Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
fiiiha ta kde ste vsetky? 😉
@miskachrumka ak Ti dr.povedal, že máš brať magne, tak ho ber, aj tak ideš na sekciu, takže zatiaľ podržíš maternicu v relatívnom kľude, lebo ináč Ti môžu začať kontrakcie, čo aj vlastne máš.Vitamínky Ti neublížia. Ak by som mala hnačky ako Ty tak by som možno znížila príjem železa, možno na polku, alebo na 2-3dni úplne a uvidíš či sa zlepšilo. Kontrakcie môžu byť vyvolané aj hnačkami...
@kvietok173 dakujem za info ............ja verím tomu že keby som od 36tt t.j už dva tyzdne nebrala magné určite je už malý porodený !
@monculka aj by som tu vecer poletovala, len moj muz ma nie a nie sem pustit, lebo on jak pubertiak sa musi hrat nejaku hru...a potom tie jeho otazky, ze naco sem chodim...reku a ty sa naco hras tie primitivne hry? 😠
inak vam prajem krasne ranko 🙂 u nas to dnes vyzera fajn, pod mrakom, tak ziadne velke teploty by dnes nemuseli byt...i ked mne asi bude ja tak teplo 😖 ...mam pocit, ze bez ohladu na pocasie ma ohrieva ten tuk, co mam na sebe 😖 😠
@monika1091 no prezila som tam polku svojho detstva 🙂 mamka tam ma sestru, jej deti maju uz svoje deti a pomaly uz aj my sa rozrastame a ked sa vsetci stretneme, tak je to jedna velka skolka a radosti 😀
@vcielkamaja 😀 tak moj manzel povedal, ze ked sa skoncia Olympijske hry, tak ze zacne hrat counterstrike, s cim ja vysostne nesuhlasim, uz mi nic viac nechyba k stastnemu ukonceniu tehotenstva, len aby mi tu strielacky hucali a maly sa bude z toho v brusku obracat 😠
@nicearty :D no pekne pekne......... tak to potom kopu radosti je ...... 🙂
@vcielkamaja Pocuj, a dnes v noci ma napadlo, ze keby to na nas pride niekedy doobeda, kam treba do nemocnice ist? Do tej prijmovej ambulancie, kam chodia tehulky alebo funguje aj ten porodnicky prijem aj cez den -resp. doobeda...nevies?
@smolinka024 😀 aj ja som nad tym uz premyslala 😀 podla mna na ten porodnicky prijem a podla mna funguje aj cez den. lebo ked som tam lezala v januari a poslali ma dole z oddelenia pre vypisanu PN, tak som zabludila na porodnicky prijem a sestricka bola tam. lebo ked by to na nas prislo cez den a isli by sme do prijmovej ambulancie, tak ti mozem zarucit, ze porodime na chodbe, pokial sa dostaneme na rad...tam byva velmi vela ludi a niektore baby pisali, ze pokial sa dostali na rad, cakali aj 3-4 hodiny 😒
@smolinka024 ale mna to chyti asi aj tak iba v noci, takze to bude smer porodnicky prijem 😀 lebo ked ma pocas tehu niesli 2 krat do nemocky, vzdy to bolo v noci ....do tretice neporusim pravidlo 😀
holky vcera ma tak poobede zabolelo v podbrusku ze som myslela ze ju dned porodim........ale trvalo to asi minutu a potom koniec..... zeby to bola pripravna kontrakcia?..... uffff....
@monika1091 urcite, a priprav sa aj na horsie...mne sa na bruchu zasa vyhodili take male cervene fliaciky, drobne bodky a neviem z coho...
@vcielkamaja mne sa tiez objavili uz niekolko krat a vecer som ich uz nemala tie fliaciky ze vraj je to od jedla nejedla si nieco ine....
@vcielkamaja nieco take ako menstruacna bolest minutova presne munutu....... ale silnejsie to bolo ako pri predchodnych.....
@monika1091 vcera to boli, okrem ineho, aj maliny...mozno od nich...
@vcielkamaja no tak mozno s tpho to bolo.... ja ked sa kazde rano zobudim a ked vstavam s postele tak mam take mensie krce v podbrusku ... a hned to rozchodim a je fajn.... hoc preco sa to deje to nemam sajnu.....
@monika1091 priprava na porod, len keby netrvala tak dlho, vsak? 😉 proste nech pridu bolesti, odrodime a hotovo...a ziadne slabe ani silnejsie chvilkove bolesti predtym...by som vela chcela, vsak? 😀
@vcielkamaja no po pravde niesi narocna ani trosku :-P ...... ja verim tomu ze budem tam knucat s bolestami........ :D ..... a to ze niektore rodia iba paru hodin mozem zavidiet... ja budem 100% 12 hod ked ne viac... ma porazi..... už teraz panikarim s toho všetkeho
@monika1091 v 1 clanku o dychani pocas 1. a 2.doby porodnej sa pisalo, ze "nestonat, ale dychat"...stale si to opakujem 😀 nepanikar, vsetko dobre dopadne, hlavu hore 😉
@vcielkamaja Inak ja sa najviac bojim, ze ak to bude dlho trvat (ta 1.PD), ze budem hladna 😉)) a nikto mi neda nic papat :(((
@smolinka024 porodnicky prijem funguje nonstop, aj ja sa tam mám hlásit štvrtok o desiatej doobeda.
@kalifa28 Dik za info... 😎
Baby a ako to je s oteckom a dovolenkou, ktoru by mu mal/mohol poskytnut zamestnavatel pri narodeni dietata? Viete ako to je? Citala som teraz, ze manzelovi by iba MOHLI dat pracovne volno na prevoz manzelky do nemocnice. Je to pravda? Takze max. 1 den dovolenky od zamestnavatela alebo ani cely den nie? A co ak planujeme, ze drahy bude pri porode? Takze si bude musiet cerpat svoju dovolenku ? Nejaka som z toho popletena :(
@kalifa28 diky za info, hned som mudrejsia 😉 😎
@smolinka024 no jo, aj z toho mam obavy. a ze budem aj smadna...inak moze sa pocas 1.doby porodnej prijimat tekutiny?
@vcielkamaja Ani to neviem, ci budem moct pit...neviem, ci nie je dovolene len si namacat usta .. ale to by v tychto horucavach urcite nestacilo :( Inak ja som si uz kupila hroznovy cukor - cukriky, ze mozno to by som mohla "aplikovat" ale tiez neviem isto...
Ahojte maminky
Ahooooojte! Volam sa Tobias 🙂 narodil som sa 01.08.2012 o 14:55 s 3090g a 47cm najstastnejsim rodicom na svete 🙂 Bol som aj trosku zltucky tak som hned chodil do "solarka" aby som bol zdravucky. Uz som doma a vsetci si ma obzeraju, akoby som spadol z neba 🙂
@smolinka024 hej, hroznovy cukor je na energiu. mozno ked ta nebudu vidiet... 😉 inak aj ja som si ich minule kupila, ale hned som ich aj zjedla 😀 a rovno 2 baliky 😅 😀 😀 😀 tak do porodnice by som potrebovala asi cely karton 😀
@mimi126 Gratulujem ku krpcovi 😉)) Tak dalsi augustacik 😉))) Len nech ste zdravucky a dobre papkate 😉))
@mimi126 gratulujeme, prajeme vela zdravicka 😉

prijemny podvecer prajem 🙂