Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
@kalifa28 aj to som praktizovala len musím dávať pozor aby moj velký cecok ho "nezadusil "
používam skoro vždy obe ruky čo na kojenie ležmo nieje :/
a rada by som si aj ja pospala pri kojení no nieje to možné teda bojím sa že by som velmi zadriemala !
Ahojte maminy, fajn príspevok k dojčeniu našich pokladíkov. 😎 😵
"Vedeli ste, že matka nemusí robiť žiadne zmeny vo svojom spôsobe stravovania kvôli dojčeniu? NEMUSÍ sa vyhýbať strukovinám, kapustovaním, citrusom, káve, čaju, čerstvému pečivu ani piť litre vody denne?
Obmedzovanie v stravovaní nie je jediné z neopodstatnených omedzení, o ktorých sa dojčiace matky dočítajú. Často sú dojčiace mamičky bezdôvodne obmedzované v cvičení, liečbe svojich zdravotných problémov a pododobne, že sa dojčenie stáva neúnosným bremenom, pretože mamičky nadobudú pocit, že všetky tieto obmedzenia sa nedajú zvládnuť, a to do takej miery, že po určitej dobe uvažujú o odstavení. Toto všetko je zbytočné. Dojčenie je normálny stav ženy a pre dieťa je dojčenie fyziologická norma. Z hľadiska dlhodobého dojčenia, ktoré je dobré pre zdravie mamičky aj dieťatka, je dôležité, aby sa matkám nekládli medicínsky nepodložené prekážky."
http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?...
@miskachrumka A ja mám veľké "vnady" 😅 a Naďu som začala uspávať po ležiačky až ako 5 mesačnú, keď si už sama vedela "nájsť" inštrument. Bože, to bol potom veget, ja som spala a ona sa obsluhovala. 😎 😀
No, s týmto malým drobcom sa aj ja bojím, tak zatiaľ sa presúvam v noci do obývačky (budí sa 2 x za noc) a pozerám nočné programy 😒 , ale uvažujem, že si dám do DVD nejaký dobrý seriál... 😅
Ja som niekde citala ze babatka do takych 6-8 tyzdnov mozme nosit kolko chceme, vraj to potrebuju, citit maminku a vychovavat ich mame zacat az po tych 8 tyzdnoch, kedy ich aj mozme nechat poplakat v postielke, vraj teraz to aj tak nema zmysel...velmi potrebuju citit maminkine teplo...
@lucia795423 dietatko sa ma nosit omnoho ooomnoho dlhšie...nie je asocialne, nesnaži sa nas zneuživat..len tuži po tom,čo je pren prirodzené
Fantasticky clanok o vplyve nosenia(ak sa dodrziavaju ergonomicke zasady) na zdravy vyvin a porovnanie s kociarovanymi detmi
http://www.bobafamily.com/research/strollers-ba...
niečo podobne je tu:
http://www.zenskekruhy.sk/mamicky/nosime/item/7...
@lucia795423 dávam ti Luci za pravdu a tak to je i s kupanim,prvý mesiac až pol stačí kúpať 2-3x do týždňa a potom je už dobre každý deň na vytváranie režimu...
my kupeme malu kazde 2 - 3dni a taktiez aj maleho, mame to uz tak zabehnute, castejsie kupat nechceme, pretoze ked sme kupali maleho kazdy den, vysusovala sa mu pokozka, teraz je to uz v poriadku 🙂
@dulkagabulka ano, ja som tym len chcela povedat, ze vobec nemusime stresovat,ze nosenie je na zaciatku uplne prirodzene a babatku ani sebe tym nijak neublizime...
@lucia795423 😀 na začiatku znamena vela mesiacov 😉
@carodejnica tak a teším ked bude mat okolo pol roka a bude mať samobsluhu 😅 😅 😅
@dulkagabulka veru náš ma 3,5roka a doteraz sa rád nosí 😅
@jespera s tým nič nepokazíš, keď si to aj nebude všímať teraz, tak to vytiahneš neskôr.. môjmu uplakanému by to nepomohlo, mám taký pocit.
@jespera skus vyskušat šatku- šatkovane detičky byvaju omnoho omnoho pokojnejšie
prečitatj si tento fantasticky članok..jeho nadpis je: Prečo africke deti neplaču
Ahojte, tak už mám za sebou kontrolu v pôrodnici, bábo je v poriadku, odozvy a prietoky tiež. Prenášam 1.deň, ďaľšia kontrola ma čaká v utorok, hádam sa dovtedy niečo už zmení. A ostatné čakateľky ako ste na tom momentálne ? 🙂
@miskachrumka ja tie ihly som mala... ked mi mala tahala mlieko cez klobucik...... to bola riadna bolest ......teraz uz iba odsavam mlieko.....
@monculka ja uz len odsavam mliecko..... a teraz uz iba trosku boli to na zaciatku ... pomaly si zacinam asi zvykat na tu bolest
mamicky... cim kremujete svoje ratolesti... pretoze moja sa lupe na kazdom zahybe na telicku.....
@monika1091 to je v poriadku, bábätko sa dočistuje, o chvilu bude krásne hebké... nekremujem ničím, nie je treba. Zbytočné dávky kozmetiky by mohli urobit viac škody ako osohu....
@monika1091 Maličká je ešte maličká, možno sa ti prisaje, nevzdávaj to, skús kontaktovať laktačnú poradkyňu, môj Matej sa nevedel prisať po podaní fľaše, to odsávanie bolo pre mňa mimoriadne otravné, teraz krásne pije. Ja mám teda s laktačnou ohromne dobrú skúsenosť, mne veľmi veľmi pomohla a zachránila dojčenie 🙂 Mala som s ňou tri sedenia, na prvom s jej podarilo dostať ho na prsník (Matej mal presne týždeň) a na ďalších dvoch mi kontrolovala samotné dojčenie - ako pije, koľko vypije, ako sa prisáva a radila, kde robím chyby a čo mám upraviť.
Tu nájdeš kontakty na poradkyne vo svojom okolí - http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-do...
Ja viem, už som možno s tým otravná, ale snažím sa ukázať, že to ide aj inak. 😉 😕
@monika1091 Teraz pozerám, že si z Košíc, odtiaľ poznám poradkyňu Ľudku Bencovú, je síce teraz tehotná, ale možno ti príde pomôcť, prípadne tie niekoho z Košíc odporučí. Ja som mala šťastie, tu v ZA je Janka Mekyňová, ktorá sa priamo špecializuje na neprisávajúce deti, ale treba mať veľa trpezlivosti, a robiť presne to, čo prikáže, nepoľaviť a nedať fľašu, bolo to ťažké, ale teraz som šťastná, že to mám za sebou. Ja som mala silnú motiváciu, keďže som dcérku dojčila skoro tri roky (aj počas tehu) a bolo to skvelé vo všetkých ohľadoch. Tie prvé mesiace dojčenia sú dosť také ťažšie, ale po pol roku to začne byť celkom sranda a po roku to človeka začne baviť, treba len vydržať. 🙂
@carodejnica no skusim sa im ozvat .... lebo to odsavanie ma naozaj nebavi.......
@monika1091 Určite to skús, ja som to odsávanie nenávidela a to som odsávala len pár dní. 😒
Inak takto to nejak vyzerá, ako sa postupuje pri neprisávajúcom bábätku. 🙂
http://www.mamila.sk/pre-matky/nazorne-ukazky-s...
@monika1091 ahoj,máš problém s prisatím malinkej? My sme sa tiež veľmi trápili najmä v pôrodnici, lebo sa mi ešte netvorilo dosť mliečka, takmer nič! Malá nechcela bradavku ani za svet, manžel mi kúpil klobúčiky medella a kojím s nimi krásne už domka. Mliečko sa začalo tvoriť vďaka odsávaniu a tomu, že som ostala trpezlivá a malinkú aj za veľkého plaču prikladala a prikladala, s klobúčikom sa po chvíli revu prisala a bolo dobre, každým dňom sa to zlepšuje, vlastne v pondelok sme prišli domov a to bol ešte rev a dnes už je to len na začiatku mrnkanie pár sekúnd a potom sajeme jedna radosť a mliečka je našťastie dosť...bez klobúčika sa mi stále nechce prisať, ale to je najmenšia daň, hlavné je, že kojím aj keď cez klobúčik, ale vôbec mi to nevadí, fakt hlavne že kojím!
Veľmi ti držím palce, nevzdávaj to 🙂
Ja mám skôr takú otázku baby, že či si mám po kojení ešte aj odsať čo ostalo v prsníkoch, kvôli tvorbe mliečka, čo myslíte? Je to treba alebo je to potrebné len vtedy ak už cítim, že mám veľmi plné a boľavé tvrdé prsia?? Lebo po kojení sú mäkké a nebolia, ale mliečko v nich ešte je...poraďte či treba odsávať, či nie? Ďakujem krásne! Malá mi po papaní spinká dlho aj vyše 4 hodiny, takže preto sa bojím, aby nebolo postupne mlieka málo, ale vyťahá mi prsia riadne a mám pocit, že presne kým sa zase zobudí mám prsia zase naliate, takže je všetko OK?
@monika1091 ja malého natieram detským olivovým olejom malého som tiež prveho vonavými olejčekmi a vysypal sa mi tak som ho potom na odporučenie začala natierať tímto ol.olejom ...a bolo to ok tak som ho aj Dominikovi hned kupila 🙂
@monika1091 mna tiež bolí ked malý začne sať ....ked saje tích prvých 7krát a potom to vždy polavý natieram si aj bradavky kalciovou mastou a to trošku pomáha 🙂
@mishuu @monika1091
Dievčatá, klobúčik nie je moc dobrý nápad, môže neskôr spôsobovať problémy (napr. kandidózu) . 😒 Taktiež môže byť zložité vrátiť sa naspäť na prsník. Tu má napríklad mamina problém, že nevie, ako sa má klobúčika zbaviť. ☹
http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?...
Ak sa dieťatko zle prisáva, alebo sa prisáva len cez klobúčik, rozhodne treba kontaktovať laktačnú poradkyňu z Mamily, ja viem, že som už ako verklík, ale nebojte sa toho. 🙂 Ja som žiarivý príklad, že mi to ohromne pomohlo.
Ešte aj u sa o klobúčiku píše http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojcen...
"Ak musíte používať klobúčik, nepoužívajte ho, aspoň kým sa tvorba mlieka dostatočne neustáli (najmenej 2 týždne po narodení dieťaťa). Najskôr vyhľadajte dobrú pomoc – klobúčik je naozaj posledná možnosť."
@mishuu Ja by som neodsávala, tvorba mliečka funguje na rovnici "dopyt-ponuka", ak máš pocit, že máš mliečka akurát, tak by si si odsávaním zbytočne urobila nadprodukciu a načo? 🙂
@miskachrumka dojčenie by nemalo bolieť, ak bolí na začiatku, tak to bude zlým prisatím - počas dojčenia sa samovoľne dieťa "napraví" tak to bolieť prestane. Pozor, ak však boli aj po dojčení, to už bude kandidóza. Tu je o tom viac.
http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojcen...
@sandrika1986 Ahoj,ja som este stale 2v1...poslednú poradňu mám v utorok a ked bude všetko ok,vo štvrtok mám nástup do nemocnice.Už ani nedufam,že to bude skôr. 😒 Behám po záhrade,nútim muža k manželským povinnostiam a stale nič...len dávam pozor na pohyby,lebo tých je už po menej a zrejme je už taká veľká,že už aj výpady sú slabšie..A už som fakt nervózna zo všetkých tých telefonátov...a nebodaj nedvihnem...Nemáš problém pri cikani?!Mňa to už celkom boli,niekedy mi ta bolesť až do stehna vystreluje,že sa musím postaviť.Okrem toho žiadne problémy či indikacie na pôrod 😉
@monika1091 vyskúšaj weledu,je sice trošičku drahšia ale mám ju overenu na dcérke i na sebe...

@tamara2307 ja mam uplne to iste....zaspat v postielke nehrozi, spi jedine v kociari vonku. A vyzera to asi tak - ze bud 3 hodiny spi alebo 2 hodiny place...psychiatria. Napadlo ma ze kolotoc do postielky - ale to je este asi skoro nie?