icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

kaia
12. aug 2011

@veronika1417, ja som zase sterilizator pouzivala a to velmi casto. Cumliky, flasky atd.. som vzdy sterilizovala asi do jedneho roka 😉. Mala som od Avent a stoji to cca 20 eur, sterilizovanie trva par minut v mikrovlnke a je to 😎.

stefie
12. aug 2011

@veronika1417 ani ja nemam sterilizator a ani sa nechysta ho kupovat... ja som bianke vyvarale flase a cumle v rnci a stare baby odporucaju dat do tej vody, ked uz silno vrie za lyzicku sody bikarbony...ja som tak robievala a flase som mala vzdy krasne biele a bez usadenin z cajikov alebo pachov mlieka... 😉 a potom uy len umyt normalne s jarou...

henrieta44
13. aug 2011

my sme tiež nemali sterilizátor a a teraz ho neplánujem kupovať, fľašky sme vyvárali s hrnci a aj teraz z času na čas synovi ešte vyvyarím fľašku v hrnci...používame sklenen

henrieta44
13. aug 2011

@stefie s tou sódou bik.to skúsim, vždy ma rozčulovalo ked som malému urobila džús s mrkvy že aj na skle mi ostali stopy

karap
13. aug 2011

ahojte babulky 🙂 Pripadam si ako slamena vdova,lebo uz 3 dni a noci sme doma len traja,bez tatina.Pracuje a veru uz mi je za nim smutno...
Ja flasku babatku kupovat nebudem.V balicku v porodnici istotne bude [pri synovi bola super siroka,no uz neviem ako sa volala]Ja velmi dufam,ze budem v pohode dojcit,tak netreba flasu.
No starsim detom by som veru uz mala vymenit flasky 😒 Oni totiz este stale piju rano a vecer ,,kakavko,, z flase v posteli 😀 A to maju 2,5 a takmer 4 roky....Som rada,ze maju radi mlieko,tak im tu malu nerest doprajem.
Baby,hrozne chcem dojcit,no bojim sa ci nam to pojde.Pri strese z troch deti....No,neviem....Dufam 🙂 Pre istotu budem mat v zalohe krabicu umeleho,no snad ju nebudem potrebovat 😎

luppita
13. aug 2011

@veronika1417 ja som mala od kamosky taky ten sterilizator co sa do mikrovlnky dava a veru vyuzivala som ho, vsetko tam pekne naukladas, zapnes a vyberies sterilizovane 🙂 super vec, najma ked nebudes nahodou kojit a budes pouzivat x krat za den flasku s mlieckom, tak je to naozaj super. 🙂
ceny su rozne http://www.pricemania.sk/katalog/sterilizatory-...

k dudlikom nam sa super osvecil chicco http://www.prenasedeti.sk/obchod/action/product...
prvy sme dostali v balicku v porodnici a suprovsky, makky, aj ked bol starsi a prevaloval sa nikdy nemal otlaceny dudlik na tvari, mal aj umely ale silno ho cuckal a vzdy mal okolo pusy otlacok. Vzdy po 3 mesiacoch sme novy kupili, aj vacsie velkosti.... teraz mam doma na stene z nich retiazku 🙂

stefie
13. aug 2011

@karap nebojkaj moja, urcite to zvladnes...ja viem, tri deticky... ale ty si sikulka velika, nieraz si nam to ukazala 😉 😉

harper
13. aug 2011

ahojte, neviem ci som sa uz pytala, ale uzivate niektora zodac? neviem ci si ho mozem dat, lebo sa idem ukychat.

karap
13. aug 2011

@stefie neblazni,ja nie som ziadna sikulka,proste sa snazim urobit to co musim.Nemam poruke babky ani ziadnu inu rodinu,tak mi nema kto pomoct.

luppita
13. aug 2011

kocky tak glukozu uz som si dnes kupila, v pondelok idem na to, hadam sa to vo mne udrzi 😀

lolinkamaminka
13. aug 2011

caute, neviem ako vy, ale ja kedze budem mamina prvy raz, tak uz pomaly zacinam stresovat 😖 tak surfujem jak blazniva a hladam vselijake potrebne infosky 😉 a som nasla velmi zaujimavu stranku, pre take baby ako som ja, co nemaju ani sajnu co ako funguje 😀 zaujal ma tento clanok http://tehotenstvo.rodinka.sk/rodime/porod/poro... ale teda cela stranka obsahuje veeeela uzitocnych info , tak si to uzite 😀

veronika1417
13. aug 2011

@harper ahojky 🙂 ja denne uzivam Zyrtec je to ta ista ucinna latka, mohla som si vybrat ci chcem Zyrtec alebo Zodac a ked v nemocke nemali Zyrtec tak mi davali Zodac. Beriem ho od 15tt, nemam na vyber pri mojej alergii a vsetko je oki.

veronika1417
13. aug 2011

@lolinkamaminka jeej vyzera to zaujimavo urcite si precitam 🙂 dikes 😉 tiez budem prvykrat maminkou 🙂

kiribaby
13. aug 2011

Ahojte dievčatá, dúfam, že si užívate víkend! Ja som "na prázdninách" u rodičov, len tak zo srandy som skočila na váhu (podotýkam pred tým, než som sa pustila do maminho obedu 😀 ) a mám takmer +9kg a obvod bruška 90cm 😝 t.j. počas dvoch týždňov som pribrala takmer 2kg a bruško narástlo o 4cm....wowww sama sa nestačím diviť 😅 doteraz som mala skôr menšie, ale už aj zo mňa rastie pekná bruškaňa 😀 😉 Obliekla som si teda obtiahnutý top a hor sa predviesť do mesta 😎
Inak chcem sa spýtať na tehu knižku..vyplňuje vám Dr. údaje týkajúce sa ultrazvuku? Sú tam 4 stĺpce podľa jednotlivých týždňov...ja mám zatiaľ túto stranu úplne prázdnu, predpokladám že neskôr (pre potreby nemocnice) bude nevyhnutné mať aspoň tie 2 posledné stĺpce vyplnené..
Tie, čo už máte detičky, mohli by ste dať info, či na poradniach v nemocnici študujú tehu knižku a čo všetko tam kontrolujú? vďaka 🙂

dominika_sk
13. aug 2011

len tak pozeram fotoblogy a vidim nejaky album, že vybavička. tak kuknem...no ale ako som sa vytočila! no dal by Pan Boh, aby ja som nebola taka pi"", aby som na troch fotkach z patnastich mala nafotene tie iste pampersky a z toho na jednej detailne s komentarom-"aby sme mali do čoho cikať a kakať" to je už vrchol...veď aj ja sa tešim z vecičiek a všetkeho, ale niektore ženy to tu fakt prehaňaju!!!

dadka_11
13. aug 2011

@dominika_sk no pekne som sa nasmiala 🙂) a to kde najdem, nech sa pobavim 🙂

dominika_sk
13. aug 2011

@dadka_11 dofrasa, som si nezapamatala ten nick a nemožem si pozrieť historiu, lebo to som bola na kave v kaviarni ktoru ma naš znamy, a tam ma notebook, na ktorom si zapiname net, ale ak tam pojdem a nezabudnem, tak to kuknem.

lianka7
13. aug 2011

@dominika_sk Si priprad 😀
Ahojte kočky,tak my si uzivame vikend tiez 😉 Mna stale trapi strasny pocit smadu-vkuse pijem a o cikani ani nehovorim...a nechapem,co to sposobuje.Zacalo mi to tento tyzden,mate niektora podobny "problem"?Aj v noci sa zobudim na to,ze potrebujem pit...
@veronika1417 Ja sterilizator kupovat zatial nejdem,uvidim ako mi pojde klasicke vyvaranie cumlov a flasiek ale myslim,ze problem to nebude-ved s tym nie je robota 🙂

karap
14. aug 2011

@lianka7 ja mam opacny problem.Niekedy si az okolo 15-tej uvedomim,ze som okrem rannej kavy nic nepila.A to sa uz ozyva bolest hlavy.Ta mi to vlastne pripomenie....

lianka7
14. aug 2011

@karap Tak sme tu dva extremy 😀 ale nemozem povedat,ze pijem vela...smad mi uhasia aj dva dusky vody....len stale pijem,co je u mna nezvyk,lebo doteraz som bola rovnaky pripad ako ty 🙂

lianka7
14. aug 2011

Kočky,možno ste to tu už riešili,ale pre istotu sa ešte spýtam,hlavne skúsenejších mamín...aké plienky sa berú do pôrodnice?Len jednorazovky?Alebo aj aj?A koľko?Informatívne chcem vedieť,zaujíma ma to 🙂

veronika1417
14. aug 2011

@lianka7 ahoj chrustik 🙂 ja pijem vela ale ja som vzdy vela pila takze nepokladam to za nejaky extrem 😉 na predporodnej nam hovorili, ze tehotna by mala zvysit prijem tekutin ale len o 0,6 litra oproti tomu, co je zvyknuta pit. Takze netreba teraz trhat rekordy v prijimani tekutin, ze odporuca sa pit tri litre a doteraz sme pili len jeden tak teraz sup a budeme tri litre to vraj nie. Ked baba doteraz pila len liter a je tehotna, tak ma zvysit len o tych 0,6l takze denny prijem 1,6l vody. ja by som ale pri takomto pomere umrelaaa 😀 som vodny typ a pijem vela mineralky Lucku modru ta mi vyhovuje a nezatazuje organizmus 🙂 v noci tiez pijem ale aj beham potom na WC 😉

veronika1417
14. aug 2011

@lianka7 srdiecko na takom listku, co treba do porodnice som mala uvedene, ze jeden balik tych najmensich newborn, ci ako sa to pise 😉 a na zaciatok aj dva baliky tych vacsich ale ci to treba do porodnice to neviem 😀 oni sa Ti trapit s inymi ako jednorazovkami nebudu 😅

lianka7
14. aug 2011

@veronika1417 Ďakujem za info 😉 Rozhodne nelámem rekorkdy v pití-len ten smäd nechápem...ani nejaké horúčavy nie sú,ani fyzickú aktivitu nevykonávam a stále sa musím zavlažovať 😀
Zajtra ma čaká 4D,glukóza a EKG...to bude náročný deň,ale teším sa na 4D veľmi preveľmi 😵

lianka7
14. aug 2011

@veronika1417 No to mi je jasné,kto by tam pral látkové.... 😲 Ale asi na grckanie a pod.bude potrebné aj pár takých,či?

veronika1417
14. aug 2011

@lianka7 vies co mrknem Ti to a dam Ti vediet lebo teraz som za PC a mam to ulozene v NTB a uz musim koncit alebo Ti to poslem cele 🙂

veronika1417
14. aug 2011

@lianka7 juuuj este ze to 4D sa Ti tam vmestilo, zachranilo Ti dnik 😉 a uvidis Patkaaaa! 😀

lianka7
14. aug 2011

Ďakujeeem,pošli mi to,budem rada. 🙂

stellamiapiccola
14. aug 2011

@lianka7 ja som si brala celý pakel jednorazoviek a aj asi 2ks latkové ja mám vždy všetko aj čo netreba .inak ani jednu vložku ani plienku som nepoužila moju , ale radšej som mala všetko .. ja už teraz tiež riešim tašku no a jak na dovolenku kruci 😀

mackoxxx
14. aug 2011

Aj ja som mala jeden balíček (ale menší) jednorázových a 2 plátené do perinky na grckanie. Na tých som mala napísané mená. Treba vziať, ale dať až keď budú pýtať. Neodporúčam však veľké balenie jednorázových. To len v prípade, že chcete podporovať sociálne slabších ( tí ich rozhodne nenosia).