icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

stefie
16. aug 2011

@palinkova87 a mali ste cez pol kila vtedy? tabulka hovori 300.. pfuha...

palinkova87
16. aug 2011

@stefie no jo my sme mali fakt 524g

slimme
16. aug 2011

Ahojte tehulky🙂 pridavam foto bruska z 28+0 tt...Inak asi dva dni na to mi pripada ovela vacsie ako by mi do rana narastlo aj manzel si to hned rano vsimol! a dneska vecer som si merala obvod a mam 103 cm! Strasne zle zvladam fyzicku aktivitu, napr. vyjst na 1.poschodie a pod.... Co sa tyka kozmetiky pre mimi tak ja som chcela len nasu slovensku, ziadnu niveu a pod....kupila som teda Bupi. Na Niveu som este nic dobre nepocula, nedavno mi kamoska pisala, ze jej znama robi v Nivee a vraj je to riadny humus, tak neviem, myslim ze nasou slovenskou klasikou nic nepokazim....A este otáza- Vraciate este niektora? Ja kazde rano ale potom uz nie...

stefie
16. aug 2011

@slimme aj ja sa posledne dni straaasne tazko pohybujem...a co je zaujimave, ked je pod mrakom, alebo prsi, je mi dobre celkom a ked je teplucko, ta nevladzem nic...a pritom uz sparna nie su.. 😒

stefie
16. aug 2011

aha a kozmetiku zatial neriesim...pri bianke sme pouzivali johnsons a neboli problemy...

eskymacik17
16. aug 2011

ahojt ebaby potrebujem si tak trochu pokecat .. pred mesiacom som tu pisala ze nas maly ma dvojnasobne zvacsene oblicky co sa na kontrole nakoniec nepotvrdilo nastastie ale zistili ze to bola cista pri jednej oblicke .. povedali nam ze stym nespravime nic len musime cakat.. mozno sa vstrebe do porodu alebo ak nie tak po porode budu maleho len monitorovat a zistovat ako zavazne to je .. ale v celku vtipne je ze tu v irsku to ani nezistili .. povedal mi to az doktor na Slovensku .. v celku vtipne . nase zdravotnictvo je natom lepsie .. tak teraz po navrate som to oznamila svojej lekarke na sone tu a ta mi po 20 minutach pozeranie povedala no asi to bude nieco poslem vas ku inej .. tak sme sli ku inej aby ona zistila ci ano alebo nie .. a bolo to to iste sono a tak nakoniec to potvrdili aj oni ale kedby som sa na to nespytala tak si to ani nevsimnu .. ☹ nakoniec bola na nieco ta cesta domov dobra..

zvedava17p
17. aug 2011

@eskymacik17 o anglickom zdravotnictve som uz pocula svoje ☹ ...zdrzte sa a bud rada, ze mas vacsie moznosti ako domaci ...

lianka7
17. aug 2011

@eskymacik17 No ja som tiež počula historky o zdravotníctve či v Anglicku alebo Írsku.... 😒 to my si môžeme ešte blahoželať....a keby ich človek nepotreboval.
Babulky,ahojte-ja som skoro celú noc nespala,už pred spaním ma začala mierne páliť záha a v noci to bol otras 😠 😠 😠 A ani neviem,čo si môžem ☹ čo mi pomôže...páli aj niektorú z vás záha?

manka
17. aug 2011

@veronika1417 dakujem. drzim nam vsetkym palce, nech to dobojujeme 🙂

trinka
17. aug 2011

kočky našla som inšpiráciu do izbičky pre naše dve kočky až budu väčšie a konečne budeme bývať v normalnom bytiku 😉
my máme už viac ako 5 dní nezvestneho kocúrika... (mne by ani tak nechýbal 😠 , ale Lilinka ho strašn zháňa, tak dufam, že nájde ...)

@eskymacik17 moja držím palce, nech sa všetko vyrieši ešte do porodu. Ja som v celku rada, že sme na Slovensku- aj ked to ide s naším zdravotníctvom dole vodou, ale ešte nie sme na tom tak zle... a rodiť budeš v Irsku?

manka
17. aug 2011

@micicka mne zase ten sorbifer predpisal gyn, lebo som chcela zmenit. Simek na to potom len ze ok to je to iste..
Po tom neuspesnom tehu som isla na genetiku a odtial sup na hemato. Okrem vrodenych som este aj brala duphaston na zac. tehu a mam napr. varixy aj to su rizikove faktory pre trombozu...
no dnes ti drzim palce. potom referuj 🙂

manka
17. aug 2011

@slimme nevolnosti uz pominuli. 3 mesiace stacili. teraz chuti az moc

lianka7
17. aug 2011

@trinka Jeeeej,ako pre princeznééé 😵 😵 😵 tam by sa mi sladko spalo 😉

stellamiapiccola
17. aug 2011

@eskymacik17 to ma moc mrzí, želám ti aby sa to všetko dobre skončilo ☹ sú to len slová , ale asi viac sa urobiť z mojej strany nedá drž te sa !!!

ahojte dievčatá, máte úplne zlate malé bruška jeeej ja sa ledva hýbem a stále ma tlačí ... včera som mala také krče, keď som vešala na balkóne prádlo tak som to musela normálne predýchávať uffff.
Zajtra idem do poradne no uvidíme novinky .

stellamiapiccola
17. aug 2011
lianka7
17. aug 2011

@stellamiapiccola Odfoť nám aj ty bruško,nech sa potešíme...Držím prsty,aby v poradni bolo všetko oki🙂Baby ja mám pocit,že strašne rýchlo priberám...Fakt 0,5 kg za týždeň 😀

trinka
17. aug 2011

@lianka7 ja mam pocit, že som nič nepribrala... len brucho rastie a rastie.... 😉

trinka
17. aug 2011

@stellamiapiccola ja to poznam... mala ma všade tlačí... kým som včera vyprala a povešala prádlo.... som bola normálne spotená....

stellamiapiccola
17. aug 2011

@lianka7 ďakujem ,už som dala fotečku , no ja tiež priberám rýchlo +6kg ty máš úplne malinkaté brušenko krásnučkéa hlavne ku koncu sa bude priberať 🙂 ja mám pocit, že mám to brušo stráíááášne ťažkéa prsia ma ťahaju k zemi ahahahaha 😀 už nech sú v pôvodnej velkosti 🙂

lianka7
17. aug 2011

@trinka No ja tiež nemam subjektivny pocit,ze som pribrala,ale vaha tvrdi nieco ine 😵

lianka7
17. aug 2011

@stellamiapiccola No mne prsia začali rásť hlavne teraz a cítim to na podprsenkách,aj na ich váhe...potrebujem si ísť kúpiť väčšie,lebo pomaly sa do nich nezmestím 😀

kaia
17. aug 2011

Dobre ranko, ako vas tak citam, tak sa normalne tesim, ze sa citim fit 🙂. Mna nic neboli, mala ma netlaci, dokonca oproti tehotenstvu s Arťasom je mala uplne kludna, len da o sebe priebezne vediet 🙂.
Dokonca som pribrala zatial len 2 kg, energie mam vela a tak duuuufam, ze mi to vydrzi az do konca 😎.
Zelam vam pekny zaciatok dna 🙂

deny19
17. aug 2011

@eskymacik17 ahoj my mame ten isty problem,tiez mame na lavej oblicke cystu a povedali nam ze po porode sa uvididi ze budu to monitorovat,neviem co cakas ale ze pri chlapcoch je teno problem dost casty... 😒

denis006
17. aug 2011

zdraváím vás tehulky....0,5 kg je na týždeň optimálne...ja som za posledné dve poradne po 4 týždňoch pribrala rovnako po 3 kg...ku dnešnému dňu + 10 kg....Pri Viki som nabrala celkom 16 kg, tak som zvedavá aké bude tento raz konečné číslo...Teraz som na rizikovom a mám obmedzený pohyb, musím polihovať a aj krátka prechádzka mi dá zabrať...Zajtra ma čaká glukotest a vraj sa to sprísnilo, že striktne nič nejesť a nepiť nič sladké po 2O hod. inak by aj malé zvýšenie znamenalo neustále konrtoly...Už mi určili aj termín nástupu na MD 11.10 /6 t. pred pôrodom/....a ďalšiu poradňu mám o 4 týždne...

lianka7
17. aug 2011

@denis006 Ahojky,tak to si ma potešila,že 0,5kg je optimálne,lebo ja mam pocit,že jem normálne ako predtým a tá váha ide riadne hore...čo sa týka glukotestu,áno po 20.h.sa nič neje,potom ráno už ani nepije.Ja som mala priniesť so sebou ranný moč.čo sa týka hladu,je pravda,že sladká gebuzina zasýti,takže za tie dve hoďky sa to dá vydržať, i keď ja som bola ku koncu už aj hladná aj smädná....ale nič strašné 😉

kaia
17. aug 2011

@denis006, dakujem za info ohladom nastupu na matersku 🙂. Vidim, ze mame rovnaky termin, tak sa mozem orientovat podla Tvojho nastupu 😎.
S glukotestom drzim palce, nech vyjde dobre, moj som si nakoniec vybavila na budici tyzden (sestricka ma objednala na 8.9., ale nedalo mi to a presvedcila som ju, ze je to neskoro 😠).

henrieta44
17. aug 2011

ahojte tehuľky, konečne som dočítala čo ste tu popísali a vidím že sa už niektoré chystáte, tak ako ja, akurát včera som si objednala tehotenskú košeľu do nemocky, u nás stačí jedna, lebo pri pôrode a prvý deň po pôrode nedovolia mať oblečenú vlastnú ale ich nemocničnu super sexi plachtu 😀 ( ale aspoň si neušpiním tú svoju 😉 ) , čo sa týka kozmetiky, tak nič extra netreba, na kúpkanie určite ( podľa mňa) je najlepšie obyčajné detské mydielko, ja som ho používala pri malom a aj to nie zakaždým, lebo väčšinou sme sa umývali je čistou vodičkou, potom klasický olivový olejček, prípadne modrú indulonu ( tá je fakt super aj ked má dieťatko nejaký ekzém, ale ešte ked sa dieťatko čistí po pôrode a má rôzne pupiačiky na telíčku) na riťku rybiu masť, potom 60% lieh na utieranie pupčeku, malé štvorcové tampóniky, tyčinky na čistenie nošteka a ušiek ( tie hrubšie pre novorodeniatka), vlhčené utierky a to je všetko, žiadny šampón ani telový krém....inak čo sa týka značiek, tak ja zase nemusím značku johnsons vôbec, ale je to len vec skúsenosti a názoru, mne táto značky nevyhovovala a ani kamarátky v mojom okolí s ňou nemajú moc dobré skúsenosti, hlavne preto že je parfemovaná....ale vravím je to len vec názoru 😉

jaruska7
17. aug 2011

ahojte tehuľky, pridám sa ku vám. Ja som v 26.týždni. Tiež sa obávam toho glukotestu, lebo nič sladké mi nechutí a toľko toho vypiť naraz som mal vždy problém.
Inak kozmetiku tiež neriešim, lebo som počula, že najlepšia je pre babätko čistá voda a aj na pupček. Ale potom neskôr by som používala tiež slovenskú kozmetiku.
Chcela som sa popýtať, či budete prať babätkovské oblečenie v detskom prášku alebo v normálnom dospeláckom prachu, a či sa vôbec môžu používať aviváže na detské oblečenie?

mysti
17. aug 2011

@lianka7 lianka, pisala si o paleni zahy...mna zvykne palit a poriadne a zistila som, ze sa mi robi kyselina po bananoch, ktore som predtym zboznovala a teraz ich nemoze, teda radsej nechcem jest...