icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

anicka87
6. sep 2011

@luci66 ani ja som si nevsimla stikutku, ani neviem ci by som to vedela rozoznat... to je zle ked ju nema, ci? a co sa vahy tyka tak som zacinala pri 165 cm s 53 kg a uz mame 70 🙂 ale nastastie mi to ide len do bruska a vsetky gate spred tehu navleciem cez nohy 😉

luci66
6. sep 2011

@anicka87 Snad to neni zle, ma to napadlo len kvoli tomu, ze to tu baby spominaju a aj kamoska co ma 2mesacnu dcerku sa ma na to pytala, ci uz mala nelka stikutku? Dla mna to je jedno, nech len tam pekne lebedi.

majoslava
6. sep 2011

@marvis ja som bola dnes na kontrole lebo som mala zvýšené hodnoty cukru a tiež mám držať dietu, ale neviem akú... povedali mi len aby som nejedla ovocie a sladké a neprejedala sa..... jesť mi nechutí som rada že niečo do seba dostanem a sladké už vôbec kvôli záhe.... ☹ ☹ tak neviem akú dietu si mám nasadiť

blackrose
6. sep 2011

@luci66 urcite to nevadi, ja som si to vsimla az tento vikend, podla mna je to uplne individualne 😉
a paradne sny sa ti teda snivaju 😀

viktoriahad
6. sep 2011

@trinka ďakujem za privítanie.

kiribaby
6. sep 2011

@anicka87 jooooj stastna osoba! ja sa do povodnych nohavic ani sukien nevpracem...okrem bruska sa mi paradne rozsirili aj boky ☹ som zvedava, ci a ako sa upravia po porode 😕

mymimi
6. sep 2011

tak dokladám tých mojich 54kg 😀 Nemáte čo závidieť... 🙄

eviiinka
6. sep 2011

@micicka presne ako píšeš, ja mám tiež pocit, že len si tak driemkam, nie spím :( no ja si musím niekedy lahnut aspon tak ,,polo,, na chrbát lebo na neuveritelne bolia kosti z ležania na boku :( ale inak sa cítim fajn 🙂

libka1
6. sep 2011

ahojte, kocky poradte mi co vsetko treba vybavit pri nastupe na matersku? od 20.9. som uz na materskej a mam chaos ze kde vsade treba ist to ohlasit.. papier od lekara o nastupe na matersku som dala zamestnavatelovi, to jedine mi bolo jasne 😀

eviiinka
6. sep 2011

@blackrose jasne ubehne to 🙂

eviiinka
6. sep 2011

@libka1 tak toto zaujíma aj mna 😀

eviiinka
6. sep 2011

kočky chcela by som sa vás opýtať na niečo :( malý sa mi zdá už dva dni stzrašne hyparaktívny, ale až moc...ked stojím, kráčam, tak nič, no ked si lahnem alebo sadnem, tak ma tak kope, tak sa prevaluje aleo čo tam vystrája že až .... mam pocit, že ani nespí lebo este aj v noci ked idem cikať, tak ho cítim........viem asi to je hlupa otázka, no mám z toho taký zvláštny pocit lebo do teraz som ho nikdy tak silno a intenzívne necítila ....

micicka
6. sep 2011

@eviiinka aj ja si niekedy na chrbát ľahnem, pokrčím nohy, v tom ma chytia krče a som zase na ľavom boku 😀 je to nepohodlné, ale pokiaľ len toto 😉
ja sa cítim ako kedy, sa mi zdá, že som viac a viac unavená, keď cez deň behám a vybavujem. a teraz sa mi stáva, že ak napr. v obchode dlho stojím, riešili sme kočík, tak ma obleje horúci pot, začne sa mi točiť hlava a keby si nesadnem, tak určite idem k zemi. dosť nepríjemné, veru neviem čo to je 😒

micicka
6. sep 2011

@majoslava mala by si hlavne jesť pravidelne a v malých dávkach, cca každé 2-3 hodiny niečo zjesť, aby hladina cukru veľmi nekolísala. namiesto bieleho pečiva, čierne, ale pravé, lebo ževraj do niektorých čiernych pridávajú karamel 😠 a potom trošku menej príloh, takže hlavne mäsko, ryby a veľa zeleniny. ovocie môžeš, ale nie veľa, napr. jedno jablko, malý strapec hrozna - len toto by malo vydržať na 2-3 hodiny, a moc to nezasýti.

micicka
6. sep 2011

@eviiinka no nám na predpríprave hovorila, že ak je dieťa niekoľko dní veľmi aktívne, treba skočiť k dr,lebo môže tam byť nejaký problém a dieťatko by sa mohlo úplne vysiliť. ale musí to trvať tak 3 dni minimálne, takže možno by som ešte do zajtra počkala a potom ak to neprejde radšej zavolala dr.

luppita
6. sep 2011

@eviiinka veru ani ja nespim dobre, respektive spim, ale tak uplne light, vnimam kazdy pohyb mojho syna v posteli, chodim ho zakryvat.... keby mozem, som o 3hore ako ty, ale kedze viem co ma s krpcom caka cez den, snazim sa spat, bo cez den to nemam kedy dobehnut.

aj sny mam brutal zive, asi preto , ze nespim tvrdo, niekedy si ich pamatam niekedy nie, ale viem ze to zase niaka hovadina bola 🙂

@majoslava ani mne nchuti jest, jem len preto, ze viem, ze to to malinke potrebuje, strasne ma nebavi varit, kdeze nemam na nic chut, varim lebo musim , koli synovi, inak si vystacim aj so suchym rozkom, akurat, ze z toho moje miminko asi moc zivin neziskava 😢 neviem si pomoct, fakt strasna nechut k jedlu, no cokolady by som jedla na kila 🙂

@luci66 tiez sme este stikutku nemali, ked som syna cakala, tak on maval, vedela by som to rozoznat 🙂

moja aktualna vaha je 60kg, mam 158cm, a povodna bola 53kg 🙂 mm ma 65 (teraz strasne schudol, bo len maka a maka a nema sa ani kedy najest...) tak len lamentuje, ze aka hamba to bude ak ho predbehneme 😀

luci66
6. sep 2011

@eviiinka Ked sa ti zda,ze by nieco malo byt v neporiadku, radsej zavolaj dokimu. Teraz uz ma babatko v brusku menej miesto tak je citit intenzivnejsie ako predtym..ale nikdy nevies. ja tiez malu citim hlavne vtedy,ked si lahnem a oddychujem a najviac skoro rano a v noci..dufam,ze nebude taka aktivna v tomto case aj po narodeni 🙂

mysti
6. sep 2011

@stellamiapiccola aj nas maly krpec mava stikutku - minule o tretej rano, to bola parada, som sa smiala, ze si lepsi cas ani nevedel vybrat 😀
a kila ja neriesim, mam ovela viac, ako mate vy...no co uz 😢

luppita
6. sep 2011

@luci66 ja som takto maleho citila ked som ho cakala, cele noci som presedela na posteli, citala knihu, prepinala Tv, fajn bolo, ze som to mohla cez den vpohode dospat, tiez som mala strach, ci takto bude vyvadzat aj po narodeni a presny opak, velky spachtos, ako tyzdnovy prespal v noci 6 - 7 hod, len som nad nim stala a pozerala ci zije vobec 😀

kukina79
6. sep 2011

@dena no dufam, uz by som ho aj chcela mat doma 🙂 len dufam, ze som dobre vybrala, co sa tyka farby... 🙄

kukina79
6. sep 2011

@palinkova87 no ja som na 97cm, cize 30cm navyse 😝

karap
6. sep 2011

@mymimi fiha,riadne velke brusko uz mas 🙂
Ja som sa prave zobudila[zaspala som skoro na hodinu]na kopance v okoli pupka.Mala ma kope skoro stale len tam,alebo obcas naboku.Najedla som sa a este som ani poriadne nezapla net a uz sa syn zobudil.Spal len 1,5 hodinky,tak dufam,ze do vecera nebude upiscany....
Stikutku u malej som postrehla uz aj ja,no asi len 3-4x za posledny mesiac.Trasie sa mi vtedy cele brucho 😀
Juj,baby tento vykend je v TT jarmok a to ja mooozem 🙂 popozerat stanky,remeselnikov,kupim si zrniecka a budem spokojna.Najprv som ani nechcela ist[nemam peniaze 🙄 ]no potom som si to rozmyslela.Deti sa zahraju na ihrisku[usetrim na kolotococh]u svokrovcov prenocujeme[takze aj na strave usetrim 😀 ]tak pojdeme....Tesim

dena
6. sep 2011

@kukina79 to mi ani nehovor 😉 aj u nas to bola riadna dilema, aku farbu vybrat...tak teraz sem tam idem na tu cesku stranku a tam si to zladim ako som si tie farby vybrala a ubezpecujem sa, ze to bude dobre 🙂

luppita
6. sep 2011

@karap tisko zavidim, ja som si doteraz ties s malym obcas pospala, ale uz tyzden nechce spavat na obed, ani za svet, doteraz spaval aj 3 hod a zo dna na den to zhaslo, proste ani sekundu. neviem co s nim, som z toho unavena, nervozna, nic nestiham (2roky som nadstavena, ze ked spi ja si porobim co treba a teraz ani tuk...). Neviem co s tym a ani neviem ci sa s tym da nieco robit, cele zle ☹ ☹ ☹

eviiinka
6. sep 2011

@luci66 no to dzfam aj ja, že náš krpček nebud etaký aktívny aj po narodení 🙂 zajtra mam poradnu, tak to poviem dokimu ... snad to nebud nic zle, ale bude to to že ma krpček menej miesta, tak ho citim viac 🙂

eviiinka
6. sep 2011

@luppita tak o snoch by som vedela teda rozprávať ... mavam take živé sny, že este par minut po prebudení sa spametávam z toho, či to bol sen alebo nie ☹

eviiinka
6. sep 2011

@micicka fiiha, dakujem, tak teraz som už celkom vystrašená, zajtra mám poradnu, tak to poviem doktorovi, snad to nebude nič vážne a bude to naozaj len to že ma malo miesta a preto ho tak velmi cítim .... drobátko moje ...

veronika1417
6. sep 2011

Ahojte dlho som tu nebola a vsetkych vas zdravim 🙂 poprecitavala som si vsetko a hrdo mozem zahlasit, ze uz aj my mame stikutku za sebou aj ked len taku slabucku, ziadne mykanie bruska len pravidelne klopkanie 😉 najlepsia bola dnes v noci o 1.36 som nechapavo pozerala na hodinky lebo som sa zbudila, ze idem na WC a ked som sa vracala do postele zacala som tak stikutat, ze som az zobudila manzela 😀 ked mi to preslo isla som pohladkat malinku v brusku a ucitila som, ze teraz pre zmenu stikuta ona chuda moje. Baby co to mate za kilecka??? Ja som vysoka 168cm a mam poriadnych 69kg ☹ a to niekedy uz aj 70kg ☹ nikdy som nebola extra chuda a ani netuzim len nechcem tolko vela vazit. Nejem vela ale zase ani malo nik mi netypuje, ze mam tolko vela kazdy len, ze som chuda a brusko mam male... ale ani naaahodou sa mi nezda 😀 a po tychto vasich mierach som asi poriadna MAMINA 😀

veronika1417
6. sep 2011

Ozaj vcera som mala sono 30tt trvalo cca 3 min ☹ foto nemam lebo malinka bola schovana a opat neukazala ani co skryva medzi nozkami takze opat neistota ☹ Dobra sprava je, ze konecne po prvykrat je otocena hlavickou dole 🙂 len sme sa strasne s dokim nasmiali lebo vcera som dost vela cestovala autom a na sono sme dorazili po trojhodinovej jazde autom a este som cakala v cakarni dalsiu pol hdku a tak ked som si lahla a vytiahla tricko miesto bruska riadny hrb 😀 malej asi nevyhovvala poloha tak sa vypucila ... doktor, ze stuchnite ju naspat co vam to robi krpana 😀 naozaj sme sa pobavili a vraj miery su oki. Vahu mi povedala sestricka ze kilo osemdesiat nie je to podla Vas moc??? 😲 navyse rozmer hlavky sa mi zdal skoro az na 34tt a nie moj 30tt ostatne sedelo presne podla tabuliek. Kolko vazili vasi drobci v 30tt???

zlamal.i
6. sep 2011

ahojte,tak so dnes bola na utz.mala je vpohode kopala ako diva 🙂 moc mam tiez ok a doktor mi povedal ze bolesti a pichanie mam asi z toho ze sa tam vsetko roztahuje.mala ma 1450g co je super lebo vraj priemer v mojom tyzdni je okolo 1150.no poslal ma zasa na interne lebo mi cukkor po prvej hodine vysiel 8,9 a norma je od 3,9 - 8.88.lenze je som vecer pred tym pila sladku vodu .nikto mi nepovedal ze vecer uz nesmiem nic sladke.tak sa tam musim trepat znovu.dnes mi sono srdca neurobili mam prist zajtra rano. 😖