icon

Pôrod v decembri 2011

chirabell
30. mar 2011

Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.

shura
12. apr 2011

ahojte. tak sa k vam pridavam. ja som po IUI, ktoré bolo 14.3. takze by som mala byt 6tt +2. termin by mal byt 4.12. vitaminy neberiem, ale mam nasadeny utrogestan, nakolko mam PCO.

zuzika251
13. apr 2011

krásne ránko žienky... no nás tu teda pribúda!!! 😵 k tej postave, pri synovi som pribrala 16 kg, dlho som však kojila, tak kilá išli dole samé. no ale odvtedy mám trošku iný vek, tak som zvedavá, ako to bude teraz 😖 zatiaľ nemám vôbec žiadnu ťažobu alebo čosi podobné, uvidím teda neskôr. občas ma bruško pobolieva, no bradavky mám citlivé ako keby mi ich rezali.
ináč, ako som otehu... pred rokom som mala MA, odvtedy sa nám nedarilo, tak som sa naštvala a išla do centra repr., tam nám urobili všetky vyšetrenia a mala som čakať na mrchatú, aby ma mohli začať stimulovať... no a mrchatá neprišlaaaaa 😀 😀 😀 😀

atima
13. apr 2011

baby ktore ste v piatom tt tu pišete že bolo vidno len bublinku, no ja by som mala byť tiež v takom týždni ale ja som už mala akciu srdiečka ...... žeby som bola v inom týždni? Neviete kedy je vidno srdiečko? Podla poslednej menštrucacie to neviem určiť naposledy som ju mala v januári 😒

atima
13. apr 2011

@zuzika251 plati že vtedy sa to stane ked to najmenej čakaš, aj ja som mala pred rokom MA asi v takom čase ☹

zuzika251
13. apr 2011

@atima veru, presne takto to býva... my sme mali už komplet všetky vyšetrenia spravené, že ideme podstúpiť IUI... 😉 ja som v 5 tt. a čo som študovala, tak tak v 6 tt už môže byť vidno akciu srdiečka... takže si podľa mňa vo vyššom tt. a akú mal veľkosť vačok?

atima
13. apr 2011

@zuzika251 veľkosť vačku neviem akosi mi nenapadlo sa opytať na to

zuzika251
13. apr 2011

@atima a fotku ti zrejme nedali, že? 😒

chirabell
autor
13. apr 2011

Dobre rank zienky

@komisakpd a to si 5+1 je podla utz alebo podla poslednej MS? Ak podla utz, tak tvoje babo je o den mladsie ako moje 😀 mile No a k vytokom, po vag.sone som nemala ziaden iny, stale mam rovnaky taky biely husty, je to vraj v poriadku pokial nema inu farbu a nesmrdi, ze je to ochrana pred zanesenim infekcii.

@zuzika251 no ja v podstate citim len podbrusko, trochu krize (ale to moze byt aj ze ma ofuklo) a prsia mam citlive a naliate. Som viac unavena, skor sa zadycham, ale inak pohoda. Co sa chuti tyka, tak mam skor nechut, nic mi nejde na chut, tak sa ani neprezieram, milovanu cokoladu si ani nespomeniem a celkovo ak nejaka chut, tak na zeleninu, uhorky, redkovka a tak, taka chlebikova cerstva. Grckali sme len raz, inak len zaludok na vode ak zjem nieco tazsie alebo som unavenejsia ze viac beham. Takze celkom pohoda by som povedala 🙂

@atima podla knihy od doc.antonina parizka srdiecko zacina svoju cinnosti okolo 23dna zivota plodu, to je 3+2 zivot plodu, plus 2tt co pridavaju lekari podla 28dnovych cyklov, cize ciste teoreticky mi to vychadza na 5+2 ze uz by mohlo byt srdiecko, tak ked si v 6tt na konci, je tam ta sanca...ak na zaciatku, skor nie. alebo potom si vo vyssom tyzdni, ale podla velkosti plodu neskor sa to da urcit, neviem ci aj podla velkosti gestacneho vacku, lebo baby co su to +-2-3 dni odomna maju vacsie aj ked su kratsie tehu ako ja, tak neviem, ci moje mimi je take mela elabo ich velke alebo je niekde chyba, ale radsej nad tym nerozmyslam... Ono je to aj dost indivudualne s tym srdieckom, co som tu na MK citala v inych debatach na tuto temu, tak mnohym az v 7tt bolo vidiet cinnost srdiecka.

sny
13. apr 2011

@mariana7537 Ahoj,a ty vieš kedy si mala ovulku?Ja mám ten dátum len tak pre info,ešte to nie je presné,ale mm má vtedy narodky,aj starká a ja meniny,tak sa mi zdal taký magický 🙂

sny
13. apr 2011

Ahojte maminy,ani vám nebýva zle?Ja v pohode,len ma nafukuje a mám citlivejšie prsia,ale inak ani neviem,že som tehu.Ani pri prvom mi nič nebolo,tak hádam bude dobré aj teraz 🙂 A pijete niektorá aj kávu počas tehu?

zuzika251
13. apr 2011

@chirabell tak to máte všetky omnoho väčšie príznaky ako ja... keby som nevedela, že som tehu, tak mi to tak ani nepríde ☹

nkaps
13. apr 2011

Ahojte spolubojovníčky

@chirabell
@mandm
@vierka0
@luppita
@jana776
@adetka
@lauri 
@kormelia11 
@atima 
@nemko
@tutulienka
@sis12
@gloria9
@erin365 
@solinkarka 
@jania023
@andu1
@lucia8688
@jenis 
@vika34
@komisakpd
@aquila4 
@mariana7537 
@erika0802
@wieruss
@deni26
@lenik_28
@luly3
@snehovavlocka
@nadenka8
@lenka1803
@majka_3 
@jankaham
@xclusive
@zabka1124
@slavenas
@usjak
@betina1984
@anjelicek26
@ashley622
@zuzika251
@murinka
@gitarka
@mikisa27
@shura
@sny

dúfam, že Vás tu mám všetky. Kliknite si na dole uvedenú stránku ak chcete vedieť pohlavie Vášho dieťatka a aký máte na to názor. Díky 🙂

http://www.testpohlavia.sk/podrobnosti.html

ja by som si to asi objednala 🙂

mandm
13. apr 2011

ahoj zienky, chodite aj do prace? moj mm mi povedal, ze by bol radsej keby som ostala doma ale ja neviem ci by to bolo lepsie. Snazim sa davat si pozor ale aj tak mam chrobaka v hlave 😖

komisakpd
13. apr 2011

@chirabell ahoj to je tt podla PM podla UZT je trochu mladsie...a mne dal dyn pre istotu ten gymazol...jednorazovka...kus sa obavam ale ked to predpisal dr.. tak...vcera som mala ku s do ruzova ale to bude asi zo sona...pri synovi som mala normalne tmavohnedy vytok az krvavy...a ja som uz aj teraz na Pnke na rizikovom...

sny
13. apr 2011

@nkaps ahoj,no ja neviem,ja by som za to peniaze nedala asi,radšej si zaplatiť 3D sono,tam ti to pekne zistia tiež 🙂

wieruss
13. apr 2011

@nkaps ahojkaj, vyzera to hodne zaujimavo a moze byt na tom nieco pravdy... minule som citala ze tusim v Egypte to robili tiez podla mocu s tym, ze polievali nejake 2 semienka 😀 😀 takze je mozne, ze je to tak, ale ta cena sa mi zda dost vysoka ... 😠 co myslis ? 😉

nkaps
13. apr 2011

@sny a na 3D utrazvuku by si dala 70 euro??? ja som dala 🙂
@wieruss no mne sa zdá celkom prijatelná, ale ja im nejdem robiť reklamu je to na každom či to chce vyskúšať a či má na to peniaze, moja mama to náhodou vygoooglila tak som sa o to s Vami chcela podeliť 🙂

sny
13. apr 2011

@nkaps No u nás to stojí iba 20eur+za kadžú foto je 5eur,takže neviem,trvá to vyše hodiny a zistia sa tam aj iné veci,poruchy a vady,ak by náhodou boli.Keby to nebolo tak drahé,tak určite to kúpim aj ja,ale tá cena je fakt prehnaná... 😝 A na to 3D podľa mňa ide väčšina aj tak

nkaps
13. apr 2011

@sny veď ja s tebou súhlasím ale ja by som si to spravila a aj na 3D by som išla 🙂

sny
13. apr 2011

@nkaps Vyskúšaj a daj nám potom referencie 😀 A nie aby si sa po pôrode prekvapila 😀 😀 😀 Ja som žial optimista,uverím,keď uvidím na živo 🙂

komisakpd
13. apr 2011

a ja sa necham prekvapit 😉

sny
13. apr 2011

@komisakpd Jej,a to vydržíš?Ja som bola tak pri malej...dlho sa nám nechcela ukázať a tak sme kašlali na to,že to už vedieť nechceme....no a v 34tt doky,že už vie,čo to je...Tak som si to predsa nechala povedať,horela som nedočkavosťou,ale do 34tt som nevedela vôbec 😀

nkaps
13. apr 2011

@sny veď na 3D sa to buď potrvdí alebo vyvráti 🙂

zuzika251
13. apr 2011

@mandm ja chodím stále do práce, ale nemám vôbec stresovú prácu, takže nevidím dôvod, prečo by som nechodila... uvidíme časom, ale neplánujem ísť na PN....
@nkaps
@sny
@komisakpd o tom teste viem, len ktovie, či je spoľahlivý... istota je to 3D alebo 4D sono... ja som pri synovi nechcela vedieť, čo to bude, nechala som sa prekvapiť, ale tentokrát som rozhodnutá, že chcem vedieť... 😉

chirabell
autor
13. apr 2011

@zuzika251 no ono to asi zalezi aj od veku, ci je tehu prve alebo nie, od stavby tela, zdravotneho stavu a tak...ved to su hormony, kazda to mame ine 🙂

@mandm ja som zivnostnicka a pre par mesiacmi som sa prestahovala skoro cez cele slovensko, takze pracujem z domu a v podstate len ciastocne, lebo treba novu klientelu vybudovat, tak len tak zlahka zatial, Mne moj muz tiez povedal, ze by bol rad, keby som bola doma v klude, resp. keby som neriesila pracu, ale sustredila sa na rodinku nie len teraz, ale aj potom, lebo chceme viac deticiek ako jedno, ak nam bude dopriate. Tak ono to zalezi vzdy od financnej situacie, ak si to mozete dovolit a nebudes sa nudit, ostan doma...ale ak si to nemozete dovolit, aspon to povedz v praci, ze by ta trochu setrili, resp. zohladnili ze mozno ak je zle odides skor atd.

usjak
13. apr 2011

@atima
@chirabell k tomu srdiecku by som asi tolko, ze myslim ze zavisi aj ad citlivosti ultrazvuku, ja som bola 6+2tt a uz bolo vidno akciu

chirabell
autor
13. apr 2011

@komisakpd aj mne vysiel podla utz mladsie o 3 dni...hm..je to zvlastne, lebo mam o den kratsi cyklus ako sa pocita, ale mozno sa mi ovulka posunula...ked nad tym tak rozmyslam...

chirabell
autor
13. apr 2011

@usjak no ale ved 6+2 to je uz prebiehajuci 7tt tak je to ako ma byt 🙂

usjak
13. apr 2011

@aquila4 som rada ze si sa rozhodla tak ako si sa rozhodla, drzim palceky, uvidis, zvladnete to! A v 4tt to je este asi skoro aby bolo vidno malinke, ale neviem ti vysvetlit preco. napr. moj doktor zvykne objednat na prvy ultrazvuk az tak v 6tom tyzdni cca. Tak budes musiet este chvilku vydrzat, ale krv by to uz mala potvrdit.

chirabell
autor
13. apr 2011

@nkaps no k tomu predavanemu testu...neviem ako to funguje,ale ak si to niekto chce objednat, nech tak urobi teraz uvadzacej cene, lebo ked som si posledne kupovala tehu test, tak som brala ten digitalny s tyzdnami, lebo som si chcela overit ci narasta hcg a ci ukaze dobre tyzdne, tak mi lekarnik ponukal aj toto, ze maju len jedno zatial, na skusku ci to vobec predaju a predajna cena v lekarni bola okolo 50 eur, tak som sa len zasmiala, ci si mysli, ze kradnem...ale smiali sa aj oni s kolegom, lebo im to pride tiez divne...v tejto cene co je na webe by som to mozno skusila. Mna sice snimok stoji 7 eur u gyndosa, ale na druhu stranu, niekedz je babatko tak otocene, ze az do porodu nevidis pohlavie.
No trochu mi je zahadou ako z mocu moze zistit pohlavie...