icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

karap
2. júl 2011

@veronika1417 pohoda,ja som zase napisala svoj nazor.Sto ludi,sto nazorov.... 😉

mymimi
2. júl 2011

babky, ja mám dnes taký sprostý deň, spadla som z múrika, lebo som natierala plot, síce som dopadla na nohy, ale dosť tvrdo, no vyliala som celú farbu zelenú na seba, všetko možem zahodiť aj na vlasy a ešte k tomu podomnou stála dcérka, tá celá zelená, čistila som riedidlom nejde to. Smrdí mi celý dom, prihorela mi ryža ... MM nasratý od rána../a to sa ma ešte nespýtal, koľko som platila u kaderníčky za podstrihnutie 2cm končeky/...ach a to počasie, asi sa dám vystreliť na mesiac 😢

janap24
2. júl 2011

@lenka1108 Och moja tak to by som bol aaj ja nastvana a poriadne:( No hlaven ze maly je v poriadku. Man caka ultrazvuk vo stvrtok tak hadam tiez neodidem taka nasrdena ako ty ..

veronika1417
2. júl 2011

@mymimi fuuu tak tomu sa hovori ked sa dari tak sa dari ☹

janap24
2. júl 2011

@mymimi Kazdy mame raz za cas den blbec ako sa hovori, vtedy je najlepsie ani nevychadzat z domu. Podstatne je aby sa babetku nic nestalo:(

karap
2. júl 2011

baby,dnes sme boli z detmi na sutazi pri nasom hrade.4km pesi tam-4km nazad
Pomahala som detom pri sutazeni [podliazala som povrazy,zdvyhala raz jedneho raz druheho...]Cestou domov bol mladsi taky unaveny,ze zaspat muzovy na pleciach.Tak som ho niesla na rukach cca 2km.Skoro mi krize,,odisli,,
Reku prideme domov,decka zalahnu a bude pokoj.Prd!Prebrali sa obaja a teraz santia po dvore.A ja som total unavena 😖 No aj tak som rada,ze sme isli,deti maju zazitky 😉 A ja to prezijem...
Tu je foto mna a mojich dvoch pokladov....

veronika1417
2. júl 2011

@karap kokoooos mas moj velky obdiv 😀 ja by som len tak neslapala tolko a este s malym na rukach 😲 Je super, ze sa tak skvele citis a ze si taka vitalna 🙂 ja sa sice tiez citim dobre ale netrufla by som si.

karap
2. júl 2011

@veronika1417 tiez sa cudujem,ze to tak dobre znasam 🙂 No pockaj v oktobri-novembri,take 2-3 tyzdne pred porodom.Budem fucat jak vykrmena hus a leeedva cakat,kedy to uz konecne skonci 😀

dena
2. júl 2011

@karap klobuk dole 🙂 to ja by som to teda asi ani nezvladla

veronika1417
2. júl 2011

@karap tak to ja sa bojim, ze budem fucat daleko skor ako az 2_3 tyzdne pred porodom ☹

dena
2. júl 2011

@mymimi dne sa uz na vsetko vykasli, a uz len oddychuj 🙂 verim ze uz na dnes bolo tych neprijemnosti dost 😉

mymimi
2. júl 2011

@dena ďakujem baby, ale ešte ma čaká oslava - bratia majú narodeniny, tak dúfam, že už sa nič nepokazí 😅

stefie
2. júl 2011

ach jaj, @mymimi, tak to je ozaj den blbec...dufam, ze sa aspon ta oslava vydari 😉
@karap tak to si dobraaa,takto s prehladom zvladal..ja by som sa tiez ako @veronika1417 neodvazila...necitim sa zle, vcera a dnes akoby som ani tehu nebola, dokonca sa mi aj brusko nejako "zbehlo" sa mi vidi, ale na taku turu by som sa nedala a este hopkat s detmi..klobuk dole...

dominika_sk
2. júl 2011

@woman04 ja som sa pytala aj na mojom profile dvakrat, až teraz mi jedna odpisala, že musi kopať každy deň a že to mam povedať na poradni ☹ takto ma dostresuje 😢

mymimi
2. júl 2011

@dominika_sk neboj, ja som sa takto bála pred dvoma dňami, malý sa vôbec ale vôbec neozýval, žiadne kopanie... iba večer sa trošku premiestnil, tak som si myslela, či nie je nejako chorý, alebo či ho niečo netrápi. No dnes mi to krásne vynahrádza, jaší sa, točí sa, kope... tak už je asi dobre, možno bol len nejako vytočený dovnútra a tam si kopal a ja som to asi necítila, iné vysvetlenie ma nenapadlo... A možno kopal celú noc a ja som to len prespala 🙂

atima
2. júl 2011

@dominika_sk ja mam iež ake stavy, no ak je babo otočene do vnutra vtedy ho nemusiš citiť no pre každy pripad to spomen lekarovi, budeš kludnejšia. Pravdou je žeby si ho mala citiť každý den 😉

dominika_sk
2. júl 2011

babyy, a ako sa prejavuje to tvrdnutie bruška?to citite aj tak pocitovo, či len keď si stlačite bruško, tak citite že je tvrde,alebo aky to je pocit?

micicka
2. júl 2011

ahojte kočky, som vás trochu zanedbávala.
čítam, že o kozmetike píšete - budem si musieť urobiť poznámky, aj keď zase veľa rôznych názorov a rád 😀
kočík aj ja ešte stále hľadám, určite viem, že chcem s prehdzovateľnou rúčkou, len takých nie je veľa - takže ak máte nejaký dobrý typ, poraďte prosím.

čo sa kopancov týka, aj ja som mala teraz také dva dni, že som sa už bála - a to ja mám ten detský dopplerov odposluch, takže srdiečko som kontrolovala, ale malá veľmi málo kopkala alebo dokonca vôbec, ale dnes ráno sa na moje naliehanie našťastie ohlásila a aj cez deň sem tam, tak som spokojnejšie. ale tiež som sa veľmi zľakla. myslím, že keď majú naše bábätká dosť miesta, tak sú niekedy otočené tak, že ich nie je toľko cítiť...

dominika_sk
2. júl 2011

@atima akurat teraz trošku kopka, asi citi, že sa bojim 😉

micicka
2. júl 2011

@dominika_sk ja mávam dva druhy - buď cítim len tak vo vnútri, že mi tvrdne, ale na dotyk nie je nejako extra tvrdé a potom zase len na dotyk a to je ako skala. mne povedal doki, že ak by to bolo tak 20x tak to už nie je dobre...

micicka
2. júl 2011

@mymimi joj ja mám dns tiež taký o ničom deň, sce som sa tak kvalitne nezafarbila ako ty, ale mám nejakú depku 😠
ja som včera pripálila rizota a ževraj sa to nedá jesť, akže plný hrniec pôjde do koša 😠

dominika_sk
2. júl 2011

@micicka pytam sa , lebo ke´d si sem-tam chytim bruško, zda sa mi niekedy take tvrdšie, ale nie ako kameň a ani nemam taky ...mmm, taky pocit, že by som si zrazu zmyslela, že mam pocit tvrdšieho bruška, len naozaj parkrat si bruško stlačim a zda sa mi tvrdšie. takže som len chcela zisitiť, že či to aj nejak citiť a ake to je, že či to čo mam ja je to tvrdnutie, alebo som len trošku zduta...

micicka
2. júl 2011

@dominika_sk tvrdé bruško môžeš mať aj vtedy, keď drobec mení polohu, preto ak to nie je často, tak je to ok - to mi povedal doki. ja som si uvedomila, že je to zmenou polohy, ke%d som sa na jednej strane mala úplne tvrdé bruško a na druhej úplne v pohode, tak to bolo jednoznačne od toho ako sa moja malá zvrtla. ale keby to malo byť často, treba na to upozorniť lekára

dominika_sk
2. júl 2011

@micicka to keď sa mi otača, alebo vypuči, to citim uplne presne a aj vidim. minule som ho hladkala po chrbatiku 😀

micicka
2. júl 2011

@dominika_sk 😀 to si ako vedela, že to je chrbátik 😅 to ja teda také šťastie nemám 😒 asi mám tá moja malá veľa miesta, ale teda nech sa tam cíti dobre 😀

dominika_sk
2. júl 2011

@micicka to som normalne citila taky dlhy obluk cez pol bruška

abutkova
2. júl 2011

@karap dakujem za privitanie,je to moje tretie tehotenstvo,druhe bolo dievcatko,ale narodilo sa predcasne s vrod.vyvoj,vadami,tak teraz si zelam len nech je to zdrave a nech ho donosim 🙂 ja so na nete zriedka a hladala som nejake info hlavne o kocikoch,lebo za tych pomaly sedem rokov ,co som nieco podobne naposledy riesila sa strasne vela zmenilo-obrovsky vyber,ktosa ma v to zorientovat 🙂

abutkova
2. júl 2011

@lenka1108 dakujem tiez za privitanie,si z okolia P:B.?a pojdes rodit tam?ja som tam rodila dvakrat-Mojho Jurka a Terezku ,ktora sa ale narodila predcasne ,bola chorucka,par hodin po porode zomrela.Teraz mam gynekologa z Bytce,tak zvazujem aj Cadcu alebo ZIlinu

karap
2. júl 2011

ahojte,riesite pohyby deti...Ja citim malu tak 2-3x denne,kopne ma 6-8x a hotovo.Dnes,kedze som bola taka ,,akcna,, som ju veru vobec necitila.Mozno sa aj hybala,len ja som to pri mojich pohyboch necitila.Tak som sa trosku aj zacala obavat.No pred hodinkou som bola ,,nalozena vo vani,,a malej sa to zrejme pacilo,lebo nielen kopkala,ale asi rovno skakala.Normalne mi brucho nadskakovalo 😀
A je mi trosku aj cudne,ze ma kope stale na tom istom mieste.Uz asi tyzden 😒 Zeby uz bola taka velka,ze ma malo miesta a ,,nepremiestnuje sa,,?Ved to je blbost,nie?

denis006
2. júl 2011

@abutkova Ahoj, ja som voľakedy bývala v Bytči a rodil som v Čadci a opäť som pe ňu rozhodnutá. Je to tam celé prerobené skús pozrieť www.porodnicacadca.sk