icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

monculka
23. aug 2012

@maria.vinea ja som ho mala pichnuty od zaciatku porodu az po koniec

marcela2003
23. aug 2012

@miskachrumka Blahoželám k nádhernému bábätku a maminke prajem rýchle zotavenie. 🙂

gabkostanka
23. aug 2012

@miskachrumka gratulujem k syncekovi 🙂

gabkostanka
23. aug 2012

@miskachrumka ako si zvladla 2. porod?

@kattey ja kojim a pijem aktimel, nie som ista ci su vhodne pre tak male dietatko, tusim od 4. mesiaca najskor

kalifa28
23. aug 2012

Tak toto je naša princezná 🙂 3700g, 51 cm...

diamand
23. aug 2012

@kattey ano mozu

diamand
23. aug 2012

@miskachrumka gratulujem

monculka
23. aug 2012

moja mala laaaska 🙂

luci137
23. aug 2012

@martinam77 ja citim len silny tlak uplne dole už od včerajšku,ale zatial nič,krize ma bolia stale rovnako,ale spat sa uz ani nedá,dost mi aj tvrdne brucho a v noci stale beham na wc,už je to ozaj len par dní ale to že neviem či dnes alebo za týžden je este horsie a tom ake myslienky už mam čo sa tyka porodu ani nehovorim 😒 hlavne ked ma tak riadne zabolí alebo pichne 😒

monculka
23. aug 2012

joooj baby 🙂 taka som unavena a znicena 🙂 ale som stastnaaa 🙂 nic sa mi nechce 🙂 ale este si musim odsat mliecko 🙂 lebo malu ked kojim tak to trva aj hodinu lebo zaspava pri tom a potom nesaje len mi dudle bradavku jak cumlik 😀 neskutocne ju milujem 🙂

miskachrumka
23. aug 2012

@mimi126 tak gratulujem 🙂
som nevedela prepáč nemáš to napísané v pase

miskachrumka
23. aug 2012

@monculka to je velká škoda že to riešiš takto flaškou :(
aj mne malý zaspáva ale čo už tak kojíme na viac krát ...vačšinou z jedneho a má pauzu 5min a potom z druhého 15min a o hod a pol zas to isté !
skus ešte raz kojit z prsníka

miskachrumka
23. aug 2012

@gabkostanka jáj velmi zle bol to velmi bolestivý tyžden ........rana no ani nie rana ale to všetko rozrezané vo vnutri sa tažšie hojilo už viem prečo sa nedporúčaju viac ako dve sekcie ........už tato druhá sa tažšie hojila .......bolo to tažké ...popravde som zabudla aké je bolestivé prvý krát vstat na nohy :(
anestezu som si vybrala celkovu a som rada nemenila by som určite !
nezvládla by som spinál !

monculka
24. aug 2012

@miskachrumka ja kojim z prsnika len v noci jej dam z flasky...a pekne sa napapa a spinka dalej 🙂

sandrika1986
24. aug 2012

@maria.vinea : Presne ako aj tebe, schody, teplý kúpeľ, pritúlenie s mužom ... 😀 Ja som myslela predvčerom, že už porodím, začalo mi tvrdnúť bruško postupne viac a viac, bolesti krížov, ktoré sa stupňovali, boli aj kontrakcie, ale zatial len tie falošné, tak som celú noc bola hore, ráno mi doktor povedal, že to sa už malé pomaly pripravuje ak by sa mi to zopakovalo, prasknutie plod.vody k tomu tak už mám ísť do pôrodnice. Táto noc už bola kludná našťastie. Tak ti držím palce, aby si sa čoskoro tiež už dočkala....dúfam,že už to bude bud.týždeň v mojom prípade.

dulkagabulka
24. aug 2012

@monculka podavanim mliečka flaškou sa tvoj problem iba zhorši a je otazkou času, kedy dojčit uplne prestaneš..čo je škoda, pretože sa ti da krasne pomoct..treba sa iba obratit na laktačnu poradkynu v tvojom okoli 🙂

maria.vinea
24. aug 2012

@sandrika1986

Ja tiez dufam ze uz to bude posledne dva tyzdne mi pridu ako vecnost a tiez mi vcera dost tvrdlo brucho mala som pocit ze sa dvakrat tak nafuklo ako zvycajne a pichalo ma strasne dole uz som myslela ze sa to rozbieha, no noc bola kludnaa spala som dobre pomerne 🙂

kalifa28
24. aug 2012

@monculka skus v noci, ked ti je nepohodlne, chce sa ti spat atd...... dojčit normálne po ležiačky, kludne pri tom možeš spat kolko len chceš, malá sa nadojčí a zaspinká....

kalifa28
24. aug 2012

@monculka jééj a ešte k tej noci tolko, že: kým ty ideš ohriat mliečko, odídeš od malinkej, ona sa zbytočne preberie a potom sa musí zbytočne dlho uspávat, čo je v konečnom dosledku ovela namáhavejšie ako kojit aj v noci, pre malinku aj pre teba 😉 😉 😉

tamara2307
24. aug 2012

takto sme narástli za 3 týždne 😎

tamara2307
24. aug 2012

@miskachrumka gratulujem ti ku krásnemu drobniatku, a prajem rýchle zotavenie a ešte rýchlejšie zabúdanie na pôrodné bolesti 😀

miskachrumka
24. aug 2012

@tamara2307 dakujem a podobne gratulujem 🙂

miskachrumka
24. aug 2012

Jaj maminky ten moj hladoš je stále na prsníku niekedy nevydrží ani do dvoch hodín a sa kojíme aj pol hodiny a mlieko mu tečie aj popri ...v porodnici nám bolo povedané že musíme dodržiavať odstup 2hod minimálne .....no už len to je ltt čo je už hladný chudáčik:/

vcielkamaja
24. aug 2012

ahojte, akosi to tu uz nestiham sledovat....slecinka mi nedovoli...ani vas neidem citat, urcite ste tu toho vela popisali 😉 dufam, ze sa vam a vasim drobcekom dari a mate sa fajn 😉

carodejnica
24. aug 2012

@miskachrumka bože môj tie sestry z novorodeneckého by som prizabila 😠 dojčí sa na požiadanie, čiže nepozeraj na hodiny!! 🙂 😵

Dievčatá, pri problémoch s dojčením sa prosím neraďte a neriaďte radami kamošiek tu na MK, novorodeneckých sestier, mám, tetiek, babiek... tu nájdete správne rady http://www.mamila.sk/ - prečo to hovorím? 🙂 Ja som si po prepustení prešla menším peklom, napíšem vám to tu, aby ste sa vystríhali.

Môj Matej sa zaradil medzi deti, ktorým stačí jedno podanie fľaše (štandardné a choré dokrmovanie v pôrodnici) a odmietol sa prisať. Prosila som o alternatívne dokrmovanie (cievkou po prste, pohárikom, lyžičkou), ale všetci - sestričky, lekárky - pozerali po mne ako po debilovi, tvrdiac, dieťa sa predsa za takú krátku dobu na fľašu nenaučí...že JA mám byť trpezlivá a je to o mojej šikovnosti... ako zážitok na celý život... :(((( Bolo to ako nočná mora. :((( Kolotoč odsávania a kŕmenia (žiaľ, aj fľašou). Najskôr v pôrodnici a potom dva dni doma. Ja som si ani na sekundu nepripustila, žeby som nedojčila, nebola pre mňa iná alternatíva a fakt som mala obrovské - obrovitánske šťastie, že som sledovala dianie okolo dojčenia a vedela na koho sa mám obrátiť, teda na poradkyne Mamily. Našťastie vďaka pomoci fantastickej laktačnej poradkyne zo Žiliny - Janky Mekyňovej, ktorú som ihneď kontaktovala ešte v pôrodnici a ktorá sa špecializuje na neprisávajúce deti, sme to prekonali. Po dvoch hodinách návštevy poradkyne, sa Matej pricucol a od toho okamihu je plne dojčený. Teraz s poradkyňou už len dolaďujeme detaily (kontrola prisatia, správne pitie), pretože Matej stratil v pôrodnici sací reflex a všetko sa musí učiť odznova.. :( Je obrovská škoda, že o tomto spôsobe pomoci vie veľmi málo ľudí. Stále víťazí mocná loby výrobcov dojčenskej výživy, v pôrodniciach sa dokrmuje fľašou, pediatri často pri neprospievaní bábätka, automaticky predpisujú umelé mlieko (žeby aj za províziu????), namiesto toho, aby dali kontakt na poradkyňu (ktorých služby by mali byť automaticky hradené z verejného zdravotného poistenia). Veľa vecí sa dá totiž riešiť úpravou dojčenia. Lenže dojčiaca mamička nič nestojí, nič nekupuje... Je to veľmi, veľmi, veľmi smutné. :((((

@monculka takže fľašou nedokrmuj! ak nehceš prestať dojčiť, prečítaj si môj príbeh, určite kontaktuj laktačnú poradkyňu, upraví ti dojčenie tak aby si bola spokojná... 😵

Držte sa baby a bojujte za dojčenie!!! 😵

sandrika1986
24. aug 2012

@maria.vinea : Ty máš termín 30.08 ? Ja 31.08. 🙂 Čo budeš mať ? Muž si prial pri oboch deťoch baby, tak sa mu to splnilo, doma máme už 4.roč. Nicol a teraz bude Vivien. Mne to bolo jedno, čo to bude len nech je to zdravé a pôrod nech dopadne dobre. Pri prvom som prenášala 9 dní, potom sa malá vypýtala sama von, spontánne, bez vyvolávačiek a pod, pôrod bol rýchly, po prasknutí plod.vody som potom do hodiny porodila, dúfam že aj pri druhom to bude rýchle 😉

ela2710
24. aug 2012

@carodejnica mne tak dopadlo kojenie prveho dietatka, teraz sa mala narodila v noci 00:40 a na rannej vizite som si ju hned vyziadala na izbu, lebo aj u nas sa deti inak prikrmuju flaskou a mame nosia dieta na izbu sporadicky, takze som si malu hned pytala, sestricky po mne len tak kukali, ze co tak rychlo, ale ja som spokojna, mala sa vie krasne prisat a pekne dojcime, urcite odporucam maminkam, aby deti nenechavali zbytocne dlho na novorodeneckom a ked sa uz dojcenie nahodou nedari, kontaktovat laktacne poradkyne

katja_
24. aug 2012

@carodejnica cislo tejto poradkyne mam v telefone ulozene - poradilo mi ju vela mamiciek dokonca bola minule aj v telke ohladom dojcenia, som rada ze je s nou dalsia mamina spokojna

carodejnica
24. aug 2012

@ela2710 ja som mala, žiaľ, sekciu - takže som bola na JISke a potom bol malý na vyšetreniach a pozorovaní (niečo sa im nezdalo), takže sme boli izolovaní 😖 A podarilo sa ti prvé dieťatko kojiť? Mne poradkyňa povedala, že je zázrak, že sa takto rýchlo chytil, málokedy sa to stáva... ☹

@katja_ áno, odporúčam ju, je skvelá, šikovná, ochotná, veľmi milá a sympatická... 😎 je drahšia - asi, neviem, čo pýtajú iné poradkyne - lebo to robí na živnosť - prvá návšteva 25€ a každá ďalšia 10€, ale ja som povedala - kašlať na to, UM by ma stálo oveľa viac.... 😒

katja_
24. aug 2012

@carodejnica no 25 platili vsetky kamosky a dvom naozaj velmi velmi pomohla - take nieco ze treba ist dat nastrihnut na krcne uzdicku na jazyku a je po probleme si fakt clovek nevycuca z prsta ked o tom nevie ....takze si ma len utvrdila ze sa obratim na nu a mozno aj preventivne
Rodila si v ZA?