Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@slimme ahoj, kde sa daju vidiet kociky mutsy nazivo v obchode?...lebo ja som ho zatial nikde nevidela
ahojte tehulky, po kratsom volne sa opat hlasim a idem skusit prebehnut o com ste pisali 🙂
@harper mna si zabudla este doplnit, aj u nas to vyzera zatial na dievca 😉 ale tak potvrdia nam to asi teraz v piatok na morfologickom
@dominika_sk ja mam jednu flasku uz kupenu a pri tej zatial zostanem, nikdy nevies ci ju nahodou nebudem hned potrebovat... a ak budem potrebovat, tak mm dokupi 😉
monitor na srdiecko a aj vysielacky mat urcite budem, presne ako ty vravis, my sme tiez v rodinnom dome a ked obcas necham mimco spinkat na dvore, tak je dobre tam mat vysielacku a opacne tiez 😉
odsavacku si tiez kupujem, lebo uz v porodnici sa ti moze stat, ze ju budes potrebovat a vzdy je lepsie aj po kojeni odsat ten zvysok mlieka a uplne vyprazdnit prsnik, aby sa ti robilo viac mliecka 🙂
inak baby ja som od kamosky dostala cez vikend plne 4 velke tasky oblecenia 😵 😵 😵 ja uz nemusim nic na oblecenie kupovat 😀 teda, ak to bude dievcatko, ak sa z toho stane este chlapcek, tak to vsetko vratim ☹ dufam, ze nie, lebo su to nadherne vecicky!!! 😵
Ahojte baby, ako sa dnes mate?ja zase nespava noc, ale zacinam si na to zvykat...aj ked ma poraza...a navyse to strasne teploooooooo 😠
@lolinkamaminka tak si mala super víkendík 🙂 tento víken má byť v BA znova zlé počasie, tak som zvedavá čo vymyslíme :(
@dominika_sk supeeer, už mas naozaj skoro všetko, ja este skoro nič 😒 no neva musím sa rozhýbať 🙂 inak krááásne vecičky 🙂
@kaciatko81 ahoj 🙂 j aidem rodiť asi na 90 na Antolskú 🙂 ty ?
mne tiez len omakom...pomackal mi brucho a ked uzv zistil ze "tehu problem" to nie je ani vajecniky alebo zlcnik, ten vraj tlaci uplne hore pod rebrami a az do chrbta v tehu tak usudil ze je to slepak...dal mi buscopan ze ak do druheho dna neprejdu bolesti ist na chiru, rovno na oddelenie..aj papiere mi vypisal...a ten buscopan mi dal 3cx denne, ale zobrala som jednu tbl a bolo dobre... dufam, ze je dobre uz aj tebe a bolesti ustupli...
baby poculi ste o tom rodicovskom prispevku? 😕 ved to je strasne ked to zmenia ☹ ja som po piatich rokoch v jednej praci dala vypoved a po dvoch-troch mesiacoch na urade som ostala tehotna ☹ a teraz nemam narok na matersku iba na rodicovsky a strasne sa bojim, ze mi daju len ten polovicny ak to vobec prejde co dufam, ze nie 😠 som z toho riadne mimo, hned po strednej som makala a aj ked som studovala VS tak som pracovala a raz v zivote dam vypoved a to ostanem tehotna bez naroku na matersku a teraz aj na ten mini rodicovsky? Toto uz co je??? ☹
@veronika1417 ak si robila tak by sa ta to nemalo tykat, tu ide o to ze cigani a ti čo nerobili to zneuzivali aspon čo som ja čitala a stači ze robi tato 🙂 a dostanes normalny rodičak
@tinika no to ano ale ja som dala vypoved minuly rok v novembri a odpracovanych ma byt nejakycvh 270 dni za nejake obdobie a ja som pred odchodom bola este aj PN ☹ no strasny strach ma chyta ☹ ale citala som to aj o mm ale ja som sa len teraz vydala tak ktovie ci nebudu posudzovat aj to. No krasa takato starostlivost od statu ked je zena tehotna ☹ a pritom vsetky odvody som cele tie roky pekne platila lebo som super zarabala ☹
nestresuj,to plati vtedy ak ani jeden z rodičov nema za posledne 4 roky odpracovanych aspon 270 dni na zmluvu, musiš čitať poriadne, ak tu nechceš vyvolavať paniku 😀 😉 😉 takže aj keby si bola tri roky na urade prace, stale maš narok na matersku.a keby si aj vobec nepracovala, a tvoj partner je tri roky na urade, ale predtym 270 dni robil, aj tak by si narok na matersku mala! 😉
@veronika1417 Ahoj kraska,to si ako predstavujes?Prides po dlhom case k nam a vyvolavas paniku 😀 😀 😀 je to presne tak ako pise @dominika_sk
Takze klíďo-píďo a užívaj si....a radšej nám napíš,čo máte so Sabínkou nové 😝
@veronika1417 a dobrovolne si si nepriplacala? mohla si mat narok myslim ze sa spočitava doba poistenia za posledne tri roky, by si mala ist na socialku sa pytat, či ti vznika narok a či este mozes s dobrovolnym dačo poriesit
Ahojte dievcata! Konecne som sa po dlhej dobe vyspala doruzova ako babatko! MM vcera odisiel na sluzobku, takze som mala celu postel pre seba a spala som nerusene az do 10am!!!! Ak mate problemy so spankom, vrelo odporucam z casu na cas manzela vykopnut z postele, uvidite ako perfektne si pospinkate 😀
Inak zacinam 23tt, posledne dni pozorujem velke zmeny - nielen co sa tyka velkosti bruska (v priebehu tyzdna sa takmer zdvojnasobilo) ale aj jeho tvaru... predtym smerovalo z oblasti podbruska do urovne 2cm nad pupkom, vyduta cast pod pupkom, teraz pocas celych dni bez zmeny vyduta cela oblast bruska - 2cm pod prsiami mi uz zacina lopticka, celkom sa z toho vytesujem, perfektne mi teraz sedia saty strihane pod prsiami 😎 len to moje okolie je akosi stale slepe a netusi, ze som 2 v 1 😅
@luci66 ja som mala taketo krce, aj mi tvrdlo brusko. mne zistili pozitivne myko a ureaplazmy, brala som na to antibiotika, mali by mi robit kontrolne vysetrenia. a infuziek sa neboj, keby mali babatku uskodit, nedali by ti ich. ja som s vahou stale v minuse, ale babatko zodpoveda krasne svojmu veku. dr povedala, ze to je dolezite a mojou vahou sa vobec nemam trapit 😉
@dominika_sk ja rozmyslam, ze vysielacky ked tak na leto, tiez sme v dome, tak aby som mohla odbehnut do zahrady, ale vedela, co sa deje. ale myslim, ze na zimu k babatku ich netreba.
@slimme mne dr povedala, ze mi to moze len odporucit, ale tiez som este nebola. pri prispevkoch sa myslim pise len o gynekologovi, ale pre istotu pojdem aj k tej zubarke. zatial som nebola, kedze by som jej tam asi nechala cely zaludok 😅
@eviiinka ja urcite na antolsku 🙂 mam tam doktorku a uz som tam lezala minuly rok a bola som spokojna (ak teda clovek moze byt spokojny v nemocnici)
@veronika1417 to akoze pn ma vplyv na to, ci mas narok na matersku a aky dostanes rodicovsky? ja som doma od 8tt 😒
@lianka7 ja mam svagrine, ktore maju synov, ale zase letnych, takze od nich som toho malilinko dostala a tiez len univezralne, ale tak kamoska ma potesila, ani som s tym neratala! 🙂
hlavne su to skoro uplne novucke a kvalitne vecicky, jej dcerka ma este len rok a pol, takze aj moderne 😉
@dominika_sk no moje Ty si ale mylis pojmy materska a rodicovsky su dve rozne veci. Ja nemam na rok na matersku, overovala som to priamo na socialke a aj u bab, ktore s tym robia priamo vo firmach
@tinika no veru nik mi to neporadil inak by som si urcite priplacala ved to nie je velka suma a hlavne vtedy som si to mohla dovolit. Hned ako som ostala tehotna volala som a zistovala ako je to s materskou a hned ma odbili, ze zial matersku nedostanem len rodicovsky ☹
@kaciatko81 myslim ze cerpanie PN nie ale ja som hned po PN dala vypoved a prihlasila som sa na urad 😒
@veronika1417 tak to mas neprijemne. a je to uz iste? alebo je to len nejaky plan nasej vlady?

@harper dobru... idem aj ja... je uz teda pokrocily cas... 😎