icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

diamand
31. júl 2012

@monika1091 to som nebola na 3D, ale len na obycajny, tu v UK sa chodi na utz len v 12 a 20 tyzdni, a teraz my robili preto, aby zistili velkost babatka (druha dcerka bola velka 3860g, nemohla som ju vytlacit, bola zaseknuta plieckamy)

gabkostanka
31. júl 2012

dakujem za gratulacie 🙂

@kvietok173 nieee 🙂 chcela som Sebastiana alebo Maxika, no a ako aom bola v nemocnici den pred sekciou, tak tam mali uz 3 Sebastianov
sekcia kvoli prvemu porodu tiez sekciou pred 2 rokmi, nikto neriesil ani iny sposob porodu, co som bola aj trosku sklamana, tak ale nakoniec to je aj jedno ako, hlavne ze sme v poriadku 🙂

@miskachrumka tu pustaju domov 5. den po sekcii ak je babo aj matka ok a 4. den po porode, tak isto to bolo aj v RS, este musim ist zajtra na vyberanie svoriek, zotavovala som sa celkom dobre, ked mam porovnat tak v podstate to iste ako pri prvej, len teraz som dostavala viac infuzii. vsetko sa to znasa ovela lahsie, ked uz mas babo na svete a tesis sa z neho a hlavne, ked ho donesu ukazat a potom mi ho nosili aj na prikladanie - kojenie 🙂

fate_girl
31. júl 2012

maminy potrebujem poradit... mala si prehodila den/noc a ja uz nevladzem, 3 noc som nespala... cez den spi ako anielik a v noci pride presne 1.35 a mala velky rev a najviac je vyspata a takto je hore do 7-8 hod. rano... a potom zas jak keby utalo a spinka... a co je najhorsie, ked takto zaspi ani bohovi ju neviem zobudit, mozem ju stipkat, hladkat, triast, vyzliect, prebalovat... kym ona nechce, nezobudi sa... mate s tymto skusenost? ako ste to riesili? bo ja uz fakt nevladzem :(

miskachrumka
31. júl 2012

@monika1091 mne to prevarili v porodnici 🙂

miskachrumka
31. júl 2012

@fate_girl mne pomohlo jedno a to musela som malého budiť ...cez den ..nedovolila som mu tolko spať cez den ..a do tyždna buval v noci super ....mne pomohlo len toto 🙂
držím palce všetko bude ok 🙂
ja som stím tiež bojovala ...hovorím skus ho budiť aby cez den viac vnímal a unaví sa určite ...a bude viac buvať v noci 😉

miskachrumka
31. júl 2012

Ja som tiež dnes bola na menší nakup ako vlhčené ,sudocrem na zadočak je skvelý !
mydielko a kefku na vlásky a kupila som chutné tričko a bodinká 🙂

carodejnica
31. júl 2012

@fate_girl neboj ono sa to upraví, urobí si svoj režim, treba jej však ukázať, kedy je deň a kedy noc...

prvá rada - oddychuj a cez deň spi s ňou 😉 (u mňa to už také jednoduché nebude, keďže mám staršiu dcérku) 😅
druhá rada - spinkanie cez deň urob tak, aby mala bežný denný ruch, svetlo (napríklad nech spí vo vaničke pri tebe v obývačke a ty pozeraj televízor) - naopak ak sa v noci zobudí, nechaj zhasnuté, buďte tíško, ak dojčíš, tak si ju zober k sebe do postele - nech si cucká, nerozprávaj sa s ňou, proste je noc má sa spať... takto som to robila ja pri dcére a v pohode... 😵

Vpodstate to bola aj z núdze cnosť, lebo my sme totiž mali v chalupe obývanú len jednu izbu spojenú s kuchyňou, nedalo sa nič robiť, ona spala a my sme nechodili okolo nej zrovna po špičkách, normálne sme sa rozprávali s mužom alebo som varila, umývala riad, pozerala telku... ak zrovna nebolo pekne, vtedy spávala v kočíku pod kuchynským oknom...

cicimon
31. júl 2012

@fate_girl k radam od carodejnice este - cez den ked spi kludne pocuvaj radio, telku, vysavaj a pod... takym malym detom to nevadi, jasne ze ked chces spat tak spi.... ale ziadne chodenie po spickach... v noci ticho, minimalne az ziadne svetlo
a kolko v kuse cez den spi?

smolinka024
31. júl 2012

Teda tu sa uz riesia ake maminkovske veci 😉)) Dufam, ze aj ja sa k vam zachvilu pridam a budeme tu spolu riesit tie novo-trampoty s nasimi krpcami 😉))

monculka
31. júl 2012

joooj ja sa zacinam bat ci to zvladnem z malou... 😖

monika1091
31. júl 2012

@diamand uha ..... no ale hlavne ze to dobre dopadlo 🙂

monika1091
31. júl 2012

@monculka preco by si to nemala zvladnut.... zmaknes to lavou-zadnou

vcielkamaja
31. júl 2012

zvládli to iné, zvládneme to aj my 😉

monika1091
31. júl 2012

pozri sa ked cokoladkove zeny to zvladli a hned po porode zacali makat na dalsom tak co k tomu viac dodat len to ze to asi nebude take tazke .. bude to chciet klud .... 🙂

vcielkamaja
31. júl 2012

...a pevné nervy...

monika1091
31. júl 2012

@vcielkamaja tie nervy budu potrebne hlavne po porode... ked sa pride domov :D

vcielkamaja
31. júl 2012

trošku mimo, ale...zapálil sa mi prst na ruke v oblasti pri nechte a bolí to jak sviňa.aj bez toho ma dosť bolí ruka. čo si na to mám dať? 😕

monika1091
31. júl 2012

@vcielkamaja vytlacit ten hnis......trochu bolesti ale to sa da zmaknut...a potom vydenzinfikovat a prelepit

vcielkamaja
31. júl 2012

@monika1091 jeeemimenku, diky moc, toto sa mi ešte nestalo a ani netuším, jak sa mi pri necht dostal hnis...ale pomohlo, teda dúfam, že to rána to už bude lepšie...

fate_girl
31. júl 2012

@cicimon
@carodejnica praveze my pri nej nechodime po spickach... normalne fungujeme ako keby tam ani nebola, cize televizor normalne nahlas ako predtym, ked je prievan tak aj dvere buchnu a ona nic, trosku ju strhne ale spinka si dalej, aj tanky mozu padat a ju to nezobudi...a cez den spi napr. 5 hod. vkuse, potom sa zobudi, ze je hladna, prebalim ju, nakrmim a opat mi zaspi pri krmeni... a v noci zapinam len malu lampicku, aby som ju videla prebalit a nakrmit, a som samozrejme tichucko, aby sme muza nezobudili, aby sa aspon on vyspal... vsak ja to trosku dospim cez den, ale on v robote tazko...

@miskachrumka ja by som ju aj budila, ale ked ona sa neda zobudit... :( dnes som ju hodinu budila kym sa ako tak prebrala... potom bola az 2 hod. hore, co je u nej uspech, tak uvidime ci to aspon trosku pomohlo a v noci bude spinkat, mne to nevadi, ze sa zobudi na kojenie alebo ze je pocikana... ale napr. tuto noc sa zobudila o pol 2 v noci a zaspala mi rano o pol 8.. ja som uz nevladala a mala bola hore jak keby sa nechumelilo....

carodejnica
31. júl 2012

@fate_girl ono sa to časom určite ustáli, ak budeš takto postupovať, ona je malinká 😵 a keď je v noci hore, tak len leží, alebo plače?

miskachrumka
31. júl 2012

@vcielkamaja nečítala som čo ti radili baby ale framykoin je skvelý .. 😉

diamand
31. júl 2012

@vcielkamaja ja som mala minuly tyzden presne to iste, natierala som si to tea tree olejom a pomohlo

bonninka
1. aug 2012

Tak malý Miško už se narodil🙂 v pondělí jsem nastoupila do nemocnice a kupodivu už byl i porod rozjetý. Jen malý měl už podle sona 4100 gramů a doktor zhodnotil,že to je skrz tu první jizvu po císaři příliš riskantní a že i bez toho jsem na tak velké mimi malá a dost by mě dotrhal. Takže byl odpoledne císařský. No a při operaci doktor zahlásil,že jsme se dobře rozhodli, protože na maternici už byla v místě staré jizvy dírka,takže by ten přirozený porod stejně nedopadl dobře.
A naše porodní míry jsou: 4050 gramů a 51 cm😀 a oproti prvnímu porodu se už cítím poměrně fajn. Bolí to hodně,ale asi jsem na to už byla připravená.

bonninka
1. aug 2012

@gabkostanka gratulujeme 😀

mamacat
1. aug 2012

@bonninka gratulujem! aj @gabkostanka !

vcielkamaja
1. aug 2012

dobré ránko mamičky a budúce mamičky 🙂tak ako čítam, každý deň k nám pribudne malý človiečik 😵

@bonninka blahoželám 😵 😵 😵

miskachrumka
1. aug 2012

@bonninka jéj tak gratulujem 😵 😵 😵
to je riadny valibuk počúvaj si mala čo nosiť 🙂
tak už máš aj ty pooo.....tak ti tiško závidím a vela zdravíčka prajem !

miskachrumka
1. aug 2012

@vcielkamaja ahoj ty tiež nemožeš spať ? 😀
čo už chytáme novorodenecké moresy ??
a zvykame si že nebudeme dlho spať ???????? 🙂
a presne ako pišeš každý den nejaký nový člen 🙂

miskachrumka
1. aug 2012

@bonninka dúfam že aj ja to sem napíšem ,že sa budem citit oproti prvému porodu skor ovela lepšie 🙂
ja plánujem tento raz užívať ten wobenzyn na urýchlenie hojenia rany ...len niekto piše že sa može do kojenia niekto nie :/