icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

miskachrumka
8. aug 2012

@jespera a prečo máš potom termín až 30teho ?
ked sme na tom rovnako ?
ja mám 23teho

mishuu
8. aug 2012

baby nemáte niektorá podobný problémik ako ja...od začiatku tehu mám biely výtok, to mi dr aj sledoval celé tehu a je to v poriadku, žiadna infekcia, klasický tehotenský výtok, ale teraz asi posledné 2 týždne mávam aj dosť mokro v nohavičkách, uvažujem či mi neodteká po troškách plodovka, čo myslíte? Minulý týždeň som sa dr pýtala, ale že vody mám dosť v brušku, tak je to vraj v poriadku...

jespera
8. aug 2012

@miskachrumka, v piatok budu tri tyzdne co mi robil sono - vaha bola okolo 3kg...uvidim teraz v piatok kolko bude mat...ja tiez mam tusenie ze mi povie ze este dalsi piatok na kontrolu a az potom na prijem - uvidime....Ja mam doma tiez necelu 3 rocnu slecinku🙂 Ja sa len bojim ako mi donesu maleho tesne po sekcii na kojenie...na prve postavenie...snazim sa pripravit na tu prisernu bolest...prezili sme prvu , prezijeme aj teraz....

jespera
8. aug 2012

@mishuu plodova voda nie je biela - je to cira tekutina...

miskachrumka
8. aug 2012

@mishuu tak sa neboj Mišulík 🙂
ked je všetko okej tak sa neboj ja mám tiež celé tehu výtok bielej farby...je to normálne neboj .....a niekedy je ho viac niekedy menej a teraz nemám už vobec každá sme iná a plodovú vodu sledujú tak sa neboj !

miskachrumka
8. aug 2012

@jespera no počula som už aj zelená plodová voda može byť ... kamoška mala pri oboch detoch zelená

miskachrumka
8. aug 2012

@jespera viem čoho sa bojíš :(
mna čaká to isté a to zas budem mať rez cez brucho :(
neboj zvládneme to ja si hovorím čim skor sa postavím tím skor budem fit 🙂
zvládneme to !

jespera
8. aug 2012

@miskachrumka tak to netusim, ja mam fakt 30 teho termin....ako potom mozme byt v rovnakom tyzdni? a 23tieho - mala by si 40 tyzden?

jespera
8. aug 2012

inac ako to je ked je napriklad 36 tt a 6 den, to znamena ukonceny 37 a zacina 38?

miskachrumka
8. aug 2012

@jespera no tak ty to rátaš potom tak že 38tt je asi u teba 37+1
ja to rátam normálne že aj 37+1 je stále 37tt ja už mám podla lunárneho kal.v piatok 39tt kedže už budem mat 38+1 ale je to berem stále ako 38tt 😉
dufam že si ma pochopila ?

mishuu
8. aug 2012

@jespera
@miskachrumka baby ja viem, že plodovka je číra, len som mávala len ten biely výtok, ale teraz je tam okrem neho aj dosť mokro, aby sme sa pochopili 😉

jespera
8. aug 2012

asi to takto bude, ked si dam do tehotenskej kalkulacky - tak tam napr. pisu ze 36 + 6, ale ze je to 37 tyzden....a ty uz mas zaciatok 39 tt - ja tomu rozumiem tak.

mishuu
8. aug 2012

@miskachrumka Miška no ak je zelená plodovka tak to je zle, bábätko má nejaký stres, mohla mu odísť smolka a je to nebezpečné, vtedy musí ísť čím skôr von! Zelená a zapáchajúca plodová voda býva aj pri prenášaných bábätkách...

miskachrumka
8. aug 2012

@mishuu presne ako píšeš zvykne byť u prenášaných detičkách 🙂

miskachrumka
8. aug 2012

Jáj sme sa fajn navečerali....čoma dnes čakalo hotové 🙂
malý už kuka v posteli rozprávky a zachvilku sa pridám aj ja 🙂
vždy sa teším do postele 🙂

adidaska84
8. aug 2012

@miskachrumka ja som zatiaľ mala so sestričkami fajn skúsemosť. Veď uvidíme, snáď to bude OK.

kvietok173
9. aug 2012

@miskachrumka
@jespera Ahojte 🙂 , takže 36t 6d je koniec 37tt a 37t1d znamená že začínate 38tt, prvé číslo zanemaná ukončený týždeň a druhé deň, t.j. ak je 37/3, tak ste už v 38tt. Je to na 1000% tak mám bohaté skúsenosti 🙂))))), ja som mala poslednú menšturáciu 17.11.2011 a tak mi podľa toho počítajú termín, cca 23.8.2012 a podľa mneš.sa počítajú aj týždne. Termín pôrodu sa môže meniť od veľkosti bábätka na USG. Ale aj tak je tam stále +-, lebo všetko to závisí od toho akú mala žena pravidelnú menš. a kedy vlastne došlo k ovulácii vajíčka, je to u každej indi vindi 🙂

kalifa28
9. aug 2012

@kvietok173 jeeej, aj ja som mala poslednu ms 17.11 🙂 a tiež to takto počítame, aj ja, aj dr.

vcielkamaja
9. aug 2012

pekne ranko prajem 🙂 toto bola otrasna noc, hlavne tak do polnoci. navecer som zjedla hrozno, tak neviem ci z toho alebo ci sa nieco ine deje, strasne ma pichalo a bolelo komplet v celom bruchu. nemohla som sa pretocit ani na druhy bok, ani vstat z postele. manzel mi musel pomahat, som sa citila jak vyplavena velryba na plazi...tak som dnes velmi zvedava na poradnu...

vcielkamaja
9. aug 2012

doktorove slova pred tyzdnom:
" ak neporodite do tyzdna, tak o tyzden dalsia poradna."
ja:" ok, tak o tyzden som tu znova"
on:"to uz necham na vas, ci o tyzden alebo po sestonedeli"
😀 😀 😀 😀 no mozem ja za to, ze ho tak rada vidim? 😀

monika1091
9. aug 2012

@vcielkamaja uha ja take mavam casto..... vcera v noci ma palila zaha tak ze ma az napinalo na zvracanie...... no otras noc.... naozaj ale aspon ze nebolo tak dusno.....

vcielkamaja
9. aug 2012

@monika1091 tak my sme mali v spalni celu noc dokoran otvorene okno, takze u mna pohoda, len muz sa citil jak v chladnicke, totalne zabaleny do periny, ako keby vonku mrzlo 😝 😀

vcielkamaja
9. aug 2012

@monika1091 pomaha mi na palenie zahy Fatra, aj ked by sa v tehotenstve nemala...

monika1091
9. aug 2012

@vcielkamaja moj si pre istotu vybavil nocne :-P ....... ale ze je na telefone keby nieco....a ja jemu vkuse to iste ze nemozem sit rodit pretoze moj porodnik ma dovolenku musim pockat aspon do pondelka :D

monika1091
9. aug 2012

@vcielkamaja neobsahuje nahodou Fatra magnezium? a ten je dobry je tehu....

nicearty
9. aug 2012

@monika1091 mne byvalo zle od 6tt do konca 5.mesiaca a jedine, co mi pomahalo bola Fatra, nemoze sa vo velkom ta so sivou etiketou, ale ta klasicka v pohode..lepsie ako keby si mala brat nejake tabletky..mne jedna kamoska odporucala malox tusim sa to vola, ale ja som nic brat nechcela..vravela mi, ze vraj do porodu budem mat tolko kyseliny ze dovi, a to som s kyselinou mala velky problem pred tehu a teraz 3 tyzdne pred porodom ju nemavam skoro vobec, jedine mi napuchaju a trpnu ruky, to mi zas gyn. kazala brat magnezko, ale ja ho neberiem, lebo oddialuje porod, znizuje kontrakcie a tak (mozno nie u kazdeho ma taky ucinok), ale my chceme rodit co najskor a prirodzene 😀 ..a uz som si na tu bolest zvykla, dufam ze po porode prejde..

miskachrumka
9. aug 2012

@kvietok173 ja to plne chápem ...tak isto ako ty ...ja som len vysvetlovala a každá to aj tak počítame ináč ...

miskachrumka
9. aug 2012

@adidaska84 však hádam áno 🙂 a kedy nastupuješ do nemocnice ?
ja pondelok idem na poradnu tak ta tam možno aj uvidím 🙂

miskachrumka
9. aug 2012

ahojte je tu niekto ?
chcela som sa opýtat či máte niektorá z toho železa strašné hnačky ?
naprv som z neho mávala pár mesiacov redšiu stolicu ....aj 4krát denne a teraz mám uplne vodnatú už 4-5dní
dnes som už bola 2krát na wc všade počúvam ako ma to má zapiect ale namna to posobí opačne 😒

monculka
9. aug 2012

dobre ranko 🙂 tak zasa som v noci nic nespala...neviem co sa deje somnou...myslim len na porod a asi to je tym...
@miskachrumka no ja berem zelezo a skor mam stolicu tvrdu a asi kazdy druhy den...