icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

sandrika1986
26. sep 2012

Poradňu máme za sebou, všetko je ok. Vivien pekne rastie 🙂 V piatok bude mať 3 týždne. Cez deň sa budí na jedenie každé 2-3 hod, keď sme vonku tak sa to ešte viac predĺži, večer zaspí o 22h a zobudí sa o 2 ráno na papanie a potom až o pol 7 ráno. Takto je to zatiaľ každý deň 😉 V pondelok nás čaká sono na bedrové jadierka, tak som zvedavá ako to dopadne.

vierazit198
27. sep 2012

Ahojte mamicky, prosim Vas o radu ak mate takyto problem alebo viete poradit... mne sa syncek narodil skorej o dva mesiace ale to uz asi viete z mojich prispevkov.. no a nekojim ale stale odsavam nakolko mi nechcce z prsnika pit.. moj problem je ze sa mi znizila laktacia a neviem mu dat materinske mlieko len tak tak.. neviete mi poradit? a mame problem s papanim stale sa zakuckava rychlo pije a dusi sa ... nevie to proste zosuladit aj pit aj dychat a aj hltat.. prosim vas ak mate znalost alebo viete poradit .dakujem CHCEM STRASNE DAVAT MATERSKE MLIECKO SYNOVY NAKOLKO AKO SKOREJ NARODENY HO VELMI POTREBUJE.. prajem vsetko dobre mamickam a deturencom 😲 😲 😲 😲 😲

bodka70
27. sep 2012

@vierazit198 , Vierka a skúsila si laktačnú poradnu tu na MK? Ja som sa tam tiež obrátila s problémov, sú tam milé baby čo poradia.
ja viem poradiť len všeobecné - pri zakuckávaní - dať do vyššej polohy a kúpiť fľašu s cumlíkom, čo má menšiu dierku, nie na mlieko, ale na čaj a vodu. Bude mu tiecť mlieko pomalšie. Na odsávanie - samotné odsávanie neporadím, ale odporúča sa, pri odsávaní byť pri dieťatku, byť s ním najčastejšie koža na kožu, daj si ho na noc k sebe do postele, pritúľ si ho na nahú hruď, nosenie v šatke či inom nosiči, plus samozrejme masáž bradaviek, pitie čajov, dostatok oddychu (ale to asi všetko robíš) - podporí to tvorbu mlieka.

kmkke
27. sep 2012

@vierazit198 Mne sa mlieko rozbiehavalo strašne pomaly, na 5 deň som ledva vytiahla 10ml, malý v kuse plakal, museli ho prikrmovať, tak mi laktačná poradila kúpiť tobolky - Senovku grécku a Benedikt lekársky. Jedia sa trikrát denne po 3 tobolky a po 4 dňoch som mala prsia navreté a plno mlieka - brala som ich 5 dní a zatiaľ je mlieka plno (už mesiac). Tak vyskúšaj.

carodejnica
27. sep 2012

@vierazit198
Na tvoj problém treba komplexné riešenie - jednak skontrolovať dieťa na prsníku, a jednak podporiť tvorbu mlieka... to sa nedá cez internet , tu treba osobné poradenstvo.

Určite kontaktuj laktačnú poradkyňu z Mamily, tu si nájdeš na nejakú kontakt z okolia tvojho bydliska.
http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-do...

Ja sama som ju využila, aj môj syn (síce narodený v termíne) mal rovnaký problém, nevedel sa prisať a nevedel ani piť z fľaše, stále sa dusil ☹ - mne laktačná poradkyňa veľmi pomohla, aj dusenie prešlo pri pití z prsníka, tam je totiž iný spôsob pitia.. určite to urob, a čím skôr tým lepšie ! 😵

tamara2307
27. sep 2012

ahojte maminy kolikových zázrakov, ako ste na tom? prechádza to pomaly u vašich drobcov? vraj po 6 týždňoch, kedy koliky vrcholia, sa to má postupne ukľudňovať..u môjho som si to teda vôbec nevšimla, práve naopak :( plače mi po každom kojení, a čo je horšie, začina sa jedovať a vypínať už počas kŕmenia.. takto sa nevie ani dobre napapať a ja mám z toho len stresy 😢 posledné dni kŕmim aj vyše hodiny a ďalšiu hodinu až hodina a pol ho ukľudňujem dudlom až kým mi (asi z vyčerpania) naveľa nezaspí.. kolikový trojboj-kvapky, krém na pupík a masáže nezaberajú vôbec..už som vystriedala tretie kvapky s "okomžítým účinkom".
ešte mesiac, kým bude mať malý tri mesiace, ani si ho nemôžem užiť ako drobniatko, raz za 2-3 dni sa na minútku usmeje, trhá mi to srdce..hlavne, keď vidím iné deti v jeho veku ako sa krásne smejú a pokúšajú sa džavotať. naproti tomu je môj anjelík celé dni zachmúrený a vyplašený od kŕčov a neustálej bolesti.

yanielka
27. sep 2012

@tamara2307 ani nam ziadne kvapky nepomahali, skus probiotika infant dophilus alebo bio gaiu ta je sice od 3 mesiaca , ale odkonzultovane s detskou lekarkou davame iba 3 kvapky namiesto 5 a po tyzdni vymenene dieta, nehovorim, ze uplne bez placu , ale znacne zredukovany plac a koliky🙂

smolinka024
27. sep 2012

Maminy pocuvajte ma...viem, co znamena ked ma babo zelenu stolicu (moj to zatial nemal), ale co ked ju mam ja? Uz sa mi to stalo 3x - akoze nechapem? Viete co to je,alebo cim to je? Vcera a predvcerom som napr. jedla len mliecnu zemiakovu polievocku, syry - ze by to bolo tym?!

smolinka024
27. sep 2012

@tamara2307 Tak moj krpec ma necelych 5 tyzdnov a tie jeho koliky - obcas je to lepsie obcas horsie...Vcera mi napr. velmo plakal na noc - ale to asi preto, lebo mam len jednotvarnu stravu a vcera som to nevydrzala a "zozrala" som marcipan z krstinovej torty- a asi mu to nesadlo...Aj dnes je taky uplackany, ale predtym uz to bolo lepsie... Rano a vecer mu davam infacol pred papanim, masirujem a cvicim aj ja... A svokra stale len "huci" ze jej deti neplakali, preco moje place a ze ona nepozna ziadne babo co by mavalo koliky.... a novinka: ze mam "internetove" dieta, lebo beriem rozumy a odvolavam sa na internet a knizky .... to je ale ina tema...

kalifa28
27. sep 2012

@tamara2307 ty si neskúšala jest probiotiká?

miskachrumka
27. sep 2012

@kmkke aj včielka moj muž ma šelest celý život aj celá jeho rodina ...aj moj syn Dávid má šelest aj ked majú také chvalabohu čo ich nebude nejak ovplivnovať a nieje vobec nebezpečný aj nám hovorili že vymizne ale nezmizol ..Dominko ešte neviem či má šelest zistíme až 10teho ....je to dost aj dedičné ale stáva sa často že aj nevymizne ale určite su to také čo nebudú obmedzovať život.....aj pred operáciou madli sme boli na kardio s Dadkom a tam povedali že to nič nieje ...tak uvidíte -....

monculka
27. sep 2012

tak ahojte :! citam ze tu poniektory drobci trpia kolikami...no ja musim silno poklopat ze mi take nemame...no asi na druhy den co nas pustili z nemocnice mi rano od piatej do osmej veeelmi plakala...ale od vtedy nic...taze klop,klop,klop 🙂 niekedy mam pocit ze ani nemam dieta...aj teraz jedla o pol 12 a este mi stale buva v kociku 🙂 takze musim sa pochvalit ze mame veeeeelmi dobre babo...place len ked je uz velmi hladna...cize ked dlho spi a kratko sa prebudza...niekedy nestiham jej robit mliecko lebo aj ju mam na rukach aby neplakala a aj mliecko chladim 😝 inac sa mame ok 🙂 8.10 ideme na nejaku kntrolu hlavicky ci co...dufam ze bude vsetko ok

miskachrumka
27. sep 2012

@smolinka024 ja som bola na chirurgii v bb s pruhom s malým dominkom prišla som s velkým plačom bola som aj som nadalej ztoho velmi velmi zničená a nemožem sa stím aj tak zmieriť často kvoli tomu plačem :((ked mi tam povedali že to majú 2-5 chlapcov že je to časté že niesme ani prvý ani posledný ,že sa mám ukludniť že to nič také hrozné nieje .tak sa pýtali či som nečitala niečo na internete a ja že ano je tam toho vela popísané tak mi prísne zakazali čitat chujoviny na nete a ktomu sa dr dodala prosím fakt nečítajte nič na internete a hlavne nechodte na modrý koník pekne vas prosím su tam také bludy že otras ..aj mi vtedy konečne prišlo smiešne ked ma mm prezradil že tam chodím 😀

miskachrumka
27. sep 2012

@monculka aké vy pijete mlieko ?
ja som rozmýšlala začať prikrmovať na noc

monculka
27. sep 2012

@miskachrumka od zaciatku davam bebu...aj stolica je ok a pekne to papa cize jej to chuti...na nutrilon som pocula same negativa...chcela som som najprv ten ale z bebou som uuuplne spokojna

miskachrumka
27. sep 2012

Dnes sme ináč nakupili na sobotnajší krst krásne sviečky a košielky budeme mať vyšité zajtra 🙂
už sa nevieme dočkať 🙂
zastavila som sa aj v lekárni niečo na moju imunitu ako som porodila všetko sa namna lepí :(
tak mi odporučili hlivu ustricovú ...a malému som kupila espumisan L..ked ho može mat každé babatko tak prečo sa má to moje trápiť s prdíkmi ?!ked mu tiež možem pomoct ...uvidím či bude lepšie 🙂

miskachrumka
27. sep 2012

@monculka no s bebou nemám vobec skusenosť ...no sunar už nikdy ..ani nutrilon asi mu kupim presne to čo mal Davidko kedže tiež aj viac vygrckáva tak kupim humanu ar

kalifa28
27. sep 2012

@smolinka024 Aj ja si pripadám niekedy smiešne a komicky, ked oduševnene vysvetlujem mojej mame, že toto a toto sa už robí inak ako kedysi a ona,že odkial to mám a ja že: ved čítam, nie!? vtedy kukne, zasmeje sa ironicky a ja si pomaly pripadám jak idiot. napr. ma stále nuti dat malej dudel, ale čo sa mám zbláznit ked ho nechce, v podstate ani nepotrebuje, lebo je to dobre bábätko a dokonca sa dudel prieči s dojčením... ale ona vždy ked vidí Ameliu len si tak spokojne dudkat cicík a zadpávat, strelí to o tom dudli. že či ma baví robit jej dudel?? no ano, baví, však som ju nemala na to, aby som ju dudlujucu odložila niekde na pol dna...
A prečo sa vlastne obmedzuješ v jedení? však je zrejme, že ked má malý bolesti aj teraz, ked skoro nič neješ, tak to asi nebude z toho... či?

kalifa28
27. sep 2012

@miskachrumka vy sa už nekojite? a čo je malému Dominikovi? budu ho operovat?

tamara2307
27. sep 2012

@kalifa28 myslíš, že ja si ich mám zaradiť do stravy?
@smolinka024 a čo je u teba diétna strava? lebio ja jem všetko doradu,okrem nadúvajúcich potravín a alergénov

kalifa28
27. sep 2012

@miskachrumka aha, už vidím, prikrmovat na noc... nie je to škoda? čo ked začne pomaly dojčenie upadat? jednak si malý zvykne na flašu a jednat tvorba miečka poklesne....

kalifa28
27. sep 2012

@tamara2307 Ano, že ich budeš papat ty a cez mm sa dostanu k malinkemu krásne...

kalifa28
27. sep 2012

@miskachrumka inak ak to robíš pre tie prebdene noci, nie je nikde napísane, že po um ti bude spat celu noc... skor ho može boliet bruško, alebo tak... 😝

monculka
27. sep 2012

@miskachrumka vies ja ti nemozem poradit ze co mu daj 😉 ty vies najlepsie a hlavne malicky ze co mu robi dobre a nie

tamara2307
27. sep 2012

@kalifa28 tak to by som skôr skúsila ako pchať do malého, ten už toho pojedol odkedy mu začalikoliky.. a to tiež jedny z tých dvoch-biogaia alebo infacol..či sú aj iné?

tamara2307
27. sep 2012

@monculka čo je to za kontrolu?

monculka
27. sep 2012

@tamara2307 to neviem...vraj nas chcu vidiet v saci...vy nemusite ist?moja mala vraj nieco z hlavickou...ze ju nemala rovnomernu vraj jej to sposobilo to ako prechadzala porodnymi cestami

kalifa28
27. sep 2012

@tamara2307 je ich plná .... 🙂 ale účinok v podstate ten istý... stačí si vybrat... skus, uvidíš.. myslím, že by mu to mohlo zabrat.. a tebe ak nepomože, určite neuškodí... ide zima, zabiješ dve muchy jednou ranou...

tamara2307
27. sep 2012

@monculka my musíme na sono mozgu, ale dôvod mi nik nepovedal..že subjektívny názor doktora..
@kalifa28 a nevieš poradiť nejakú značku konkrétnych? máš nejaké odskúšané..? aj teraz sedím s malým na pleci, odfukuje spokojne, ale ked ho položím do kočíka, začne peklo..poprdkáva a to ho budí a asi aj bolí

kalifa28
27. sep 2012

@tamara2307 žial nemám, moja nie je koliková (kolp-klop) ja žeriem všetko do radu 😝 , včera segedín a nič... ona bude zrejme nejaká super odolná proti bolesti bruška... spýtaj sa v lekárni na niečo pre dospelých, to bude zrejme aj lepšie zaberat ako tie detske srandy,,,,