icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

miskachrumka
14. sep 2012

@nati04 2 kvapky dávate ?

nati04
14. sep 2012

@miskachrumka ano dve

miskachrumka
14. sep 2012

@carodejnica chcem sa opýtat ked máš taký prehlad vo všetkom ......malý mi má niečo čo sa natahuje v stolici ako keby soplíky ...volala som dr.že aj sebe aj malému mám kupiť linex že určite neubliži ..že asi má nejakú nerovnováhu v črevkách ...ale písalo viac mamičiek čo kojí že to ich deti majú tiež a že u kojených detí to nieje nič zvláštne ..čo ty na to ?

miskachrumka
14. sep 2012

Mamičky ako som porodila ma všetko bolí často ma bolí hlava ...už som stihla aj prvý krát v živote vyrozu zvracanie a hnačky také že som dva krát aj odpadla .....v nemocnici mi len dali napiť a poslali ma domov no chvalabohu to bolo len 2-dnové ....potom sa mi na ústach vyhodil kutik ten už mám dva tyždne nič mi na to nepomáha :( ževraj z oslabenej imunity ....a teraz už 5den mám strašne zapalený nos v nutri nedajbože stlačiť hrozná bolesť mám plný nos suchých soplov a ked fukam aj krv mi tečie :/ stále niečo počas tohto mesiaca ... ☹

carodejnica
14. sep 2012

@miskachrumka
Pokiaľ dojčené dieťa priberá a prosperuje, stolicu vôbec netreba riešiť.
Kuk sem
http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?...
alebo sem
http://dojcenie.wordpress.com/2010/01/18/stolic...
Našťastie, plne dojčené bábätko, ktoré je spokojné a dobre priberá, môže mať stolicu zakaždým inú. Stolica môže byť ako praženička, môže môže byť redšia, hustejšia, môžu v nej byť aj nestrávené biele kúsky, trochu hlienu, môže mať farbu horčice, môže byť zafarbená do hneda i do zelena.

Inak - a týka sa to aj ostatných dojčiacich mamičiek - ak ste na FB, pridajte sa k fanúšikom Mamily, stránku stále aktualizujú zaujímavými informáciami o dojčení. Odtiaľ viem hrozne veľa...
https://www.facebook.com/pages/Mamila-stránka-o...

Napríklad zaujímavé informácie k cumlíku (ja nepoužívam) 😕 a ku grckaniu.
http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?...

smolinka024
14. sep 2012

@lucia795423 O tom som tiez pocula a je pravda, ze ja ked sedim na gauci, na mne dokaze malinky spinkat dlho...ale to zase ja vtedy nic neporobim... 😉

smolinka024
14. sep 2012

@diamand Dakujem za rady

miskachrumka
14. sep 2012

@carodejnica už som sa pridala na fb 🙂
díky ....a teda to nejdem riešiť aj ked mi to asi nedá a pojdem to ukazať dr v pondelok ak mu to neprejde :/

miskachrumka
14. sep 2012

@smolinka024 my sme na tom podobne tiež na mne by spal celý den ako ho položím za 5min je hore ....a tiež sa to tak nedá tiež mám toho každý den nad hlavu

luci137
14. sep 2012

@smolinka024 ahpj,sme na tom rovnako ako čítam a to som si myslela ze som sama....so spankom to mame vseliake...vzdsy na vecer a v noci je problem zaspat,napapá sa a kym zaspi je aj zase hladny pripadne hned boli brusko takze sa len pestujeme a ak zaspi bud mu vypadne dudlik alebo zisti ze neni na rukách a je zle....ja dufam ze to coskoro prejde aj my davame espumisan vzdy na vecer a pred spanim ked idem krmit ale brusko boli aj tak

ela2710
14. sep 2012

@carodejnica jasne, je 🙂 dnes som bola prvykrat, nemohla som ostat az do konca, zial myslela som si, ze je len zapis a ono sa uz aj ucilo a uz mam na dnes iny program, tak som tam bola od 12-tej do 15:15 mala pila z flasky, ale hned ako som prisla nakojila som ju a teda mozem si vydychnut, ale flaska mi dojcenie nepokazila, a to mala papala dvakrat z flase, tak snad raz tyzdenne nam to nenarusi rezim

kvietok173
14. sep 2012

@miskachrumka načo je linex a kanavit

kvietok173
14. sep 2012

Tak môj malý v noci má presne nastavené vnútorné hodinky a každé 2 hodky je hore na mliečko, ale dnes sa mu čosi pomiešalo a bolo z toho hodinové vstávanie ☹ a to som si žienky myslela že to dvoj je zlé 🙂 , takže keď odrátam kojenie, taksom spala v polhodinových intervaloch 🙂 , dnes nám prerábajú balkón, s dcérou a malým som bola na hudobke, na nákupe a binec v byte, no neľahni si 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 a malý je hádam už asi 10krát na mne, už ani zo mňa nič nejde ☹ , tomu sa hovorí materská dovolenka??? 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

carodejnica
14. sep 2012

@ela2710 držím palčeky, aby to dobre dopadlo... 😵

@miskachrumka aj môj Maťo má hlieny v stolici, aj Naďa mala, neboj sa 🙂

monculka
14. sep 2012

@miskachrumka to je zapaleny nos?ze ked sa ho dotknem tak boli?aj ja mam sople...bojim sa aby mala nechytila odomna 😖

miskachrumka
15. sep 2012

@kvietok173 kanavit neviem ...ale linex su probiotika na črievká

miskachrumka
15. sep 2012

@monculka ona ked je kojená ma voči všetkému imunitu ....tak mi to bolo povedané

miskachrumka
15. sep 2012

@monculka no ano predpokladám kedže ma celý vo vnútri bolí...a aj mi krváca ....no už to trošku prechádza kupila som včera morskú vodu tak si idem striekať do nosa 🙂

miskachrumka
15. sep 2012

@carodejnica tak som pokojná dakujem 🙂
som sa dosť zlakla ale ako písali aj iné mamičky ževraj u kojených detičiek je to ok 🙂

miskachrumka
15. sep 2012

Mamičky my sme mali tuto noc takú na prd .....malý bol nepokojný a urevaný nič sme poriadne nebuvali :/
asi dnes hodím do kupelu čistec či nemá z očí !

sunny15
15. sep 2012

@marmete dakujem pekne..kojim takze kanavit uzivame....

kvietok173
15. sep 2012

@miskachrumka a to ako sa robí???Ja kde idem s malým každý len júj aký pekný, môžem pohladkať.....Už mi to lezie na nervy, už ho len prikrývam, ale ke´d čakám na dcérku na hudubke, keď sa 10 učiteliek pri nás nezastavý tak ani jedna a hýkajú ☹ 😝 a to máme 2xtýždenne, tiež sme mali posledné dve noci na..... už spím na nohách

miskachrumka
15. sep 2012

@kvietok173 pýtaj si v lekárni čistec ten dáš variť do vriacej vody a precediš a necháš vychladnuť a v tom okúpeš dietatko asi 15-20min necháš v pokoji vaničku odstáť a ak sa usadí to znamená že bolo dieta urečené ...

kvietok173
15. sep 2012

@miskachrumka čo sa má usadiť, koľko robíš toho odvaru? Celé balenie?A u Vás sa uhlíky nezhadzujú, keď má dieťa možno z oči?A potom ak sadnú vo vode, tak sa tiež hovorí, že má z očí.

jolly84
15. sep 2012

@nati04 ano, stale davam capicku )

dandelions
16. sep 2012

@miskachrumka u nas to iste :( celuuu noc mrncal,plakal, chvilku zaspal a uz hore...uz sa tesim co nas caka najblizsie hodiny

kmkke
16. sep 2012

@dandelions Tak to sa pripájam aj ja, som nevyspatá, unavená a najradšej by som zasrana odniesla k susedom nech mám aspoň chvíľu pokoj 😠 Celú noc vydával nejaké divné zvuky od mrnčania, čkania po plakanie až chrčanie, ma išiel šľak trafiť. Nie je dajaká zmena počasia, abo spln abo už neviem čo, lebo z očí mať nebude keďže sme včera nikde neboli.

sandrika1986
16. sep 2012

Vivien : 07.09. 2012 , 3510 gramov / 50 cm

kvietok173
16. sep 2012

@kmkke ako u nás 🙂 cez deň ako obrázok a v noci pokiaľ nemá cicu vkuse v puse tak dreme na raty, dnes som už infarktovala, a to som na všetko sama, ešte aj staršia dcéra, zajtra príde polovička po dlhej dobe domov, ale iba na krátko ☹ -ale čo keď máme tú materskú dovolenku 🙂 🙂 🙂 🙂 , asi by sme mali fasovať Zlatú studňu 🙂 🙂 🙂 a sem tam 🙂 by nás niekto oblial 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

chrumka84
16. sep 2012

Baby, ako uspavate vase ratolesti? Moja 3tyzdnova pekne vela spi, prespi celu noc, budi sa iba na kojenie. Ale poobede a vecer je problem ju uspat. Je nervozna, placliva. Brucho ju neboli. Uspavam na prsniku, trva to tak 30-45 minut. Potom sa ale stava, ze pri prekladani sa zase zobudi. Uspavanie v perinke s cumlom trvalo este dlhsie. Cumel sa snazim vobec nepouzivat, kedze kojim. V kociku zaspava krasne do 5 minut, ale nie vzdy sa bude dat ist von. Kocikovanie po byte nefunguje :(

@kmkke Moja vydava cudne zvuky, ked sa nemoze vyprdiet a vykakat. U nas pomaha caste kojenie, ono sa jej to tam poposuva a potom to ide lahsie von 😀