icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

vierazit198
20. sep 2012

@smolinka024 rada by som ti pomohla lebo viem ako ti to moze yt luto a ta bezmocnost ze nevies pomoct...sestra ma 6mesacnu dceru napis jej oni mali koliku krce..plac..bolesti..je na faceooku Janka Kypetova drzim palce

kvietok173
20. sep 2012

@monculka áno keď sme boli krpatý tak nám dávali, mama mi hovorila 🙂

kvietok173
20. sep 2012

@miskachrumka aj mne to robí, ale snažím sa byť trpezlivá a dám ho odgrgnúť nech sa ukľudní, a potom znova ten istý, už sa nám aj upravili stolice na žlto.Niekedy nerváči viac niekedy menej, niekedy si po tom urputnom ťahaní len žmolká a potom sa mu znova nalejú, mliečko sa Ti tvorí priebežne, nemáš stále silný prúd, keď sa nalievajú, tak pocítiš slabé mravčenie, teda aspoň ja 🙂

kvietok173
20. sep 2012

@miskachrumka podobne 🙂 nemáme dvojičky? ale v noci spí so mnou 🙂

kvietok173
20. sep 2012

@miskachrumka mischka presne ako náš krpec, ale v noci aj 3-4xkojím, ale bambuľák tak začal priberať 🙂 mám pocit, že ma celú vycucne 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

kvietok173
20. sep 2012

@lucia795423 aj my sme včera mali taký deň

miskachrumka
20. sep 2012

@lucia795423 ak su dve plienky za den len za cikané aj to je vela v každej plienke má šupnuté

miskachrumka
20. sep 2012

@kvietok173 ja to teda nemožem nazvať mravčenie ale poriadne pichanie ..dost to boli občas :/

jespera
20. sep 2012

Ahojte, ja som vcera vymenila nutrilon ha za Hami a mam pocit ze od tej chvile mi niekto vymenil dieta - ziaden plac, ziadne nocne cirkusy - jasne vstavam - davam mu jest, ale ziadne dvojhodinove uspavanie, ziadne pucenie, ziadne krce - musim zaklopat aby som nezakrikla,ale ja nechapem.....tato noc bola prva od 20 augusta - co sme prisli domov - ktora bola normalna....zasnem...len ked mi doktorka povedala ze za ziadnych okolnosti mlieko nemenit...kaslem ju...

monculka
20. sep 2012

@jespera no vidis...som ti povedala ze skus vymenit...drzim palce nech uz je kludna a stale z plnym bruskom 🙂

miskachrumka
20. sep 2012

Kojace maminky ....dávate do jedla cibulu ?
ja som ešte doteraz cibulu nemala v ústach ževraj nerobí dobre babatku ...ani do jedla som ju mesiac nedávala no dnes idem zas robiť masko na štave a rada by som dala aspon jednu menšiu udusiť s maskom ...bez cibule to nieje ono 😒

kmkke
20. sep 2012

@miskachrumka Ja dávam. Veď podusiť mäso bez cibule sa nedá. A to nehovorím o fašírkach - tam jednoducho musí byť 🙂 Inak ja varím normálne, manžel by ma "zabil" keby nemal denne mäso a čo jesť, je pravda, že niečo nezjem (napr. včera šošovicovú polievku), ale inak potroche zjem všetko (okrem veľmi nadúvajúcich potravín ako strukoviny a kapusta a pod. samozrejme)

cicimon
20. sep 2012

@miskachrumka jasne, ved tam nedas kilo cibule

lucia795423
20. sep 2012

@miskachrumka tiez davam cibulu od zaciatku do maska...ja si myslim ze najviac skody moze narobit surova...tu by som sa aj ja bala, ale trocha v masku nemoze uskodit... 😉 😉 😉

miskachrumka
20. sep 2012

ďakujem pekne ...teraz ju tam budem dávať s kludnejším svedomím ....dávam si pozor čo jem a aj tak sa malý často pučí a plače :( potom mi to je velmi luto a vyčítam si to lebo za to možem len JA!
to že som si ja dopriala za to on musí trpieť ☹ ☹ ☹ ☹ to sa mi zdá choré ale fakt jem len to čo nemože vobec uškodiť a aj tak a potom ked plače som nervozna aj mi je luto :(((

miskachrumka
20. sep 2012

Ináč musím napísať že som dnes asi dostala nejaký tik a som zas na tmavo zafarbená ..moj život je plný farieb 😀 😀 😀
aspon mam dost zmeny v živote

martinam77
20. sep 2012

@lucia795423 ahoj,my takto sme zhruba kazdy druhy deň,máme skryty reflux,veľa krát je aj na prsníka nervózna,krčí sa,puci a natahuje,tak ju dávam častejšie odgrgnut..

smolinka024
20. sep 2012

@lucia795423 a kolko ma? lebo v 3 a v 5 tyzdni (tusim) deti prechadzaju nejakou fazou rastu, takze chcu a potrebuju viacej papat...takze castejsie ceckaju 😉 mozno preto....

smolinka024
20. sep 2012

Babeny a vy normalne stihate varit, atd.? Moj maly ma 4 tyzdne dnes a ja som rada, ak sa mi obden podari uvarit nieco rychle pre seba...Malinky spi cez den malo, resp. ked zaspi po 3/4 hodke sa zobudi na prdiky, tak ho musim vziat naruky a tam sa potom upokoji aj zaspi (s tym ze ja sedim na gauci a on spinka na mne), takze na varenie casu ani niet :( To je asi jedina vyhoda, ze byvame este u svokrovcov, ze ona navari pre ostatnych...

chrumka84
20. sep 2012

Ahojte, mam zapal prsnika, atb zabrali. Teplota klesla, ale hrca mi stale ostava. Neviete, kedy by mala zmiznut? Po kojeni si davam studene obklady a odsavam.
Baby, co odsavate, Vas to neboli? Mne to strasne vadi na bradavky.

kmkke
20. sep 2012

@smolinka024 No u nás sa varí len večer okolo 6, keď je manžel doma, vtedy mu vopchám malého na ruky a ja rýchlo niečo uvarím - aby sme mali my dvaja na večeru a aby zostalo aj pre mňa na druhý deň na obed, ako špagety, kuracie soté a pod.. A raz týždenne príde moja mamka, ktorá navarí minimálne 4-5 druhov jedál, potom to nahádžem do mrazáku a v prípade potreby, ak malý veľmi zlostí a ja nestíham variť len vyberám. Tak napr. minulý týždeň sa varilo - plnená paprika na paradajkovej omáčke, fašírky, kuracie na čínskej zelenine, morčacie prsia na prírodno a bravčové závitky plnené šunkou a broskyňou. To sú fakt porcie pre 2-3 ľudí, plnená paprika boli 4 kusy, fašírky 6ks, bravčové závitky 5 kusov a podobne, takže je to raz-dva. Mala prísť aj dnes, ale vkuse tu leje a zima jak v riti, tak asi dôjde až zajtra alebo v sobotu 😒

cicimon
20. sep 2012

@smolinka024 no ak nechceme umret od hladu varit sa musi..

lucia795423
20. sep 2012

@smolinka024 ja to nechcem zarieknut ale stiham zatial vsetko... mam taky system, ze upratam pif paf predtym ako dcera odide do skoly...ona je zatial s malou...a potom varim bud ked mala zaspi alebo je v postielke a popzoruje kolotoc...to ju chvilu bavi...ale je pravda ze varim take rychlovky... ze kuracie na roznych stavach abo maso do rury a tak... polievky zeleninove, uz idu druhej dcere krkom...ale priznam ze bezne je rozvarene abo pripecene...ale doma to chapu 😉 😉 😉 ...

lucia795423
20. sep 2012

@miskachrumka ja si myslim, ze by si si to nemala vycitat,podla mna deti tym rastu...ved akoje mozne ze maminka ostane na suchych rozkoch a babo ma aj tak koliky...to neovplivnis podla mna ak nejes brutalne drazdive veci tak malemu neublizujes... 😉 😉 😉 ...a je dobre aby si zvykalo na rozne chute, ti bude potom lepsie papat tuhu stravu...ale rozumiem ti lebo aj ja mam niekedy vycitky ked sa mala puci...to sme my maminky...

lucia795423
20. sep 2012

@smolinka024 mala ma 6 tyzdnou ta mozno ma dajaky vyvojovy m,edznik... ale som aj rozmyslala ci je z oci neprislo...som tomu neverila, ale vcera sme boli na poradni a vsetci ju tam ocumovali a od vtedy bola taka nervozna....

lucia795423
20. sep 2012

baby ako sa robi to zo zapalkami na urieknutie????

kmkke
20. sep 2012

@lucia795423 Prichystáš si vodu, soľ, nôž a tri zápalky. Zapáliš prvú, musí prehorieť hlavička a nožom sekneš po hlavičke zápalky, aby sa ti odsekla a spadla do pohára. Pozoruješ, len chvíľu či pláva na vrchu, alebo klesla na dno. To isté urobíš s druhou, aj treťou. Prvá je myslím - že uriekol muž, druhá žena a tretia dieťa, ak si dobre pamätám, ale teraz neviem či to vtedy keď plávajú po hladine, alebo keď padli na dno 😀 Len teraz nepamätám, či sa soľ sypala na začiatku do pohára, alebo sa posolilo až po tej tretej zápalke. Viem že sa má trošku vypiť z tej vody a moja kolegyňa si robila aj krížik na čelo, prípadne si pretrela oči a tvár tou vodou ak jej bolo dosť zle. Možno niekto bude vedieť presnejšie :-P
P.S. Joj, a dieťa by sa malo na to pozerať, prípadne to robiť pred ním, lebo to robíš preňho, nie pre seba 🙂

kvietok173
20. sep 2012

@smolinka024 Ja teraz robím drahému štrúdľu 🙂 🙂 🙂 , všetko domáce 🙂 ale samozrejme ani ja nestíham, len keď je čas tak, aj teraz cestíčko je hotové, teraz sedím a kojím a keď chrupne, tak chytro hodím plnku a do rúry a upracem asi na tretiu pauzu 🙂 🙂 🙂

kvietok173
20. sep 2012

@lucia795423 Ja som bez tej soli robila a keď padnú na dno, tak má zoči a potom malému urobím krížik s vodou na čielko, rúčky, nôžky, hrudníček a 3 x ovlhčím pusu a vodu vylejem cez okno von z bytu.

miskachrumka
20. sep 2012

ahojte ja som maminkin miláčik ktorá ma neskutočne miluje 🙂 😵 😵