Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@lenka1108 raz som kukala reklamu, ale uz je to asi necele 2 roky a tam bola reklama na parfem a volal sa podla modneho navrhara, co ju akoze navrhol. bolo to jeho krstne meno, ale ako sa vola celym uz sa nepamatam, bo to bolo jediny krat co som ju videla a namotala som sa na to meno 😀 no my ani klasicke slovenske meno nemozeme dat,petoze priezvisko bude po tatovi a ten neni z SK a este sme neni rozhodnuti na 100%, ze tu ostaneme zit, takze musi byt pouzitelene aj vonku, ale aj take, ze ho tu slovaci nezkomolia...
ja som strasne daaaavno mala som este mena ako je Oliver a Filip, ale uz to neni ono... 😒 ale este sa mi strasne pacilo a aj paci meno Sebastian, ale tak sa vola uz bratov syn.... 😉 brat strasne chcel, aby sa volal Tino a tak sme ho ako maleho volali a on chudacik to nevedel zo zaciatku vyslovit, tak si hovoril, ze Ninko... 😀
@karap ako nechapem ze neviete pochopit o com sme hovorili, je to tak ako so vsetkym !!! Jedny lekari tvrdia ano druhy nie a hotovka, ja nie som doktorka tak to tu nebudem riesit donekonecna. Sestre povedala doktorka robit tak robila a maly je uz velky 11 rokov a je uuuplne v poriadku.
@karap aby nevyznela ta moja sprava nejako drzo, to by som nerada 😒 nedala som tam ziadneho smajla tak nech sa nik neurazi 😉 my sme si len pisali kto ma aku skusenost a o com pocul to je cele.
dievčatá hlavne kluuuuuuuuud aj tak ,keď porodíte si každá najde svoj systém na všetko a tak to bude robiť 😉
@stellamiapiccola jasne aj ja si myslim a zrejme budeme pocuvat rady svojho lekara, ved to by mal byt clovek ktoremu verime, inak je niekde chyba 😉
@kukina79 no aj moja sestra ma sebastiana. oliver sa mi vobec nepaci. neviem musime patrat...keby som bola v irsku ako s malou nemala by som podla mna problem ale tu ked niekomu poviem meno tak ma hned buzeruju...
bola som na to 4D.nasrata som ako pes.trvalo to 10 min a zhrabol 40e.iba potvrdil chlapca a ze vsetko je ok. ani ho nezmeral ani nevazil.ked som sa opytala kolko vazi povedal ze nevie.skoro ma drblo.dal mi 4 videjka na cd a to je vsetko.ani foto a vsetko rozmazane.no katastrofa... ☹ ☹ ☹ ale hlavne ze maly je ok...
@lenka1108 coze? ☹ no tak to by riadne nastval aj mna. Nemala si sa dat a naliehat na to, ze chces vediet kolko malinke vazi a meria ved to je zaklad, nie? Tolko penazi a nespokojna. Musel to byt riadny chumaj ☹ ☹ ☹
@veronika1417 som z toho strasne smutna.... ☹ ☹ ☹ bola tam somnou mala tak som tam nechcela robit bordel... 😢 😢 😢
@lenka1108 jaaaj tak to by bolo aj mne velmi luto ☹ mala si moznost vidiet chrustika a on Ti to dal rozmazane a odflakol to za 10min, hlavne ze za tolko penazi 😒 a ked ho ani nezmeral a nezvazil ako mozes mat Ty ako maminka istotu, ze ho poridne skontroloval? Jaaaj kopla by som ho tak ... nesadol by si tyzden 😉
@lenka1108 cipana... mam dost..ja ked som bola vcera v pordni, automaticcky mi robil 3D, kontroloval vsetko a ked som sa ho pytala, kolko malinka vazi a meria, hoci som uz bola po uzv aj utreta a obliekala som sa, tak ma vratil na postel a ete raz to kontroloval, aby mi nepovedal daku blbovinu..ze pre istotu..a bezne uzv mi robil, ako furt a trvalo to prvykrat viac nez 15 minut a potom este asi pat.. si sa mala vratit a zdrbat ho...ukazat mu, co ti natocil a ci si za tae machule rozmazane platila tolke peniaze..ci ti z neba padaju prachy, alebo co...normalne som s tebou nasrata 😉
tak ja som dnes urobila prve nakupy 😀 kupila som 4 bodynka alebo dupacky alebo co to je 😀
jedny taku sadu troch - su biele a jedny take zlte s kacickou 😵 kupila som aj mini rukavicky a maleho medvedika 🙂 tesim sa z toho ako male dieta 😵
Ahojte 🙂 naposledy som tu bola asi pred mesiacom a vidim ze mam co dohanat 😅 Ked teraz nemam skoro na nic cas, stale som v robote... Vidim, ze sa tu rozoberala tema s menami, tak by som sa chcela pridat, dnes som totiz nasla meno Matias,co poviete? Chcela som sa este spytat, ja som prvykrat tehu, takze nemam tolko skusenosti este.. Asi dva tyzdne dozadu som si vsimla na podprsenke male bodky krvi.. Aj dalsi den.. Potom zase nic.. A dnes takisto.. Este som nebola odvtedy v poradni, tak keby ste boli take zlate a napisali mi, ci to moze nieco znamenat.. Dnes mi zacal vytekat aj zltkasty vytok z bradavky ale citala som, ze to je bezne... Len ta krvicka ma trosku vystrasila 😕 Prijemny zvysok vecera prajeeem 😉
Ahojte 🙂 naposledy som tu bola asi pred mesiacom a vidim ze mam co dohanat 😅 Ked teraz nemam skoro na nic cas, stale som v robote... Vidim, ze sa tu rozoberala tema s menami, tak by som sa chcela pridat, dnes som totiz nasla meno Matias,co poviete? Chcela som sa este spytat, ja som prvykrat tehu, takze nemam tolko skusenosti este.. Asi dva tyzdne dozadu som si vsimla na podprsenke male bodky krvi.. Aj dalsi den.. Potom zase nic.. A dnes takisto.. Este som nebola odvtedy v poradni, tak keby ste boli take zlate a napisali mi, ci to moze nieco znamenat.. Dnes mi zacal vytekat aj zltkasty vytok z bradavky ale citala som, ze to je bezne... Len ta krvicka ma trosku vystrasila 😕 Este by som sa chcela spytat ci nemate niektora skusenost aj so sinusovou tachykardiou.. Dnes mi totiz predpisali lieky kvoli vysoku krvnemu tlaku,volaju sa Nebilet, dr ma uistila, ze malemu neublizia, no aj tak sa bojim ..Dakujem a prajem prijemny zvysok veceraaaa 😉
@luci66 ja mam zatial vybrany tento: http://www.svetkocikov.sk/kociky-dorjan/424-dan...
Je dost podobny tomu Tvojmu, ale urcite to chce vidiet nazivo kocik, ktory chces kupit. Pre mna je pri vybere dolezite - otocne predne kolieska, dost velka vanicka, moznost otocenia vanicky/sportovej casti, velke kolieska (teda aby to neboli tie golfacoveho typu), sklopenie sportovej casti do lahu, polohovatelna opierka noziciek.
Pri malych sme mali Teutoniu dvojickovu a bol to super kocik, ziadnu chybu nemal, len bol dost drahy 😉 Predali sme ho a dufam, ze za tu cenu co sme ho predali, kupime novy pre mrnusa 🙂
Ak mozem pridat nase skusenosti s detskou kozmetikou, tak v nemocke nam odporucali mandlovy olej. Mali boli predcasne narodeni a mali strasne suchu kozicku. Ten bol perfektny hned zabral, ale velmi drahy (raz tolko ako olivovy) a tiez sa dost tazko zhanal. Potom sme presli na olivovy a ten pouzivame dodnes. Inak sme pouzivali/aj pouzivame len detske mydlo a detsky sampon (obidve Johnson - tie pouzivam aj ja) a este na zadocek Sudocrem. Kremujem pri kazdej vymene plienky, inak sa mi stalo, ze boli zacervenani (ale vyzera to, ze oddnes sa mala rozhodla byt cez den bez plienok, tak aspon usetrime 😀 ) Na maleho suchu pokozku nam dr. predpisala Excipial hydrolotio a ten je tiez super.
ahojte kočky, no konečne som dočítala čo ste tu za dva dni mojej absencie popísali, čo sa kozmetiky týka, my sme používali olivový olej a modrú indulonu, obyčajné detské mydlo a na riťku rybiu masť alebo sudocrem, teraz používame len obyčejné detské mydlo a nivea krém na tvár, telíčko malému nekrémujem, nie je to treba, kedže má krásnu pokožku, tak ho zbytočne nechcem hýčkať. čo sa týka postešnej bielizne a baldachýnu a hniezda, tak niečo mám po synovi ale pre radosť som malej dnes ušila mackový komplet do postielky, ešte musím ušiť hniezdo aby sa nebúchala o postel...prikladám foto
... ešte čo sa týka toho sťahovania predkožky u chlapcov, je to presne tak, ako písala tu jedna mamina, každá si nájdeme ten svoj spôsob a hlavne je to presne aj o tej dôvere k lekárovi, čo poradí. my osobne sme malému predkožku sťahovali...nemali sme s tým žiadny problém, no keby sme to nerobili od samého začiatku, tak neviem čo vetko by sa mu pod tou kožičkou nazbieralo...ked sme mu ju stiahli prvý krát ( to mal asi mesiac, dovtedy sme sa báli) tak tam mal dosť nezbieranej odumretej kožičky, také biele hrčky a to sme mu pipíka zakaždým poriadne umyli. teraz si už pipíka umýva sám...a veľmi rád, však je to jeho najoblúbenešjia hračka ( ako každého chlapa 😀 😀 😀 )
ahojte dievcence. dlho som tu nebola. boli sme na sk na dovolenke a tam som nemala internet. vidim ze uz skoro kazda viete co nosite v brusku. ja mam sono bud.tyzden vo stvrtok, uz sa tesim. asi sa aj spytam na pohlavie,ale tu v irsku to moc nechcu hovorit. na sk som nemala cas ist na 3D. boli sme rozbehani po vyletoch a rodine. brucho uz mam riadne,tak na 7 mesiac to vyzera...a 5kg navyse. bude to brutal teda. uf
@lenka1108 aj nas drobec bude Sebastian, k nasmu priezvisku je to jedine normalne meno, co sa hodi 😅
Baby, mna zase chytila strasna alergia uz druhy den...mam upchaty nos a straaaaaasne ma boli hlava ☹ poradte mi, co si mam dat, aby aspon kus presla? Kavu som uz vypila, ziadne homeopatika doma nemam...booooze, iste mi praskne.... 😢 😖
ahojte kočky @mysti ak si už mala kávu a máš dostatok tekutín, tak kludne paralen si daj ľahni si zavri oči 🙂
@mysti Ahoj ja mam taku mudru tehotensku knizocku a kazdy tyzden je pisane ako sa vyvija babatko a co sa deje s nami..a tusim od 20tt tam bolo ze kvoli silnejsiemu prekrveniu sa moze zdurit sliznica v nose a mozes sa citit prechladnto..Je tam taky tip na naparovanie, klasicky so solou. Asi to poznas,ale pre istotu🙂 do misky das polievkovu lyzicu soli a liter vriacej vody, nad misku sa naklonis,prehodis cez hlavu uterak a asi 10 minut sa nadychujes nosom a vydychujes ustami..Mne to uz pomohlo kedsom cca v 10 tyzdni mala nadchu a nechcela si davat ziadne lieky.
A ked ma boli hlava a neprejde ani po slabej kave, striedavo si stlacam usne lalocky.. najdi sa na kazdom citlivy bod kde ta to aj trosku boli,ked silno stlacis a skus na striedacku stlacat..mne to fakt pomaha..
@mysti daj si sumive kalcium to pomaha zmiernovat alergicke reakcie. Ja normalne beriem lieky aj ked slabsie ako pred tehu, tak ale ked sa mi zhorsi alergia tak si hodim do pusy kalcium po stvrtkach a cuckam. Kludne si zarob vo vode a vypi dufam, ze Ti pomoze a babatku to neublizi neboj.
@mysti ozaj a mozes aj kvapky do nosa, co davaju aj babatkam to sa porad v lekarni, mne normalne dali ale vymenili mi ich za normalne protialergicke Rhinocort to je ale na predpis od alergologa.
baby, aj vam sa to stava? dva dni maly kopal ako odušu, a teraz dva dni raz-dvakrat za deň a dosť. je to normalne?
@dominika_sk ..ahoj...tiež sa mi to stáva,som 19.týždeň-takže môžme byť november aj december🙂...vždy cítim pohyby navečer viac..
@dominika_sk ahoj, ja nie som az v tvojom tyzdni ale mne sa to teraz tiez stalo ☹ krasne zacala kopkat tak, ze aj cez den som ju hocikedy citila a naraz dva dni akokeby utalo. Cvicila som, lyhala si do postele a cakalaaa a stale nic, konecne az dnes rano ma kopla sestkrat a odvtedy zase nic. Asi to babatko ma stale dost miesta a ked sa nejako otoci alebo zmeni celkovo polohu tak ho az tak necitime 😒 dufam, ze je vsetko v poriadku. Ja som bola vo stvrtok na sone a vraj je vsetko tak ako ma byt.

@blackrose, nekupuj tej kozmetiky vela. My sme pri Arturkovi nepouzivali takmer nic. Lekarka nam predpisala penu na kupanie do vanicky (nazov teraz neviem, sme na dovolenke a nemame ju so sebou) a krem po kupani (tiez si nazov nepamatam). Ritku som mu nenatierala, povedala som si, ze az ked bude zapareny a to nebol - stale nie je 🙂.
Hrebene a podobne kefky sme nikdy nepuzivali 🙂