde citam a co pocujem od zien, ktore mali moznost porovnat tak ano. Pri normalnom porode sa telo od slabsich kontrakcii pripravuje na silnejsie az porod,fyzicky aj psychicky A pri vyvolavacke je cely proces sice urychleny no hned mas tie silne bolesti. Proste je to take na silu nie kedy babo chce.Ale snad to nebude treba.
Ach tie moje nohy ako gajdy, brusko tvrde. Fakt uz nech mame pokladiky pri sebe 🙂

miskachrumka
28. júl 2012

@jespera no lebo som hovorila že sa už necitimdobre :/
že ma všeetko bolí ...atd...a on že za dva tyždne by sa mohla urobiť sekcia ...ale ak mi ostane lepšie tak verim že ma nechá dlhšie ..

miskachrumka
28. júl 2012

@mimi126 ja mám priehlavky a členky ako doštípane od včiel ..strašne opuchnuté ...ani prsty nemožem zohnuť na nohách :(
a ako pišeš veru všetko vyvolávane na silu je bolestivejšie a nieje to dobré ani pre matku a ani pre dieta !

jana444
Odpoveď bola odstránená
vietnamka
29. júl 2012

caute baby, tak ja som v 39tt, a vcera som bola na urgente. Uz ma tam nikto nedostane, aspon nie pri vedomi!!!!
Toto tehotenstvo sa citim horsie, ako pri prvom dietati, a posledne 2-3 dni to uz bolo zufale. Babatko OK, aspon sudiac podla pohybov a celkoveho prejavu, ale mne bolo na umretie. V jednom kuse som mala pocit, ze omdliem, neustale take ako keby nevolno, alebo co. Stazovala som sa lekarovi, on povedal, ze to je dehydratacia (uz pred par tyzdnami), odvtedy pijem ako diva, a stale zle. Potom, ze to je z tepla, tak sedim doma, v klimatizovanej miestnosti.
Vcera mi bolo cely den zle, a to som lezala v posteli, klima nastavena na 17 stupnov, a mne stale na odpadnutie. Volam lekarovi, ze ci to mam nejako riesit, alebo je to normalne, sestricka povedala, ze ked som tak vysoko tehotna, mam ist radsej do nemocnice, ze za to nic nedam. ze ak je vsetko ok, tak je dobre, a ak nie je ok, aspon sa na to hned pride.
No, to ma mala radsej poslat predavat notabene pred tesco!
Cakala som tam 3 hodiny, v dusnej cakarni, a potom, ked ma zobrali, som bola pravdaze za hysterku. ze preco som prisla. Popisala som stav. Ze to mam z tepla. Tak ja teda, ze idem domov. Nie, nemozem ist. Je tu take blbe nariadenie, ze vsetky tehotne musi vidiet lekar. Volali lekarovi. predo mnou, mysliac si, ze som asi nielen hysterka, ale este aj totalny idiot. Nie pan doktor, nic jej nie je. No a co mam s nou robit, Nie, nie je to prvorodicka (smiech). Tlak ma v poriadku (ako keby som jej to nevravela). Nie, naozaj nie je prvorodicka. No co uz, tieto hlupe nariadenia. Poslem ju teda hore.
Grrrrrrrr!!!!!! Ako keby mna to tam bavilo!!!!!!
Hore som sa kazdemu ospravedlnila, ze ich oberam o cas, a ubezpecila som ich, ze ak ma byt moja prehliadka administrativnou zalezitostou, ja rada "ujdem". ze mi je uz lepsie, a nechcem ich oberat o cas. Ale nie nie pani Zamborova, to je nasa praca. A pili ste dost? Je toto vase prve tehotenstvo? Ste liecena na nejaku fobiu?
tak som tam stravila dalsiu hodinu (polhodina na monitore, polhodina sprava), a poslali ma domov. Vsetko OK - som si aj myslela. Ale aspon sa vsetci ubezpecili, ake su mamicky hysterky ☹ 😠

bonninka
29. júl 2012

@vietnamka no, to nic moc zkušenost, nic si z toho nedělej a ve které nemocnici jsi byla?

uzabytobolo
29. júl 2012

@vietnamka urgent v Ružinove tipujem...

vietnamka
29. júl 2012

@uzabytobolo @bonninka presne tak, urgent Ruzinov.. zda sa, ze to poznate ☹

uzabytobolo
29. júl 2012

najarogantnejší ľudia pokope sú na urgente v Ružinove, osobná zlá skúsenosť až taká, že sa rozum pozastavuje, ako takí ľudia možu robiť s ľuďmi...nielen moja skúsenosť, veľa ľudí myslelo, že ich chytí pod krk. narozdiel od lekárov zo záchranky-sanitky, ktorí sú naozaj veľmi príjemní a ľudskí

miskachrumka
29. júl 2012

@vietnamka
@uzabytobolo jáj kočky ešte nepoznáte nemocnicu vo zvolene ..to je otras ☹ ☹ ☹

miskachrumka
29. júl 2012

@vietnamka takúto skúsenosť podobnú mám aj ja vo Zv, viac nikdy !

vietnamka
29. júl 2012

@vietnamka @miskachrumka rozpravajte, som zvedava 🙂 (ak vam to nevadi).

v ruzinove je to podla mna na hlavu aj v tom, ze tam kazdy jeden musi prejst cez urgent, aj ked ide s bolavym uchom (pripad pre orl), okom alebo zlomenou nohou. tym padom sa tam caka x hodin.

Vcera tam bola jedna pani, chudatko, vpalila do ordinacie, ze je jej hrozne zle, dali ju na postel, a zacala tam grcat,a si 5 minut v kuse. Potom sa trochu porozpravala so sestrickou, a tato sestricka vzapati nato volala niekomu asi toto "aaale, je tu nejaka pani.. vraj jej spadol mixer na hlavu, ci co.. iba hrcu tam ma.. hej, vracia, tak jej dam asi torecan, alebo co". Ja verim, ze pani mala mozno "iba" otras mozgu, na ktory sa neumiera, ale verim jej, ze jej bolo fakt zle, ved len samotne vracanie je hrozne neprijemne. Naozaj nemusela PREDNOU takto zlahcivat jej stav a tvarit sa, ze sem prisla s nejakou pitomostou. Ja sama som zvazovala, ci ju nejdem polutovat, lebo mi jej bolo naozaj luto.

nati04
29. júl 2012

ahojte prosim vas myslite ze ked mam tie opuchi mam ist k lekarovi?ze ci to neohrozi malinku;(

monika1091
29. júl 2012

@mimi126 to ano ... uz aby to bolo... ja dufam ze nebdue potrebne dat vyvolavacku.....

monika1091
29. júl 2012

@nati04 co ja viem?... podla mna je to pocasim....... a tym ze si uz takomto vysokom stadiu tehotenstva....... ale mala by si to spomenut gynekologicke... ale jedno co ti povie bude to ze ste tehotna....a budeto este horsie ze krize sa do toho pripoja......