icon

Pôrod v decembri 2011

chirabell
30. mar 2011

Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.

swanqueen
27. sep 2011

@wieruss ahaaa, vidis, to ma nenapadlo. a moze byt, lebo ja s tymto mavam problem. a teraz po novom neviem ci mi nezacina zlata zila 😒 bomba

wieruss
27. sep 2011

@swanqueen nooo, tiez si s tym obcas "uzivam" preto ma to napadlo 😅 😀 ufff zlata zila ? to je az tak zle ? to ma mrzi ... ja si zas necitim prsty na rukach a ruky mam opuchnute ako zapasnik az po lakte .... ale ved uz len dva mesiace a drobci vylezu a bude faaaaaaaaajn ... na vsetko sa zabudne 😵

swanqueen
27. sep 2011

@wieruss no nie som si ista ci to moze byt zlata zila,ale zvyknem mat taky pocit tlaku na stolicu a pritom na zachode nic. a vysedavam tam aj 6x denne. 😠 ja mam pocit ze mne mala tlaci aj na zadok, neviem ci je to mozne.. sak toto, ze uz len dva mesiace. v pase mam len 90 centi,ale fučim ako slonik 🙂

wieruss
27. sep 2011

@swanqueen a mas zapchu ? Lebo ak nie, tak to moze len napr. mala tlacit ako hovoris... 😉 a mozne je vsetko, co sa tyka tehotenstva som presvedcena ze vsetko je v nom mozne 😀 😀 a to mas pekne, ze len 90 cm ... este stale stihlucka 😉

swanqueen
27. sep 2011

@wieruss praveze nemam zapchu, ale skor naopak, ja aj 5x denne chodim na wc. cize asi to bude fakt skor to ze mi tam mala tlaci. ale je to fakt neprijemne! ja ked spim mi tlaci aj na mocovy mechur, vnoci chodim na wc viackrat a ledva dojdem.
ked pozeram tvoje fotky tak ty si tiez stihlucka, ci to len na fotke tak vyzera? 🙂 mne sa to brucho taha dopredu, vobec nie do sirky. ja spredu ani nevyzeram ako tehu 🙂

wieruss
27. sep 2011

@swanqueen tak to hej, mala ti potom dobre tlaci ... a ako ju mas otocenu ? hlavickou dole ? lebo mna niekedy drobec sice stuchne do mechura ale nastastie len trosku, lebo je stale priecne takze netlaci 🙂 a no stihla ako stihla, nie som sice slon ale uz mam od stihlej daleko 😅 cez brusko mam 96-98 podla toho ci som bola na wc alebo nie ... a maly je skor v bokoch ulozeny, ale ja ich mam sirsie takze tiez to neni zpredu alebo zozadu moc vidno 🙂

cecil36
27. sep 2011

Baby chcem sa spytat, mavate take silne tlaky na mocovy mechur? Mne sa to stava, ale az tak, ze mam pocit, ze ma roztrhne na polovicu a k tomu este aj sa pocuram. Idem na wc a tri kvapky mocu. Nic viac. Je toto normalne? Pri starsej dcere som nic take nemala 😠

swanqueen
27. sep 2011

@wieruss no moja je hlavickou dole. ale ked spim tak sa pootaca vseliako mozne a ked sa rano zobudim tak moje brucho ma fakt vseliake tvary, kazde rano sa z toho smejem, tu hrca, tam hrca 🙂 ale ked sa postavim tak uz sa narovna naspat. v piatok idem na poradnu, tak sa dozvieme, ci sa nic nezmenilo. pozeram ze uz ste vybrali meno, po ockovi? 🙂

wieruss
27. sep 2011

@swanqueen tie hrce poznaaaam 😀 ja ich mam na bokoch vecsinou, ked sa maly snazi prekopat pod rebro alebo niekam dozadu sa ryje . Jej ty mas uz piatok poradnu, ja az buduci utorok, ale tak uz to vydrzim, uz to nejak zvladnem hadam a bude klud ... ja tiez dufam, ze sa nic nezmenilo a pipik nam neodpadol 😀 a ano, po ockovi 🙂 mne sa ten zvyk paci, ze sa vola syncek po ocovi - u nas v rodine je taka tradicia uz strasne dlho, tak som na to nahovorila aj mm . Vy este nemate meno ?

nikibeluci
27. sep 2011

ahojte babenky 🙂 ja mam termin na 17.dec. ale neviem ci vydrzime do vtedy 😝 uz par dni mi velmy tlaci na rebra na pravej strany ale uz teraz velmy ma to boliiiiiii 🤐 ma niekto tiez nieco take????drzte sa 😀

swanqueen
27. sep 2011

@wieruss ja som tiez mala ist az v utorok,ale rozhodla som sa uz od piatku ist na PN a doktor povedal ze nech pridem ked budem potrebovat PN, tak rovno aj poradnu urobime. ako casto mas poradne? uz by mali byt teraz castejsie nie? zajtra ideme na 3D na prietoky, tak dufam ze dostaneme aj fotocku 🙂 ja tiez dufam, ze nam ziaden pipik nepribudol, lebo kazdy tipuje na chlapca podla toho ako vyzeram. vybrali sme meno, resp. priatel vybral hned ako sme sa dozvedeli ze to bude babula a ja som rezignovala,lebo jemu sa paci, takze bude Simona 🙂

wieruss
27. sep 2011

@swanqueen ides na PN ? mozem sa opytat ako ti to potom vyjde s platom ? Lebo ja sa fest obavam toho, ze nebudu korunky a bude problem 😖 No a poradne som mala zatial myslim kazdy mesiac , teraz utorok (o tyzden) budem mat aj 2.sono velke, tak som zvedava, ze aky je drobec velky uz ... A potom by som uz mala zacat chodit myslim kazde 2 tyzdne ... Simka je nahodou pekne, my mame v zalohe (keby odpadol pipik) este Dorotku, ale tak snad to nebude ten pripad 😀
@nikibeluci ahojkaj .. mne sa drobec pravidelne snazit zaryt pod rebra na pravej strane, tiez nic moc to nie je ... ale skus ho normalne zatlacit, uz ked ta to boli tak ho stuchni... moj sa vecsinou urazi a potom sa tam puci na druhej strane 😀

nikibeluci
27. sep 2011

hehe no skusim dakujem 😲 uz som nevedela ze co mam robit oaaaaaaaaaa 😕

swanqueen
27. sep 2011

@wieruss no ja si platim popri tom aj DNP, cize mne bude PN chodit aj od zamestnavatela aj z DNP. a na PN budem len tych 24 dni, lebo na matersku nastupujem 24.10. mne v socialnej radili uz davno ist na PN, lebo mi vyjde vyssia ako mam plat, vdaka tomu DNP, ale nechcelo sa mi byt doma.

wieruss
27. sep 2011

@swanqueen no ked ti vyjde DNP uz na pn-ku tak neni o com... ja som rada, ze mi vyjde na matersku, takze dufam ze sef bude aspon raz chapavy 🙂 a ked ti je dobre tak nemas jasne preco byt obmedzovana PN doma... aj kvoli vychadzkam a vsetko 😉
@nikibeluci no mna to tiez nenapadlo len tak, ale proste ked sa uz moc ryl, tak som ho stuchla a zistila som, ze to funguje 🙂 alebo si skus potancovat vtedy take pomale kruzive pohyby panvou ako brusne tance to ho tiez trochu presunie

swanqueen
27. sep 2011

@wieruss vyjde mi ale z minima tusim, ja sa do toho vobec nerozumiem, vsetko sa pytam sesterky,lebo ona robila v socialnej, takze vsetko mi ona radi. ja prd do toho rozumiem 🙂

flowerfairy
27. sep 2011

@cecil36 Ja som toto mala pri prvom, hroza, chodila som na wc kazdych 5 minut a nic. Hlavicku mal tam, kde by mal byt mechur, takze na mechur uz nebolo miesta, nieto este na nejaky moc v nom 😀 Teraz to nie je take zle, lebo je zatial nozickami nadol, ale zato mi do mechura obcas celkom slusne kope 🙂 Je to normalne. Skus. ako tu radili baby trosku jemne potancovat, mozno sa trosku presunie.

flowerfairy
27. sep 2011

Ozaj, spominali ste tu zapchu, mate s tym niekto problem? Ja teda riadny, este beriem aj dva druhy zeleza, to tiez k tomu prispieva. Nemate nejaky recept, co s tym? Mne nepomaha ani jest hlava nehlava 😀

sisaha
27. sep 2011

@flowerfairy nechaj si predpisat duphalac, alebo si kup v lekarni lactecon (to je slabšia odnož duphalacu). Zmakci ti to stolicu, nie je to navykove. ja som to tiez uzivala a stolica sa zlepsila. 🙂

cecil36
27. sep 2011

@flowerfairy dik som sa zlakla, ze co to ma byt s tym curanim. Inak Ja mam tiez zapchu zo zeleza, predtym som to nemala. beriem sorbifer. Mne pomahaju glycerinove cipky 😉

dualcore
27. sep 2011

@simi251 tazko povedat.mna moj maly potrapil dost 🙂

nikibeluci
27. sep 2011

@wieruss dakujem ale uz nic nepomaha mi ja neviem uzasi tyzden trapim sa a je to len horsie 😝

nikita308
28. sep 2011

@flowerfairy a aké berieš železo? Ja užívam Tardyferon Fol, je to kombinácia spolu s kys. listovou a vôbec nemám problém ísť na WC čo som bola prekvapená... 😨 práveže chodím pravidelne...

dulkagabulka
28. sep 2011

ako doplnok železa u tehotnej doporučujem pripravok Betavital 🙂 ..bezkonkurenčny na trhu..

flowerfairy
28. sep 2011

Dakujem dievcata, zatial by som si nerada davala dalsie lieky este aj na toto, dufala som, ze to pojde nejako prirodzene 🙂
@nikita308 Beriem Aktiferin tabletky a Maltofer sirup a Acidofolan, to je tiez s kyselinou listovou. Na buduci tyzden idem na hematologiu, tak sa opytam na ten Tardyferon aj Betavital, co pise @dulkagabulka.
Pri prvom tehotenstve som tiez brala Aktiferin a nemala som problem, ale vtedy bolo vsetko nejake ine, jednoduchsie. Nejako to uz musime vydrzat, ved je to uz len 82 dni 🙂 Jupiiii! 😀

nikita308
28. sep 2011

@flowerfairy Ja som tiež v prvom tehu brala nejaké železo, ale už si nepamätám názov, lebo to bolo ešte v minulom storočí... 😀 😀 😀 ale vtedy taký výber nebol ako je teraz... a to som mala bohovské problémy so zápchou... no veď sa to už pomaly blíži a mňa začína chytať panika... keď to tu všetko čítam ako sa baby chystajú, ako perú a ja zatiaľ nič... do pôrodnice pre seba mám jedine nočnú košeľu... ☹

julinkaaa11
28. sep 2011

@flowerfairy mne dr. kazala pocas celeho tehu brat aj probiotika - beriem biopron 9 premium- a fakt nemam problem a zelezo som brala najskor tardyferon fol a teraz maltofer fol... 🙂

minuska8882
29. sep 2011

fúúú baby tak ja sa cítim čim ďalej tým väčšia... ako taká veleryba... a to mám ešte 12 týždňov... čo budem robiť za mesiac? 😅

sophy
29. sep 2011

dievcata - tehulky z BA, pripadne okolia - v pondelok 3.10. bude v nasom Materskom centre Podunajske Biskupice, Latoricka 4 stretnutie s dulou a certifikovanou laktacnou poradkynou o 16:00 ako zaciatok Kurzu pripravy na porod, dojcenie a rodicovstvo, kurz sa budeme snazit robit co najviac individualne, aby sa kazda mamicka dozvedela informacie, ktore ju zaujimaju
😉

flowerfairy
29. sep 2011

@nikita308 Jeeej, vcera som ti odpisovala a nikde to nie je. No to je jedno, kazdopadne sa nestresuj, este mame cas aj na pranie aj na vsetko. Ja sa chystam prat az tak o meisac, nech to nestoji v skrini. A ani tu nocnu koselu nemam, budem musiet daco pozriet 😀

@julinkaaa11 Dakujem opytam sa aj na to 🙂