icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

miskachrumka
5. sep 2012

@kalifa28 ja som potom ztoho všekého nervozna že si to musím vždy vybiť na mužovy 🙄 😔

miskachrumka
5. sep 2012

Mne bolo dnes tiež povedané že ak bude v utorok u ortopedičky všetko ok tak nemusíme dalej baliť na široko

adidaska84
5. sep 2012

@vcielkamaja ...ahoj Majka, no klobúk dole pred tebou, že ešte vôbec premýšlaš nad tým, že čo robíš zle. Podľa mňa si úžasná mamina, nenechaj si od nikoho pokaziť najkrajšie chvíle v živote. Ja na tvojom mieste by som už svokru jemne povedané "kopla do prdele". Asi jej treba povedať na rovinu, nech ťa takto nestresuje...keď ti nemieni pomôcť, tak rýpanie naozaj nepotrebuješ počuť. Ja viem, chováme sa k svokrám pekne, lebo vychovali našich úžasných mužíčkov, ale zase odtiaľ potiaľ. Keby som bývala ja som svojou svokrou, tiež by to asi dopadlo podobne. Držím ti palce a verím, že vymyslíš niečo, čo tá "milá pani" pochopí a aj ona sa konečne začne chovať normálne 🙂

carodejnica
5. sep 2012

@tamara2307 To je nejaké divné s tou šatkou Liliputi, pokiaľ viem, naopak, je vhodná práve pre deti do 5-8 kg, ako každá iná elastická šatka. Kde si to čítala, lebo ma to prekvapilo.. 😕

http://www.prenasedeti.sk/obchod/action/product...
Elastická šatka Liliputi je to pravé pre malé bábätká!
Je ušitá z veľmi príjemnej a veľmi pružnej látky. Pružnosť veľmi pomôže mamičkám, ktoré práve priniesli bábätko z pôrodnice a učia sa viazať šatku.

http://nosice-liliputi.webnode.sk/elasticke-sat...
V elastickej šatke Liliputi môžete svoje dieťa nosiť s nežnou láskou a v úplnom bezpečí. Vhodná obzvlášť pre predčasne narodené detičky a novorodencov.

A tu je na ňu recenzia
http://www.nosmesa.eu/recenzia_detail/12/elasti...

kmkke
5. sep 2012

@smolinka024 Ja dávam pred každým kojením Espumisan, už sa aj bojím či ho náhodou nepredávkujem, ale môžem ja za to že je hore každé dve hpdiny a v kuse chce jesť? 😀 Inak mu dávam aj Fenyklový čaj, zaliala som tri plné čajové lyžičky jedným deci vody a pred každým kojením mu šupnem 3-4 malé lyžičky do pusy. Dnes mu to nejako funguje, lebo prdí jak starý chlap, včera mu to nešlo, takže mám "kamarátku" rektálnu rúrku a keď sa až pučí a je celý bordový tak mu ňou pomôžem a hneď je pokoj 🙂)) (len si daj podložku minimálne 30cm okolo jeho zadku a prichystaj vlhčené utierky. Ja už som prala perinku aj deku a ruka mi smrdela dosť poriadne keď jednu pustil 😀 )

jespera
5. sep 2012

@vcielkamaja mas to tazke - normalne som nervy chytila ked som toto citala...mozno by nebolo odveci keby sa ta aj manzel zastala povedal mame narozum, aby sa starala o svoje veci...Ked nie on, tak jej povedz ty - aj ked verim ze je to tazke a nechces robit konflikty kedze byvate spolu....pevne nervy..

lucia795423
5. sep 2012

@tamara2307 ako to tak sledujem, naozaj to bude tak, ze naozaj nezalezi na tom ze co zheme, asi ked babo ma raz tu koliku tak s tym nic nenarobime...ja som rodila v irsku a tu mi na prvy den po porode v nemocnici doniesli brokolicovu polievku, na druhy den bolonske spagety s kuskami paradajok a zabili na treti den s fazulou z konzervy...to som uz neriskovala...ale prve dva dni som to zjedla a mala bola v pohode...asi si tym deticky musia prejst....my chvalabohu nemame zachvaty placu, len nas trapia obcas prdiky..drzim palce....

maria.vinea
6. sep 2012

@jespera
Staci si pozriet zamenu manzeliek a porovnat 🙂 🙂 🙂

maria.vinea
6. sep 2012

@maria.vinea
Tento tyzden som nervoznejsia ako pred statnicami fakt 🙂 🤐

viktorka555
6. sep 2012

Ja už mám bábätko doma, je to slečna Rebecca Anna, narodila sa s váhou 4200 g a 52 cm. Také spokojné dieťatko máme, tlusťučké a kľudné.

miskachrumka
6. sep 2012

Boli ste už niektoré na tie klbiky ?

miskachrumka
6. sep 2012

Maminky nejak sa mi začalo robiť od včera večera vela mliečka bojím sa aby sa mi zas neurobili hrčky ....mám mu zas meniť režim ked už tyzden papame každé 3hod aby si mliečko vysal ?nejak sa mi začalo robiť vela a naopak malý chce menej papať :(

kvietok173
6. sep 2012

@miskachrumka na kĺbiky ideme zajtra. Ja môjho malého prikladám rôzne.Žiadna pravidelnosť, žiadne 3 hodiny.Teraz sme napr. boli s malými prestávkami 2 hodky na dunde. Bol akýsi nervóznejší, možno bruško, možno len nevedel zaspinkať tak sa potreboval ukľudniť.tak si pocucká, lebo nemáme cumlík a sem tam potiahne. Prsníky vymieňam, keď už odhadom asi vidím, že si doťahal aj zadné mliečko, keď boli horúčavy tak som menila skôr, lebo predné je od smädu, ale mali sme potom zelené kaky 🙂 z predného mliečka.

miskachrumka
6. sep 2012

@kvietok173 dakujem na info ...potom napíš čo vám tam povedali ...my ideme v utorok o jedenástej

kvietok173
6. sep 2012

@miskachrumka vieš ja nemám dobré skúsenosti s odsávaním mlieka ani odsávačkou ani ručne, len si tým podľa mňa ničíš prsia.Časom sa Ti tvroba mliečka upraví podľa potreby, teraz by som to riešila Dominikom 🙂 , skúsmu dať častejšie, nemusí vytiahnuť všetko, zaberie to viacej času, ale predídeš nejakému zápalu. ak sa mi veľmi nalejú prsia, tak pred kojením si ich osprchujem teplou vodou, alebo troška celé pomasírujem. Uvoľnia sa a bábo sa lepšie chytí. Veľa šťastia 🙂 🙂 🙂

miskachrumka
6. sep 2012

@kvietok173 dakujem pekne ..odsávačku ani nemám .....a ručne si odstriekavať mi robí problém aj 5kvap k vigantolu :/
😝 tak ja by som si vytláčať na papanie určite nevedela a musí to byť naročné ...a idem sa priložit teraz a hádam stihnem aj pobuvať hodinu sním pokím pojdem pre velký poklad do školky 🙂

martinam77
6. sep 2012

Ahojte,konečne sa pripajame🙂Nasa Natalka prisla na svet 4.9.s mierami 3850g a 52cm neskutocne rychlo,ani na Kramare sme nestihli prist.Po poradni bez kontrakcii a s prijmacim listkom na dalsi den...o 8vecer jemne krvacanie,hned 3min.kontrakcie.Do najblizsej nemocnice sme dorazili o 9tej a o 9,30bola na svete,bez nastrihu,klistiru i pedy 😀

kvietok173
6. sep 2012

@martinam77 gratulujem a prajem veľa zdravia a lásky 🙂 🙂 🙂

vcielkamaja
6. sep 2012

baby moje, dnes sme mali 1.poradnu a sono klbikov. sono dopadlo ok, ziadne balenie nasiroko sa nekona. Lenuska ma oddnes nausnick...krasavica moja. len je urevana, urcite ju to musi boliet ☹ a teraz neviem, ci som debil ja alebo detska doktorka, ale poslala nas na kardiologiu. ze sa jej zda, ze Lenka ma asi slaby selest na srdci. tak v porodnici bolo vsetko ok a to ju kontrolovali kazdy den ini doktori, aj ked bola u nas detska doktorka hned po prichode z nemocky a pocuvala malinku, tak bolo vsetko ok, ale oddnes ma asi slaby selest na srdiecku...no ja mam nervy a stresy jak svina 😢 dalej ze mame sledovat pupcek, lebo ze ma nabeh sa vydut a ze moze vyjst crievko...no to som ju uz ani poriadne neregistrovala ☹ do toho moja svokra, kedze bola s nami, ze malinka ma pruh...reku ona nema pruh, len jej mame sledovat pupcek...potom zacala plakat, ked Lenuske uska prepichovali...no ako uzas...kebyze mozem, slahnem si minimalne za jeden... 😖
a sa naserem a menim detsku doktorku... 😠

vcielkamaja
6. sep 2012

musela som to zo seba proste dostat....aj ked taketo veci by som si mala pre seba nechat...

vcielkamaja
6. sep 2012

a este som zabudla napisat, ze nasa buchticka Lenuska pribrala na 3980g 😀 porodna vaha bola 3440g, ked nas prepustali z porodnice, tak vazila 3330g a teraz uz ma 3980g ...no fakt taka mala buchta 😀

tamara2307
6. sep 2012

@carodejnica tu je odkaz na jednu zo stránok, čítala som to však na viacerých:
http://www.nosime.sk/kategoria559-nosice_liliputi

konkrétne táto veta: Odporúčame od 3-4 mesiacov (keď si už dieťa drží hlavičku), dá sa používať do 3-4 rokov (cca. do váhy 15-20 kg).

dulkagabulka
6. sep 2012

@kmkke taky silny feniklovy odvar može robit babatku problemy s bruškom ..

tamara2307
6. sep 2012

@lucia795423 ďakujem, učím sa to zvládať a stále verím, že po 6. týždni sa to bude zlepšovať.. nás v pôrodnici tiež nalievali celé dni mliekom a všetko bolo robené na spôsob prívarkov (základ mlieko) a kravské mlieko vraj najhoršie deti znášajú. a tiež nám v jeden deň ponúkli fazuľový prívarok. všetky sme to zjedli, lebo sme boli hladné.. deti boli v pohode

carodejnica
6. sep 2012

@tamara2307 Ale to je iné 😅 To je nosič Liliputi ja mám šatku - http://www.liliputi.sk/index.php?option=com_vir...

kmkke
6. sep 2012

@dulkagabulka Však mu nedávam celý pohár, len mu sem tam šupnem lyžičku do pusy 🙂 A zvyšok, čo je viac ako tri štvrtiny nalejem do seba ja 😀

tamara2307
6. sep 2012

@carodejnica jaj tak 🙂 to je potom všetko jasné

uzabytobolo
6. sep 2012

@kmkke nám espumisan nepomáha, ručíme po každom ppaní, skušali sme všetko

uzabytobolo
6. sep 2012

@vcielkamaja gratulujem, naša má problémy s črievkami, prekonala ešte aj rotavírus a tiež je papkoš a v porodnicii mi schudla na 2,5 kg a potom papala, papala a tiež už mame 4kg

monculka
6. sep 2012

moja mala cely den len tlaci a nevie sa vykakat...cela hlavicka jej zbordovie az tak tlaci...co by som mala urobit aby som jej dopomohla k tomu aby sa mi vykakala...