icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

ninka23
18. aug 2011

@lenkakrchova Krásny kočík. My sme ešte nevybrali. Stále nevieme čoto bude. ☹

duplinka
18. aug 2011

@ninka23 tak v prvom rade veľa šťastia na zajtrajšom teste 😀
No ja som sa veľmi často ráno zobudila na bruchu, aj môj manžel bol prekvapený 😅 😅 😅 Teraz sa vlní po bruchu jedna radosť celý deň aj celú noc. Ani nechápem kedy spí. 😕 Ináč pred chvíľou som mala tiež také silné bolesti pri rebrách. Nevedela som ani ako sa uložiť. Najhoršie je to keď sedím. Ani v ľahu to nie je nič moc. ☹

ninka23
18. aug 2011

@duplinka Skús to magnézium. Inak aj ja mám niekedy aktivity night 😉 Zaspávame až po polnoci..

stellamiapiccola
18. aug 2011

dnešná poradňa všetko ok malá má 1282g ,35cm, otočená ešte nožkami dolu , lekár sa tešil aké mám bruško ma chválil tak som rada 😀

kaia
18. aug 2011

@lenkakrchova, super vyber! My sme si pri Arturkovi kupili zeleny, bola to laska na prvy pohlad 😉. Sme s nim velmi spokojni, ajked nie je uplne vhodny na zly teren, ktory praveze mame a tak sme si museli kupit este jeden "off road" 😎.
Zelam buduce prijemne kocikovanie so spokojnym babatkom 😉

micicka
18. aug 2011

@denis006 ja som doteraz nebývala hladná, resp. asi som pretrpela hlad a jedla len pár krát denne, ale teda určite viacej. teraz sa mi zdá, že som stále hladná a niekedy nevydržím ani dve hodiny medzi jedlami! a asi som predsa len jedla sem tam niečo sladké, lebo teraz mi chýbajú také maškrtky... ale podľa dnešnej váhy som išla dolu o cca 1-1,5kg, čo sa mi veru nepáči, lebo to by znamenalo, že mám od začiatku tehu len +1,5kg, čo by asi mohlo byť viac.
možno si dávam malé porcie, musím skúsiť väčšie a potom pomerať cukor. dnes som si dala jednu kocku čokolády 😨 a pomohlo, upokojila moje chuťové bunky 😀

lianka7
18. aug 2011

Ahojte kočky,no mne sa dnes drobec asi otočil do inej polohy a kopká mi dole až do mechúra...doteraz som ho cítila kopkať skôr hore pri pupku,tak ma to dosť šokovalo...dúfam,že nemá nejaké úmysly 😨

micicka
18. aug 2011

@lianka7 neboj, určite nemá zlé úmysly 🙂 oni sa krpci podľa mňa stále vrtia! mne naša raz nad pupkom búcha, potom zase úplne dole, neviem kedy sa stíha takto vrtieť 🙂 ale zase majú aj ručičky a nožičky, takže môžu aj tam aj tam naraz 😉

kaia
18. aug 2011

@lianka7, v pondelok na poradni mi lekar povedal, ze sa deticky velmi lahko otacaju do 30.-ho tyzdna 😉, takze ziadne strachy!

lianka7
18. aug 2011

@micicka
@kaia Díky baby,mala som trochu obavy,lebo dosť dlhý čas som ho mala na jednom mieste a kopkal mi stále rovnako...a teraz sa takto "spustil" 😀 😀 😀

kaia
18. aug 2011

@lianka7, este stale pouzivas muzsky rod? 😉 😉 😉

micicka
18. aug 2011

@lianka7 no moja niekedy tak často mení miesto kopkania, že si myslím, že tam musia byť aspoň dve detičky, lebo že nie je možné, že tak rýchlo zmení polohu 😀

lianka7
18. aug 2011

@kaia 😀 😀 😀 No,stále 😀 😀 😀 ja nejako stále cítim,že to bude chalan...a čakám na 30.augusta... 😵

lianka7
18. aug 2011

@micicka Užívajú si,kým majú toľko miestečka 😉 ja keď som videla na 4D ako si ešte pekne vystieral nôžky,tak som len civela...myslela som si,že nôžky má už len skrčené a on si ich tam pekne vystieral 🙂

micicka
18. aug 2011

@lianka7 horšie to asi bude keď krpci narastú a budú mať málo miesta, to bude hlavne pre nás nepríjemné, tak si to dovtedy užívajme.
ja som malú videla naposledy v 24tt už je to večnosť a nemám ani ďalší termín, ale bude to až po 5.9. ☹

lianka7
18. aug 2011

@micicka No ja mam tiež najbližšiu poradňu až 13.9.,ale som rada,že mám medzitým ešte 4D...lebo ten mesiac ide pomaly,kým čakám na ďalšiu poradňu.

stefie
18. aug 2011

@mysti neboooj, aj ja som takto dopadla v poslednej poradni..tiez ma doki strasil predcasnym porodom...ta nasa krpana sa tiez tlaci-krci celkom dole, ved som to tu po poradni aj pisala, len ja mam este tu smolu navyse, ze mne sa ten krcok uz o polovicu skrail ☹ nebojkaj, nejako to dokopeme cim dlhsie..som zvedava co mi zase povie doki buduci tyzden..ma mi robit velky uzv+morfo takze popozera vsetko..dufam, ze sa mi ten krcok neskratil este viac,ale mala sa neako extra neposunula,ked sa mam priznat..aj dnes som mala cele popoludni az doteraz stvrdnute brucho, mala bola uuuplne dole natlacena..skusala som vsetko mozne, dokonca aj magnezko, co mam zakazane, buscopan, lezele som hore nohami, nic 😖 ale stale sa ukecavam, ze nejako vydrzim...
joj ozaj, @mysti , ked budes vykladat tie nozky...tak vlastne nielen od kolien, ale naukladaj si toho dost a vlastne uz zadok podloz, aby bol vyssie ako hlava prakticky od kolien to moze byt uzz spustene z druhej strany dole...budes mat sice pocit na vracanie zo zaciatku, lebo ti cele vnutro bude tlacit na zaludok, ale da sa to zvladnut..aspon mne to tak sestricka vysvetlila a vtedy sa aj uvolni ten tlak na posvu...

lolinkamaminka
18. aug 2011

@veronika1417 dakujem ti, pomohla si mi 🙂 takze to co citim asi nie je ono... 😅

micicka
18. aug 2011

@lianka7 veď to, že máš aspoň to 4D. ja vôbec nič. jedine, že by som sa ešte objednala na 4D, ale zase toľko peňazí... asi vyčkáme.

lianka7
18. aug 2011

@micicka Mne to dala adikad super kontakt na dokiho,ktorý má v cene 4D tri sedenia...takže ma čaká druhé sedenie,čo je super. 😉 Ale pevne verím,že pri týchto pekných slnečných dňoch nám koniec augusta rýchlo zbehne a budeme sa tešiť na septembrové poradne 😵

lolinkamaminka
18. aug 2011

Vela z vas tu pise o tom glukozovom teste na cukrovku, vedeli ste o om ze vobec nie je povinny? kazda ho moze odmietnut ak si ho nezela 😉 Samozrejme netvrdim ze je to mudre, podla toho co som sa docitala tak priznaky tehotenskej cukrovky zena sama ani nespozna, a dopad na babatko byva dost zly..len som sa s Vami chcela podelit o to co som sa dozvedela, ja sama som bola prekvapena ked mi o dr.povedal 😲

micicka
18. aug 2011

@lianka7 a aká je tá cena? ale to som fakt ešte nepočula, že 3 sedenia, to je bomba, normálne trošinku závidím - samozrejme v dobrom 😉

micicka
18. aug 2011

@lolinkamaminka ja si myslím, že by bola hlúposť odmietnuť ho keď máme možnosť absolvovať to. voľakedy posielali len niektoré tehulky, tie čo mali nábeh. ale keďže tehu cukrovku môže mať každá, bez cukrovky v rodine, bez príznakov, teším sa, že sa posielajú všetky tehulky 😉

lenkakrchova
18. aug 2011

@kaia juj dakujem ... ved ja sa tak tomu kociaru vytesujem, jak malé decko ... v kuse si ho obzeram 🙂

lenkakrchova
18. aug 2011

@ninka23 ďakujem, snáď nám to vyjde a bude babulka ... Neviem si predstaviť chlapca vo fialovom kociariku 🙂

luppita
18. aug 2011

@stefie nam nohavicky nedovolili (bavlnene, vraj to potom nedycha, nehoji sa dobre, moze sa zaparit....), musela som to drzat silou vole 😀 , preto niektore maminy pri chodi vyzerali ako keby sa pocikat isli stale a pomale male krocky.... ja som nosila tie sietkove. 🙂

henrieta44
19. aug 2011

@mysti neboj nič, ja mám takú istú diagnózu ako ty , tiež je malá hlavičkou dolu a tlačí mi na krčok a aj bránky mám stále napnuté, užívam mangézium 6x denne a aj tak mi min. 5-6 denne oiriadne tvrdne brucho, snažím sa aj oddychovať no pri 3,5 ročnom aktívnom dieťati to moc nejde 🙂 , dôležité je aby sa nezačal skracovať krčok....inak presne takto som to mala aj pri prvom, vtedy sa doki obával aby som vydržala aspoň do 36tt a nakoniec sme vydržali až do 38tt, tak pohoda, sa ani teraz nestrasujem, snažím sa čo najviac oddychovať. držkajte sa s tiež čo najviac oddychuj aj ked je to niekedy pekná otrava 😉

evulka.v
19. aug 2011

Ahojte babulky!
Tak práve som si dala "sladku vodu"..a za dve hodinky ma čaká odber krvi... 😉
A zaroveň aj poradňa, takže ideme trošku zasvietiť malej Evičke 😵

lianka7
19. aug 2011

@micicka stoji to 50 eur, prve sedenie trvalo 1 hodinu,naozaj sa nam perfektne venoval-za taketo sluzby som ochotna zaplatit tolko... 😉

veronika1417
19. aug 2011

@lianka7 jeeej wau my sme platili tolko za jedno sedenie a kedze sme meskali tak mi malu pozeral len 40min lebo kym sa nachystal tak to tvalooo ☹ ale zase vyzeralo, ze vsetko poctivo pozrel a tak to stoji za to, ked vies, ze je mimi vporiadku.