icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

eviiinka
3. aug 2011

@mackoxxx 🙂

kaia
3. aug 2011

@eviiinka, ja som o tom, ze som rodila vedela este dlho 😝, ale mozno prve 3 - 4 tyzdne boli silnejsie 😒

eviiinka
3. aug 2011

@adikad ako čítam takje to asi naozaj individuálne ...

mackoxxx
3. aug 2011

@eviiinka Každá sme iná, každý pôrod je iný. Čo boli pri prvom nemusí platiť pri druhom pôrode. Dôležité je len aby bol drobec OK. Ty sa dokážeš dať do poriadku rýchlo. Nič iné Ti neostáva 🙂 🙂 🙂 Mnoho vecí proste len tak prejdeš a nebudeš nad tým dlho uvažovať. A ver tomu, že je jedno či budeš krvácať 2 dni či 2 týždne. Budeš sa snažiť všetko stihnúť a ešte si aj oddýchnuť, že ani nepostrehneš ako to ubehlo.

veronika1417
3. aug 2011

@mysti jaaaj verim Ti, clovek sa stara, pyple a potom?... mne sa to tiez parkrat stalo ked som dokupovala a teraz to robim tak, ze hned ako som zakladala som nakupila rybky a uz viac nedokupovala a odvtedy je vsetko oki 😉 taky zlepsovak 😀 tak ale je pravda, ze teraz uz odolam lahko kedysi ked som zbadala nieco pekne v akva shope tiez som nakupovala 😀

eviiinka
3. aug 2011

@mackoxxx ja viem 🙂 nebojím sa toho, že by ma to nejak otravovalo alebo obmedzovalo....len som chcela vedieť kolko to asi trvá, aby som sa zbytočne nelakala, ked po týždni budem stále krvácať .

mackoxxx
3. aug 2011

@eviiinka Našla som odpoveď aj od lekára: odpovedá doc. MUDr. Miroslav Korbeľ, CSc.: Šestonedelie (6 týždňov = 42 dní) je obdobie, počas ktorého sa organizmus ženy „prelaďuje“ z tehotenského stavu. Počas tohto obdobia sa zvinuje maternica (zmenšuje sa) a vracia sa do pôvodného stavu. Po pôrode sa odlúči od steny maternice placenta (plodový koláč) a na stene maternice zostáva jedna veľká ranová plocha. Keby sa po pôrode cievy (cez ktoré tiekla do placenty zo steny maternice krv) neuzatvorili, žena by vykrvácala. Po pôrode sa však maternica kontrahuje (sťahuje). Stiahnutím maternice sa cievy stlačia, na ich koncoch sa vytvoria krvné zrazeniny, a takýmto mechanizmom sa upchajú (zavrú) a žena nevykrváca. Každá rana potrebuje nejaký čas na zahojenie. Rovnako je to aj s maternicou. V prvých dňoch po pôrode odchádza z maternice krvavý sekrét (lochie). Približne na tretí až štvrtý deň po pôrode sa tento krvavý sekrét mení postupne do hneda. Táto farba môže trvať do ôsmeho až pätnásteho dňa po pôrode. Medzi ôsmym a pätnástym dňom sa začína farba sekrétu meniť do žlta. Potom sa sekrét číri a farba sa mení na sklovitú. Sklovitý hlienový výtok môže trvať až šesť týždňov po pôrode. Charakter a farba výtoku zodpovedajú štádiám hojenia ranovej plochy v maternici. Časový horizont zmeny charakteru lochií môže byť podľa okolností rôzny. Závisí to od toho, či žena rodila prvýkrát alebo opakovane, jedno dieťa alebo dvojčatá či trojčatá, či rodila spontánne alebo cisárskym rezom, aký je jej zdravotný stav.

majoslava
3. aug 2011

Ahojte 🙂 čitam že tu preberáte pôrod 🙂 kamoška v noci porodila dievčatko 😀 jej manžel mi akurát písal že pôrod trval 2 hodky a nebolo to nič strašne 😀

sona367
3. aug 2011

@mackoxxx ale ak napr. minulý rok som bola zamestnaná... aj tento rok a od 30.06. som ukoncila prac. pomer a 01.07.2011 som uzatvorila nový .... tak vymeriavací základ sa počíta z toho nového zamestnania .... ale musí byť splnená čakacia lehota t.j. 90 dní pred očakávaným poberaním dávky. to je tým myslené to čakacie obdobie .... ale počas neho nesmieš byť PN ...

veronika1417
3. aug 2011

@harper Ahojky ja by som Ta chcela porposit zmenu mena zo Sabinky na Melaniu 🙂 uz to menit nebudeme 😀

blackrose
3. aug 2011

@majoslava keby tak kazdy porod trval 2 hodky 😀 😅

eviiinka
3. aug 2011

@mackoxxx super dakujem 🙂

sona367
3. aug 2011

@mackoxxx poslala som ti internú postu ohladom tej čakacej lehoty .... len je to trosku "dlhsie" cítanie 😅

micicka
3. aug 2011

@sona367 ahoj 😉 ďakujem za info, PN mi počítajú zo základu. zamestnaná som bola posledných min. 10 rokov. takže tiež to bude zo základu, chvala bohu 😉 ďakujem

blackrose
3. aug 2011

nahodou som nasla tento clanok o krvaci po porode:
Hojení místa, kde byla placenta, trvá až 10 dní a behem této doby budete mít krvavý vaginální výtok, nazývaný „ocistky“. Den ci dva po porodu jsou „ocistky“ jasne cervené, jako silné menstruacní krvácení. Poté se sníží jejich množství a budou tmave hnedé; pak se objeví naružovelý výtok a po 10 dnech slabý bílý výtok. V tuto chvíli budete vedet, že se místo placenty zcela zahojilo. Postup hojení muže být rychlejší u kojících žen, protože, když díte saje z bradavky, stimuluje delohu, aby se stahovala, a hojení tak trvá kratší dobu. Dokud „ocistky“ neskoncí, nemela byste mít pohlavní styk a behem dne byste mela dbát na hygienu v oblasti hráze (mezi ritním otvorem a vulvou – vnejšími pohlavními orgány), aby se do pochvy nedostaly bakterie.

medulienka75
3. aug 2011

@veronika1417
dobry vyber.. 🙂 nasa Melania bude mat 4 roky 😎

luseta2000
3. aug 2011

@eviiinka Brendon je smer raca az skoro na konci po pravej strane je velke parkoviskio a tam milion obchodov aj lidkl, Dm drogeria a aj Brendon

zuzka051
3. aug 2011

baby aj ja by som sa chcela spýtať že ako to bude u mna , ked som na materskej a ta by mala končiť až v aprily,kedže druhe sa narodi v novembri tak ta prva mi skončí a budem začinať novu teda v nov.musim isť do roboty povedať že idem na dalšiu MD?treba isť ešte niekde?a kolko budem dostavať penazí?som z toho jeleň

harper
3. aug 2011

@zuzka051 na materskej si iba 34 tyzdnov a ako pozeram mas uz vacsie dieta, takze si na rodicovskej. matersku by si mala dostavat asi taku istu ako pri prvom

zuzka051
3. aug 2011

@harper no teda na rodičovskej 🙂 tak teda tých 256 nebudem dostavať?budem len tu mensiu tých190?lebo pri prvom som mala šesť mesiacov matersku vyratanu z platu,potom som mala 256€ do 20 mesiacov maleho a teraz už len tých 190€?

micicka
3. aug 2011

@harper ahoj, môžeš nám zmeniť meno na Natáliu 😉 ďakujem veľmi pekne

harper
3. aug 2011

@veronika1417
@micicka teraz sedim v cakarni, idem na poradnu, ked pridem domov, zmenim.

micicka
3. aug 2011

@harper jasan 😉 keď bude čas, to nie až také súrne 😀

lenka1108
3. aug 2011

ahoj baby vcera sme sa boli s mm a malou fotit.kuk par fotiek 😉

eviiinka
3. aug 2011

@luseta2000 jaaaaaj, ja už viem je to taký komplex večší nie ? presne viem, tade chodíme s drahým na ryby 😀

eviiinka
3. aug 2011

@lenka1108 krááásne fotky 🙂 uplne super 🙂

veronika1417
3. aug 2011

@medulienka75 jeeej to fakt??? ja ani nepoznam nikoho s tym menom 🙂 ale je krasne 🙂 som rada, ze nejaka taka slecna uz tu pobehuje 😉

veronika1417
3. aug 2011

@micicka pekne meno 🙂 ja som velmi tuzila mat Natalku ale je ich toooolko vela ☹ som sa jedovala lebo to bolo najoblubenejsie meno roku ...2009,2010... 😖 ale hned si pod tym menom predstavim krasne usmievave dievcatko s peknymi veselymi ockami 😉

veronika1417
3. aug 2011

@lenka1108 jeeej aky ste zlaty a tam kde mala drzi tu slnecnicku je strasne zlata fotecka 🙂

karap
3. aug 2011

@zuzka051 ak sa nic nezmenilo,tak budes dostavat tych 256eur.Po pol roku klesnes na 190.ked budes koncit u ginekologa[pred odchodom na matersku]on Ti da papier a ten zanesies zamestnavatelovi.On ho posle do socialnej poistovne,ktora Ti potom bude tu vyssiu matersku vyplacat.
Ja som na tom rovnako ako Ty,no nejdem z materskej do materskej,ale uz do tretej materskej.Tak ja asi uz tu zvysenu nedostanem.....