icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

lenica81
1. júl 2011

@blackrose penaten si chvalia... bepanthen ja pouzivam na zadok, to je ta posledna stacia pred nejakymi predpisanymi... ale do dna zaberie, ked sa zapari... ale ja ho pouzivam skoro stale... mam kamosku v anglicku, ta mi posiela velke balenie, ktore stoji tolko ako u nas male... 😖
@veronika1417 teraz sa neodporuca pretahovanie predkozky, lebo sa moze natrhnut a sposobit zapal... doc povedala, ze ked bude vacsi, cca od 3 rokov, ze mu/mi ukaze, ako si to ma robit pri kupkani sam... doc to kontroluje, ale len jemne, kym sa ukaze ocko... no pisem jak hotentot, ale neviem ako inak... 😉

blackrose
1. júl 2011

@veronika1417 @kukina79 ja som sa to cisto nahodou docitala tu na MK, je tu o tom aj tema, len neviem ako sa vola... az mi zle prislo ake s tym maju niektore mamicky - resp. ich dcerky problemy... treba sa naucit dobre umyvat pisulku, aby to nezrastlo a niektore ju tusim aj olejickom vytieraju... nepamatam si to uz presne, lebo tiez som to citala davnejsie...

kukina79
1. júl 2011

😀 @lenka1108 meno christopher je tiez pekne a nezda sa mi tvrde....ale ked mam pravdu povedat, tak ja som tiez mala problem nejake chlapcenske meno najst....esteze obcas neprepnem v telke reklamu, inac neviem ako by sme tiez s menom pre maleho dopadli.... 😀

veronika1417
1. júl 2011

@kukina79 no lepsie Ti hadam poradia baby co uz babo maju za sebou 😀 mly je moje krsna a ma uz 11 rokov urcite sa co to uz pomenilo. Ved vies ako to byva jeden rok lekari nieco odporucaju na rok je to zakazane takze ktovie ci sa to este vobec robi 😉

blackrose
1. júl 2011

@lenica81 dakujem 🙂 musim si tiez znacky niekde pozapisovat, lebo uz zajtra nebudem vediet co to mam kupit 😀

veronika1417
1. júl 2011

@lenica81 dobre si napisala 🙂 no vidis ked bol nas maly este malinky tak sa to malo robit tak ja teda neviem. No vtedy som si hovorila nech ja mam raz babu 🙂

blackrose
1. júl 2011

@veronika1417 s tym pretahovanim sa to este robi, praveze vela chlapcov co pocujem ma s tym problem a potom ako 5 a viac rocnym im musia robit obriezku, alebo to lekari na silu zvlecu... je to pre nich velke trapenie potom... chudatka male 😖

majoslava
1. júl 2011

@blackrose s tým súhlasim aj ja... môj mm nechce nič modré... tak som nakúpila súpravičiky v zelenej, žltej, hnedej a oranžovej farby 🙂 aj izbyčka bude zeleno oranžová...

harper
1. júl 2011

tak uz som tu, dopadlo to tak ako som predpokladala - bolo to bez ultrazvuku, nedal sa ukecat ☹ babatko je v poriadku, pocuval srdiecko, a na sono ma objednal na 18.7. no nic, musime vydrzat.

blackrose
1. júl 2011

@harper to je cudne, ze ti nerobil uzv v 20tt hmm...

veronika1417
1. júl 2011

@harper tak hlavne, ze vies ze je v poriadku a ze si pocula srdiecko. Ja som srdiecko nepocula este ani raz 😒 no a pockas si dva tyzdne a uvidis chrustika 🙂 to bude radosti 🙂

stellamiapiccola
1. júl 2011

no s pipíkom to radí každý inak , ja som počúvala lekárku nechytať min. do 2-3 rokov ale keď ju raz zastupovala jedna ina lekárka tak som sa aj jej pýtala keď mal 2 roky a mu to stiahla a povedalaže ešte nevidela tak bez problémov ísť dole predkožku a odvtedy mu to robíme pri kúpaní je to sekunda a aj malý vie že pipíka treba umyť.

veronika1417
1. júl 2011

@blackrose aha no vidis takze asi kazdy lekatr to ma po svojom, maly vydrzal a mal to oki a myslim, ze aj teraz je oki 😉

veronika1417
1. júl 2011

@stellamiapiccola ved ano neskor si na to chlapcek zvykne a potom si bastrngoval s nim uz sam 😀

stefie
1. júl 2011

krasny dnik baby.. ku kozmetike..ja som pouzivala pri bianke johnsons, laebo niveu kym bola malicka a olej aviril a ten druhy nepamatam aka bola znacka...
oblecenie, aj mne je zle z toho, ze "vo farbe pohlavia"...ja som kupovala biele, zlten, oranzove,bolo sic aj ruzove, ale aj modre, smotanove a tak..jemne farba vsetkych moznych odtienov..hlavne svetlucke sme mali vsetko...
kremovanie... mne tiez dr kazala nenatierat stale, pri kazdom prebalovani,ale vyskusala som to tak par dni a a zjedneho sa mala tak zaparila, ze sme s nou nespali tri dni a uuplne sa jej zvliekla koza z misurky ☹ ☹ bolo to strasne...a pritom sme pouzivali sudocrem a taku hnedo-sivu masticku, co mi svokra odporucila, inak je na predpis..taze som pekne mastila zakazdym uz, pokym sme nosili plienky..
a co sa pipka tyka, kamoska ma o rok mladsieho chlapca, ako bianka a ky bol malicky, mavala problemy s tym stahovanim kozicky..malemu to zarastlo, lebo dr kazala nestahovat, potom sa mu urobila taka hrca na kozicke, ale nebol to zastaveny moc, ale uz hnis, sli k urologovi a maly nemal este dva ked mu museli robit obriezku..ale liecili to asi pol roka vsetkymi moznymi sposobmi a nic nepomahalo, az to skoncilo takto...mojmu bratovi sa stalo tiez nieco podobne, ked bol maly, ale jemu museli obriezku robit ked mal 3 mesiace, chudak...ale zase si teraz pochvaluje, co sa sexu a hygieny tyka...
a zarastenie misurky..nepocula som o tom este ani ja, vravim my sme stale natierali,a ked sa nam dostalu ku kraju posvy, opatrne som vytrela vlhkou utierkou, alebo vatovou tyckou hned..no a samoska, krem pri prebalovani vyutierat a natriet nanovo uplne...

majoslava
1. júl 2011

@stellamiapiccola aj ja viem tak že to treba robiť...

@harper je to divné že ti neurobil utz... mne robí stále či idem na kontrolu s PN alebo do poradni .. ale hlavne že je bábo v poriadku 🙂

k tej kozmetike aj ja uvažujem kúpiť len detský olejček Aviril a krém na zapareniny... a ešte uvažujem nad Bupi

luci66
1. júl 2011

babule, co poviete na tento kocik z hladiska funkcnosti? http://www.tomsta.sk/product/el-jot-vesper-cier...

lenka1108
1. júl 2011

@kukina79 a kde si pocula meno kilian? 😉
je to super meno.mne sa pacia taketo neotrepane. mam taky vkus. paci sa mi este meno Kyle (kail).... ake ste este chceli dat???

harper
1. júl 2011

@veronika1417 ja som srdiecko nepocula, len on.
@blackrose podla neho som len v dokoncenom 19tt, co je pravda lebo dokonceny 20tt bude az v zajtra 🙂
povedal ze potom bude vsetko o dva tyzdne vacsie a viac uvidi, tak som zvedava 🙂

lenica81
1. júl 2011

@stefie my mu cistime pipika, ale neprevliekame na silu... takze o hygienu dbame... 😉 takze brat si to pochvaluje... 😀 😅

kaciatko81
1. júl 2011

ahojte, len vas pozdravim, nie je mi velmi dobre. pozeram, ze ste rozoberali kozmetiku, mne kamaratka (ma dvojrocneho synceka a je magistra v lekarni) odporucala aspon na zaciatok kym ma babatko velmi citlivu pokozku biodermu, je sice drahsia, ale vraj na nu nie su alergicke reakcie a deticky ju velmi dobre znasaju

lucia2105
1. júl 2011

ahojte.aj ja mam termin v novembry tak by som sa k vam rada pridala 🙂 vidim ze pisete o kozmetike a co sa tyka tej biodermi mozem len odporucit.ja ju pouzivam pre seba ale moja kamaratka ju pouziva pre malu a nevie si ju vynachvalit.

alama
1. júl 2011

ahojte, uz som tu velmi davno nebola, nestiham pri mojich dvoch certikoch. Vidim, ze uz preberate kociky, kozmetiku.
@harper chcela by som Ta poprosit o pridanie do tabulky, termin mame 12.11., vyzera to na dievcatko, v case porodu budem mat 31 rokov, meno este nemame vybrane.

zvedava17p
1. júl 2011

@veronika1417
@kukina79 veru, nic si z toho nerob, aj ja cakam chlapca a sme na tom podobne ako kukina, z manzelovej strany by uz velmi privitali dievcatko, nakolko maju dvoch synov a vnuka....ale tiez som uz na zaciatku citila, ze to bude opat chlapec, aj ked tajne som dufala v opak....manzel sa zachoval super, tesi sa nasmu zazraku bez ohladu na pohlavie, ale veru z rodiny mi jaj povedali, ze mohlo to byt dievcatko...viem, ze to nemysleli v zlom, ale zamrzelo to

zvedava17p
1. júl 2011

@veronika1417
@kukina79 veru, nic si z toho nerob, aj ja cakam chlapca a sme na tom podobne ako kukina, z manzelovej strany by uz velmi privitali dievcatko, nakolko maju dvoch synov a vnuka....ale tiez som uz na zaciatku citila, ze to bude opat chlapec, aj ked tajne som dufala v opak....manzel sa zachoval super, tesi sa nasmu zazraku bez ohladu na pohlavie, ale veru z rodiny mi jaj povedali, ze mohlo to byt dievcatko...viem, ze to nemysleli v zlom, ale zamrzelo to

karap
1. júl 2011

@kiribaby normalne v drogerii yoyenies.Aj u nas v potravinach y drogeriou ho maju 😎

karap
1. júl 2011

@veronika1417 no-no pretahovat predkozku!Ani sa necudujem,ze jej maly plakal.To sa nema robit.Moj maly ma 2 roky a nikdy som mu nepretahovala.Len pri kupani jemne stiahla pokial islo a umyla.Chlapci maju v noci erekciu a tak sa im vlastne predkozka stahuje prirodzene sama.Ved ta predkozka je prilepena k zaludu,aby ho chlanila.Casom sa sama pomali odlepuje.Nas Adusko sa pravidelne budi ,,zo zastavkou,, A predkozka sa mu uz da stiahnut v pohode asi 2-3 mesiace.Ked budete stahovat nasilu,mozu sa mu utvorit male jazvicky a az potom nastanu problemy...
Radim vsetkym,co cakate chlapcov,nestahovat!

dena
1. júl 2011

@kukina79 to poistenie vybavoval manzel 🙂 povedal, ze som tehotna a ze chceme poistku, co bude zahrnat vsetko co sa aj tohoto tyka. Poistenie vybavoval v europskej poistovni, ale pravdu povediac ja som to nestudovala, tak dufam ze mu pani nenaslubovala aj veci, ktore tu poistku nezahrnaju...to by ma fakt nastvalo 😠

kaia
1. júl 2011

@luci66, ja som si kupila normalne 2 dielne a je to OK 😉. Mat morke plavky na bruchu - nic moc... (ak myslis tehu cele)

kaia
1. júl 2011

@veronika1417, k tomu pretahovaniu: pytala som sa nasej detskej lekarky, ci to mame robit, povedala, ze do 3 rokov nie 😉