Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
@monculka áno keď sme boli krpatý tak nám dávali, mama mi hovorila 🙂
@miskachrumka aj mne to robí, ale snažím sa byť trpezlivá a dám ho odgrgnúť nech sa ukľudní, a potom znova ten istý, už sa nám aj upravili stolice na žlto.Niekedy nerváči viac niekedy menej, niekedy si po tom urputnom ťahaní len žmolká a potom sa mu znova nalejú, mliečko sa Ti tvorí priebežne, nemáš stále silný prúd, keď sa nalievajú, tak pocítiš slabé mravčenie, teda aspoň ja 🙂
@miskachrumka podobne 🙂 nemáme dvojičky? ale v noci spí so mnou 🙂
@miskachrumka mischka presne ako náš krpec, ale v noci aj 3-4xkojím, ale bambuľák tak začal priberať 🙂 mám pocit, že ma celú vycucne 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
@lucia795423 aj my sme včera mali taký deň
@lucia795423 ak su dve plienky za den len za cikané aj to je vela v každej plienke má šupnuté
@kvietok173 ja to teda nemožem nazvať mravčenie ale poriadne pichanie ..dost to boli občas :/
Ahojte, ja som vcera vymenila nutrilon ha za Hami a mam pocit ze od tej chvile mi niekto vymenil dieta - ziaden plac, ziadne nocne cirkusy - jasne vstavam - davam mu jest, ale ziadne dvojhodinove uspavanie, ziadne pucenie, ziadne krce - musim zaklopat aby som nezakrikla,ale ja nechapem.....tato noc bola prva od 20 augusta - co sme prisli domov - ktora bola normalna....zasnem...len ked mi doktorka povedala ze za ziadnych okolnosti mlieko nemenit...kaslem ju...
Kojace maminky ....dávate do jedla cibulu ?
ja som ešte doteraz cibulu nemala v ústach ževraj nerobí dobre babatku ...ani do jedla som ju mesiac nedávala no dnes idem zas robiť masko na štave a rada by som dala aspon jednu menšiu udusiť s maskom ...bez cibule to nieje ono 😒
@miskachrumka Ja dávam. Veď podusiť mäso bez cibule sa nedá. A to nehovorím o fašírkach - tam jednoducho musí byť 🙂 Inak ja varím normálne, manžel by ma "zabil" keby nemal denne mäso a čo jesť, je pravda, že niečo nezjem (napr. včera šošovicovú polievku), ale inak potroche zjem všetko (okrem veľmi nadúvajúcich potravín ako strukoviny a kapusta a pod. samozrejme)
@miskachrumka jasne, ved tam nedas kilo cibule
@miskachrumka tiez davam cibulu od zaciatku do maska...ja si myslim ze najviac skody moze narobit surova...tu by som sa aj ja bala, ale trocha v masku nemoze uskodit... 😉 😉 😉
ďakujem pekne ...teraz ju tam budem dávať s kludnejším svedomím ....dávam si pozor čo jem a aj tak sa malý často pučí a plače :( potom mi to je velmi luto a vyčítam si to lebo za to možem len JA!
to že som si ja dopriala za to on musí trpieť ☹ ☹ ☹ ☹ to sa mi zdá choré ale fakt jem len to čo nemože vobec uškodiť a aj tak a potom ked plače som nervozna aj mi je luto :(((
Ináč musím napísať že som dnes asi dostala nejaký tik a som zas na tmavo zafarbená ..moj život je plný farieb 😀 😀 😀
aspon mam dost zmeny v živote
@lucia795423 ahoj,my takto sme zhruba kazdy druhy deň,máme skryty reflux,veľa krát je aj na prsníka nervózna,krčí sa,puci a natahuje,tak ju dávam častejšie odgrgnut..
@lucia795423 a kolko ma? lebo v 3 a v 5 tyzdni (tusim) deti prechadzaju nejakou fazou rastu, takze chcu a potrebuju viacej papat...takze castejsie ceckaju 😉 mozno preto....
Babeny a vy normalne stihate varit, atd.? Moj maly ma 4 tyzdne dnes a ja som rada, ak sa mi obden podari uvarit nieco rychle pre seba...Malinky spi cez den malo, resp. ked zaspi po 3/4 hodke sa zobudi na prdiky, tak ho musim vziat naruky a tam sa potom upokoji aj zaspi (s tym ze ja sedim na gauci a on spinka na mne), takze na varenie casu ani niet :( To je asi jedina vyhoda, ze byvame este u svokrovcov, ze ona navari pre ostatnych...
Ahojte, mam zapal prsnika, atb zabrali. Teplota klesla, ale hrca mi stale ostava. Neviete, kedy by mala zmiznut? Po kojeni si davam studene obklady a odsavam.
Baby, co odsavate, Vas to neboli? Mne to strasne vadi na bradavky.
@smolinka024 No u nás sa varí len večer okolo 6, keď je manžel doma, vtedy mu vopchám malého na ruky a ja rýchlo niečo uvarím - aby sme mali my dvaja na večeru a aby zostalo aj pre mňa na druhý deň na obed, ako špagety, kuracie soté a pod.. A raz týždenne príde moja mamka, ktorá navarí minimálne 4-5 druhov jedál, potom to nahádžem do mrazáku a v prípade potreby, ak malý veľmi zlostí a ja nestíham variť len vyberám. Tak napr. minulý týždeň sa varilo - plnená paprika na paradajkovej omáčke, fašírky, kuracie na čínskej zelenine, morčacie prsia na prírodno a bravčové závitky plnené šunkou a broskyňou. To sú fakt porcie pre 2-3 ľudí, plnená paprika boli 4 kusy, fašírky 6ks, bravčové závitky 5 kusov a podobne, takže je to raz-dva. Mala prísť aj dnes, ale vkuse tu leje a zima jak v riti, tak asi dôjde až zajtra alebo v sobotu 😒
@smolinka024 no ak nechceme umret od hladu varit sa musi..
@smolinka024 ja to nechcem zarieknut ale stiham zatial vsetko... mam taky system, ze upratam pif paf predtym ako dcera odide do skoly...ona je zatial s malou...a potom varim bud ked mala zaspi alebo je v postielke a popzoruje kolotoc...to ju chvilu bavi...ale je pravda ze varim take rychlovky... ze kuracie na roznych stavach abo maso do rury a tak... polievky zeleninove, uz idu druhej dcere krkom...ale priznam ze bezne je rozvarene abo pripecene...ale doma to chapu 😉 😉 😉 ...
@miskachrumka ja si myslim, ze by si si to nemala vycitat,podla mna deti tym rastu...ved akoje mozne ze maminka ostane na suchych rozkoch a babo ma aj tak koliky...to neovplivnis podla mna ak nejes brutalne drazdive veci tak malemu neublizujes... 😉 😉 😉 ...a je dobre aby si zvykalo na rozne chute, ti bude potom lepsie papat tuhu stravu...ale rozumiem ti lebo aj ja mam niekedy vycitky ked sa mala puci...to sme my maminky...
@smolinka024 mala ma 6 tyzdnou ta mozno ma dajaky vyvojovy m,edznik... ale som aj rozmyslala ci je z oci neprislo...som tomu neverila, ale vcera sme boli na poradni a vsetci ju tam ocumovali a od vtedy bola taka nervozna....
baby ako sa robi to zo zapalkami na urieknutie????
@lucia795423 Prichystáš si vodu, soľ, nôž a tri zápalky. Zapáliš prvú, musí prehorieť hlavička a nožom sekneš po hlavičke zápalky, aby sa ti odsekla a spadla do pohára. Pozoruješ, len chvíľu či pláva na vrchu, alebo klesla na dno. To isté urobíš s druhou, aj treťou. Prvá je myslím - že uriekol muž, druhá žena a tretia dieťa, ak si dobre pamätám, ale teraz neviem či to vtedy keď plávajú po hladine, alebo keď padli na dno 😀 Len teraz nepamätám, či sa soľ sypala na začiatku do pohára, alebo sa posolilo až po tej tretej zápalke. Viem že sa má trošku vypiť z tej vody a moja kolegyňa si robila aj krížik na čelo, prípadne si pretrela oči a tvár tou vodou ak jej bolo dosť zle. Možno niekto bude vedieť presnejšie :-P
P.S. Joj, a dieťa by sa malo na to pozerať, prípadne to robiť pred ním, lebo to robíš preňho, nie pre seba 🙂
@smolinka024 Ja teraz robím drahému štrúdľu 🙂 🙂 🙂 , všetko domáce 🙂 ale samozrejme ani ja nestíham, len keď je čas tak, aj teraz cestíčko je hotové, teraz sedím a kojím a keď chrupne, tak chytro hodím plnku a do rúry a upracem asi na tretiu pauzu 🙂 🙂 🙂
@lucia795423 Ja som bez tej soli robila a keď padnú na dno, tak má zoči a potom malému urobím krížik s vodou na čielko, rúčky, nôžky, hrudníček a 3 x ovlhčím pusu a vodu vylejem cez okno von z bytu.

@smolinka024 rada by som ti pomohla lebo viem ako ti to moze yt luto a ta bezmocnost ze nevies pomoct...sestra ma 6mesacnu dceru napis jej oni mali koliku krce..plac..bolesti..je na faceooku Janka Kypetova drzim palce