icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

micicka
9. aug 2011

@denis006 aj ja pozerám bazáre a tak, ak by sa mi nejaký veľmi páčil a bol tu z okolia pôjdem omrknúť, no ešte som sa nerozhodla...

luseta2000
9. aug 2011

@denis006 ja som kupila tu krasny kocik po 1 dietati chiccko 4 kombinaciu za 410€ a je uplne skvely 😀 myslim ze je zbytocne vyhadzovat peniaze za drahy novy kocik pokial sa da najst aj dobry po 1 dietati,. ale to je samozrejme ako sa kto rozhodne 🙂 .

kiribaby
9. aug 2011

ahojte baby 🙂 objednavali ste si niekedy nieco zo zahranicia? z UK? resp.posielali balicek? ja som zatial dostavala baliky iba z/do FR a vzdy boli do tyzdna dorucene..Teraz cakam balik z UK, presli uz 2 tyzdne a balika nikde..nechapem..zeby sa niekomu na poste zapacil? 😕

veronika1417
9. aug 2011

@luseta2000 aj ja som kupila tu cez bazarik a som spoko 🙂 aj ked uz jeden som mala doma po svagrinej ale ten je dost velky a ten cez bazar je sikovny a je to trojkolka 🙂

denis006
9. aug 2011

@veronika1417 ale ak máš zásuvku dole nad zemou tak senzor zareguje iba ak budeš chodiť

luseta2000
9. aug 2011

babulky neviete, dostali sme taku plienkovu tortu od znameho ale neviem akej velkosti su tie plienky ☹ este som to nerozbalila lebo sa stahujeme a vsade bordel ale ako to zistim, bneviete poradit? a co je to asi za znacku?

denis006
9. aug 2011

@kaia paráda, tak niektoré ešte aj ultrazvukovo odpudzujú komáre 🙂

veronika1417
9. aug 2011

@denis006 ved nieco vymyslim 🙂 ja len ze my sme strasne aktivny aj v noci 😀

denis006
9. aug 2011
veronika1417
9. aug 2011

@denis006 tam mi zase chyba nieco detske, take typicky babatkovske 🙂 ale inak to je aka prakticka vec??? by sa mi zislo do chodby ked vecer bludim na WC a zakopavam o kadeco 😀 aspin by som nenarobila tolko buchotu 😀

denis006
9. aug 2011

@veronika1417 ja mám v chodbe v zásuvke osviežovač vzduchu, ktorý svieti...a je to vinikajúce...osvetlí chodbu a nemusím zapínať svetlo...kúpene v lidli

veronika1417
9. aug 2011

@denis006 nooo ako sikovne vymyslene 😀 mne trochu svietia hodinky na mikrovlnke a osvetluju cast chodby, len ked sa moj psik hrava nechava hracky kade tade a ja idem v noci skor po pamati a tak na kadeco stupam 😀

karap
9. aug 2011

caute baby 🙂 dnes mi prisiel balicek od mamy.Kupila mi v HC v bazari capri rifle tehotenske a aj dlhe na traky.Tak mam vystarano.Tie capri nosim uz asi 2 mesiace,su super.No a tie trakove budu dobre v chladnom pocasi.Sice v nich vyzeram ako slon,no co narobim? 😉
Pre ten balicek som si isla na muzovom bycikli[ja mam defekt]a on je vyssi nez ja[asi o 20cm]sedak ma vyssie,takze som mala rit vyssie nez ruky 😀 Asi som pri jazde nejak postlacala malu,lebo ked som zosadla,taky tvar brucha som mala 😲
Simka mala asi malo miesta a posunula sa mi az ,,do pupka,, a potom ma to tak bolelo 😠 Musela som do malej stuchat prstom,nech ,,sa posunie,, potvorka mala....
No a v tom balicku bolo aj balenie latkovych plienok[klasicke stvorcovky,10ks],budem ich pouzivat na balenie na siroko,tak sa tesim,ako konecne vsetky Simuskine veci operiem a budem sa z nich vytesovat.Myslim,ze uz aj mozem zacat z pranim jej veci.Ci je este skoro?

atima
9. aug 2011

nad pranim som už aj ja uvažovala len kam to poukladam zatial nemam komodu ani skrinu. už by som niečo aj kupila ale dalsim problemom je kam to dam do spalne sa mi zmesti už len postielka a v šatniku už teraz neviem chodiť 😠

atima
9. aug 2011

@micicka nestraš v noci ani spať nebudem dosť som mala pri prvom 😖

veronika1417
9. aug 2011

@atima baby a aky prasok pouzijete? ja neviem aky mam pouzit na detske vecicky, ktory je najlepsi a aku avivaz?

blackrose
9. aug 2011

@karap ja este cakam, kym budem na materskej, co by som robila potom 😕 😀 ale aj tak sa mi to zda este skoro, ved este 3 mesiace sa bude na tie veci prasit a radsej nech zostanu pekne cistucke a vydezinfikovane 🙂
@denis006 to svetielko je super, hned som to poslala manzelovi, ze taketo nieco chcem, je to urcite lepsie, nez vecer rozsvecovat svetlo, aj ked mame setriace ziarovky, ktorym to dlhsie trva, ale aj tak... toto je take menej drasticke aj pre mna 😉

denis006
9. aug 2011

@karap Ja som už všetko vyprala ožehlila a uložila do igelitu aby sa neprášilo a zostalo oňavé...teraz ak je slnečný deň, tak to krásne schne

tasiko
9. aug 2011

ahojte maminy aj budúce. 😉 Kedže je Vás tu veľa "už " mamín,chcela by som sa spýtať ako je to s rodičovským príspevkom.Keďže nárok na materskú nebudem mať,ako a kedy si ten príspevok mám vybaviť?Viem že lekár vypisuje nejaké tlačivo 6 tt pred pôrodom a posiela na materskú,ale ja na ňu nárok nemám. 😠 Musím si to ísť vybaviť sama do sociálky či na ÚPSVaR?ďakujem za rady 😀

henrieta44
9. aug 2011

@micicka no to vieš, prosím ťa, mňa tak už začínalo byť aj dosť zle a to som si ani nemala kam sadnúť, brucho mi tvrdlo, kríže ma neskutočne boleli ale mi išli poriadne na nervy, fakt jak malé deti, ktoré sa hašteria o formičku na pieskovisku....jedna tam bola fakt protivná, do každého hučala, že ona nestihne autobus, tak som sa jej opýtala, či je už až do večera žiadny nejde a ona že ide jej o pol druhej....tak mi to nedalo a som sa jej spýtala či je doma deti plačú ked sa tak ponáhľa,tak som ju aspoň na chvíľku uzemnila. no bosorka jedna

henrieta44
9. aug 2011

@micicka ach tie kočíky, žiadny nie je 100% na každom sa nájde čo ti vyhodvuje a čo nie, ja som si nakoniec kúpila taký, ktorý si mi páčil, lebo keby som mala hľadať taký čo splňa všetky kritéria, tak ani žiadny nevyberiem 😉

henrieta44
9. aug 2011

@tasiko máš nárok potom len na poberanie rodičovského ,tých nejakých 190€ a to môžeš dostať až po pôrode, lebo tie dostávaš z úradu práce, soc.vecí a rodiny , takže sa chod opýtať tam.....ja som si našťastie platila DNP, z toho dostávam aj PNku a potom mi z neho budú vyplácať aj materskú tých 34týždňov.

henrieta44
9. aug 2011

@atima no ja mám našťastie vééééľky šatník a vecičky mám zatiaľ vo vákuových obaloch, ale som akurát mm oznámila že v setpebri nech sa pripraví na veľkú rošádu s bátykom, tak chudám len zalomil rukami, lebo vie čo ho čaká, nielen skladanie postieľky, ale aj inštalácia komody a prebalovacieho pultu, potom potrebuje dať ešte jednu skrinku malému do izby, lebo už mu oblečenie ledva popracem do tej skrinki jednej čo tak mám a ešte aj do pracovne potrebujem dať knižnicu, najradšej by som to urobila už teraz, len ho k tomu akosi neviem prinútiť 😒

karap
9. aug 2011

baby,neviem co sa dnes so mnou deje 😒 Ani som sa velmi nenamahala,ani nic take,no priserne ma bolia krize ☹ ,brucho mi tvrdne....neviem ci ma Simka nejaku zlu polohu,ci co....Uf
A to su este aj decka zle,biju sa,potom revu....
Mat tak jeden den klud od oboch...No svokra si berie vzdy len Kiku,ze oboch by ich nezvladla a to mi je prd platne,lebo potom je Adamko este viac neposlusny,lebo sa bez Kiki nudi a nevie co so sebou.Normalne sa uz tesim do porodnice,ako si tam oddychnem.....

henrieta44
9. aug 2011

no ale píšem jak maďar, však tam mám samé chyby, pre boha

trinka
9. aug 2011

@veronika1417 ja používam persil sensitive a avivaž silan biely ... je na nom mamina s babom- neviem presne ako sa vola.
@karap @atima ja som už tiež čosi oprala a poukladala. Komoda nam sice príde až niekedy v septembri, ale chcem pomaly pochystať, aby som vedela, že čo dokupiť...

adikad
9. aug 2011

@trinka Leni aj ja som rozmyslala nad tym persilom a teraz maju v tescu tekuty 1,5 a prasok 2kg za 4,59 € 🙂

slimme
9. aug 2011

@veronika1417 Ja som vyprala vecicky v persile na biele, lebo mam vela bielych veciciek a pridala som vanish ruzovy v takej okruhlej umelohmotnej pikslicke a krasne mi to vybielilo zasle kosielky, avivaz nepouzivam ani pre seba a pre babo uz vobec nie...krasne ten persil vonia...

slimme
9. aug 2011

Baby, aj vy citite babo az tak vysoko pod prsiami?mna tam stale kope...a este by ma zaujimalo, ci sa vam horsie nedycha, ked idete spat? lebo mne sa vcera tazko dychalo a zobudila som sa na to...neviete preco?dakujem

stellamiapiccola
9. aug 2011

@slimme ja som začala zle dýchať už dávnejšie zle, lekár ma poslal aj na EKG a le nič nezistili a na krv sa mi nechce tú mi berú furt.
tak tajúto dvojdverovú skriňu chcem