icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

janka9898
13. okt 2011

ahojte babule tak ja idem na prvu poradu 7.11 tak sa tesim
chcem sa spytat strasne ma boli zub a dala som si detsky brufen sirup len nemam od neho uz krabicu tak dufam ze babu to nejak neublizi lebo ta bolest je uz fakn neznesitelna a paralen ani nic podobne doma nemam iba ibalgin a take ale ten brufen ked je pre deti tak hadam mi raz neublizi ci??

stvura
Odpoveď bola odstránená
nena13
13. okt 2011

@cherry1981 Ved to-ked bolí je zle,ked nebolí tak zas človek nevie,či sa správne vyvíja maternica...Zle mi takmer nebýva,sem tam po prebudení tak naprázdno si zakričim do weccka a idem do práce🙂)))

janka9898
13. okt 2011

@stvura ved on uz je v poriadku teda aspon bol do teraz uz ho mam tzv. vylieceny neviem preco ma zas boli och joooj a zubar ma zoberie az z tehu knizkou bleee takze az po7.11

nena13
13. okt 2011

@stvura Vďaka za odpoveď,človek sa asi moc sleduje,ale keby ma nebolo bolelo do 7 týždna tak nepoviem,ale že ma naraz prestalo v 8 to mi je čudné,asi sa musím ukľudniť a vydržať do ďalšej kontroly.Zaujímavé je,že ked je človek po kontrole ten kľud na duši mu ostane len chvíľu a zas sa pozoruje a pochybuje....

kaekole
13. okt 2011

@cherry1981
@nena13 bolest je individuálna, niekto ju citi niekto nie. Ten tlak je citit lebo sa roztahuja stena maternice. Pokial to nie je neznesitelna bolest, je to v poriadku. Zavisi sj od toho kde mate maternicu lokalizovanu, ci vyssie alebo skor nižsie a v ktorej casti nastalo uhniezdenie. Taktiež o kolke tehotenstvo ide.

nena13
13. okt 2011

@janka9898 To Ti nezávidím,ja som mala pokoj so zubami dlho,ale teraz sa mi zdá,že ich mám nejaké citlivé,trošku ďasna pobolievajú-to tehotenstvo je fakt iný stav.Dufam,že Ti to prejde....

janka9898
13. okt 2011

@nena13 sak prave akurat ked sme chceli druhe mimi tak vravim muzovi ze idem k zubarovi ze nech mi da este zuby do poriadku a veru som mala kaz tak mi ho spravil no a teraz ako som otehu som bola na preventivke a zas dalsi kaz ach jaaaj

nena13
13. okt 2011

@kaekole Ale mna vôbec nebolí a z toho mám práve strach...Myslíš ,že to tiež môže byť ok?

kaekole
13. okt 2011

@nena13 a bola si už odvtedy na sone, ako ta to prestalo bolet? podla mna to nevadi, ked neboli.

kisasonka83
13. okt 2011

@raa2 ahoj ano zajtra idem do ordinacie,chcem si nechat odobrat krv na scrinning v prvom trimestri a objednat sa na podrobny ultrazvuk do Kosic,ten je omnoho presnejsi a kvalitnejsi nez ten co ma moj doktor,tak musim teraz cakat

kisasonka83
13. okt 2011

@kaekole no popravde ani neviem☹ doktor mi to aj hovoril,ale nejako som to prepocula,mne podla PM vypocital 10+4tt,ale ked som to pocitala ja tak to na ten 9tt aj vychadza,ale to ma doktor velmi nepocuval ked som mu to vysvetlovala,musim pockat do scriningu v prvom trimestry ten je presnejsi ako ultrazvuk co ma moj doktor ☹

kaekole
13. okt 2011

@kisasonka83 si mala posunutu ovulacia o kolko dni? držim palce, urcite to bude v poriadku.

kisasonka83
13. okt 2011

@kaekole no pocitam tak 4-5dni urcite ja som nikdy nemala pravidelny cyklus stale mi to lietalo 32-35 dakujem musim verit ze vsetko bude ok 🙂

penelopa
13. okt 2011

@stvura Presne presne a ja v triede stále utekám von,ale držím sa statočne.Lekárka ma chcela vypísať,ale nejako to dúfam doklepem.Na bebe dobré ráno už ani pozrieť nemôžem,ale zaberajú.
Joooj aj my by sme chceli chlapca.

nena13
14. okt 2011

@kaekole Práve keď som priška od gynekologičky a prestalo ma bolieť(v 7 týždni)Neviem či to môže byť ok,ale srdiečko videla,len ho zatiaľ nevidela byť,ale ževraj to bolo skoro..Tak len dúfam,že pekne rastie aj bez bolesti,ale stále mi to vrta v hlave...

stvura
Odpoveď bola odstránená
kaekole
14. okt 2011

@nena13 neboj, všetko je v poriadku urcite. Keby nieco bolo zle, tak skor citis silne bolesti. A kedy mas dalsie sono?

aamanda
14. okt 2011

ono by nam lepsie pomohlo, keby sme si to vedeli kazdy den skontrolovat ci je vsetko ok🙂

kaekole
14. okt 2011

@aamanda hej, ja som doma hovorila, že by sa mi zislo male sono. Ale inak da sa vraj pocuvat tlkot srdca, to sa da skontrolovat. Normalne s fonendoskopom.

aamanda
14. okt 2011

@kaekole aj si to skusala?funguje to?? nooo neviem ci by som to vedela rozpoznat

pifina
14. okt 2011

dievcata, netreba to prehanat s castym ultrazvukom, je to predsa len ziarenie/vlnenie, ktore nemusi vplyvat dobre na dietatko 😅 a hlavne v tych prvych tyzdnoch, kym sa vsetko vyvija 😅 budte trpezlive, nebude dlho trvat a uz vas bude okopavat z kazdej strany 😅

aamanda
14. okt 2011

ale ved vsetko v ramci srandy🙂

kaekole
14. okt 2011

@aamanda neskusala som to, ale mám v plane sa na to opýtat 🙂 tak potom napisem.
@pifina ved jasne, ale tak ultrazvuk nie je až tak silné žiarenie,

pifina
14. okt 2011

@kaekole nie, ale zase nikto nevie naisto povedat, co to robi, ak sa robi prilis casto resp. prilis dlho ... hlavne v tych prvych tyzdnoch, ako som pisala ... boli robene rozne vyskumy v zahranici s nie velmi pozitivnymi vysledkami, moja lekarka tvrdi, ze to plati na ine typy ultrazvukov, co sa teraz uz nepouzivaju v tych skorych stadiach, ale ja som radsej opatrna, kym sa nevyvinu vsetky organy dietatka 😅

kaekole
14. okt 2011

@pifina ja som nejako nestudovala taketo najnovsie vyskumy. Ale tak verim, že to nie je až tak škodlive, nakolko sa pocas tehotenstva chodi casto na sono. Ale tak treba byť opatrna a male ochranit pred každým možným negatívnym vplyvom.

babush
14. okt 2011

ahojte, len som sa vas chcela opytat, ci mate nejaky dobry link na pekny prehlad vyvoja plotu tyzden po tyzdni. Mala som taku dobru stranku, co som sledovala pri malej, ale medzi bookmarkmi ju nemam a neviem si na nu ani za nic spomenut a ujo google mi tiez moc nevie poradit. Prosim, dajte co mate 🙂 a co sledujete vy 😀
Inak mne sa uz polepsuje. Uz ani nezvraciam..tak sa to hadam zase s 2. trimestrom ukludni - uff
Inak pozdravujeme vsetky maminy a fazulky 🙂

pifina
14. okt 2011

@kaekole mna prave odradza to, ze v zahranici sa tolko neultrazvukuje ako u nas, tak som sa rozhodla radsej drzat si trochu odstup, aj ked sa to mojej doktorke vobec nepaci 😀 no ale ide o moje dieta, takze sa rozhodujem podla svojho najlepsieho vedomia a svedomia 😵

pifina
14. okt 2011

@babush skus tehotenstvo.academy.sk 😅

babush
14. okt 2011

@pifina aaano..to je ta stranka..dakujem ti, a uz si to idem teda uzivat so vsetkymi dostupnymi informaciami, ako pri prvom 😉