Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@veronika1417 ani ja nemam sterilizator a ani sa nechysta ho kupovat... ja som bianke vyvarale flase a cumle v rnci a stare baby odporucaju dat do tej vody, ked uz silno vrie za lyzicku sody bikarbony...ja som tak robievala a flase som mala vzdy krasne biele a bez usadenin z cajikov alebo pachov mlieka... 😉 a potom uy len umyt normalne s jarou...
my sme tiež nemali sterilizátor a a teraz ho neplánujem kupovať, fľašky sme vyvárali s hrnci a aj teraz z času na čas synovi ešte vyvyarím fľašku v hrnci...používame sklenen
@stefie s tou sódou bik.to skúsim, vždy ma rozčulovalo ked som malému urobila džús s mrkvy že aj na skle mi ostali stopy
ahojte babulky 🙂 Pripadam si ako slamena vdova,lebo uz 3 dni a noci sme doma len traja,bez tatina.Pracuje a veru uz mi je za nim smutno...
Ja flasku babatku kupovat nebudem.V balicku v porodnici istotne bude [pri synovi bola super siroka,no uz neviem ako sa volala]Ja velmi dufam,ze budem v pohode dojcit,tak netreba flasu.
No starsim detom by som veru uz mala vymenit flasky 😒 Oni totiz este stale piju rano a vecer ,,kakavko,, z flase v posteli 😀 A to maju 2,5 a takmer 4 roky....Som rada,ze maju radi mlieko,tak im tu malu nerest doprajem.
Baby,hrozne chcem dojcit,no bojim sa ci nam to pojde.Pri strese z troch deti....No,neviem....Dufam 🙂 Pre istotu budem mat v zalohe krabicu umeleho,no snad ju nebudem potrebovat 😎
@veronika1417 ja som mala od kamosky taky ten sterilizator co sa do mikrovlnky dava a veru vyuzivala som ho, vsetko tam pekne naukladas, zapnes a vyberies sterilizovane 🙂 super vec, najma ked nebudes nahodou kojit a budes pouzivat x krat za den flasku s mlieckom, tak je to naozaj super. 🙂
ceny su rozne http://www.pricemania.sk/katalog/sterilizatory-...
k dudlikom nam sa super osvecil chicco http://www.prenasedeti.sk/obchod/action/product...
prvy sme dostali v balicku v porodnici a suprovsky, makky, aj ked bol starsi a prevaloval sa nikdy nemal otlaceny dudlik na tvari, mal aj umely ale silno ho cuckal a vzdy mal okolo pusy otlacok. Vzdy po 3 mesiacoch sme novy kupili, aj vacsie velkosti.... teraz mam doma na stene z nich retiazku 🙂
ahojte, neviem ci som sa uz pytala, ale uzivate niektora zodac? neviem ci si ho mozem dat, lebo sa idem ukychat.
kocky tak glukozu uz som si dnes kupila, v pondelok idem na to, hadam sa to vo mne udrzi 😀
caute, neviem ako vy, ale ja kedze budem mamina prvy raz, tak uz pomaly zacinam stresovat 😖 tak surfujem jak blazniva a hladam vselijake potrebne infosky 😉 a som nasla velmi zaujimavu stranku, pre take baby ako som ja, co nemaju ani sajnu co ako funguje 😀 zaujal ma tento clanok http://tehotenstvo.rodinka.sk/rodime/porod/poro... ale teda cela stranka obsahuje veeeela uzitocnych info , tak si to uzite 😀
@harper ahojky 🙂 ja denne uzivam Zyrtec je to ta ista ucinna latka, mohla som si vybrat ci chcem Zyrtec alebo Zodac a ked v nemocke nemali Zyrtec tak mi davali Zodac. Beriem ho od 15tt, nemam na vyber pri mojej alergii a vsetko je oki.
@lolinkamaminka jeej vyzera to zaujimavo urcite si precitam 🙂 dikes 😉 tiez budem prvykrat maminkou 🙂
Ahojte dievčatá, dúfam, že si užívate víkend! Ja som "na prázdninách" u rodičov, len tak zo srandy som skočila na váhu (podotýkam pred tým, než som sa pustila do maminho obedu 😀 ) a mám takmer +9kg a obvod bruška 90cm 😝 t.j. počas dvoch týždňov som pribrala takmer 2kg a bruško narástlo o 4cm....wowww sama sa nestačím diviť 😅 doteraz som mala skôr menšie, ale už aj zo mňa rastie pekná bruškaňa 😀 😉 Obliekla som si teda obtiahnutý top a hor sa predviesť do mesta 😎
Inak chcem sa spýtať na tehu knižku..vyplňuje vám Dr. údaje týkajúce sa ultrazvuku? Sú tam 4 stĺpce podľa jednotlivých týždňov...ja mám zatiaľ túto stranu úplne prázdnu, predpokladám že neskôr (pre potreby nemocnice) bude nevyhnutné mať aspoň tie 2 posledné stĺpce vyplnené..
Tie, čo už máte detičky, mohli by ste dať info, či na poradniach v nemocnici študujú tehu knižku a čo všetko tam kontrolujú? vďaka 🙂
len tak pozeram fotoblogy a vidim nejaky album, že vybavička. tak kuknem...no ale ako som sa vytočila! no dal by Pan Boh, aby ja som nebola taka pi"", aby som na troch fotkach z patnastich mala nafotene tie iste pampersky a z toho na jednej detailne s komentarom-"aby sme mali do čoho cikať a kakať" to je už vrchol...veď aj ja sa tešim z vecičiek a všetkeho, ale niektore ženy to tu fakt prehaňaju!!!
@dominika_sk no pekne som sa nasmiala 🙂) a to kde najdem, nech sa pobavim 🙂
@dadka_11 dofrasa, som si nezapamatala ten nick a nemožem si pozrieť historiu, lebo to som bola na kave v kaviarni ktoru ma naš znamy, a tam ma notebook, na ktorom si zapiname net, ale ak tam pojdem a nezabudnem, tak to kuknem.
@dominika_sk Si priprad 😀
Ahojte kočky,tak my si uzivame vikend tiez 😉 Mna stale trapi strasny pocit smadu-vkuse pijem a o cikani ani nehovorim...a nechapem,co to sposobuje.Zacalo mi to tento tyzden,mate niektora podobny "problem"?Aj v noci sa zobudim na to,ze potrebujem pit...
@veronika1417 Ja sterilizator kupovat zatial nejdem,uvidim ako mi pojde klasicke vyvaranie cumlov a flasiek ale myslim,ze problem to nebude-ved s tym nie je robota 🙂
Kočky,možno ste to tu už riešili,ale pre istotu sa ešte spýtam,hlavne skúsenejších mamín...aké plienky sa berú do pôrodnice?Len jednorazovky?Alebo aj aj?A koľko?Informatívne chcem vedieť,zaujíma ma to 🙂
@lianka7 ahoj chrustik 🙂 ja pijem vela ale ja som vzdy vela pila takze nepokladam to za nejaky extrem 😉 na predporodnej nam hovorili, ze tehotna by mala zvysit prijem tekutin ale len o 0,6 litra oproti tomu, co je zvyknuta pit. Takze netreba teraz trhat rekordy v prijimani tekutin, ze odporuca sa pit tri litre a doteraz sme pili len jeden tak teraz sup a budeme tri litre to vraj nie. Ked baba doteraz pila len liter a je tehotna, tak ma zvysit len o tych 0,6l takze denny prijem 1,6l vody. ja by som ale pri takomto pomere umrelaaa 😀 som vodny typ a pijem vela mineralky Lucku modru ta mi vyhovuje a nezatazuje organizmus 🙂 v noci tiez pijem ale aj beham potom na WC 😉
@lianka7 srdiecko na takom listku, co treba do porodnice som mala uvedene, ze jeden balik tych najmensich newborn, ci ako sa to pise 😉 a na zaciatok aj dva baliky tych vacsich ale ci to treba do porodnice to neviem 😀 oni sa Ti trapit s inymi ako jednorazovkami nebudu 😅
@veronika1417 Ďakujem za info 😉 Rozhodne nelámem rekorkdy v pití-len ten smäd nechápem...ani nejaké horúčavy nie sú,ani fyzickú aktivitu nevykonávam a stále sa musím zavlažovať 😀
Zajtra ma čaká 4D,glukóza a EKG...to bude náročný deň,ale teším sa na 4D veľmi preveľmi 😵
@veronika1417 No to mi je jasné,kto by tam pral látkové.... 😲 Ale asi na grckanie a pod.bude potrebné aj pár takých,či?
@lianka7 vies co mrknem Ti to a dam Ti vediet lebo teraz som za PC a mam to ulozene v NTB a uz musim koncit alebo Ti to poslem cele 🙂
@lianka7 juuuj este ze to 4D sa Ti tam vmestilo, zachranilo Ti dnik 😉 a uvidis Patkaaaa! 😀
Ďakujeeem,pošli mi to,budem rada. 🙂
@lianka7 ja som si brala celý pakel jednorazoviek a aj asi 2ks latkové ja mám vždy všetko aj čo netreba .inak ani jednu vložku ani plienku som nepoužila moju , ale radšej som mala všetko .. ja už teraz tiež riešim tašku no a jak na dovolenku kruci 😀
Aj ja som mala jeden balíček (ale menší) jednorázových a 2 plátené do perinky na grckanie. Na tých som mala napísané mená. Treba vziať, ale dať až keď budú pýtať. Neodporúčam však veľké balenie jednorázových. To len v prípade, že chcete podporovať sociálne slabších ( tí ich rozhodne nenosia).

@veronika1417, ja som zase sterilizator pouzivala a to velmi casto. Cumliky, flasky atd.. som vzdy sterilizovala asi do jedneho roka 😉. Mala som od Avent a stoji to cca 20 eur, sterilizovanie trva par minut v mikrovlnke a je to 😎.