icon

Pôrod v decembri 2011

chirabell
30. mar 2011

Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.

alenka600
25. okt 2011

@martina28p Klobuk dolu ako si to zvladla podla toho co pises, fakt! Naozaj ma povzbudzuju vsetky taketo prispevky - ze to ide a da sa to zvladnut a dokoncat este aj uzit si to. V podstate jedina mamicka, s ktorou mam osobnu skusenost je moja sestra, no a to sme este vsetci kompletne cela rodina byvali v jednom meste, takze bolo prirodzene, ze bol stale u nej niekto nasackovany a pomahal. Dokonca sa mi zdalo, ze pre nu to bolo OK, ale svagrovi to moc nevonalo, ze by si svoje dieta rad uzil sam a nie s rodinou na krku.

lucylla
25. okt 2011

@batina vitaj, krasny datum na porod 😀

lucylla
25. okt 2011

@votaress ahoj, ja som tiez z petrzalky, byvam nedaleko incheby, takze urcite nieco v blizkosti nasej ulice, aby som mohla prejst za chvilku aj na peso....Ja som chodila od malicka na zaporozsku, su tam dve fajn doktorky detske, takze tam dam asi aj maleho a mam to 5 min pesi...., aj ked moj drahy, by chcel aby som dala na fedinku, ze je tam super pediatricka tiez, len to uz mam dalej a busom sa mi trepat nechce, ked vidim tych ohladuplnych ludi 😢

alenka600
25. okt 2011

@dazdovka Je to zaujimave, ze racionalne uvazujuce osoby stracaju mnoho krat sudnost 🙂 Teraz myslim to, co sme si pisali o tych pohyboch - ako ja som sa nastavila na to, ze nic to, nevadi ked budu slabe, alebo ich bude malo a zacala som panikarit ked bola mala prilis aktivna. A Ty ako si pisala tiez o "sebapozorovani" 🙂))) Ked som zacala manzelovi hovorit o tom, ze ako moze dieta byt priskrtene pupocnou snurou atd (a teraz si neutahujem z toho, lebo sa to moze stat a je to hrozna tragedia - ja som mu jednoducho chcela vysvetlit dovod mojich obav), tak mi povedal, ze ano a tak isto u nas v zahrade moze pristat ufo a nase dieta uniest - tym chcel povedat, ze su veci, ktore clovek ovplyvnit moze a mal by a v tom pripade je to nasa zodpovednost a pototm su take pripady, ktore ked sa clovek rozkraja, tak s tym nic neurobi a ked mam meditovat nad tym, ci je pupocna snura v bruchu spravne, tak to naozaj nikomu nepomoze, len to mna vystresuje 🙂 Ale mozno prave v tych dnoch divokeho kopania dcera menila polohu, lebo prvy raz ma aj kopla pod rebra, pred tym stale len nizsie - do brucha.

votaress
25. okt 2011

@lucylla Áhoj dakujem za radu. Myslis teda to stredisko pri lekarni? No to mam cez cestu, to by bolo super keby tam bol dobry pediater mala by som to naskok 🙂 Ale aby bol malicky v dobrych rukach tak som ochotna aj cestovat...

lucylla
25. okt 2011

@votaress nie je za co 🙂 , len meno tej doktorky neviem...., to male stredisko oproti prokofievovej skole, inak tam som chodila celu zakladku 😀 ...No ved jasne, to by som aj ja prezila tu cestu, keby som nemala schopnu doktorku na blizku, a ono to je tiez sto ludi, sto chuti, aj s doktormi, tak hadam som poradila dobre... 🙂

mgk111
25. okt 2011

@alenka600 uskrtenie dietata v brusku pupocnou snurou je mytus - ono dietatko nedycha po cely cas v brusku, takze pupocna snura je dolezita aby sa mu dostavalo zivin ale nie na dychanie... cize ani ked ho vytlacis a bude mat omotanu snuru okolo krku, este to nic neznaci - az ked sa prvykrat nadychne na vzduchu a vtedy uz lekari pupocnik urcite odstrihnu tak neboj, ze by sa udusilo babo v brusku - to nie je realne kedze babo v brusku nedycha tak ako si my predstavujeme 😉

alenka600
25. okt 2011

@mgk111 🙂 treba mysliet pozitivne a verim, ze to tak aj bude 🙂
Neviem uz v ktorej diskusnej teme to bolo ale nedavno tu jedna mamicka 2x pisala, ze teraz niekedy jej nejaka blizka znama prisla o dieta presne takto, takze neviem, netusim.....kazdopadne na paranoju mi to postacilo 🙂))

alenka600
25. okt 2011

Inac baby ja som si AJ dnes nasla vyhovorku preco nemusim ist na prechadzku ☹ To je hrozne uplne, rano mam velke plany a poobede sa stracaju v nedohladne. Dnes som totiz strasne vela musela kvoli niecomu behat po dome, takze v priebehu 30minut som minimalne 10x vysla hore schodmi a 10x dole schodmi + teraz malujem postielku na zahrade (cupnut, postavit sa, cupnut, postavit sa...). Tak dufam, ze mam na dnes ospravedlnenku z prechadzky 🙂
A ako pise @wieruss - ak uz sa dokopem von, tak mozem ist aj 2 hodiny bez problemov, ale rychla chodza ma odrovna okamzite. Takze @dazdovka, klobuk dolu 🙂 si dobra!!!

batina
25. okt 2011

@bibes ajooj ;) tak to je super, ja si skor myslim, ze mala sa narodi skor ako 24. co by bolo fajn, chcela by som byt na stedry den doma ;)

batina
25. okt 2011

@lucylla .. dakujem ;) ..ako som uz spominala, myslim, ze to ale bude asi o nieco skor ;)

dazdovka
25. okt 2011

@alenka600 ha ha, lenze ja som este ani nezacala s rychlou chodzou, zatial je to len predsavzatie do nasledujucich dni 😵 a dnes leje cely den, chodza asi iba vecer na 20minut spacirka do cajovne... Dnes som bola na sono, vsetko je ok, len neviem nakolko mam mojmu doktorovi verit, on ani minule nezbadal ze mam krcek skrateny na 1cm a otvoreny na volny prst (zistili mi to v nemocnici, ked som tam sla kvoli podozreniu na unik plodovej vody), teraz zas, pisal cervix 3cm a to ho ani neskusil nahmatat...
Co sa tyka toho udusenia pupocnou snurou, je to realne, nie ako si mysli @mgk111 nie je to mytus, dietatko prijma cez pupocnu snuru kyslik, bez privodu ktoreho sa udusi - nie v zmysle zastavy dychania, ale v zmysle nedostatku kyslika pre bunky. Ak sa pupocna snura na jednom mieste dvakrat skruti, prestane cez nu prudit krv a dietatko umrie. Je to velmi zriedkave, ale stava sa to, nikto to neovplyvni. Jednej babe z nasej ulice sa to stalo tyzden pred terminom porodu, porodila iba mrtve babatko.

swanqueen
25. okt 2011

baby, kolko vazia vase babatka na zaciatku 35tt?

veronicka1901
25. okt 2011

Dievacata, do coho si balite veci do porodnice? U mna to vyzera zatial na riadny kufor. Len tie nepremokave podlozky a plienky pre mimi zaberaju riadne vela miesta.
Swanqueen, rada by som ti odpovedala, ale posledne sono som mala v 30. tyzdni a to sme vazili 1760 gramov 🙂.

alenka600
25. okt 2011

@swanqueen http://www.tehotenstvo.academy.sk/index.php
skus si napr. sem nahodit svoje datumy a vyhodi ti to nejaky rozptyl od - do, ten rozptyl je relativne velky, tak tazko povedat- deti rastu rozne. Ja mam brucho relativne male a babo zatial tiez, moj lekar tvrdi, ze porod bude az v polovici januara. Neviem, mozno bude skor a bude male babo.

simi251
25. okt 2011

@alenka600 Ahoj. Co sa tyka toho prasku na pranie, skusila som ten CHAT Bebe. urcite vies ktory. A este k tomu vsade v casopisoch alebo v tych balickoch pre buduce mamicky su kupony na zlavu. Avivaz som uz potom nedavala. tento gel sa mi zda celkom fajn, nevonia prenikavo a jasne ze pradlo nie je az take makke ako s avivazom ale je makksie ako s normalnym praskom. Myslim si ze tento CHAT je to iste co na SK je Persil. Lebo to co sa tu vo FR vola Persil, to je uplne iny prasok. Menej kvalitny.

A na ten kurz chodis teda? Ja este nie. A ani neviem ci budem. Vcera som si bola obzriet jednu z klinik. Super pristup k mamickam, vsetko je tu dovolene. Navstevy kedykolvek. Otecko moze spavat s nami na izbe keby chcel. SKIN to SKIN az 2 hodiny, kupel az na druhy den. Proste vo vsetkom su ustretovi. Takze asi sa rozhodnem pre tuto kliniku nakoniec. Lebo este 13.10. som bola aj na druhej klinike, kde ale iba kecali a neukazali nam izby. Ze az 26.novembra. Trosku neskoro podla mna. No a vcera na tejto nam este aj porodne saly ukazali. Jedinu nevyhodu vidim v tom, ze su tam male izbicky. Budem preto silno rozmyslat nad jednolozkovou ale ta je za 63 Eur na noc. Tak neviem.

A ty ako? Uz si bola pozriet?

alenka600
25. okt 2011

@simi251 Joj ani nespominaj :( Jasne ze som nikde nebola a preto som chcela aj od ostatnych pocut, ze ani oni nechodia 🙂
Co sa vyberu nemocnice tyka tam nemam vela otazok, okolo nas su tri velke, jedna z nich je uplne uplne hrozna, desne ratingy ma, druha je v celkovom hodnoteni dobra, ale pojdem do tej tretej, ktora ma priserny rating na vsetkych oddeleniach, jedine maternity je siroko daleko vsetkymi len ospevovana. Zistovala som si tu u zien naokolo a vsetky jednoznacne odporucili tuto. Takze idem tam a co mi ponuknu, tak to zoberiem - ci uz to bude typ izby, alebo porodu. Ale ich web vyzera zaujimavo, pisu co vsetko mamicka moze mat, kupel, relax, taku a onaku porodnu polohu atd. To s tym oteckom a cenou izby ma zaujima, len musim motivovat otecka, aby to isiel so mnou kuknut.
Na prvom (a zatial poslednom )stretnuti so sage femme mi neukazali nic aj ked mali a ani mi nic mudre nepovedali, len mi ponukali co si mozem kupit, tak preto zatial nie som velmi motivovana k tej priprave :(
Ale v piatok mam termin u lekara, tak ten mi asi riadne vstupi do svdomia, ze nechodim na pripravu:(

Dobre ze pises o tom prassku, ja uz som bola pozerat v dvoch obchodoch a nic mi tak nejak neudrelo do oci ako vyslovene pre deti, preto som sa pytala. A veru nazov CHAT vo mne vzbudzoval vselijake myslienky, ale doveru urcite nie. Takze o to lepsie, ze ho spominas, poviem Ti v zivote by mi nenapadlo kupit prasok co sa vola takto 🙂

U lekara stale dostanem (resp. si zoberiem, hm hm🙂 taku tasticku plnu prospektov, tie okamzite idu do kosa a vyberiem si len reklamne predmety - uz mam tri nalepky "bebe au bord", jeden krem proti striam a minule tam bol prasok ECOVER - poznas ho? to bude asi nieco turbo bio eko za vela vela eur?

Inac uvidm aku palku mi zahlasia za jednolozkovu izbu, ak by to bolo znesitelne (ta cena myslim) ja by som dala prednost tomu, lebo si neviem predstavit parler francais cely den so spoluleziacou, ale mozno by sa mi to prave zislo 🙂

swanqueen
25. okt 2011

@alenka600 viem aky je rozptyl, ale som chcela vediet ako ste na tom vy. my sme dnes 34tt+1 a dnes sme mali 2250g a ja sa vytesujem, ze aka krasna vaha. tiez mam male brusko, ale este 6tt predo mnou 🙂

alenka600
25. okt 2011

@swanqueen Jaj aha, tak sorry 🙂 Tym padom neodpoviem, ja som este len v 32tyzdni plus minus. Ale veru 2250 uz je pekny vykon 🙂 Inac ja stale cakam kedy my - s malymi bruchami - zacneme rast a dobehneme ostatne mamicky (mozno sa tak stane a mozno nie 🙂 Ja uz mam pocit, ze mam brucho napnute na prasknutie, ale ono este neprasklo a naopak rastie a rastie.....

swanqueen
25. okt 2011

@alenka600 ja tiez mam pocit ze je uz na prasknutie ale v podstate je male, nechapem kde je tam to babo poskladane 🙂 ale to vobec nie je o velkosti brucha. poznam take co mali brucho ako tank a dietatko nemalo ani 3kg. takze to neriesim, hlavne nech babo rastie tak ako ma a budem spokojna 🙂

simi251
25. okt 2011

@alenka600 Ja som u lekarky dostala len raz tasticku a bolo v nej okrem casopisov a letakov aj BIO bavlnene body zn.C&A. A to mi dala sekretarka takze nehrozi vziat ich viac. Ale vies kde si zajdi? Do obchodu AUBERT tam si pytaj la trousse cadeau pour les futures mamans. Dostala som v nej normalne CHICCO flasku a ponozticky. Inak taketo balicky maju k dispozicii aj LeClerc, Carrefour, Auchan. Ale musis mat zakaznicke karty.
Ten CHAT je asi druhy naj po ARIELy tu vo FR. Potom este Skip a Dash su OK. Ono to aj na cenach vidno. A detske prachy tu maju mozno 3 az 4 ale nehladaj ich medzi normalnymi praskami. Mozu byt niekde bokom polozene pokope. Ale pamatam si ze pri prvom dietatku som pouzivala Persil Sensitive slovensky aj SilanSensitive. A nikdy nebol problem.
Ak mas mutuelle tak ti mozno uhradia aj individualnu izbu. Over si to tam kde si platis to zdravotne poistenie. A za ten pripravny kurz sa vobec netrap. Oni ti aj tak tie porodne asistentky budu hovorit co mas robit a co sa tyka starostlivosti o babatko, su tam k dispozicii puericultrices, tie detske sestry. Ja som bola v prvom tehu zapisana ale polovicu kurzu som vobec neabsolvovala, mala som mesiac nariadene lezat. A nechybalo mi to. A predstav si, ze teraz v druhom tehu vraj poskytuju len 2 seances. Aspon na tejto mojej klinike. Takze asi to nie je az take dolezite, co som pocula co rozpravala vcera sage femme. ze aby sme sa nebali, ze vsetko sa naucime ,,za jazdy,, Aj tak musis pri porode pocuvat co ti kaze sage femme. A teraz ked je internet, tak sa da vsetko o porode dozvediet z netu.

simi251
25. okt 2011

@alenka600 A co sa tyka tlmenia bolesti, aj tak musis absolvovat RDV u anesteziologa. A kojit ta naucia po porode. Takze naozaj, ten kurz nie je tu vo FR rozhodujuci. Mozno na SK ano, lebo tam v poroddnici nie je personal velmi ochotny spolupracovat. Teda cest vynimkam. Ale tu vo FR ta vsetko naucia pocas pobytu na porodnici. 🙂

alenka600
25. okt 2011

@simi251 Presne to som si myslela - mozem mat 8stretnuti so sage femme a ak sa to nesie v duchu toho prveho stretnutia, tak to by bolo len take varenie z nicoho. Vyienanie si poznatkov a starosti a neviem co. Tu sa to robi v cca 8 clennych skupinach, takze ma to vobec nelakalo. Co som si chcela zistit, zistila som si na nete. Co som nevedela zistit, to som sa opytala na MK. A aj tak mi v nemocnici budu musiet vsetko povedat.
Ano, anesteziloga budem mat teraz v 8mom mesiaci, uz mi to avizoval gynekolog, ja som bola ja u kardio, ako decko som mala nejake male problemy ale teraz vsetko OK. Fiha no a s tymi darcekovymi tastickami si ma prekvapila, super. Ja mam sice tasticky tri, ale iba s kremikmi a praskom a bla bla, ziadne oblecko. U nas su obchody - carrefour(nieco sa tam da vybrat, ale ziadna slava s detskymi drogeriovymi vecami), super U(nebola som, mam to od ruky), dia(mala lacna siet s obmedzenou ponukou), leclerc(nemaju detsku kozmetiku/drogeriu, len plienky). Ozvem sa Ti po piatku, ze co mi povie lekar 🙂

simi251
25. okt 2011

@alenka600 OKI Ozv sa. Ja idem potom v pondelok velke sono plus poradna. A anesteziolog az 1.12.

wieruss
25. okt 2011

@alenka600 ja som sa dnes prekonala a doplazila som sa predsa len na plavaren, az tak fajn , ze som isla, konecne sa mi po skoro 2 tyzdnoch plavania uvolnila chrbtica, tak sa vytesujem 🙂

@simi251 uprimne ti zavidim tu kliniku co si pisala... u nas mozno o skin to skin na dve hodky po porode akurat tak snivat ... ale tak snad aspon chvilu mi babo nechaju 😅

@swanqueen krasna vaha, babulka rastie ako z vody 😉 ja idem na poradnu buduci tyzden stredu tak potom poviem aj ja kolko vazi maly. Naposledy mal 1800g bez par drobnych a to som bola pred 3 tyzdnami teda v 33tt

swanqueen
25. okt 2011

@wieruss no my sme presne pred dvoma tyzdnami mali 1600g, takze pekne sme narastli. doktor povedal ze teraz bude najviac naberat a na konci sa to potom spomali. takze urcite budes prekvapena ako maly narastol 😉 ja sa vytesujem velmi 🙂

alenka600
25. okt 2011

@wieruss bravo k vykonu!!!! 🙂 Ja zase zahnivam doma, no ale aspon som po tych schodoch behala iks krat (sice z donutenia, no ale aspon bol pohyb)
Francuzsko ma milion chyb a niekedy je to tu na zaplakanie a vsetko sa tu dlho taha a vsade su obednajsie prestavky a mnohym ludom sa ale vobec nic nechce, ale potvrdzujem co hovori simi - v zdravotnictve su vsetci velmi velmi mili a ustretovi. Nehovorim, ze je to tu nejako strasne luxusne, ale ved ten ludsky pristup vykompenzuje to ostatne. A ked som hovorila, ze to stretnutie so sage femme (nieco ako porodna asistentka) mi nic neprinieslo - to preto, ze ja mam radsej jasne vecne strucne, dovi dopo. Ale vyzeralo to takto: objednala som sa v nemocnici na stretnutie, prisla som, ohlasila som sa na recepcii, kym som prisla k ordinacii uz ma dve porodne asistentky cakali pred dverami a mali naucene moje meno. No a potom sa na mna asi hodinu a pol usmievali a pytali sa co sa este chcem opytat a ako sa citim a ci sa mam dobre (chapes, ja som si povedala, ze nie som ani prva ani posledna tehotna, tak som si otazky nepripravila a cakala som, ze oni zacnu na mna chrlit toto tamto hento).

mgk111
25. okt 2011

@dazdovka hej ale ja som myslela ze sa niekto boji, ze ked ma dieta omotanu pupocnu snuru okolo krku, ze sa udusi - to nie, ak si ju chyti - pokruti alebo cokolvek tak je jasne, ze neprijima do telicka co by malo, ale je to najskor o nedostatku vyzivy a az nasledne o kysliku... nuz nechcem sa dohadovat, toto je priamo od odbornika gynekologickeho - ale myslite si samozrejme kazdy co chcete 😉

alenka600
25. okt 2011

@mgk111 Ale nie, ja som vdacna za kazdu reakciu, naozaj 🙂 A ako som Ti pisala - tak ci tak, racionalne argumenty v tej chvili u mna nezabrali, lebo sa moja dcera zacala cely den uplne hadzat a metat a dovtedy bola kludnucka uplne. A ja uz som si predstavovala katastroficke scenare 🙂 Ako spravna prvorodicka, co nema nic lepsie na praci ako sebapozorovanie 🙂 🙂 🙂

mgk111
26. okt 2011

@alenka600 jasne chapem - ja som bola rovnaka v prvom tehu 😉 ja som chcela len ukludnit, lebo to je v tehu najdolezitejsie - vysporiadat sa so vsetkym a psychika vie s clovek poriadne zamavat - preto pisem, nech si kazdy mysli co chce - ved nebudem pisat tehulkam hrozostrasne scenare - my sa mame tesit a nie trapit no nie? 😉