Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@kaciatko81 Myslím, že v takých prípadoch by to malo byť na rozhodnutí rodiča. Veď sa dá očkovať aj v dospelosti, keď to bude nevyhnutné.
@mackoxxx presne nad tym rozmyslam... musim sa skusit porozpravat aj s mojou dr, pripadne s nejakymi deckymi... nerada by som mu ublizit hned na zaciatku 😔 a presne ako pises, ak bude chciet cestovat, tak co bude treba sa da kedykolvek doplnit a v dospelosti by mal byt (dneska to myslim istota nie je) ten imunitny system predsa len lepsi ako u novorodenca...
@kaciatko81
@hori u každej z nás je to priberanie iné, záleží podľa mňa od nášho tela. ak bola maminka pred tehu trošku pri sebe, veľmi nepriberá, ja mám kamošku, ktorá je dosť pevná, skoro obézna a počas tehu jej postava zostala, vôbec sa nezmenila. podľa mňa dieťa čerpá zo zásob. ja som bola síce tenká aj pred tehu, ale presne vidím odkiaľ malinká čerpá - ruky a nohy mi schudli. čo sa budem prežierať len aby som pribrala tabuľkové KG? no určite nie a teraz vlastne kvôli tehu cukrovke ani nemôžem. podľa mňa keď bábo rastie, nie je sa čoho obávať 😉
@micicka tak toto ti zavidim, ja som so zaciatku tiez schudla a prave zadok a stehna sa mi zmensili, ale uz to davno nie je pravda
čítam kočky, že píšete o manželíkoch. aj ja som niekedy taká smutná, že drahý s mi veľmi nevenuje, al epotom si uvedomím, že ja som celý deň doma, niekedy až znudená, chýba mi jeho prítomnosť resp. prítomnosť kohokoľvek a preto keď príde domov, tak sa na neho vrhnem a očakávam rovnaký záujem od neho. ale zase musíme si uvedomiť, že fakt naši muži celý deň makajú a určite sú unavení ako by som bola aj ja keď by som chodila do práce a chcela by som mať svätý pokoj. jednoducho nemajú toľko energie. určite sa tešia na svojich potomkov a radi by riešili všetko s nami, ale nedá sa. určite ich trápi aj to, čo ak by prišli o prácu a kto sa postará o nás a drobátka. a celkovo muži ťažšie prejavujú city, teda aspoň väčšina....
keď môj vidí ako si pichám injekcie, aké mám modrinky, ako si nemôžem dať sladké, ako ma tlačí brucho a podobne, tak ma trošičku poľutuje, povie, že čo všetko si musím vytrpieť... ale nepomôže mi, nie je to v jeho silách. samozrejme, niekedy sa pustím do neho (zo srandy) že za toto všetko môže jeho spermia 😀 😀 a potom sa trošku uvoľníme a zasmejeme 😉
takže určite nás naše polovičky ľúbia a rovnako ľúbia aj svoje detičky 😉
@zvedava17p ale nie je čo závidieť, vieš ako to je. každý chce to čo nemá. tie čo priberajú riešia kilá na vyše a tie čo nie, sa boja, aby bolo všetko ok 😉 je to dobré tak ako to je a trápiť sa budeme po pôrode, keď kilá nepôjdu dolu 😉 teraz je to pre našich potomkov 😀
@micicka to mas pravdu, hlavne je, aby boli nasi drobcekovia zdravi a spokojni, kila su vedlajsie
@zvedava17p 😉 tak tak a hlavne keď to veľmi neovplyvníme 😉 koľko si pribrala?
@micicka zatial ale 6 kilov, no uz to vidiet vsade...a hlavne ma nuti dr. na to mysliet, lebo ma uz 2 krat zdzubal 🙂
@micicka toto si hovorim aj ja, ze predsa sa nebudem prezierat len aby som splnila nejake tabulky... len ma to zacalo posledne dni matat, ze ked teraz ma ono najviac priberat, ze to ja musim vlastne rychlo chudnut 😀 ale presne ako pises, hlavne aby bolo ok
a s tymi manzelmi mas pravdu. ja si to tiez tak hovorim, cely den sama doma, cakam kedy niekto pride, ze aspon trosku pokecam, on pride vypluty, ja na neho vychrlim vsetky tie svoje veci a cakam nejake nadsenie... ale on je podla mna kolkokrat rad, ze ma vobec zvladne pocuvat a na nejaku nadsenu reakciu uz nie je energia.
@zvedava17p chodíš ku Kozárovi? je pravda, že keď sa veľa priberá, tak sa to lekárom nepáči, lebo že je ohrozená aj mamička aj bábätko. ale podľa mňa 6kg je úplne super. možno pre istotu aby si sa veľmi nerozbehla 😀
@kaciatko81 možno teraz začneme trošku priberať, no uvidíme, musíme dôverovať lekárom. vidíš, tam kde baby priberajú, ich niektorí dr. hrešia za to 😉
s našimi mužmi to tak jednoducho je. musíme si to uvedomiť a nehnevať sa na nich. oni keď majú trošku voľna tak sa nám venujú, prípadne sa venujú nejakým domácim prácam a zase sa vyčerpajú 😀 ja si niekedy skôr vyčítam, že som doma a skoro nič neurobím a on musí makať a tak... ja mám fakt niekedy skoro až výčitky, ale zase musím sa šetriť, je to pre naše dieťa 😉
@micicka on ma problem ked medzi poradnami priberies viac ako 2 kila a ja som po dva krat mala viac o 3 kila, tak preto....vraj uz mozem iba kilo a pol, to je optimum
@kaciatko81 ja som este v tabulkovych hodnotach, ale uz v tych najvyssich hraniciach 😠 tiez sa snazim neprejedat, ale vela pijem a jem ovocie, a doki mi povedal, ze to vsetko su tiez kila...no co, tryznit sa budeme uz potom po porode a dojceni... 😅
a s tymi muzmi mas pravdu, aj moj je cely den v praci a ma dost narocnu pracu, tam sa nervuje, pride domov este mna pocuvat...ach jaj je to tazke...uz nech je drobec na svete, nech su uz naozaj tie moje spominane Vianoce 😀 bude super 😵
@micicka aj ja si hovorim, ze mozno do konca este nieco naberieme... ale som hlavne zvedava na velkost babatka, ak bude ok, prestanem to zasa riesit. a tie vycitky, ze som doma mam aj ja... tiez mi ho je luto, ze vsetko je na nom, potom si aj vycitam, ze sa vobec stazujem, ze sa mi "nevenuje", sak ma toho vyse hlavy, ale obcas pridu nejake smutky 🙂 ale vyhnut sa tomu asi neda.
@zvedava17p mne na zaciatku vraveli, ze 10-12kg je ok
@mysti no podla toho, co pijes... ak nepijes vela sladkeho tak by sa to na vahe prejavit nemalo... teda ak tu vodu nezadrziavas, ja ties strasne vela pijem... podla mna pokial ta to neohrozuje alebo babatko, tak v pohode.
ved to, oni to tiez maju tazke
@zvedava17p ale to som počula aj na iných dr, že keď mamička pribrala 3kg, už zdvíha prst, asi to nepovedal tak nepríjemne ako ten tvoj, ale povedal to isté. asi na tom niečo bude. že už môžem iba 1,5kg 😀 😀 no tak bacha!
@kaciatko81 tak áno, nejaká tá depka sem tam musí byť 😉 ale zase niekedy si ani ja neodpustím. lebo mal týždeň dovolenku, ani sme nikde neboli, ani si nevybavil svoje veci, len to odkladal na zajtra a nakoniec som to vybavovala ja. a v tomto teple chodiť po úradoch nie je sranda, tak to som mu pekne vytmavila 😉
už sa tu tuším riešili nejakí pediatri, ale myslím, že z NITRY ani nie. máte nitrančanky nejaké typy, odporúčania a tak? už by som asi aj to mala začať riešiť....
čítala som niečo na nete, veľa báb píše, že majú zlých pediatrov, ale nikto nenapíše, že ktorý lekár to je...
@zvedava17p aj ja som pribrala 6kg vlastne uz pomaly 7 kg a je to na mne velmi vidiet prdel a stehna mi pribrali az az tak ale co narobim ked som taka postava 😕 navyse 6kg je krasny vysledok na nas tyzden tehotenstva takze bud spokojna 🙂 my sme podla tabuliek 😉 v nasom tyzdni by sme mali mat od 7kg do 12kg prirastok hmotnosti a to na zaciatok 28tt takze velky usmev a spokojnost jo??? 😀
@micicka Ty mas uplne krasnu postavicku a to neskutocne brusko 🙂 ja som sa rozhodla, ze sa budem snazit sladke tiez obmedzit ved pre mimi to nema ziaden prinos a len priberam z toho 😀 ale neviem kolo vydrzim ja som strasny sladko zrut 😉 preto som sa aj obavala tej tehu cukrovky tak ale je to oki tak som rada. Ja som tiez doma a houby urobim vsetko caka na Jurka ☹ ja len navarim aj to nie kazdy den, umyjem a upracem riad a to je vsetko ☹ vysavanie, umyvanie dlazky / to sem tam zvladam aj ja / caka na neho a pritom to su chvilky kedy si ma oddychnut a nemoze lebo to musi porobit 😒
@veronika1417 ďakujem za kompliment, normálne sa červenám 😀 😀
my zvládneme tehu a pôrod a naši chlopi zvládnu robotu aj starostlivosť o nás a o domácnosť 😉
@mysti ahoj..l juj tak ti závidím... ja som sa poriadne nevyspala ani nepamätám kedy.... túto noc som bola až 2x cikať.... po schodoch som sa ledva vliekla čo mám spuchnuté nohy.. musela som si dať na krk aj mokrý uterák lebo sa mi strašne ťažko dýchalo.... ja už ani do obchodu nie som schopná sa odtrepať... doki mi povedal že musím aspoň 6-7 týždnov vydržať...
môj manžel tiež zvykne mať také dni ked ho vidím max. 4x za den.. príde z roboty a celý den je vonku v záhrade alebo niečo robí v garáži... príde sa len najesť... a večer sa len osprchuje a ide spať...
s malým sa zvykne rozprávať...ked spí, tak mi klepká prstami po bruchu aby ho zobudil... v telefone má melodiu flinstonovcov tak mu to púšťa....
@micicka no jasne, to poznam... ale ten moj sa v tomto spolahnut na mna nemoze, ja nemam sancu vybavovat...
@veronika1417 zvykla by si si a za chvilku by ti vsetko bolo az moc sladke... a vidim, ze asi vsetky riesime to iste, ze? 😉
@micicka moje krsna ma Perceovu vraj je dobra tu nam odporucili pre maleho ked sa narodil, tak by som tam chcela ist aj ja. Tu na dedine nechcem chodit k doktorke 😒 nepaci sa mi ale vobec 😠 do maleho v kuse pchala antibiotika ked co i len zakaslal preto sme hladali v NR. Ked mu nezbrali jedny kludne po tyzdni predpisala druhe a maly tak bol ako v zacarovanom kruhu, stale chory. Odkedy je u Perceovej je oki a uz ma 11 rokov chalan veliky 😀

@mysti tak v tomto zase mas pravdu Ty 🙂 mali by sa snazit ved aj my sa snazime pred nimi vyzerat ako silne a statocne tak aj nech sa oni premozu a to malo ako je venovat sa nam aspon chvilku by mohli veru zvladnut 😉 ja zboznujem ked niekde sme a opytaju sa ako to zvladam a moj manzel povie uuuplne super, pohoda a pohladka ma. Som rada, ze je na mna taky hrdy a ze si to mysli ale su chvile kedy ho velmi potrebujem 🙂 ja sa vsak nemozem stazovat lebo mi velmi pomaha, nic ma nenecha robit, nic nemusim len oddychovat v tomto je uzasny len tie vecery.... ☹ aaaach ☹