icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

veronika1417
24. aug 2011

@lianka7 Ty fufnos 😀 ja funim ked vybehnem po schodoch alebo dlhsie chodim ale som si vsimla, ze manzel ked zbada, ze nevladzem spomali a tvari sa, ze nic 😉 milacik moj 🙂 ale je sranda, ze to na sebe tak citime, ved este sa mi nezda, ze by sme boli az take velke 😉 tak ale to ta zataz organizmu skor ako nejaka vaha tela sposobuje tieto fufnosky 😀

blackrose
24. aug 2011

krasne rano tehulky 🙂
dnes mam v praci so sebou aj uteracik a budem si ho namacat do studenej vody a ovlazovat sa nim na krku 🙂 vcera vecer mi to trosku pomohlo 🙂
inak vcera som prvy krat citila, asi ked sa mi malinka natahovala, ze ma tlaci do rebra. Uz musi byt pekne velka 😵 a aj teraz si uvedomujem, ze mam maternicu uz riadne vysoko, ze ma tlaci az na zaludok ked sedim
jaaaj, neviem si predstavit, ze mame pred sebou este 3 mesiace rychleho rastu a priberania 😕

blackrose
24. aug 2011

@veronika1417 tiez som to spozorovala, ze par schodou mi uz robi problem a takto mam tiez pocit, ze ved som v pohode, brusko nie je az take velke, ze by som to nejako citila, ale telo to citi asi inak 😉

lianka7
24. aug 2011

@veronika1417 Len ja sa nejako nepocujem,ze funim a fakt este ani nemam z coho,ved brusko je take nie velke...tak som prekvapkana,co mi ten moj manzel hovori 😀 😀 😀

veronika1417
24. aug 2011

@blackrose ja mam zase malu od zaciatku velmi nizko a aj brusko som mala oproti inym tehu nizko, teraz sa mi vlastne len postupne naduval vrch ako mi rastlo. Malu citim nanajvys trosicku nad pupkom ale len kopnutie sem tam ale vyssie veru nejde 😉 putuje len z prava do lava a dole ked je uplne nizko tak si hovie na mechury uz ma to aj dost niekedy stve 😠 lebo som ako dostanec ked stale beham a nic a pritom mechur tlaci ako blaznivy 😕 dnes rano som sa skoro nemohla dvihnut z postele 😅 som myslela, ze nedobehnem a pritom len cvrk. Som ale rada lebo podla mna je horsie ked tlaci do rebier, zaludka, branicu potom sa horsie dycha a z toho som mala obavy hned ako som otehotnela.

veronika1417
24. aug 2011

@blackrose joooj a ked si predstavim, ze este tri mesiace 😕 fuuuu ja by som uplne brala keby mame uz len mesiac myslim, ze s velkostou brucha by to bolo tak akurat 😉 aspon by nas to az tak nevytrapilo 😉

veronika1417
24. aug 2011

@lianka7 dnes tusim vsetky perieme 😀 ja tiez! Rano som dala bielucke a mam plny susiak a ja debo som tam teraz strcila vsetko ruzovucke - co neviem kde vyvesiam asi si poziciam susiak od svokry a este ma caka modrucke a zltucke. Tie farby pisem ako debilcek ale ked to su tak jemnucke farby, ze sa to inak ani nazvat neda 😉 zistila som, ze som to s nakupmi jemne prehnala 😀 tak ale drahy rano poznamenal, " myslis, ze jej to bude stacit???" Este, ze nema sajny 😀 😀 😀

lianka7
24. aug 2011

@veronika1417 Ja som momentalne ten isty pripad,malinke je dole,ma dobru vodnu postel z mojho mechura 😀 Stale chodim na WC,ale zase aj dost cikam.A tlaci a kope mi tam statocne...No je to lepsie,ako ked bolo hore a palila ma zaha,lebo mi tlacilo kuriatko na zaludok 😉

lianka7
24. aug 2011

@veronika1417 Jeeej ty peries vecicky?Ja postelne pradlo,lebo sa nam tu premlelo viac navstev 🙂 uteraky a tak...A na vecicky si chcem vyclenit nejake dni v septembri,ked uz budem mat takmer vsetko podokupovane 🙂

veronika1417
24. aug 2011

@lianka7 no ja uz som nakupila asi vsetko teda asi aj viac 😉 tak ale ked to je tak krasna radost 😉 ja mam trosku obavy aby som vsetko postihala, predsa ak by sa nahodou nieco vyskytlo co u mna nie je az taky nezvyk tak aby som mala vsetko pripravene 😉 nemam este tie postolky, odsavacku na sopliky / neviem aku kupit / , teplomer pre mimi a pre mna do porodnice ale tak to je asi najmenej. Jurko ma dovolenku v septembri a to sa chystame uz poskladat postielku a dat baldachyncek,,, uz vsetko podotahovat do finale 😉 uz aj kolisku mame skoro postavanu to je este po mne a sestrach no je krasna 🙂

lianka7
24. aug 2011

@veronika1417 Tak to pekne pofot,ked budete postupne robit,jasneee?? 😉

lenka1108
24. aug 2011

@meminka nie este som tam nebola.je to kazdu stredu o 11.rada by som sla aby som okukla aj porodnicu ako je prerobena a pod.skusim tam ist buducu stredu teda ak nezabudnem. 😀

veronika1417
24. aug 2011

@lianka7 oki pofotim Ti ved som sama zvedava 🙂 tu supravu na postielku mi kupil tatinko no je krasna 🙂 je bleducko zlta s mesiacikmi a malym mackom co spinka na tom mesiaci - to je presne moj vkus 🙂 vsetko je to take jemne na pohlad a ked vecer pri tom zapnem svetielko ... juuuj uz sa neviem dockat. Moje krsna Romanko bol vzdy vtedy nadherny, okupkany vonal v postielke a svetielko mal mesiacik - preto som do toho asi tak zblaznena 😀 vsetko mesiacikove a mackove to je moje 😀 aj do porodnice mam mackovu supravicku a este dalsie ale tri chlpatucke biele a teraz si neviem vybrat 😀 a ked som sa dozvedela, ze dievcatko no tak aj ruzovu supravicku som musela kupit 😀 ja debo ved jej to ani nepostiham obliect a vyrastie mi z toho 😀

lenka1108
24. aug 2011

ahojte baby.no ja som mala iny sen.snivalo sa mi ze som porodila sama na chodbe v nemocnici s mm v 30tt maleho a ze mal cez 4 kg.ze potom sme zazvonili a oni nam normalne otvorili ze jej supoer uz mate porodene.a potom ze mi chodili navstevy a sli sme domou. vraj ked sa sniva o detoch je to trapenie.mamka ma hned nastrasila.aj vy mavate taketo creazy sny?

blackrose
24. aug 2011

@veronika1417 ja som tak tiez stale mala a teraz sa mi len zacalo trosku vyduvat brusko aj hore a tiez ju citim kopkat len nanajvys okolo pupka, ale vcera prave sa mi stalo, ze ma nejako zatlacila az pod rebrom 🙂 normalne som sa musela vystriet, lebo mi tam nieco vadilo, tak predpokladam, ze natiahla nozicku 🙂
mne by tiez vyhovovalo, keby uz brusko velmi nerastlo, teraz je to taka akurat velkost, ze ani nie velka, ani mala 😀 ale mne zase nevadi byt tehulka, citim sa dobre a je to uzasny pocit mat v sebe babatko 😵
ja planujem prat az ked budem doma, co je od polky septebra 🙂 potom sa budem vytesovat aj ja 🙂

lianka7
24. aug 2011

@veronika1417 😀 😀 😀 No mne take teple chlpate supravicky este chybaju,ale teraz zacne pomaly jesenny,zimny tovar,tak snad nakupim 🙂

blackrose
24. aug 2011

@lenka1108 mne sa vzdy snivalo o detoch, porodoch a kojeni, ked som tehu nebola a teraz ked som, tak ani jeden sen za cele tehu 😕

veronika1417
24. aug 2011

@blackrose a hlavne nebude hadam tak teplo ako je teraz 😉 tak vies keby chodim do prace tak by sa mi asi nechcelo ale ked sedim doma na zadku tak nech je aspon nejaka robota za mnou vidiet 😀 a je mozne, ze o tie dva tyzdne uz sa mi ani nebude chciet co budem taka pupkata 😀 ozaj do porodnice pisu aj nejaku hracku pre mimi videla som take vseliake usite, ze len stvorcova handricka a tam mala hlavicka a ze hracka pre mimi 😀 kupujete aj vy take???l

mysti
24. aug 2011

Ahojte baby, tak ako sa dnes mate?
Dnes to vyzera zase na poriadne horuuuuci den 😒 asi si dam nohy do lavora s vodou ladovou 😀 baby pocujte, myslite, ze by bolo riziko, keby som sa sla okupat na kupko?

veronika1417
24. aug 2011

@lenka1108 juuuj to fakt trapenie? no ja som kedysi rodila a kojila vo sne stale 😀 ale teraz tak ako @blackrose sa mi nesniva o tom aj ked sa nas to vlastne teraz dotyka najviac 😀

veronika1417
24. aug 2011

@mysti wau ja Ta vobec obdivujem, ze nad tym rozmyslas v 30tt 😀 ja by som nesla, bojim sa niecoho co by som mohla chytit ale vela tehuliek chodi tak by to malo byt oki aj ked teraz pozor na to slnko je nebezpecne 😒 asi viac ako nejake choroby co tam mozes chytit 😕

blackrose
24. aug 2011

@veronika1417 ja asi do porodnice nebudem brat hracku, ved to malinke babatko to aj tak neuvidi a nevyuzije. Hracka bude prsnik 😀 ale tie handricky su super, deti to zboznuju!! A este ked su na nich hocijake stitky, oni si to tymi prstekami tak chytaju a hladkuju... kamoskyna mala, ma asi 3 a bez nich by nezaspala 😀
@mysti tazko povedat, ja sa kupaliskam vyhybam, ale aj kvoli tomu, aby som tam niekde nespadla, alebo ma nejake dieta nekoplo apod. A co ja viem aku maju vodu a hygienu? hmm...

lianka7
24. aug 2011

@lenka1108 Mne sa o porode a kojeni nesniva vobec,iba o malom krasnom anjelikovi,ktory sladko spinka v postielke 😀 😀 😀

lianka7
24. aug 2011

@mysti Ja nad kupkom nerozmyslam odkedy som tehu 😉
@veronika1417 Hracku neberiem ziadnu,myslim,ze je to zbytocnost....pochybujem,ze by som ju vyuzila 🙂

mysti
24. aug 2011

baby, hm, tak ste ma nepovzbudili, je to nove kupko Dolna Strehova - cize hygieny je tam fajn, moja mamka ked bola tehu s mojou sestrou - sme boli v auguste na dovolenke v Madarsku a segra je tiez novembrova...a vela tehuliek chodi plavat...tak som teraz na rozpakoch... ☹

veronika1417
24. aug 2011

@lianka7 @blackrose no mna to s tou hrackou trosku zaskocilo lebo to ma ani nenapadlo a nie je to vo vsetkych zoznamoch, co som postahovala z netu. Neviem, ci teda brat ci nie no zda sa mi ze tam toho asi budeme trepat dost vela tak naco este aj toto aj ked nechcem malu ukratit ak by nahodou potrebovala 😀 o com tiez pochybujem 😉 skor to vidim minimalne o par dni neskor. Maznacika ale urcite kupime 😀

mysti
24. aug 2011

Baby, pocuvajte, ako budete obliekat svoje ratolesti v tie orve dni ked pojdeme s nimi na prechadzku? ja sa bojim, aby som drbca prilis neobliekla, ale zase aby mu nebola ani zima 😒

abutkova
24. aug 2011

@perlaoceanu nie som priamo z By.ale gynekologam mam Dr.Mitra

veronika1417
24. aug 2011

@mysti to sme tu teraz take typy 😀 pockaj chvilku a zacnu pisat baby, co na to maju uplne iny nazor 😉 tak najdolezitejsie je to ako to citis Ty. Ja som dost citliva na take veci tak je jasne, ze ked som tehu tak sa radsej macat nepojdem ale su baby ktorim to nerobi vobec problem 😉

veronika1417
24. aug 2011

@mysti obliekanie som uz aj ja riesila ale kazdy mi hovori, ze na to pridem sama treba stale kontrolovat ci sa babatko nepoti alebo opacne ci mu nie je zimka. Vraj staci ak mu strcis ruku pod chrbatik a ak je vsade teplucko je to oki 🙂 no ani potit sa nesmie to vyskusame na krku - na tom malinkooom krciku 🙂