icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

adikad
2. aug 2011

Pridavam fotku svojho mega bruska, obvod 100 cm, + 8kg

sona367
2. aug 2011

@stefie KP poloha ??? to je ako ???

duranovaz
2. aug 2011

Ahojte.Neviete mi poradiť kde viem kúpiť zmenšovaciu vlažku do športového kočíka?Môže byť aj z bazárika.Ďakujem

blackrose
2. aug 2011

@eviiinka az 29.9.?? Mne 7. 10. a to mam termin o 15 dni neskor ako ty... 😕
ale doma budem pravdepodobne uz od 10. 9. ... idem si cerpat dovolenku 🙂
@gee99 mna to netrapi, ked bude vizita si ich dam dolu, aj ked budem lezat, nech sa rana vetra a lepsie hoji, ale ked budem chodit, tak urcite nie bez nich!

blackrose
2. aug 2011

@adikad tak to je uz riadne velke brusko 🙂

eviiinka
2. aug 2011

@blackrose no v robote mi to tak vyratali, že ked mám termín 5.11., tak nastup na matersku mám 29.9. ... takže ešte 2 mesiace 🙂

eviiinka
2. aug 2011

baby o akých nohavičkách sa tu bavíte ?

eviiinka
2. aug 2011

@adikad pekne brušeno 🙂

denis006
2. aug 2011

ahojte...Hlásim príchod od lekár....Opäť potvdené jednoznačne dievčatko....dnes bola ritkou dole....doktor spomínal, že majú veľa miesta v brušku...že sa môžu viac krát z deň otočiť...

Bola som u nás v zlatníctve...zisťovala som cenu práce, ak by sme zlato doniesli svoje...gram stojí 15 eur...aj mi doporučila, dať si vyrobiť, lebo cena zlata sa v priebehu roka veľmi vyšplhala a cena práce vraj zdražela len o jedno euro...

Nemáte niekto skúsenosť s kiahňami v tehotenstve, zabudla som sa lekára bspýtať...Cez víkend sme boli s krsňaťom a v pondelok mi švagrová oznámila, že malý má kiahne....Ja som ich ako dieťa prekonala...ale čo mimi? čo viem, tak by to malo byťnebezpečné pre plod leen v prvom trimestri...

Dnes som sa aj dozvedela, že po pôrode treba ísť s rodným listom dieťaťa aj na zdravotnú a sociálnu poisťovňu sa zaevidovať a aj narodenén dieťa....to viem od mzdárky

kiribaby
2. aug 2011

Dievčatá, ktoré máte na tele znamienka... v oblasti hrudníka a bruška mám vypuklejšie znamienka, ktoré teraz počas tehu zmenili tvar (od tehotenstva moja pokožka slnko ani nevidela)...nič dramatické, len ma napadlo, že sa vás spýtam, či sa aj vám dejú počas tehotenstva nejaké zmeny na tele (nesúvisiace priamo s tehotenstvom)? 😕

luseta2000
2. aug 2011

@eviiinka ano moja mudra kniha potvdila 😀

blackrose
2. aug 2011

@eviiinka jaaaaaaaaaj, september, ja som pochopila 29.10. 😀 tak potom jasneeee 😀
a bavime sa o jednorazovych takych akokeby gazovych poporodnych nohavickach, kde je uz priamo vsita vlozka, netlacia a su vzdusne

@denis006 teraz to zistovala, lebo u nas ma babka pasovy opar a to je v podstate ten isty virus ako ovcie kiahne... varicela ci ako sa vola... ak si prekonala ovcie kiahne, mozes (ale nemusis) dostat pasovy opar a opacne. Ja sa babke radsej z daleka vyhybam, lebo vraj to moze ublizit babatku aj v pokrocilom stadiu tehotanstva. Ale inak babatko je proti kiahnam imunne vdaka tebe az do 4. mesiaca po porode.

blackrose
2. aug 2011

@eviiinka ale aj tak mi to vlastne nevychadza, ved si odrataj 6 tyzdnov od terminu porodu a to je u teba 23. 9.

denis006
2. aug 2011

@blackrose moja malá kalamitka ich ešte nemala...bola by som rada, ak by ich mala čím skôr...mimo školského roka...uvidíme,, či sa stihla nakaziť alebo je imunná...Nedostala kiahne ani keď bola v škôlke a to sa tam vyskytli každý rok..... 🙂

karap
2. aug 2011

@blackrose toto co myslim ja,su normalne pampersky pre dospelych.natiahnes ich ako nohavicky a vyzliekas ich odlepenim naboku.

karap
2. aug 2011

@sona367 KP je poloha pri ktorej dieta ,,sedi na krcku,, Da sa rodit aj tak,no porod je zdlhavejsi[kedze na krcok netlaci hlavicka]a aj bolestivejsi.Chlapci sa tak nesmu rodit[nemali by sa]aby sa im neposkodili vajicka.Pri takomto porode sa robi velikansky nastih,tak snad sa nam ani jednej KP neujde a budeme rodit pekne hlavickou.

karap
2. aug 2011

@adikad nieco podobne mam aj ja a uz mi to riadne zavadzia 😠

manka
2. aug 2011

@denis006 ja som sa tiez pytala na kiahne, ze co ked maly prinesie zo skolky a povedal mi ze ked som mala, tak v pohode

stefie
2. aug 2011

@denis006 pokial bz ste mali tie kiahne, neprides k nam na navstevu? tiez sa snazim, ze by ich bianka dostala, ale nejako sa nam nedari...a ani tatino ich este nemal a to uz bude mat 34, tak neviem s kym bude viac roboty 😀 😀

@adikad fiihaa, paradne brusko 😀 😀
@sona367 poloha Koncom Panvovym..dieta sa narodi zadockom...

stefie
2. aug 2011

nic baby, nateraz sa s vami lucim, dnes idem pre zmenu k bratovi na chatu aj s malou..nastastie tam budu moje krstnata, tak sa o nu postaraju, snad si oddychnem 😀 😀 cauteeee a nepiste vela, nech sa mi oci nepregulia, 😕 ked uvidim co vsetko ste popisali...drzte saaaa, paaaa 😉

harper
2. aug 2011

ahojte, doplnila som do tabulky stlpec Materska, je to vlastne den nastupu na matersku vyratany podla terminu, ktory je v tabulke. Je to podla tabulky, ktora je uverejnena na stranke socialnej poistovne. 🙂

stefie
2. aug 2011

@harper fiiha, ty si sikulka 😉 pozeram ale, ze si nepostrehla ako som ti pisala, aby si zmenila meno..pfu..ale teraz rozmyslam, ci som to neposielala henrietke 😅 no vazne neviem teraz...tak este raz..mozes prosim zmenit meno babatka? bude Anička 😉 na tomto mene sme sa zhodli vsetci traja a lubi sa nam vsetkym..dakujeeeeeem :-*

harper
2. aug 2011

@stefie neviem ci si to pisala mne, ale postrehla som to tu, len som si neuvedomila, ze by som to tam mala opravit 🙂 aaale uz je to v poriadku 🙂

lianka7
2. aug 2011

Ahojte kočky,s mm dovolenkujem u svokrovcov,takze nestiham 🙂 Babatko poriadne kopka,je neskutocne aktivny... 😵 Prajem krasne slnieckove dni-konecne 😵 😵 😵

adikad
2. aug 2011

@harper kde na stranke SP sa vypcitava nastup na MD?

harper
2. aug 2011

@adikad uz som to tu raz davala. http://www.socpoist.sk/materske/1293s v odstavci Poskytovanie dávky, ochranná lehota / kedy sa nevypláca je posledny riadok link na lehotnik materskeho je to subor pdf. okrem ineho je tam aj doba do kedy bude trvat materska, ale to neviem ci bude buduci rok platit, ked vlada na zaciatku vyhlasila, ze bude kazdy rok nejaky ten tyzden pridavat, tak uvidime.
A podla tej tabulky a Tvojho TP, ktory mas v tabulke by si mala byt prvy den na materskej 7.10. co je piatok. Viem to preto tak presne lebo ja mam prvy den 8.10. a to som uz zistila ze je to sobota 😀

adikad
2. aug 2011

@harper vdaka, no neviem ci nepojdem 8 tyzdnov pred lebo som rizikova, potom dam vediet

harper
2. aug 2011

@adikad ok, ja som tam davala ten posledny mozny termin.

harper
2. aug 2011

Ja viem ze to sem nepatri, ale pozrite si to nech nie som sama co to cele prerevala: http://www.vidime.net/video-7620

kaia
2. aug 2011

@stefie, co sa tyka kiahni, tak pre dospelych je to velmi nebezpecne so zlym priebehom. Ani moj manzel ich nemal a ked sme ockovali Arturka proti nim, tak odporucili zaockovat aj otecka. Deti sa ockuju dvoma davkami a dospeli len jednou a je pokoj 😎