Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@lianka7 neviem ako v inych porodniciach[ja rodim v TT]no vatsinou latkove plienky,aj kosielky na prezliekanie+zavinovacku dava porodnica.Teda v TT je to tak.Vecer,po kupani deti sme mali prichystane ciste kosielky,aj plienku pod hlavicku,aj zavinovacku.Kazda mamina si zobrala.
Jednorazovych plienok si ozaj neber vela,aby sa Ti ,,nestratili,,Tusim kazu na kazdy den cca 10ks[no to je vela si myslim]No ak Ti ostanu,vezmes domov.A naopak,keby Ti chybali,niekto z rodiny Ti isto prinesie.
Aj oblecenie pre babatko na cestu domov staci mat pripravene doma a v den odchodu manzel prinesie[alebo den vopred]
Moje deti nemali problem z ,,nemocnicnym oblecenim,,takze nosili kosielky nemocnicne,no susedka na izbe davala hned svoje bodycka,lebo jej maly dostal z nemocnicneho prasku strasidelny ekzem...
Ja si pre istotu tiez vezmem bodycka svoje.
Mám otázku?myslíte si,že krsní rodičia môžu byť aj ľudia,ktorý nie sú manželia. Chcela som aby moja jediná sestra bola krsnou mamou a jej partner krsným,ale ide o to že nie sú manželia a z jeho pohľadu sa on na manželstvo necíti,takže mi to pripadá blbé, Druhá možnosť je mužov brat s manželkou..
Poradte mi
@tatiana1760 u katolikov: Krstným rodičom môže byť osoba staršia ako 16 rokov, ktorá prijala sviatosť krstu, birmovania a je praktizujúcim katolíkom. Krstný rodič môže byť slobodný. Ak sú krstní rodičia manželia, ich sobáš musí byť uzavretý v katolíckom kostole, nemôžu byť rozvedení.
@tatiana1760 aj moja sestra neni vydata ale so snubencom maju syna.tak ide ku krstnu len ona a akoze je slobodna a bezdetna.inak by nemohla byt krstnou mamou kedze ma dieta mimo manzelstva.ale krstny budu obaja akurat len sestra na papieri.
ahoj baby.kokos ale som tu dlho nebola. nebolo kedy.scarlettka mala v piatok oslavu ma uz 5 rokov.boze ale to leti. ☹ a vcera sme boli v ba v zoo a dnes pride este druha varka gratulantov.takze stale cosi.maly pekne kopka ale vie ma aj pekne vytrapit. uz sme zacali 3 trimester tak sa nam to krati . na tej pregnology kalkulacke mi ukazuje este 82dni.a kedze sa drzim jej a nie konovej kalkulacky tak je to co nevidiet.
segra mi poslala z irska kufor plnyyy veci po jej synovi tak som teraz oprala dalsich 5 praciek.takze oblecka uz mam hrozneeee moccccc. aj oblecko na krst aj perinku. potom ked to oschne tak pofotim.
dnes som sa vazila a stale som na tom istom.ani kilo hore.no brucho mam riadne.ale vraj je to ok len 23.8 idem na gyndu tak som zvedava co povie dr. inak mam pocit ze sa mi vracia ta mikoza.dufam ze mi neda dalsie atb. zaha ma pali coraz viac uz som asi odskusala vsetko.... takze tak si tehulkujem... 😉 😉 😉
@karap
@stellamiapiccola
@mackoxxx Baby ste zlate,dakujem za uzitocne rady 😉 Urcite budem brat len ten mensi balik jednorazoviek,ved navstevy budu chodit 🙂
@tatiana1760 ja ked som este len chodila so svojim muzom tak sme isli za krstnych a sme obaja...a mam este jedneho krstneho syna a tomu som krtstna mama s bratom, lebo sa sestra nevedela rozhodnut...tak sme krstny obaja...
@lenka1108 gratulujem malej princeznicke k narodeninkam 🙂
Máme doma kočik 😀 😀 😀
Z oblečenia som este ani ja nekupila nič až na jedny body ale ten kočíik sa mi hrozne pacil tu na bazare a neodolala som , tak som sa s ním dnes potešila zakryla igelitom odstavila do pivnice a caká tam na november.
kocky mam vysoke teploty.. môj syn ma hnisavu anginu,tak som to dostala od neho.. to uz treba ist k dr,ze? hlavne teda ona mi da ATB??
@tatiana1760 vobec nie je podmienka , ze by krsni museli byt manzelia, moj syn ma krsnu moju sesternicu (slobodnu) a krsneho brata mm (tiez slobodny). popripade mozete dat iba jedneho (tak to budem mat teraz pri dcerke) krsny bude moj brat a kedze je slobodny , tak bude len on a ked sa ozeni (jedo draha automaticky ziska titul krsna nasho dievcatka (toto som zistila az po krstinach, ze to aj takto moze fungovat 🙂
@tatiana1760 my sme boli krstni sestrinmu synovi aj s pariatlom v case, ked sme este neboli manzelia a teraz uz aj sme a to je desat rokov po krste 😉
@dadka_11 no určite radšej choď k Dr. ja osobne by som ATB nebrala môžeš paralen ak máš aj hlieny vyklepávať aj syna aj teba stále .
@lenka1108 Všetko najlepšie malej vlastne už slečne 😉
Caute, dnes bol ale den 😝. Rano som prala, Artur mi zobral jednu z kapsul na pranie a mu praskla pri ustach. Myslela som, ze sa len oblial, ale potom otvoril usta a samozrejme ta hnusta tekutina aj vnutri 😝. Zacala som mu usta vyplachovat a on spustil vracanie. Vracal chudak tak, ako este nikdy, totalne sme sa zlakli...
Skocili sme do auta a upalovali na pohotovost v strese, ci to nie je nejaka hnusna otrava... (ja s mokrou hlavou v teplakoch, ale cas na paradu fakt nebol...) Nastastie vsetko bolo OK 😉. Tento infarkt som rozdychavala snad este poldna...
Poobede sme s muzom isli malemu kupit nabytok do detskej, ktoru mu zariadujeme a nefungovala mi platobna karta pri pokladni 😠. No a na zaver dna ma este aj ustipla osa, takze som rada, ze je vecer, snad sa uz nic nestane...
@tatiana1760 ahoj mozu ist za krstnych v pohode , ja mam kamaratku ktora si pre svoju dcerku zobrala priatelovych surodencov ., brata a sestru ... takze si mozes yobrat oboch .. inak sa to robi tek ze ked si zoberies sestru tak jej buduci nastavajuci bude krstnym .. ale na papiery staci len ona .. to uz je na tebe ci chces aby bolki napapiery obaja alebo len jeden a potom ten koho si zoberie .. ta kamaratka si vybrala dvoch .. a su to surodenci a nie partnery .. ale tak kazdy farar je iny a kazdy ma svoje zasady
Ahojte babule, hlasim sa po viac ako tyzdni z dovce v Chorvatsku. Vsetko sme uspesne prezili, sme oddychnuti a moze sa ist nakupovat pre babatko. Tolko ste toho popisali,ze neviem co kde skor zacat citat,aby mi nieco neuslo.
ahojte kočky, tak máme krásny pondelok a ja opäť čakám u d. v čkárni, tentoraz na poradňu, sestrička mi už zobrala krv a terza len čakať na doktora, ktorý možno ani nepríde. má tiež tehotnú manželku a musel s ňou letie do nemocnice lebo dostala kontrakcie ☹ , je o dva týždne menej ako ja, takže je tak ešte riziko potratu, no nezávidím im, a od zajtra má dovolenku do konca týždňa....ale dúfam hlavne že bude aj jeho žena aj dieťatko v poriadku
Ahojte baby, ako sa cítite??? Mávate niektorá sny o pôrode??? Mne sa už niekoľkýkrát snívalo, že som rodila..a taký skutočný sen, že som normálne ráno rozmýšľala, či to nebolo naozaj 🙂 hehe
@dzejny22 jááj už niekoľko krát, ale neboj nič, nie je to nič strašné, tie sny sú omnoho horšie ako skutočnosť 😉
dievčata, chce sa opýtať- všetky ste absolvovali glukozovy test- ci je tu aj nejaka, ktora nie?

lianka7-ten smad by mohol signalizovat tehotensku cukrovku,ale nechcem ta strasit,mozno len si telo pyta svoje🙂)