icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

martinam77
26. sep 2012

Dievčatá,tak dnes prvá poradňa za nami,za 3tyzdne z 3850g už máme 4870g a o 4cm viac... 😉 a to sa trápime s refluxom...už viem prečo ma počas celého tehotenstva nebolel chrbát...lebo teraz mi úplne odchádza. 😀 😀

vcielkamaja
26. sep 2012

@kattey drobcek ma ake krasne vlasky 😉 ta nasa je skoro holohlava 😀

vcielkamaja
26. sep 2012

@lucia795423 neviem ci je alebo nie je skoro, ze sa uz zacala pretacat, ale kazdopadne je veeeeeeelmi sikovna 😉 sikovnica presikovna 😉

@dandelions svata pravda, ze ten cas rychlo leti...a deturence nam rastu a rastu, a priberaju...a menia sa zo dna na den... 🙂

vcielkamaja
26. sep 2012

@martinam77 nas caka poradna v piatok, ale uz nasa 2.poradna. na prvej poradni sme po 3 tyzdnoch mali 3890g a 53 cm, ale odvtedy nam Lenka pribrala a narastla, tak som zvedava na jej sucasne miery...no ale po 1.poradni som bola riadne vystresovana, lebo Lenke aj uska prepichovali. a doktorka nas poslala na kardiologiu, lebo sa jej zdalo, ze malinka ma slaby selest na srdiecku...co sa ale aj bohuzial potvrdilo. podla kardio to ma ale sancu zmiznut a v decembri mame dalsiu kontrolu. tak dufam, ze to zmizne a my budeme mat super vianocny darcek 🙂 aj som si poplakala, ale treba mysliet pozitivne. najhorsie bolo asi, ked nas poslali na RTG hrudnika. to som plakala este viac, ked som videla, ako my zaobchadzaju s dietatom. ☹ 😢

vcielkamaja
26. sep 2012

a este som vam zabudla napisat, ze dnes herecka vstala o 3.00 a zaspala o 5.00, ja som uz viecka mala ovisnute az po brucho a madam vysmiata od ucha k uchu... 😀

ela2710
26. sep 2012

@vcielkamaja moj Tomasko mal po narodeni selest, ale zmizol tusim do pol roka, takze sa ozaj nemusis bat, babatka ho maju casto

martinam77
26. sep 2012

@vcielkamaja 😔 vsak si si možno všimla čas predchádzajúceho príspevku,my sme sa k životu prebrali o 2,15 a fungovali sme do 4,30h...ale spala od 9,30vecer,takže som ja už buntosila skôr... 😀 A s tým plačom a čakanim na vyšetrenie tí verím,ja som plakala už len pri čítaní informácií o refluxe a raz ju zastavili zvratky tak,že sa nevedela nadýchnuť,tak to som oslabovala úplne!Tak držím palceky,nech z toho čo najrýchlejšie vyrastie 🙂

kvietok173
26. sep 2012

žienky mám pocit, že jedna z Vás tu dávala link na vývin dieťatka po mesiacoch. Neviem nájsť, pomôžte.Ďakujem. 🙂

kvietok173
26. sep 2012

@carodejnica ďakujem 🙂

fate_girl
26. sep 2012

Maminky chcem sa spytat, mala Dadka ma uz 10 tyzdnov a ked lezi na chrbatiku, tak ma hlavu stale otocenu do lava, neviem jej ani za toho svateho otocit do prava, aj ked ju ohlasujem, tak len s ockami sa pozrie do prava ale hlavku neotoci a na silu jej ju tocit nechcem, bo sa bojim ze jej ublizim... ale ked ju drzim na rukach alebo je na brusku tak ju otoci, len ked lezi tak nie, dokonca aj ked spi a mne sa ju podari otocit, tak ju hned da naspat.... je to podla vas normalne este v jej veku? alebo by som mala behnut s nou doktorke?

lucia795423
26. sep 2012

Nevie baby ale nemate taky pocit ze na sk sa to trosku s tymi vysetreniami tehotnych a babatiek prehana a zbytocne stresuju maminky...ako napr. s tym selestom u vcielkymajky, neviem mozno je to len moj blby pohlad ale ked to vymizne samo do polroka naco o tom lekari hovoria, skontrolujem to o pol roka a ked tam nieco je potom to riesim...ved ja ked som citala tie vase prispevky ked dme boli tehotne....boze tie rozne vysetrenia co ste absolvovali a kolko stresov...tu v irsku prebieha vsetko absolutne prirodzene a ked mamicka nema ziadny problem tak nic neriesia...raz mi brali krv na zaviatku a potom uz len 2 krat na hladinu zeleza...tri usg a na konci ten hmat na uvolnenie hlienu a to bolo vsetko... Ziadne stresy mozno sa mi lahko hovori, lebo som nemala ziaden problem, ale poviem vam sombola aj na pohotovosti pre slabu bolest v podbrusku o 2 rano...vysmiate sestricky, mile a ochotne pomoct....nikto na mna nezazeral ze co ich otravujem z blbostou...nie urobili vysetrenia a zistili ze to bola blbost a aj tak mi pri odchode povedali ze ked sa mi nebude nieco zdat tak mam prist znova...neviem chcela som to napisat, lebo mi je luto ze sa niekedy musime trapit pre nieco co by sme nemuseli a to viem o com hovorim, ked mojej sestre povedali na vysetreniach ze bude mat asi postihnute babo...tie strasne stresy pocas tehu a poporodna depresia boli hrozne a teraz maly ma 3 roky a je absolutne zdravy...No musela som to zo seba dostat, mozno nebudete so mnou suhlasit...

lucia795423
26. sep 2012

@vcielkamaja uvidis vsetko bude ok a budes mat tie najkrajsie vianoce na svete...inak na tie sa velmi tesim prve s malym drobcekom...

ela2710
26. sep 2012

Baby poradte nejaku dobru stranku na nakup detskeho oblecenia pre miminka, ale aj vo vacsich cislach, nas maly nosi 92, zacina uz aj 98, ale take, kde sa da vyhladavat podla velkosti, lebo je to na nekonecne hodiny klikat na kazde oblecenie a pozerat velkosti

liuba84
26. sep 2012

@fate_girl ahoj, neviem či pomôžem ale mne malý robil toto od narodenia hlavičku mal otočenú len do prava a doľava nie a nie otočiť, mne dr. kázala s ním cvičiť: na stole si ho otočiť hlavičkou k sebe a tak aby mu "vysela" zo stola a otáčať ňou oboma rukami doľava dostredu doprava zopakovať niekoľko krát pokiaľ spolupracoval....cvičili sme asi tri týždne a už si pekne sám otočí aj na jednu aj na druhú stranu

kalifa28
26. sep 2012

maminky, ktoré kojíte, majú aj vaše detičky taký ten novorodenecký ekzém? lebo moja má hlavne na hlavičke, obočí a sem tam na uškách... dávam jej holtov krem, trochu to zaberá, ale prvá dcera to nemala, tak som z toho trochu v strese, či to nebude nejaký atopický začínajuci ekzém... ešte som čítala, že to je vraj ja reakcia na mm. na hormony v nom...

cicimon
26. sep 2012

@kalifa28 myslis novorodenecke akne? to je normalka, netreba na to nic davat, po par tyzdnoch to prejde

kalifa28
26. sep 2012

@cicimon no ja neviem či je toto akné, skor také už minimapky vytvorene z viacerých pupáčikov a na hlave to vyzerá ako také šupinky, ale aj na hlave , aj na tvaričke to boli ešte včera normálne pupáčiky...

cicimon
26. sep 2012

@kalifa28 tak ono by to mali byt vyrazky roznej hustoty, cervene alebo biele

carodejnica
26. sep 2012

@kalifa28 Nie je to tá tzv. "temenička", také mastné šupinky vo vláskoch?
Môj malý to mal a mala to aj dcéra, najviac mi pomohol šampón Babé, majú ho v lekárňach - https://www.liecik.sk/babe-sampon-na-mliecnu-ch... - Po umytí treba šupinky vykefovať, po dlhšom používaní sa prestanú tvoriť..
Moja Dr. na to dávala taký mastný krém, čo sa zarábal v lekárni, ale dcére to nešlo vymyť z vláskov, až po dlhšej dobe, stále mala mastné vlasy z toho, tak som objavila tento šampón. A vyskúšala som ho aj na synovi a funguje.

kalifa28
26. sep 2012

@carodejnica to nebude mliečna chrasta, dcera to tiež mala, ale to bolo presen na vrchu hlavky, také v tvare kolieska.. toto je také škaredé, ale o to mi nejde, len sa bojim toho atopickeho ekzému velmi... 😝

cicimon
26. sep 2012

@kalifa28 a boli ste u dr?

emikie
26. sep 2012

@kalifa28 nemohla by to byt reakcia na nieco, co si zjedla? Nas maly mal prve 1-2 mesiac take vyrazky, teda najprv to boli vyrazky, potom sa zacali zlievat do takych cervenych flakov, dalsie dni to pomaly bledlo a pokozka ostala sucha. Par krat sa to zopakovalo, teraz, ako je vacsi, uz nie. Ja som sa tiez zlakla, ci to nie je ekzem, hlavne, ked som precitala diskusie co su tu, lebo podobne baby opisuju ekzemy. Ale nasmu to v podstate vzdy zmizlo najlepsie same, cca za tyzden to vzdy bolo prec. Myslim, ze u nas to bolo bud paradajkami, cokoladou alebo jahodami (aj ked to som mala len zmrzlinu a jogurt).

kalifa28
26. sep 2012

@emikie no presne, presen takéto to bolo aj u nás!! a ja jem uplne všetko, takže netuším čo to mohlo sposobit... lebo aj čokoladu, aj mlieko, aj paradajky pojedám od začiatku ale podla mna to nie je stravou, lebo ked boli etše tie teplá, malinka sa párkrat, teda skoro vždy, spotila a z toho potom nabehli tie vyrážky.

kalifa28
26. sep 2012

@cicimon neboli sme, lebo staršia je chorá, ale iba prechladnutá a bojím sa, že by niečo chytili horšie... 😝 😝 😝

kalifa28
26. sep 2012

@vcielkamaja aj Amelia ma šelest, zistili už v porodnici, v troch mesiacoch sa mame hlasit u kardiologičky, vraj sa časom upraví a zmizne... dufam... nestresuj kvoli tomu, nič sa nedeje... určite len planý poplach 🙂 🙂

kmkke
26. sep 2012

@vcielkamaja Aj my ideme o týždeň v piatok na kardio, lebo sa im v nemocnici zdalo a teraz aj pediatričke že má šelest, tak uvidíme :-P

fate_girl
26. sep 2012

@kalifa28 moja Dadka toto tiez mala, ked mala asi 7 tyzdnov, to som ju vtedy este kojila a doktorka nam na to tiez predpisala Holtov krem a po 2 dnoch mala taku krasnu a cistu tvaricku, vraj sa to detickam robi a netreba sa toho bat, aspon tak mne povedala doktorka...

fate_girl
26. sep 2012

@liuba84 mno nasa tiez od mala dost preferovala tu lavu stranu, ale ako ked sme ju ohlasila tak sa otocila aj do prava, ale teraz od pondelka nie, boli sme teraz u znamej na detskej pohotovosti, pozrela malu a vraj ma skrateny nerv v krciku a preto prestala tocit hlavkou, vraj to moze mat od porodu, jak mi tazko isla von, ze ked ju tahali, tak sa to uz vtedy mohlo spravit, len sme si to nevsimli a vyslo to az teraz najavo,ked mala viacej toci s hlavickou, ale ze nemam stresovat, vypisala mi listok na detsku neurologiu, ze sa mam objednat na sono krku, aby to potvrdili a potom vraj cez rehabilitacie sa to spravi... 😒

chrumka84
26. sep 2012

@kalifa28 my to mame. Zajtra mam poradnu, som zvedava co povie mudr.
Najprv sme mali iba akne na lickach a cele, dostali sme na to buron pastu. Prestal som ju pouzivat, lebo nepomahala a nedala sa umyt. Mala vkuse biele celo.
Teraz ma akoby akne vo vlasoch, supinky na usiach, cervene bodky na tvari a okolo nosa oranzove mokvave chrasticky. No komplet vyber koznych prejavov 🙂 Zvysok tela mame bez problemov, takze verim, ze z toho vyrastie.