icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

trinka
15. aug 2011

@atima ja viem 🙂 pýtam sa lebo som ho neabsolvovala a ani doktorka mi nic nepovedala. Pri malej som bola. a teraz nie. Tak sa pýtam ci je nas viac....

mysti
15. aug 2011

Ahojte baby, ale ste toho popisali, kym som tu nebola...moj manzel mal 2 tyzdne dovolenku, tak sme stale niekde behali, ani net som nestihala, ale bolo fajn, sme si oddychli obaja, dnes je uz v praci... ☹
Vo stvrtok mam poradnu-dozviem sa aj vysledok gluk. testu, ale setricka nevolala, tak je dufam vsetko OK.

Dala som prat plienky, co som dostala od kamosky, usetrila mi kopec peniazekov a musim ist riadit skrinu a to sa mi fakt vobec nechce...musim drobcovi urobit nejake miestecko na veci, lebo sa mu to uz riadne kopi 😀

eviiinka
15. aug 2011

@dzejny22 ja mávam podobné sny a často sa mi sníva, že ma priatel podvádza atd, su to také živé sny, že ked sa zobudím a zbadám ho vedla seba, tak sa nanho nalepim ako kliešť 🙂 😀

dzejny22
15. aug 2011

@eviiinka už som si začínala myslieť, že som iná 🙂

lianka7
15. aug 2011

@trinka Ja mam prave po nom 😉
Tak dalo sa to zvladnut,ale koniec bol uz tazky,strasny hlad a smad ma prepadol 🙂 vysledky budu o tyzden,tak som zvedava 😨

kaia
15. aug 2011

@trinka, ja som glukozovy test este neabsolvovala. Prave sedim v cakarni, budem mat poradnu, ale snad uz dostanem termin na glukozu... 😉

lianka7
15. aug 2011

@trinka A o kolkej je to cvicenie?Ty si uz bola na predpriprave?

eviiinka
15. aug 2011

@dzejny22 🙂

kiribaby
15. aug 2011

@trinka nie si jediná 🙂 sme dve! Ani ja som to zatiaľ neabsolvovala, tento týždeň mám síce poradňu, ale Dr. mi nevravela prísť nalačno ani mi ten test naposledy nespomínala, takže sa tomu asi úspešne vyhnem, veď 28tt je za dverami 😝

kiribaby
15. aug 2011

Dievčatá, k mojej otázke zo soboty...o tehu knižke...Vyplňuje vám Dr. údaje týkajúce sa ultrazvuku? Sú tam 4 stĺpce podľa jednotlivých týždňov...ja mám zatiaľ túto stranu úplne prázdnu, predpokladám že neskôr (pre potreby nemocnice) bude nevyhnutné mať aspoň tie 2 posledné stĺpce vyplnené..
Tie, čo už máte detičky, mohli by ste dať info, či na poradniach v nemocnici študujú tehu knižku a čo všetko tam kontrolujú? vďaka 😉

micicka
15. aug 2011

@trinka pozerám, že si 28tt, tk máš poslednú šancu na glukózový test. ešte nie si ani objednaná, lebo tu u nás ľúbia objednávať aj niekoľko týždňov dopredu... určite sa na to spýtaj 😉

micicka
15. aug 2011

@lianka7 výsledky až o týždeň, fu to si dávajú na čas. ale tak je to jedno, hlavne nech sú v poriadku 😉

micicka
15. aug 2011

@kiribaby ja by som sa na tvojom mieste na ten glukotest vypýtala, veď čo ak náhodou... predsa len, ide o vaše zdravie... voľakedy sa nerobil všetkým tehulkám, ale teraz to platí pre všetky. no ja by som sa radšej opýtala.
k tej tehu knižke - ja mám zatiaľ dva stĺpce vyplnené - prvé somno 10-14tt len pár údajov, stĺpec pre 20-24tt väčšina vyplnená. podľa mňa to v pôrodnici určite budú pozerať, aby vedeli ako sa bábätko vyvíjalo, čo neboli nejaké "odchýlky". veď na to sú tam tie kolonky, aby ich vypĺňali! nemáš náhodou ešte nejaký iný papier k tehu knižke, kde by toto všetko bolo popísané - že by doki mal svoj vlastný formulár....

karap
15. aug 2011

@kiribaby ja mam vypisane uz 4 stlpce:v 11,16,20,24tt Vzdy mi tam pise miery plodu,ozvy,pohyby,polohu...pri kazdej poradni tam nieco zapisuje...
A ci v nemocnici pozeraju tuto stranku?Ano pozeraju.Mozno Ti ju lekar vyplni nakoniec odrazu celu...Ved to ma napisane aj v pocitaci.....

lianka7
15. aug 2011

@micicka Veru,ja som si myslela,ze do hodiny,alebo na druhy den...a oni ze o tyzden..tak som cela zvedava ,co mi vyjde..

karap
15. aug 2011

baby dnes som mala strasidelnu noc.Dcera sa pokakala do postele vnoci[nechapem ako to mohla]takze som o pol druhej vnoci sprchovala malu,prezliekala postel,prepierala navlecky,luftovala....do toho este aj maly asi 4x plakal a malinka ma furt kopala do mechura,takze som asi 8x bola cikat....No vobec som sa nevyspala a som ako matoha....
Aby nebolo tej radosti malo,tak sa mi zase ozyva ucho,takze aj usnemu by som potrebovala ist....no des 😖

luppita
15. aug 2011

@trinka ja som ho absolvovala dnes, zajtra budem mat vysledky 🙂

micicka
15. aug 2011

@lianka7 ja som odchádzala o 10-tej od doktora a výsledky boli o 12,00. no všade je to iné... už len vyčkať 😉

luppita
15. aug 2011

@kiribaby ja mam vyplnene oba prve stlpce 10-14 aj 20-24 .... kadejake skratky, nerozumiem im .... nepamatam si , ci to v nemocnici pred porodom riesili, ci nie.... 🙂

luppita
15. aug 2011

@lianka7 tebe robili ten test u gynekologa? ja som bola normalne na odd pre cukrovkaro, bola som jedina tehu medzi 30 dochodcami 😀 skoro som odpadla od smradu, nastastie, ze byvam 5 min odtial, ked som ten cukor exla, skocila som si domov (potom spat na odber) a zase domov. ak by som tam mala sediet tie dve hodiny asi by to nedopadlo dobre.... neznasam, tie 200 rocne kolinske, co si dochodcovia na seba naplacavaju 🙂

manka
15. aug 2011

@trinka ja som na test tiez bola a vysledky su v poriadku.aspom nieco. ale vysedavanie u doktorov zajtra pokracuje na hematologii a chirurgii...

manka
15. aug 2011

@kiribaby no ja som ani do nemocnice nechodila. len stale k svojmu dr az do konca a do nemocnice az rodid

kiribaby
15. aug 2011

@micicka @karap @luppita vďaka baby, predpokladala som, že to budete mať vypísané, ale chcela som to overiť, nech mám na poradni s čím vyrukovať... viete ja som mala v 1.trimestri iného lekára - totálny blb, ten mi nerobil ani NT screening, nieto ešte vypisovať tabuľky... Musím to teda Dr. pripomenúť..bez ohľadu na to, či budem rodiť na SK alebo inde, tú knižku by som mala mať pre každý prípad vyplnenú 😝

trinka
15. aug 2011

@micicka no ja idem do poradne o 10 dní- to už budem takmer 30tt a volať kvoli tomu určite doktorke nebudem 😉
@lianka7 ja som bola na príprave pri Lili, takže som písala vrchnej ci možem len na cvičenie chodiť. Mala mi v čase prednášok spí-nema mi ju kto stražiť, a aj keby nespala, tak by určite nesedela pekne 😀
@karap take noci poznám, síce máme len jednu... ale tiež má ešte take neci, že sa budí a nespinka... 😒
@kiribaby mna sa pýtala doktorka, či máme v rodine cukrovku a to bolo vsetko... a čo sa ultrazvukov týka, vypisuje mi to sestrička, ked prídem do poradne. U nas dava lístok a chodi sa na usg do ambulancie na porodnici. Tak to potom z toho lístočka opíše do knižky... ako v kocurkove... 😀 😀

kiribaby
15. aug 2011

@manka môžem sa spýtať, v ktorom meste si rodila? Tvoj gyn. ťa ani neposielal na poradne do nemocnice, alebo ti sám navrhol, že môžeš až do konca chodiť k nemu? V nemocnici sa ťa nepýtali, prečo si nechodila na poradne k nim? Nemám predstavu o tom, ako to bežne chodí a ako by to malo byť, preto sa pýtam 😅

micicka
15. aug 2011

@trinka no ale ja by som veru radšej zavolala. ono nejde o to, že ten test nie každému chutí, ale ide o výsledok. ja neviem, ale ak by si nebodaj mala tehu cukrovku, tak radšej to vedieť a liečiť čo najskôr, lebo predsa len keď sa nelieči, predstavuje riziko.
tak ale je to na tebe ako sa rozhodneš 😉

micicka
15. aug 2011

@manka tak blahoželám k dobrým výsledkom 😉 prečo ideš na hemato a chirurgiu?

kaia
15. aug 2011

@trinka, s tou glukozou cudne aj u mna ... Sestricka ma objednala na 8.9., to budem v 31 tyzdni 😒.
Opytala som sa jej na to a povedala, ze je to dobre 😒 😒 😒

luppita
15. aug 2011

@kiribaby ja som rodila v BA (aj teraz budem), isla som na kramare, vybrala si dvere s Dr, je ich tam min 5 kusov 😀 a potom som chodila tusim kazdy tyz na kontrolu az do porodu. 🙂 teraz pojdem asi do ruzinova, neviem este ale predpokladam, ze to tam funguje rovnako 🙂

kaia
15. aug 2011

@luppita, rovnako to funguje aj na Antolskej a tiez si myslim, ze vsade je to rovnake 😉