icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

miskachrumka
26. okt 2012

Ja možem mať aj 5 detí a behať ako stíhačka aj tak mi to nepomože ....asi sa zle stravujem :(
ja milujem zeleninu ale ešte viac sladké :(

lucia795423
26. okt 2012

@miskachrumka no to sladke je aj moj problem...

kvietok173
26. okt 2012

@lucia795423 ja sa nevzdávam sladkého, ale napr. včera som robila mafiny, ale boli zo špaldovej a celozrnej múky a trstinového cukru a jablka a hrozienka. A preśtala som jesť "nekvalitné" sladkosti, radšej si dám celozrné BE BE dobré ráno, ale hlavne veľa pohybu a čo je najhlavnejšie veľa piť, nesladené. Zásadne nič nesladím, ak tak ten zázvorový čaj s medom a cukor používame jedine na koláče. Aj do palaciniek a napr.pizze dávam na polku celozrnnú múku, ani to nie je poznať a je to zdravšie 🙂

kvietok173
26. okt 2012

@lucia795423 a v domácej pekárničke si pečiem vlastný chlebík 100% špaldový s otrubami a kopou ľanových, sezamových, slnečnicových a tekvicových semienok 🙂, mám dobrý pocit, že aspoň troška viem čo jem 🙂 🙂 🙂 .

kvietok173
26. okt 2012

@miskachrumka to čo si mynule písala čo si chystala na obed nejaké plnené mäsko, či prešpikované. No mňa by také ani nenapadlo, keď už nie po zdravotnej stránke nevhodné, tak určite z mojej lenivosti nie. Ja zásadne pripravujem jedla, ktoré majú min. tepelnú úpravu. Jedine fazuľa dlho trvá 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 .Ono tie "zdravé" jedlá sa chystajú chytro.Ja by som ani nemala potešenie z jedla pri ktrom musím stráviť kopec času.

lucia795423
26. okt 2012

@kvietok173 ja som tiez zastankyna zdravej vyzivy, no aspon sa snazim...biele pecivo nejem zo zasady a minule som skusala spaldove zemlicky, no chutili len mne...☹((....ale napriklad dcere chhuti celozrnna ryza viac ako biela, co som rada...a celozrnne cestoviny priam milujem...ale tie zle sladkosti to je problem..aj ja si kupim radsej celozrnne susienky a tlacim to aj do rodiny, ale vzdy mame aj nieco nezdrave a to fuknem do seba ja...ale od dnes som si dala zavazok ze ziadne nezdrave prazdne kalorie...tak ako to bolo predtym...

miskachrumka
26. okt 2012

@kvietok173 aké maso ?????????? 😅 😅 😅
si zas zle čítala !
bolo to obyčajné chude masko a dala som don pretlačený cesnak ! prosím ta čítaj správne a potom napíš !!!!!!! 😔

miskachrumka
26. okt 2012

@lucia795423 tak daj napr nejaký denný zdravý jedálniček ?alebo lepšie tyždenný 😉

miskachrumka
26. okt 2012

@kvietok173 teba by ako nikdy nenapadlo spraviť karé s prichutou cesnaku ? 😕 😕

kvietok173
26. okt 2012

@lucia795423 ja som dnes mala pohánku, no musím Ti poovedať že spočiatku mi nechutila, ale už som si k nej našla cestu 🙂 .My sa s MM dopĺňame max. vo vymýšľaní a obkukávaní zdravých jedál, on je v bio obchode doma 🙂 🙂 🙂 . napr. nikdy som nejedle zeler a on ma naučil super tepelne upravený s ohromnou chuťou a je tam iba cibuľa a pór. Ale komu sme uvarili tak bol z toho hotový, alebo môj slávny boršč so soj.kockami, hodím recept ak budeš chcieť, ten boršč je tukožrútová polievka 🙂 🙂 🙂

kvietok173
26. okt 2012

@miskachrumka nie 🙂 🙂 🙂 ja bravčové a hovädzie nepripravujem a kuracie iba varené 🙂 🙂 🙂 karé som kupovala raz v živote, pre návštevu.

miskachrumka
26. okt 2012

@kvietok173 no tak to si asi jedniná čo nekonzumuje vobec karé ...je to chude maso a si myslím že vobec nie až tak kalorické pokial nieje vyprážané v kope oleja ...

kvietok173
26. okt 2012

@miskachrumka zas som zle čítala???A kedy ešte? Ja som nič nepovedala na mäso, aj ja jem, nemám problém, len na dlhšiu prípravu oproti iným jedlám, toť vsjo.Kľud.

kvietok173
26. okt 2012

@miskachrumka tu nejde Miska o kalórie ale výživnosť, ale to jedno ja nikomu nebránim a neodhováram, moja dcéra ho napr. má rada, ale má ho v škole a nie doma

miskachrumka
26. okt 2012

Ináč zajtra som pozvaná na návštevu ku kamoške ktorá ma o dva mes staršieho chlapčeka a dnes sa mi chválila že už chodí v pavúku a dnes jedol dva čoko zvolenské jogurty no nestarám sa 😕 😕 ked bude plakať že má maly alergiu na krav.mlieko tak bude vedieť zčoho asi :(

miskachrumka
26. okt 2012

@kvietok173 dobre nebudeme tu rozoberať karé 😅
ja sa nedokážem zbaviť chuti na sladké a to je moje velké mínus :(

lucia795423
26. okt 2012

@kvietok173 jasne supni receptik, sojove masko zboznujem, ale tiez milujem jahnacie( tu je velmi popularne) no a hovadzie steaky su tiez moj favorit a samozrejme rybicky a sushy z markspenceru...a vraj je to aj zdrave chude masko...bravcove nemusim, ale len pretoze mi nechuti...ale aj tak ho pripravujem pre muza, ale iba panenku...u nas je problem v tom ze muz pracuje fyzicky a tym padom doplna kalorie maskom...on zje aj rybku ale potom sa ma opyta ok super to bolo a kde je masko???ale snazim sa robit nevyprazane na stavicke zo zeleninkou...a tiez som tu vela zdravych veci vyskusala...zeler je mnamka a afrodiziakum..😉))...

lucia795423
26. okt 2012

@miskachrumka miska nemam nejaky extra jedalnicek len napeiklad na ranajky si dam jogurt s cerealiami, mixom semienok a nejakym ovocim...na desiatu ovo- zele...na obed vzdy polievka ja robim jednoduche ze brokolicova, mrkvova, zelerova, porova(furt rovnaky zaklad:na olivivom oleji oprazim cibulku potom k tomu pridam danu zeleninku trosku orestuje pridam zemiacik a ochutim vegetkov bez glutamanu! Alebo bujonik knorr bez glutamanu! chvilu povariam a rozmixujem dam do misky nato bazilkove pesto s tmavou zemlickou a mnamka je na svete)alebo strukovinova alebo cira zeleninova al. kuracia z celozrnnymi cestovinami) k tomu nejake masko ale tie miesto prilohy si dam salat alebo dusenu zeleninku...inak ak robim tu mixovanu polievku druhe jedlo uz nejem...to si dam vecer...a snazim sa po 6 tej nejest...u mna je zaklad si davat celozrnne potraviny miesto bielych...nepouzivam vobec muku na zaprasky a zahustovanie ani smotanu, vsetko nahradzam zemiakom, to som sa inak naucila este ked som zacala davat tuhu stravu malej...no dufam ze som pomohla...

lucia795423
26. okt 2012

No zienky idem ja na pohotovost...drzte palce nech tam nestravim noc...

kvietok173
26. okt 2012

@lucia795423 tak to Ti je asi veľmi zle. Držím palce nech sa skoro uzdravíš.

monculka
27. okt 2012

dobre ranko zenuska...tak tuto noc sme mali suoer 🙂 Nella zaspala o 8 a spala do 5 rana...a od pol 6 este stale spi 🙂 a ja uz spat neviem lebo som zvyknuta uz byt od 6 hore 🙂

martinam77
27. okt 2012

@sandrika1986 jaaaaj,len teraz sme sa nevedeli ako posledné dočkať pôrodu a už take veľké baby máme 😀

katus434
27. okt 2012

ahojte, tiez mam augustove babo vola sa PATRIK 6.8.2012, 4.40hod ,4000g a50cm no a takyto sme uz velky

dandelions
27. okt 2012

@monculka juuuj tuto noc nico muselo byt vo vzduchu 😀 😀 my sme spinkali od 20.00 - 2.00 potom do 5.30 a potom do 8.00, pohrali sme sa, napapali a uz zase spinkame 🙂

monculka
27. okt 2012

ja normalne uz chcem dalsie dieta 🙂

miskachrumka
27. okt 2012

Ahojte tak my sme tiež búvali dobre 🙂
no horšie to bolo s mojím starším synom ten sa vkuse prevaloval a aj nad ránom začal po troške zvracať ...teraz som mu dala polku kinedrilu aj tak zvracia ale skor sliny kedže už asi nemá čo ....snažím sa donho dostat aspon chlebík s maslom :(

miskachrumka
27. okt 2012

@monculka čo ti vtom bráni ?

gabkostanka
27. okt 2012

@monculka to som mala aj ja po porode aj kamosky, ze hned sme chceli dalsie 😀 aj teraz by som este 1 dievcatko chcela...ale radsej pockaj par mesiacov 😉
Ono s velkym bruskom sa dost tazko stara o deticky, pekne pockaj kym trochu podrastiete a potom sup na to 😀

ktore
27. okt 2012

ahojte augustovky.prosim vas my papame nutrilon.tento tyzden uz som vobec nekojila.asi tri dni ma mala zelenu stolicu. ma z vas niekto nieco podobne?neviem ci to ma nieco spolocne aj s tym ze nejak menej papa.stiahla mi 120 ml a teraz 90 ml ci 60 ml ale potom je hladna uz o dve hodiny ci aj skvor.ale uz sa snazim jej skvor nedat aby naraz stiahla zase 120 aby sa napapala.dakujem za odpovede.