Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
@timi1983
nie je rozumne ist rodit hladna a smadna...pri hlade a smade sa porod moze vydat neziaducou cestou...len sa napapaj a napi 😉
No ja si to ani neviem predstaviť nejest,nepit neviem ako dlho, tak som dufala že sa to rozbehne samo cez víkend a
nic ☹, bojim sa aj keď sa snažím na to nemyslieť. A tie tabletky co mi majú dat nemáte stym skúsenosť co sú to za tabletky?
Ahojte 🙂
Mne sa narodila malicka skor ako som mala termin a nakoniec je augustova ako starsia, aj ja. Narodila sa mi 28.8.
@petrusska6 aj ja skúšam všetko a stále nic ☹, dost sa bojim a najhoršie je že v pondelok nastupujem a v utorok ide môj manžel na sluzobku mal byt pri pôrode bojim sa že zo vyjde akurát tak že tu nebude. A ako ti bolo zle po tabletke?
@timi1983 Ahoj, mne tiež pôrod vyvolávali, ale zvyčajne to funguje tak, že prvý deň ťa hospitalizujú a pôrod sa vyvoláva až na druhý deň. Ja som išla na príjem normálne ráno naraňajkovaná, prijali ma a vyvolávačku som dostala až druhý deň asi o 10:30. Na obed mi dali ešte polievku, piť som mohla normálne. Pôrod mi vyvolávali tabletkou zavádzanou do krčka maternice. Kontrakcie som dostala až okolo 17:30 a malý sa narodil o 18:20, takže u mňa to bola pohodička, ale ja som bola stále pozitívne naladená a nepripúšťala som si že by to malo trvať neviem ako dlho.
@timi1983 Nie mne nebolo zle, cítila som sa fajn a bolesti som nemala, mne keby doktorka podľa prístroja čo mi zaznamenával kontrakcie nepovedala, že ich mám ani by som nevedela, bolesti mi začali až ked mi prepichli plodovú vodu. A to pozitívne myslenie robí veľa, na izbe som mala babu čo tiež čakala na vyvolávačku, ani 1 z nás nevedela čo máme čakať a ja tak dobre naladená som sa smiala a hovorila že to dobre dopadne, až sme tomu obe uverili a ono to aj dobre dopadlo pre obe. Tak ti držím palce nech to dobre dopadne aj tebe.
@timi1983 Ahoj timi. Ono je to asi v každej pôrodnici inak a bolo by asi najlepšie sa opýtať priamo v tej do ktorej ideš. Ja som mala prísť rano na siedmu na prijem, už vopred ma ale upozornili aby som prišla na lačno. O osmej ma prijali, o pol deviatej som dostala prostaglandinový čípok . O jedenastej som mala na ctg pravidelné kontrakcie ktoré som ja ale nijak necitila... ˇuderom dvanastej prišli z nočoho nič ozaj bolestivé kontrakcie rovno v intervale každe 2 minuty a trvali necelú minutu. O jednej som bola otvorená už na 4 prsty a šla som na stôl... No a môj milovaný Maťko sa narodil o 13.44hod... 🙂
Chcela by som sa ešte opýtať, pár dni mám taky pocit že zo mna niečo vyteka ked som to vo štvrtok spomínala lekárovi hovoril že mi môže drobec tlačiť na moč.mechur a že mi tým pádom môže unikát trosku moc,ja som sa bala že je to plod.voda,ale vo štvrtok vravel že jej je dosť. Nemali ste tiež taky problem?
Ahojte maminky .....ako víkendujete s detičkami ?
mne tie dni tak letia ....nenormálne prvý krát kuknem na hodiny je už obed a potom až večer ked ideme spať ....
@monculka aj my máme takéto milé fotky 🙂
Jemine my sme dnes boli v meste od pol 12 do druhej to sme prespali, prisli sme domov napapali sa a prebalili a spime az do teraz s jednou expresnou prestavkou na kojenie a prebalenie o 6...boze uz mam vsetko porobene, normalne neviem co zo sebou...dufam, ze mi to v noci nevynahradi...a nebudeme si spievat ze dlouha noc...
moj partner nezvlada to ze je otec ☹
Tak dneska má naša malá presne mesiac. Ani neverím ako to strašne letí. A to sa len teraz narodla. Zachvílku nám už budú behať.
@monculka prečo si to myslíš ?
@lucia795423 prve dva necelé tyždne som sa aj ja až nudila ..no už to skončilo :D
ahojte, tak si pomaly zvykáme doma, ked som prišla bola som úplne dezorientovana nevedela som už ani kde som mu ake veci odložila a kde čo ako bude no hroza 🙂 malý zatial nemá žiadny režim co dúfam že za par dni bude inak takto vobec neviem odhadnut kolko prespi a kedy je hladny naozaj alebo sa potrebuje len ukludniť, neviem ako vy ale mam trošku problem s tym ze ked sa mi zobudí na papnie tak cucá asi dve minutky a hned drieme, šťuchám ho ale to len sem tam potiahne a drieme dalej, takže sa nenaje a spánok žiadny, teda max.polhodinový...máte to podobne?
@miskachrumka wau to si musela mat vsetko krasne zorganizovane pri dvoch malych drobcoch a k tomu este aj muzika nemas kazdy vecer doma...klobuk dole...ja mam sice tiez dve slecny, ale ta starsia uz skor pomoze alebo odpapuluje...uz ma jedenast to uz je ako lacna pracovna sila...zartujem...velmi mi pomaha aj ked niekedy je to zo somranim ale predsa...najvacsi stres som mala ked isla spat do skoly, som myslela ze jej dam odklad...hehe...ale chvalabohu Lolinka je anjelik malinky, da sa to zvladnut a poobede uz je doma a vecer aj muz co to pomoze...takze fajn...ale vcera zabila rekord mala, spala nakoniec do 23...a ani potom to nebola az taka katastrofa...pekny den...
@monculka čo nezvláda???
@miskachrumka riadny chlapisko 🙂
@kvietok173 no veru neviem či dobre merali ..predsa je to len o centrimetríkoch.....ale narodil sa ako 49cm a v poradni mal 53cm čo je vela ale sama vidím ako rastie pred očami 😵 😵 😵
Ináč neviem ako je to možné .....bolo mi tu poradené, že ked ma malý do zelena stolicu že pije často len predné mlieko tak som si hned nechala poradiť a dala som aj na trikrát jeden prsník čiže uplne vyprázdniť a malý ma ešte viac zelenšiu stolicu :(
tak že nechápem ..... 😕 😕

Ahojte, viete mi prosím poradiť tie čo ste rodili po termíne vyvolávačkou?zajtra idem na príjem do nemocnice,mám ísť ráno na lačno? Zajtra mi majú dat najprv nejake tabletky a ak nič tak potom vyvolávačku asi injekciu, mám v tom trošku zmatok 🙂, ďakujem